-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dugo_
veterán
válasz
pinnacle #39326 üzenetére
LeC, Gianni, Sipi85, A Potter a legnagyobb és legmegbízhatóbb bazárosok.
Mindnél ugyanaz a buktató, ha kiszáll a bizniszből/eltűnik/feldobja a pacskert, akkor nem tudsz mit kezdeni a csak hozzájuk érvényes sajtpapírral. Viszont több fórumos visszajelzés alapján sokszor korrektebb és gyorsabb a gariztatásuk, mint a 3 legnagyobb webshopnak... -
Raymond
félisten
válasz
pinnacle #38008 üzenetére
Ugyanaz a chipset de egy meg regebbi lappal mint a tied - GA-P35-S3 (F8a BIOS) - hasznaltam Corsair Force F120, Samsung 830 es Crucial m4 SSD-ket evekig. A Samsung most is benne van, arrol fut a rendszer. Azon kivul hogy csak SATA2 ami limitalja az atvitelt realban kb. 260MB/s nincs gond.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
jeni
félisten
válasz
pinnacle #31032 üzenetére
Az 50000Ft jelentős kedvezmény gari nélkül,talán bevállalható. A Samsung SSD-k nem szoktak elromlani.
Persze vannak kivételek ez bármely gyártóra igaz lehet. Az,hogy pont az beleesik később,ezt nem lehet tudni.
Lehet,hogy inkább egy Samsung EVO 500GB vennék 52000Ft-ért tuti 5év garival -
Kiralybali
tag
válasz
pinnacle #18289 üzenetére
Sziasztok!
Kb azonos árban van az ADATA és a Samu.
Samsung mellett ott a sok ötcsillagos vélemény, míg a másik mellett egy közepes, bár abból nem hiszem, hogy ki kellene indulni.
Azon őrlődöm melyiket vegyem? Érvek egyik vagy másik mellett? ADATA 8GB-tal több? Melyiknek hosszabb a várható élettartama, ha ez megtippelhető egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
Balage
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pinnacle #18282 üzenetére
"Nem tudom, hogy a SATA mennyivel lassabb a SATA II-nél."
Már többedszer így írod (ld. még korábban: "csak az a gond, hogy a laptop SATA csatlakozású. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy nem fog működni az SSD?", "SATA-nak csak sebességbeli hátránya van a SATA II, III-hoz képest?"), gondoltam jelzem, hogy ez picit félreérthető ebben a formában, mert igaz, hogy az eredeti SATA-szabvány megalkotása idején a mostani fogalmaink szerinti SATA 1-ről volt szó, de a SATA 2 és SATA 3 is SATA-szabványra épül, tehát azok is SATÁ-k.Félre ne értsd, nem kötekedésként írom, csak nekem is fura volt az első kérdésed, hogy miért lenne gond, ha SATA-csatlakozós a laptopod - ha úgy írod, hogy SATA 1-es, akkor egyből tiszta.
Sk8erPeter
-
Bodor
veterán
válasz
pinnacle #18274 üzenetére
ICH7R vezérlőtől felfelé támogatott az AHCI mód a SATA portokon, az alatt csak IDE mód van,( illetve buherált vezérlők, amivel nem szabad szerintem foglalkozni ), de egyébként meg IDE módban is van TRIM ha nem cserélik le a Windows 7 vagy 8 alap SATA vezérlőjét, mint ahogyan azt sokan szokták...
Többek között ez is le van írva az összefoglalóban. -
Bodor
veterán
válasz
pinnacle #18268 üzenetére
Bármelyik SSD-vel sokkal gyorsabb lesz a rendszer, mint a HDD-vel, az biztos.
25k körül a Kingston Hyper X 23K-ért jobb választás, mint a Samsung 840 EVO, de 27-ért 5 év garanciával még jobb az Adata XPG SX910 , vagy szintén 5 év garanciával 27.5K-ért az Intel 530.
Jó vétel még 3 év garanciával az Adata SX900 is a linkelt boltból.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Újszerű - TOSHIBA 512GB Kioxia XG6 m.2 NVME SSD
- WD Elements 2TB külső merevlemez, ÚJ, gyári dobozában.
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest