- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- Ömlik a pénz a Huawei-hez
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
radi8tor #39626 üzenetére
elkezdtem utánanézni az ssd-knek, és az látszik, hogy pci-e-ben nem nagyon van választék, tehát marad az M.2 és a SATA3.
ahogy látom, 4K-ban nem veri agyon az M.2 a SATA3-at, amiben tényleg sokkal-sokkal jobb, az a seq read/write. ami viszont kevésbé jellemző egy rendszerlemezre.
jól gondolom, hogy az M.2 igazi előnye nem szintetikus mérésnél nem annyira rendszerlemezként, hanem inkább adatlemezként vagy mondjuk videóeditálásnál, képfeldolgozásnál, adatbáziskezelésnél jön ki? most nem az "olcsó" M.2-kről beszélek, hanem a csúcskategóriásakról.
-
Tin
veterán
válasz
radi8tor #39626 üzenetére
igen, erről én is olvastam már, bár nem gondoltam, hogy ez ennyire jelentős. gondolom a vga alatt még kevésbé nyerő.
bár én inkább a kompatibilitási problémák miatt félek tőlük, beírom a google-ba az alaplapot és az ssd-t, és egy csomó problémát kihoz, bár ahogy látom, már megoldották a nagy részét.
nekem igazából a rendszernek kellene csak, tehát win10. itt kevésbé az írás, inkább az olvasás sebessége játszik, de ebben a helyzetben is annyira melegednek?
a mostani gépben egy 830-as samu van, igazából teljesen elégedett vagyok vele. csakhát ugye az új technológia...
van igazán észrevehető különbség?
és még egy kérdés: ha a sata3-on túl akarok valamit, akkor milyen más alternastíva lehet érdekes, ami ár-érték arányban is jó?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Gaming notebook topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Linux kezdőknek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Horgász topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- PlayStation 5
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk