Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- ASUS RT-AC68U
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- XPEnology
- Linux kezdőknek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
Úristen mit indítottam el azzal a kínai fw-s félmondattal.
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz Joe123 #89047 üzenetére
Sziasztok,
Kérdeztem itt a múltkor hogy jó lenne-e Archer C7 AP kliensnek. Leírom a tapasztalatom, hátha hasznos lesz valakinek ha később keres a fórumban. Nos, végül a C7 helyett a használt piacon lényegében ugyanannyiért elérhető (de újan is alig drágább) Xiaomi Redmi AC2100 lett, mert jóval erősebb hardvernek tűnt mint a C7. Raktam rá Padavant, így a 3x3-as telekomos Sagemcom gatewayre csatlakozva kb. 3-4 méterről - egy falon keresztül - úgy néz ki stabilan megvan 450-500megabit. Egy 2x2-es Asus AC57U V1 ugyanitt szintén Padavannal 200-250megabitet tudott. Még csak most lett belőve, remélem hosszú távon is beválik majd. Ha megoldható természetesen a kábelezés a jó megoldás, de itt arra nem volt lehetőség. Így most nagyságrendileg 10eFt-ból sikerült tízszeresére emelni a korábban, 1x1-es, 2,4-es klienssel elért sebességet.
Ja, még annyi hogy az AC57U-nál amikor néztem volt hogy ingadozott a link sebesség, az AC2100-ra bármikor ránéztem betonstabilan tartotta a fő routerrel az 1,3gigabites linksebességet.[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz Gubek-Einste #89049 üzenetére
#89049 Gubek-Einste
Köszönöm szépen. A C7 V2-V3-V4-V5 (esetleg A7, ami szinte ugyanaz mint a C7 V5) közül van amelyiket érdemes elkerülni vagy amelyikre érdemes vadászni?
#89050 dkess
Neked is nagyon köszönöm. Tudom, hogy a kábel lenne a legjobb, de nem megoldható. Ez a felállás egy barátomnál lenne igazából akivel a szomszédja megosztja a wifit. Én is a kábelt mondtam egyből, de szóba sem jöhet hogy átfúrják a falat. Egyikük sem power user, szóval sem a net, sem a wifi nincs agyonterhelve. Azért gondoltam ki oda ezt a megoldást. A C7 azért került képbe mert ezt látom legolcsóbban használtan (10-12K) ami tud 3x3-at 5GHz-en és van CFW támogatása. Most az én AC57U-mat csak próbából raktam be ott a rendszerbe hogy működik-e a koncepció. Nyilván az ezzel most elérhető 250megabit környéke is nagyon sokkal jobb, mint ami eddig volt a laptop saját 2,4-es wifijével (20megabit környéke), de szeretném neki a legolcsóbban a legtöbbet kihozni. S mivel használtan a 3x3 C7 kb. annyiba kerül mint a 2x2 AC57U, nekem az tűnik jobb vételnek ilyen szempontból. Nem ipari felhasználás lesz, meg torrent sem lesz.
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Olyan routert keresnék (használtan) ami 5GHz-en tud 3x3-at és (custom firmware-el) lehet AP kliens módban használni. Egy másik 3x3 routerre csatlakoznék vele wifin keresztül (kábelezés nem oldható meg). Az lenne a cél hogy minél kisebb összegből minél nagyobb sebességet ki tudjak préselni wifin keresztül. Most próbaképpen egy Padavant futtató kölcsönbe kapott Asus AC57u V1 van bekötve, ezzel 240-260 megabit megvan DL irányban (UL nem érdekes, ott szolgáltatói limit van - telekom féle docsis csoda). Mivel a fenti Asus csak 2x2-es, szeretném 3x3-ra cserélni a sebesség növelése érdekében. Archer C7-et néztem, erre lehet rakni OpenWrt-t vagy DD-Wrt-t is amik tudják a kliens módot. Azt nem tudom hogy maga a vas elég erős-e ahhoz hogy mondjuk 4-500megabitet áttoljon magán kliens módban custom fw alatt. Jöhetnek a meglátások ha valakinek van konkrét tapasztalata vagy 10eFt nagyságrendben jobb megoldási tippje. (Külső USB-s wifi adapter nem játszik - csak USB2.0 van a gépen illetve túl messzire kell vinni a kábelt a gép és a kliens router között -, azért gondoltam ki ezt a kliens módban működő routeres megoldást.)Mellékelek egy móricka ábrát:
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Közeljövőben kötik majd hozzám a gigás Digi netet, ezért elkezdtem routert keresni 25-30K-ig (lehet akár használt is). Wifi terén nincsenek nagy elvárások, lévén kis lakásba lesz és főleg kábelen keresztül lesz hajtva, szóval egy átlagos AC szint elegendő, nem kell egyszerre sok eszközt távolról kiszolgálni, legfeljebb egyet-kettőt pár méterről. Ami elvárás lenne hogy bírja a torrentet (nem a routeren fog futni, hanem PC-n), legyen HW NAT illetve nagyon jó lenne ha - akár CFW-vel - tudna valami értelmes sebességgel (50-100MB/s) kezelni egy rádugott USB 3 SSD-t. Ahogy olvasgattam ez nem is olyan egyszerű ahogy az ember gondolná, láttam hogy erre általában NAS a javaslat, de én azt nem használnám ki, csak időnként jó lenne FTP szerver, és ha már ott van az az USB 3, akkor lehetőleg ne csak vánszorogjanak rajta az adatok mint a csiga. Láttam hogy AC65P kedvelt, ajánlott darab, de azt is olvastam hogy még nincs rá teljesen kiforrott CFW, a gyári FW meg elég lassan kezeli az USB-t.Tippeket, javaslatokat előre is köszi!
-
Joe123
senior tag
Ha jól látom emagnál BF-en 20-ért lesz az AC65P, eddigi legjobb ár amivel találkoztam, alzánál kuponnal is 21 volt.
-
Joe123
senior tag
Alza azt írja AC57U-ra, hogy nincs már raktáron, pár nap múlva lesz, jó kérdés, hogy az még V1 vagy már V2...
-
Joe123
senior tag
válasz Risard #62345 üzenetére
Azt próbálnám meg, hogy lementem az admin weboldalt, gép direkt netre köt, aztán google translete. Nem biztos hogy megoldható, csak egy ötlet. Vagy google translete-be beírod, hogy nyelv, lefordítod kínaira vele, aztán keresel az admin felületen egy hasonló krikszkrakszot.
Vagy a telódon a google translate át tudja fordítani amire ráirányítod a kamerát. Talán ez a legegyszerűbb ha működik.
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz karesz1978 #62292 üzenetére
3 vasbeton fal az necces lehet, ahogy leesik a térerő, a sebesség drasztikusan csökken.
-
Joe123
senior tag
válasz Gubek-Einste #61599 üzenetére
Asus N18U mivel tud többet a TP Link 1043ND-nél ami indokolhatja a 1,5x árát?
-
Joe123
senior tag
válasz qltsar #61178 üzenetére
1043-al indítanék, ami 12 ezer alatt megkapható. Ha nem elég, veszel mellé még egyet és még mindig csak ott vagy mintha egy dual bandeset vettél volna, amiből 24 körül indulnak a jók. Viszont 2 routerrel jobban le tudod fedni a helyet, főleg ha nincsenek konkurens wifik a környéken. Csak egy ötlet, majd a hozzáértőbbek megírják, hogy miért nem jó elgondolás.
[ Szerkesztve ]
-
Joe123
senior tag
válasz TeeJay #61050 üzenetére
Nálunk úgy van 100-as digi, hogy a korábbi tv network hálózatot vették meg. Talán egy-két éve kérdeztem őket, itt ez a max, még 200-ra sem lehetett upgradelni. Szintén jópár helyen van olyan hálózatuk (pl. szüleimnél vidéken, ex aktív1 koax), amit nem ők építettetek, hanem mástól vették át, ezeken a helyeken tartok tőle, hogy még sokáig nem lesz 100-nál gyorsabb. Gondolom nagyobb prioritás nekik új helyekre benyomulni, mint a már meglévő helyeken fejleszteni, kivéve ha a fejlesztés könnyen megoldható (bent van az optika, csak eszközt kell cserélni esetleg).
-
Joe123
senior tag
válasz thefreeman #61000 üzenetére
Te dolgod, de ha már ott a frankó 300-as net, csak a 3%-át akarod kihasználni?
-
Joe123
senior tag
válasz Gubek-Einste #60982 üzenetére
Köszönöm.
TP Linkből gondolom a 841N-re gondoltál, a 841ND 26 ezer és nem is nagyon kapni. -
Joe123
senior tag
Sziasztok,
110nm tégla családi házba keresek routert. Jelenleg egy szolgáltatótól kapott kis edimax van (ház egyik sarkában, bár nem így a legideálisabb, de ez marad így), ami 3 téglafalon már kicsit bizonytalanul lövi át a netet. Jelenleg 20 megabites net van, belátható időn belül nem lesz gyorsabb 100 megabitnél. Elég 2,4GHz. Nem kell semmi extra, faxni, cicoma, csak egy stabil 100 megabites szerkezet, ami megbízható és erős a rádiós része. Csak egy asztali gép lesz rajta és egy tablet wifin keresztül. Mik az ajánlottak ilyen igények esetén. Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest