Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
Vettem nemrég egy ZTE MF297D routert a mobilnet megosztására. Egyre többször fordult elő az utóbbi napokban (3 hete van nálam a router), hogy a WIFI egyszerűen lekapcsol. A routeren megnézve a led is kialszik, csak az újraindítás segít rajta. Ma már 2x fordult elő.
Gyári szoftver, a legfrissebb.Ennél és a korábbinál is előfordult, hogy a 4G szimplán megállt. A korábbi egy Huawei B525 volt, illetve most az megy újra, mert ezzel nem lehet dolgozni. A 4G mitől akadhat le mindkét készüléken?
Vettem antennát a tetőre, a jelerősség majdnem teljes mindkét routeren.Köszi!
Az újat hétfőn tudom csak legkorábban visszavinni a szolgáltatónak, ezért kérdezem, hátha van valami más ötlet. -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Van egy B525-ös 4G routerem, ami időnként lefagy. Ezért úgy döntöttem, hogy ideje a cserének. A flottában a következőket lehet megvenni, amik már 600Mbps-t tud:
B628-350
ZTE MF297DFalun élünk, itt nincs optika, de a korábbi routeremhez vettem már külső antennát, ami nagyon jól szuperál, csak a lefagyást nem gyógyította meg (nincs köze hozzá, ez egyértelmű).
Ezeket kb 45-50 nettóért tudnám megvenni. Ha tudtok ezeknél jobbat, akkor nyitott vagyok. De amúgy melyiket?
Köszi!
-
nyesteb
tag
válasz Gubek-Einste #97684 üzenetére
Köszi, elgondolkodtató. Tudnál küldeni típust, melyik jó Mikrotik vonalon? Ebből már kiestem, sajna évek óta nem hálózattervezéssel foglalkozom, a mai típusokkal nem vagyok tisztában.
Köszi és boldog Karácsonyt kívánok minden fórumtársnak!
-
nyesteb
tag
válasz Gubek-Einste #97675 üzenetére
Igen, ez tiszta volt, de eddig nem is volt gond a vétellel, most sem azért áll meg a net, hanem a router fagy be, illetve mintha leszakadna a 4G-ről, de közben a jelzése szerint jó. Újraindítás után rendben van.
Ezért gondoltam a routerre és ha már cserélek, akkor valami jobbra cserélném. De a kültéri antenna sem elvetett, a tetőre fel is tudom tenni gond nélkül.
Tényleg. Van valami térkép, ahol meg lehet nézni, merre van tőlünk adótorony? -
nyesteb
tag
Sziasztok!
4G-s router vásárlása előtt állok és ebben kérném a segítségeteket. Jelenleg egy Huawei B525-öst használok, de többször lefagy a mobilnetes része, ezért csereérett lett.
Yetteles net, Zala megye közepén, nem tudom, milyen sávok vannak itt, de jó lenne, ha normálisan működne. Olvastam, hogy létezik már olyan, ami több 4G sávot is tud együtt kezelni, nem tudom, ez melyikekre jellemző, de ez jó lenne.Nem akarok 50 felett vásárolni, de ha nincs más megoldás, akkor az lesz persze.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest