Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
woodworm
veterán
-
Topikgazda
válasz BTom1970 #83615 üzenetére
De a C5, most miben jobb? A C6 nem lenne elég erre a pár eszközre? (1 tv, 1 telefon, 2 laptop)
Elég lenne de a C5-ben több a lehetőség a későbbre.Ez semmiképp? Márka és méret miatt? [link]
Tapasztalat nincsen és a mérete is elég kicsi így inkább ne.Inkább ez?
Megfelelő lesz.A laptop már így is tele van (HDMI, táp, egér, töltő). Az újabb dolog lehetne minél kisebb, ha nem ront a sebességen.
Sajnos a wifi-nél a minél nagyobb annál jobb elv érvényesül vagyis egy antenna minél nagyobb annál jobb vételi lehetőséget biztosít.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
DGery
aktív tag
válasz BTom1970 #83615 üzenetére
Nem járnál jobban, ha a beépített kártyát cserélnéd egy olyanra, ami nem csak az N-est támogatja? Pár db ezresért már lehet a legtöbb géphez normális kártyát venni...
Nem lógna ki, nem foglalna USB-t, a nagyobb felületű beépített antenna miatt pedig a vételi lehetőség is javulna....by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
Topikgazda
válasz BTom1970 #83611 üzenetére
Mivel csak alap igények vannak és kevés eszköz, miben lenne jobb egy Asus vagy a TP-Link C5, C6 - mint a Asus C20?
Mivel a TP-Link Archer C20 csak 100-as portokkal rendelkezik így max 94 Mbps-es netet tud kezelni, a 360 Mbps-hez már gigabites portokkal rendelkező router kellene.A C20 nem tud wifi-n 433 MBit-et?
De tud, csak éppen az a link sebessége, a mérhető sebessége ennél alacsonyabb, körülményektől függően, kb a fele/harmada.#83612
A wifi adapternél rossz linket adtam meg. Azt tudom (egy ideje) hogy csak 100MBit-ig megy.Erre gondoltam:
Az ilyen köröm piszok méretű antennával rendelkező adapter nem ajánlott mert nagyon rossz vele a vételi lehetőségek, főleg panelban, normál méretű és/vagy külső antennás típus lenne ajánlott és legalább AC1200-as képességű, hogy legyen rendes esély a teljes netsebesség elérésére.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz BTom1970 #83601 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?- egy ilyen külső wifi adapter (mivel a laptopban csak N-es kártya van)
Ezekkel elérhető lenne 360Mbit wifi-n?
Nem mivel mérhetően kb 80-100 Mbps menne át ezzel az adapterrel, körülményektől függően.-TP-LINK Archer C20 AC750 Dual Band v4
Csak 100-as portjai vannak így max kb 94 Mbps lenne csak meg a 360/100 Mbps-es netből.- TP-Link Archer C6 router
Inkább Archer C5v4 mint a C6 mert CFW kompatibilis.
Másik ajánlott eszköz az Asus Asus AC57U lenne, többet tud a gyári firmware-e de nincsen rá custom, a v3 már AiMesh képes is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
blakey
titán
válasz BTom1970 #83601 üzenetére
Egy AX router 5GHz-en, 100-as csatornán, 433-as linksebessegű eszkoz esetében már képes a 350-355Mbps-re, átlag AC router 290-295Mbps-re, egy jobb AC router 320-325Mbps-re.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Dragon3000
veterán
válasz BTom1970 #73067 üzenetére
Játék letöltés, frissítés nekem számít meddig tart, ha megveszem, nem szeretnék egy napot arra szánni, hogy le is töltse steam, origin..... torrent mellett szépen tölt ezekről a helyekről 50-60MB/s sebességgel. Az egésznapos kihasználásról, neked melyik a jobb, az hogy 3000Ft alatti netcsomagnál nincs egésznap teljesen leterhelve, de ha kell ott a gyors net vagy az, ha a 10e körüli kisebb csomag folyamat ki van használva, de ha kellene kis időre a nagyobb sebesség, de nincs benne semmi tartalék?
-
félisten
válasz BTom1970 #73071 üzenetére
Egyet kell értenem Veled.
Én 2400 bps-mal kezdtem a netezést -- persze nem sírom vissza.
Sajnos ebben is, mint annyi mindenben, brutális a pazarlás, a mesterségesen gerjesztett igények. Videotelefonálás, torrentezés, stb.
Mi lenne, ha csak annyi erőforrást használnánk, amennyit tényleg élvezünk is?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TeeJay
félisten
válasz BTom1970 #73071 üzenetére
aztán van a DIGI nevű szolgáltató ők meg úgy gondolták hogy FTTH-n már csak 1000-es csomag lesz
akinek nem tetszik menjen máshova lassabb netre
és még potom pénzért is adják
micsoda tragédia hogy akár 940-945megabittel is lehet tölteni ha úgy tartja kedvem
mellé meg van 300-340megabit feltöltés igaz nálam csak éjszaka mert napközben inkább 100megabit csúcsidőben meg 50-60megabit de majd FTTH-n több lesz
pár év múlva furán fogsz majd nézni ha bejön a 2-3-5gigabites otthoni netMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz BTom1970 #73069 üzenetére
mondjuk este 6után mikor mindenki itthon van
párom videótelefonál esténként órákat barátnővel
gyerek youtube-ot néz
én torrentezek szintén youtube/netrádió/böngészés ezerrel
párom anyja szintén youtube meg facebook meg minden
512kbit-es ADSL óta volt minden féle netem (előtte 56kbit dialup is volt még hahaha)
1-2-3-8megabit ADSL
5-10-20-30-50-60-120-240megabit UPC
20-40-100-1000megabit DIGI és maradok 1000megabiten mert ez mindenre jóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz BTom1970 #73067 üzenetére
bakker megy a torrent egész nap és mellette van kraft bármi másra
lassan 4éve van 1000-es netem szerintem tudom mit beszélek
csak itthon van úgy 6okoseszköz, smart TV
2PC-m van 2laptop csomó eszköz lóg wifin
hidd el tudom mire lehet kihasználni 1000-es netet és tudom hogy 240-es net már mire kevésASUS AC66U B1 routerem van, 30ezer körül van de amíg gigabit net lesz addig ez elég lesz mindenre
ha meg majd jön a 2,5-5-10gbit LAN meg net akkor váltok másraMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz BTom1970 #73054 üzenetére
Pár év múlva már csak gigás net lesz mindenhol te meg majd megmaradsz az őskorban 100megabit routerrel sima N wifivel? Az AC Wifi bizony baromi jó ott ahol csillió másik hálózat van
Néha azért ideje haladni a korralMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nikon DSLR topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest