Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Anonymus23 #97462 üzenetére
Az 5400-as több antennája miatt elképzelhető jobb lefedetttség, vagy ez csak a +sáv miatt van és ennyi?
A több antenna miatt nem lesz nagyobb/jobb a lefedettség.Vagy ha az ár tökmindegy, akkor végül is jobb vállasztás az 5400, ki tudja még mi jön alapon?
IgenEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Alex91
félisten
válasz Anonymus23 #95908 üzenetére
[link] , itt van egy abra kabeles backhaulra…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Anonymus23 #95904 üzenetére
[link] , egy router arabol kapsz kettot…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Anonymus23 #95904 üzenetére
Gondolom erre gondolsz:
https://cdn.prohardver.hu/dl/upc/2021-08/23/670915_aoxxks4cu5ecf7ae_asus_ax_routers_v2.jpg
(Tényleg ilyen nehéz megtalálni az összefoglalót? )Vedd az olcsóbbat, 100 Mbps netre bármelyik bőven elég. Az AX5400 bele sem fér a 40ezres keretbe. Nézd meg, hogy kellenek-e a gémer funkciói.
Elfogadom a sütiket.
-
Soma01
veterán
válasz Anonymus23 #91861 üzenetére
Jó, hogy írtad. Kb ezt írtam én is. Nekem sem a OneMesh a kedvencem. A Deco Mesh már jobb. De Asusra nem mindig van keret. Más márka Mesh megoldása is tud kábeles felhordó hálózatot. Meg én azt is nézem, hogy tudjon a rendszer AP modban is Mesh-t. Mondjuk az érdekelne, hogy milyen megoldások tudják ezt az olcsóbb kategóriában is. (Asus ok.) Xiaomi ok. Tp-link Deco ok. D-link covr Mesh ok. Még mi? Talán a Tenda is tudja...
-
woodworm
veterán
válasz Anonymus23 #91333 üzenetére
Szerintem az ax82-es is sokkal jobb választás, fele áron. Az a c5400x egy beragadt, kifutó ac-s router, olyan tulajdonságokkal, amik kihasználásához nincs megfelelő kliens.
-
MZsoltee
veterán
válasz Anonymus23 #91317 üzenetére
Mi lenne a legolcsóbb eszköz ami megfelel a lenti elvárásoknak?
Félreértés ne essék, nem veletek van gondom. Nem gondoltam volna, hogy ez a kérés nem ugorható meg 20k-ból.
12-14k körül vettem a Xiaomi 3G-t anno 3 vagy 4 éve. Azt gondoltam hogy kb másfélszeres áron ennyi idővel később kapok egy ugyanilyent 4 lan-al.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
tha_answer
őstag
válasz Anonymus23 #91179 üzenetére
nem irta h gigabit kell neki arra a gepre. deafult modon az emberek zombuldara hasznaljak a netet arra eleg a 100mega is.
nemertem mi a problem. felvazoltam ket opciot is:
a: zombuldara legkoltseghatekonyabban, hogy ne kelljen allandoan kezzel wifit valtogatni (10k huf)
b:gyari gigabit ethernet mesht teljes erteku routerekkel (45k huf)ebben mi a troll? a tobbi ajanlat mit tud es mennyiert? mert ez megoldja a zombuldat 10kert vagy a fullos gbe backhaul mesht is 45kert, radasul ugy h barmikor barhogyan felhasznalhato barmelyik ax3 router. wifi6 certified. nem kamuax. megegyszer ebben mi a troll h rabizzuk h majd o eldonti? azt kap amit fizet.
ps: enterprise szintu roamingot egyik consumer mesh sem fog tudni.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz Anonymus23 #91139 üzenetére
ha ugy kezdte h erdemes-e lecserelni es nem azzal inditott h keves lett mit ajanlotok, akkor lehet feltetelezni h igazabol kiszolgalja a routere csak ujitani akar mertcsak .
-
tha_answer
őstag
válasz Anonymus23 #91137 üzenetére
pedig nem. kulonben miert irnam le hha mukodik nala minden akkor inkabb ne nyuljon hozza?
az ax20 3xor annyiba kerul mint az ac10.
20mbites netnel 3xor annyi felhasznaloi elmenyt fog kapni?
[ Szerkesztve ]
-
Lali-213
senior tag
válasz Anonymus23 #91115 üzenetére
Csatlakoztattam a céges laptopom a kábelre, 1gbps-t ír. Azt hiszem akkor megnyugodhatok.
Azt a projektemet továbbra sem vetettem el, hogy 2db Asus AX55-tel AiMesh rendszert építek. A kábel most már stabilnak tűnik. -
Lali-213
senior tag
válasz Anonymus23 #91109 üzenetére
A wifi tesztet egy 3+ éves Nokia 7 Plusszal mértem.
A laptop kb. 600mbitet mért a kihúzott kábelen - speedtest appon. -
Lali-213
senior tag
válasz Anonymus23 #91108 üzenetére
Az eszközök stimmelnek, még nem változtattam rajtuk.
A Tether alkalmazásban az alábbi lehetőségeket kapjuk, ha az operation mode részre megyünk:
Range Extender: Expands the wireless coverage of your existing network.
Access Point: Transforms a wired network to a wireless one.
Két dolog miatt gondolom azt, hogy a vezetéken kapja és továbbítja a netet:
1. Nincs packet loss, ha speedtest appon keresztül mérek sebességet.
2. Nagyobb az 5GHz-en mért sebesség az AP, mint a routeren. -
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #91108 üzenetére
Jó egy picit belezavardotam a MESH vs AP módokba, az enyém is tudja ezt a módot, csak akkor meg megmarad a különböző SSID-k problémája.
A Routerben nincs az admin részen olyan felület, ahol a link sebességet meg tudnád nézni?
De ha pl egy laptopot rádugsz a most behúzott kábelre az AP helyére, akkor a laptopon is meg tudod nézni, hogy milyen link sebességet ír a LAN leírásánál.
Másrészről milyen eszközzel méred ezt a sebességet?[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Lali-213
senior tag
válasz Anonymus23 #91013 üzenetére
Hogy miért van a laptop kábelen? Transmission klienst is futtatok rajta, az pedig szereti a nagy sávszélességet.
Tegnap vettem krimpelő fogót, törésgátlót és Cat6-os RJ45-ös csatlakozókat, remélem gond nélkül össze tudom szerelni a kábelt.
A falban lévő furatok csak csatlakozó nélküli átvezetése alkalmasak, a koax pont átfér, talán a Cat6-os utp is. -
dkess
őstag
válasz Anonymus23 #91015 üzenetére
Vannak falon kívüli csatlakozóra is lehetőségek és az is sokkal kulturáltabban néz ki mint a falból kilógó kábelek. Nálam mondjuk be van vésve minden, meg falicsatlakozók ... Húgoméknál be vannak vésve a falba (gégecsőben), de pl. a UTP meg koax lóg ki a falból mindenhonnan hiába mondtam úgy nem lesz szép. Ráadásul az egyik helyen két hálószoba közötti falon sikerül úgy megoldania a mesterembernek, hogy ugyanabba a szobába lett két koax kivezetve (nem pedig 1-1 a két szobába). Aztán eldolgozták így ... Még mindig szoktam ezzel zrikálni Őket ...
Jaj, az elektromérnök kollégákat meg főnököt ne is mond. Általánosságban igazi "suszter meg a cipője" eset majd mindegyik. Egyik kolléga építkezett. Mondtam előre a kábelezéssel tervezz meg figyelj rá. Többször - még közben is. Mindig volt valami fontosabb dolga közben. Aztán amikor készen lett minden akkor meg jött a "Jajj, most mit csináljunk?" ...
-
Lali-213
senior tag
válasz Anonymus23 #91007 üzenetére
A notebook.hu most 24.990 Ft-ért adja, ha lehet hinni a készletinformációnak akkor több helyen is elérhető. Nem égetően sürgős a vásárlás, előbb a router - AP közötti kábelezés a prioritás, megnézem úgy mennyire használható a rendszer.
Köszi a válaszod.
-
dkess
őstag
válasz Anonymus23 #90866 üzenetére
Köszönöm. Lehet menni fog majd, de ahhoz még több mindent össze kellene szedni - meglátom.
Ez a UPC -s router hol is van pontosan a felső szinten? Ez a 10x11m alapterület melyik részén van? Pl. egy tároló helyiségben a sarokban vagy a középpont környékén egy nappaliban?
A felső szinten levő TV -ket is tegyük kábelvégre. Egyfelől a Netflix megjavul - másfelől jobb lesz a WiFi -nk is (önmagában már ez is segíthet).
A szintek közötti kábelezést érdemes megoldani. Nem megy sehol kábel a két szint között? Pl. áram vagy koax stb.? A mellett vagy adott esetben a helyére behúzva? Sokszor előkerül a kérdés és általánosságban is igaz, hogy érdemes a festés/felújítás előtt kábelezésen agyalni/megcsinálni, mint utána ...
Természetesen az alsó szinten is a TV -ket (meg amit lehet) érdemes lenne kábelvégre tervezni. Egyébként a jó megoldás valóban a mesh WiFi lenne a két szintre ethernet backhaul -al ...
@hódmaci, #90870
Igen, és ez kvázi "normális". Az aktívan forgalmazó USB3 zavar(hat)ja a 2.4 GHz -es WiFi -t. Éppen ezért szokott a routereken olyan lehetőség is lenni, hogy az USB -t USB2 -re korlátozzuk (ezt nem biztos, hogy akarjuk) vagy éppen akár az, hogy az USB -re nem kötünk semmit (ezt meg pláne). Persze lehetne a 2.4 GHz -et másik AP -ra bízni (kicsit távolabb helyezve, akár egy régebbi router) és az USB HDD -s routeren meg ki is kapcsoljuk a 2.4 GHz -es sávot. Meg persze az is segíthet amit írsz, hogy az USB -s HDD -t nem a routerre tekerjük fel ...
-
hódmaci
senior tag
válasz Anonymus23 #90865 üzenetére
"Viszont az is sokat számít, hogy más nem-e árnyékolja, TV, monitor, hangfalak stb."
Sőt, rettenetesen észreveszi.
Rácsatlakoztattam egy hdd-t háttértárnak usb-n.
Rátettem a tetejére a hdd-t és teljesen eltűnt a 2.4GHZ wifi hálózat.
Mihelyst mellé raktam megjelent a 2.4Ghz wifi.
Érdekes mert az 5Ghz működött.Más is tapasztal hasonlót?
Mert ha nem akkor csere.[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
hódmaci
senior tag
válasz Anonymus23 #90828 üzenetére
Milyen falakat kell leküzdeni nálad a wifinek?
Mert nálam a AX82U gyakorlatilag csak a szoba falain belül képes működni.
60-80cm vályogEzt egy ősrégi tp-liknk (1043nd) játszva átlőtte.
-
dkess
őstag
válasz Anonymus23 #90814 üzenetére
Amennyiben megtalálod azt a AC66U B1 -t akkor legyen az node -nak. Ami fontosabb inkább az az, hogy ethernet backhaul legyen.
Aztán majd pár év múlva, ha akkor mondjuk 6E 4x4 -es AiMesh routerek lesznek megfizethető árban és lenne rá pénz és akarat, akkor azt be tudod tenni fő routernek és az AX82U -t node -nak ...
-
Alex91
félisten
válasz Anonymus23 #90814 üzenetére
Akkor rakd be az Asus AC66U-t node-nak...
-
hódmaci
senior tag
válasz Anonymus23 #90772 üzenetére
Hát igen:
"addig ragaszkodik hozzá, amíg el nem veszti teljesen, független attól, hogy ott van mellette egy másik napkitöréssel egyenértékű hálózat."
Ez sírba tud tenni.Viszont sajnos van negatív tapasztalatom az asus routerral. Volt annó egy rt-n12d1 routerem ami merő csalódás volt. állandóan dobálta az eszközöket. pedig még akkor tized ennyi kütyü se volt a lakásban. Majd ezt váltotta egy rt-n16 ami szintén hasonló cipőben járt. Teljesen megbízhatatlan volt. Így az is kuka lett. Majd váltottam TP-Link 1043nd v2 vonalra.
Vele teljesen meg voltam elégedve míg el nem jött az a pont, hogy annyira sok eszköz került rá hogy ő is "belerokkan" néha. Pedig még a lefedettséget is sikerült valamennyire megoldanom egy másik ugyanolyan routerral WDS módbanValószínűleg RT-AX82U lesz az áldozat.
De még ráérek holnapig dönteni, hiszen mindegy mikor rendelem, akkor is csak jövő hét hétfőn kapom meg leghamarabb.[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
válasz Anonymus23 #90767 üzenetére
Hát hogy őszinte legyek, lehet akkor jobban járnák az asus-al mert lehet szükségem lesz a mesh rendszerre. Mivel elég hosszú a lakás (kb25m)
Na de így felvetül egy újabb kérdés.
Elég lehet-e számomra RT-AX82U wifi lefedettsége és ha kell akkor később veszek egy olcsóbb asus routert ami tudja a vezetékes mesh rendszert majd ezzel kibővítem a hálózatot.Vagy inkább ugorjak bele egy RT-AX92U-ba aminek elvileg erősebb a wifi jele így kisebb eséllyel kell akkor később vennem egy olcsóbb asus routert ami tudja a vezetékes mesh rendszert majd ezzel kibővítem a hálózatot.
Tudom, hogy az RT-AX92U drágább de ha lefedi a lakást akkor maradnák nála.
Vagy inkább maradjak a RT-AX82U nál és ha kell bővítek.Esetleg tudnál(tok) ajánlani egy routert amit hozzá lehet kapcsolni AiMesh rendszerbe mindkét routerhez?
Valami olcsó de megbízható verzió kellene. Csak, hogy lássam hogyan alakul a költség, ha esetleg ki kell bővítenem a wifi hálózatot lefedettség hiánya miatt.
Vagy csak ugyanolyan (azonos típusú) routerek köthetőek össze?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Topikgazda
válasz Anonymus23 #90725 üzenetére
A kettő közül bármelyik jó lesz.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Anonymus23 #90722 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dkess
őstag
válasz Anonymus23 #90550 üzenetére
Érdekes kérdést feszegetsz és persze én is gondoltam rá.
Az még csak az egyik dolog, hogy szerintem alapjaitól kellene egy teljesen új dolgot írni, mert manapság már egyre kevesebb embert érdekel, hogy pl. mi a különbség a "sima" meg a dual-band N -es routerek között vagy éppen az utóbbi miért jobb. Avagy akár a 100 Mbps -es portokkal rendelkező routerek, meg az olyan gigabit -es portokkal rendelkező routerek csoportjai melyek 140 Mbps-t tudnak NAT -olni vagy éppen 300 -at ...
Sokkal inkább olyan gigabit -es routerek érdeklik, melyek AC -sak legalább. Akár a multigigabit -es routerek (pl. 2/1 Gbps internethez), AX -es mellett adott esetben "mikor jön" a WiFi 6E stb. Ezek mellett talán még érdeklődésre tarthatna számot a mesh WiFi rendszerek - ezek működése illetve akár összehasonlítása. IPTV kezelése esetleg egyebek. Kültéri vagy PtP vagy PtMP megoldások (itt is előkerülnek párszor). Alternatív megoldások pl. PowerLine, MoCA 2.5, G.hn egyebek. Mindezek mellett SIM -es routerek, ezeknél mikre kell odafigyelni, milyen kompromisszumokat érdemes meghozni (pl. mobilhálózati sávszélesség, WiFi, LAN portok és funkciók tekintetében a mobilhálózat sebessége és elérhetősége stb. függvényében). OK, a hálózatépítési alapelvek meg hasonlók már túlzás lenne ...
Itt ugye érdemes lenne külön rejtett topikban összerakni ezt és az eredményt véleményeztetni moderátorral, topikgazda társsal - ui. nem úgy megy, hogy csak úgy szólás nélkül "szétcsapom" a mostanit ...
Aztán van egy olyan érdekes dolog, hogy nálam a pm -ek jobban pörög, mint pl. ez a topik (ez nem felkérés táncra - vannak elegen jelenleg is ). Persze, ha lehet akkor terelem a dolgokat a szaktopikok felé (router márka topikok, egyéb hálózati dolgok, NAS, vezetékezés stb.), de nem mindig ez a megoldás. Persze más topikokban is aktív vagyok ...
Mentalitásbeli kérdés. Én inkább ilyen "problémamegoldó" alkat vagyok. Engem ez érdekel itt a topikban is. Például sokkal hamarabb írok egy háromoldalas pm -et (pedig 4K monitorom van nagyítás nélkül ) válaszként valakinek, mint egy általános összefoglalót ami úgymond senkinek nem (ugyanakkor egyúttal mindenkinek) szól ...
Úgyhogy alapvetően nem zárkózom el semmitől, volt hogy össze is írtam egy vázlatot, hogy hogy épüljön fel, meg miről szóljon - csak "venni kéne egy mély levegőt" (nomeg csinálni egy új vázlatot, mert az már nincs meg ...) ...
@Awesome Zoll, #90551
Első ránézésre egy C6 vagy C6U teljesen megfelelő lehetne a számodra. Az egyetlen dolog ami aggaszthat kicsit az a "2 db vályogfalon keresztül is" meg a "vályog házfőfalon keresztül a kertbe is" kitétel. OK, az utóbbival kapcsolatban megoldás lehetne, ha kertre néző ablakba tudnád rakni, de az előbbi kérdéses lehet így is.
Általánosságban mi a tapasztalat a WiFI -vel "2 db vályogfalon keresztül is"? Mennyire fogja meg Nálad? Van esetleg UTP kábel két helyiség között és amennyiben igen, akkor melyik kettő között (adott esetben a két vályogfalon túlra)?
-
dkess
őstag
válasz Anonymus23 #90545 üzenetére
A kettő közül az egyik nem OneMesh kompatibilis. Másik oldalról ezek AC 2x2 -sek. Harmadrészt a főegység WiFi -jét és a béka ülepe alá gyakják le - cserében töredék sávszélt adnak. Általánosságban a legtöbb esetben még gyatrább a végeredmény, mint nélkülük. Nagyon speciális esetben kicsit javíthatnak a lefedettségen - brutális sávszélesség felárral ... Legalábbis, ha WiFi repeater módban vannak.
OK, azt is aláírom, hogy sokaknál pl. egy Digi 1000/300 -as internet esetén bőven elég az ONT csak 2.4 GHz -es N -es WiFi -jének max. 60-80 Mbps -e (mondjuk átlag 30 - ezek mind egyetlen WiFi kliensre értve) összesen. Viszont általában nem azok keresnek saját routert, akik ennyivel megelégednének ...
OK, eddig az egyszintes dolgokról volt szó. Ugyanakkor többszintes ház esetén még ennyire sem rózsás a helyzet ...
-
Dudee
senior tag
válasz Anonymus23 #90507 üzenetére
Megnéztem most a régi HDD házzal (ugyanazt a vinyót tettem bele), ezzel nincs probléma, nem állt le egyszer sem másolási hibával. Következhetne ebből, hogy akkor az új rack-kel van a gond.
Csak attól tartok ez nem feltétlen igaz, mert a régi rack usb2.0, lassabb az átvitel, kisebb a terhelés az átviteli láncon, a routeren. Továbbá az új, 3.0ás ház tökéletesen működik pc-re dugva.[ Szerkesztve ]
-
válasz Anonymus23 #90461 üzenetére
Köszi a tippet, berendeltem, így szállítással is 16k alatt volt az ára. Remélem beválik!
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Multibit
nagyúr
válasz Anonymus23 #90471 üzenetére
Van. Korábban meg is írta az egyik ilyenbe a problémáját.
[ Szerkesztve ]
-
czaki
tag
válasz Anonymus23 #90424 üzenetére
Rájöttem időközben, mert a legtöbb routert nem találtam már semmilyen boltban. De akkor duplán jó, hogy kérdeztem.
-
Dudee
senior tag
válasz Anonymus23 #90339 üzenetére
Western digital green vinyó, 1.5TB (wd15ears)
a usb-s rack pedig ilyen:
[link]este megint bedugom direktbe a gépbe, megnézem ott hogy muzsikál
[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
válasz Anonymus23 #90336 üzenetére
Köszi mindenkinek!
akkor nem tudom mi lehet a gond, de ez a 20-25 mbyte/sec elég sovány. Az egy fontos elem volt a paraméterek közül, hogy tudja az usb3at. Tudja is, de akkor nálam valahol valami gubanc van.. -
Imi1981
veterán
válasz Anonymus23 #90212 üzenetére
Tényleg észre sem vettem. Bontottat nem veszek mert az ki tudja miért lett visszaküldve. Kösz, hogy szóltál.
-
axlfsi
veterán
válasz Anonymus23 #90177 üzenetére
Na igen, ez rémlik, hogy már volt róla szó,... De nem igazán értem, hogy miért nem tudja megoldani a TP-Link.
Mindenesetre, nem lenne olyan messze a másik, hogy ne lássanak rá egymásra WiFi-n,...Később ránézek, most rohanásban, de valaki tudja esetleg csuklóból, hogy a Huawei AX3-ja (nem a Pro, a dual-core -os) tudja a lanbackhault?
...visszamondtam a megrendelést, de ha jobb lenne mégis, mint egy AX10 (vagy kettő), simán lecserélem és abból veszek kettőt.
A TP-Link konfigurációs lehetőségei, a Tether app tetszik, de nem zárkózom el az újtól sem (ott inkább az EU-s szabályozás miatti teljesítmény csökkenés riasztott el kicsit).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
wrongduke
aktív tag
válasz Anonymus23 #89991 üzenetére
Szia!
Ezt a "rábeszélt" dolgot értsd úgy, hogy ajánlott olyat is amit nem ismertem és kimerítette az erre szánt keretet. Miután "megköpködtem", elolvastam pár véleményt róla, megvitattam magamban újra a reális szükségletét az új eszköznek, döntöttem úgy, hogy legyen ez. A MESH dolog pedig nem fog játszani nálam, lévén még a WR1043ND jelét is fogom az utca szinten is. Új, friss hardverre van szükségem ami a megnövekedett igényeknek megfelel, valamint több is annál. Így valamelyeset "jövő álló" lesz. Nem centizem ki mint a jelenleginél.
"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
dudika10
veterán
válasz Anonymus23 #88996 üzenetére
TP-Link AX73 es RE305 v3:
- mesh megy
- backhaul kabelen nem megyMindketton a legfrisseb firmware-rel tesztelve.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Anonymus23 #88992 üzenetére
Azt most megmondom, hogy kabelen nem fog menni. :(
-
dudika10
veterán
válasz Anonymus23 #88963 üzenetére
Van mesh beallitas a repeteren, szoval gondolom tudja. :)
De a tp link oldalan is ott volt a tamogatott eszkozok kozott ha az UK oldalt nezed:
https://www.tp-link.com/uk/onemesh/product-list/Ugy tunik, hogy nem igazan updateelik a kulonbozo lokaciok oldalait...
-
dkess
őstag
válasz Anonymus23 #88967 üzenetére
Igen, a TV -kkel meg azok 100 Mbps -es LAN csatijával általánosságban ott szoktak eltévedni, hogy:
1.
Az esetek elsöprő többségében bőven elég. Amikor meg olyan 100 GB körüli BDRemux -okat nézegetnének szakmányban, hogy több kellene, akkor egyfelől lehetne médialejátszó (kábelen, ráadásul Neked is volt ahogy írod) másfelől az ilyen BDRemux -ok azért a WiFi -re is ráterhelnének. Pláne egy Repeater -re csatlakozva (aminek WiFi sávszélességének tetemes része megy a főrouter -el történő kapcsolatra) melyen egy raklap másik WiFi kliens is lóg ...
2.
A kábeles kapcsolatban nemcsak az a pláne, hogy gyorsabb/full duplex/sokkal kisebb késleltetés stb. Még csak nem is az, hogy AP -t vagy mesh node -ot lehet dugni pl. a másik végére (azért ez is). Hanem még az is, hogy minden forgalom ami kábelen van - az nincs WiFi -n. Azaz annál jobb lesz a WiFi -nk ...
A házvásárlás és felújításnál ne felejtsétek el az UTP kábelezést. Bizony akár minden helyiségbe (nappali és hálószobák legalább). Egyfelől olcsóbb WiFi -s eszközök (adott esetben azok cseréjét is ritkábban érzed majd szükségesnek) is elegendőek illetve maga a kábelezés az "örökkévalóságnak" készül (ezt sokan kifelejtik az anyagiak számolgatásánál).
-
dkess
őstag
TP-Link -nél érdemes a firmware change log -okat (természetesen ügyelve a megfelelő hardver rev -re) nézni. Pl. amennyiben a RE305v3 -nál látok egy vagy több ilyet:
"7. Fixed bug that related to OneMesh and improved roaming performance"
akkor vélhetően van OneMesh támogatás Persze az emlegetett emulátor is jó megközelí@tés és bár jellemzően valamelyik korai fw szokott lenni, de amennyiben már abban is benne van ...
@zseko, #88959
Rossz oldalról közelíted meg a dolgokat. Nem, nincs semmilyen garancia, hogy ilyen nagy távolságra két ház között (közte úttest stb.) beltéri eszközökkel és beltérről (hiába az egyik oldalról ki lenne vezetve egy-két antenna) milyen lesz a kapcsolat. Könnyen lehet, hogy ahol most 5 Mbps kapcsolatod van ott adott esetben új eszközzel meg nem lesz semmi. Ez nem az eszköz hibája lesz - egyszerűen nem erre tervezték.
Nem mellesleg az újabb eszközök nem tudnak pl. erősebben sugározni - ezt rendkívül szigorúan szabályozzák. Persze lehetnek "okosabbak" (újabb beamforming és egyéb technológiák), de ezeket beltérre és jóval kisebb távolságokra optimalizálják. A Te esetedben sokat nem fognak érni.
Azaz borítékolható nagyjából, hogy jobb nem lesz. Aztán szeretnél-e olyasmiért pénzt kiadni, amire felelős módon nem vállalható garancia még arra sem, hogy a régi eszköz szintjét hozza? Én úgy gondolom, hogy ez az ami igazából drága ...
-
woodworm
veterán
Semennyire! Ha az emulátorok felől nézed a típusokat, akkor is többet találsz onemesh képest, de ott sem biztos, hogy a legfrissebb fw van feltéve.
-
félisten
válasz Anonymus23 #88917 üzenetére
Én is pont így vagyok ezzel.
De akkor miért kapcsolnám ki a tökéletesen működő Smart Connectet?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Anonymus23 #88914 üzenetére
Szerintem csak azért, hogy lássa, hogy hová csatlakozik, erős túlzás kikapcsolni a Band Steeringet.
Miért kapcsolná ki, ha jól működik neki???
Ha gondja nincs, csak meg akarja nézni a kapcsolódási paramétereket, bármelyik Wifi Analizer programmal meg tudja tenni.
MaCS
-
Topikgazda
válasz Anonymus23 #88598 üzenetére
Nézőpont kérdése, hogy melyik a jobb.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Anonymus23 #88568 üzenetére
Az Asus AX56U lenne ajánlott ennyiért.
-
Topikgazda
válasz Anonymus23 #79614 üzenetére
Másodlagos eszköznek jó lehet.
Milyen típusú a fő router?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
woodworm
veterán
válasz Anonymus23 #78563 üzenetére
Hogyne tudna.
A mostanában ajánlgatott asus routerekkel megegyező soc van benne, a wifi pedig a kettő metszete. Az openwrt-be a gyári wifi és hwnat driverek vannak integrálva. -
blakey
titán
Ez vajon tud hardveres NAT-ot? - anélkül nehezen hozná ezt a sebességet, szerintem.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
Hát ha megmondod h hol tudom kideríteni, megnézem.
-
őstag
válasz Anonymus23 #78557 üzenetére
Kábelen ezt mértem:
@beers
Xiaomi Router 4-gyel van összehasonlítási alapom, túlzottan nagy lakást nem kell szórnia (45m2, panel), inkább az volt szempont, hogy a két falon keresztül is jó sebességet érjek el.
Ahol a régi router (
130-150 Mbps-t)180-200 Mbps-t tudott, ott a Redmi 2100 400-430 Mbps, szóval határozottan jó. A korábban linkelt kép (~650 Mbps) az közvetlenül mellette volt mérve.[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz Anonymus23 #77673 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Már megtaláltam az E-magon. Meg is rendeltem.
-
blakey
titán
válasz Anonymus23 #77663 üzenetére
amikor fix Ip-t állítok be egy MAC-hez, akkor pl minden dolog után el kell mentenem, mert ha nem, akkor nem csinálja meg: értsd: név, IP, egyedül talán asszem az ikonnál nem kell, de ha mindkettőt átállítom (név+IP), akkor meg kidob a bejelentkezéshez, és kezdhetem előlről bemenni a menübe, ha egy dolgot változtatok és mentés, akkor megcsinálja egyenként. - ez szerintem böngésző hiba vagy ha gyári firmware-t használsz akkor azzal lehet valami, AC66U_B1-et Merlinnel használtam és csak akkor kellett menteni ha mindennel végeztem, tehát megattam az eszközeimnek az IP-t és nevet majd a végén nyomtam egy Elfoga-ot. AC68U-n és AC65p-s sem más, tehát megadom a MAC-címet, az IP-t illetve a nevet, ha több van akkor azokat is majd a végén elmentem.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Anonymus23 #77657 üzenetére
Nekem is volt illetve most is van nálam egy AC66U_B1, még soha nem foglalkoztam a boot-idővel. A 65P gyorsabban bootol, olyan 20-30 másodperccel gyorsabb de egyiken sem vészes viszont valóban vannak olyan beállítások amik csak újrabootolás után lesznek érvényesek, de nem vészes. A boot idő meg olyan 20-30 másodperccel gyorsabb de egyiken sem vészes.
-
TeeJay
félisten
válasz Anonymus23 #77653 üzenetére
Pár perc de ha megszakad a pppoe azt 1 percen belül újra csatlakozik
AC66UB1 sem volt lassabb boot esetén, de ha éjjel nappal megy a router miért is zavar a 3perces boot idő?Ja az AC66UB1 nálam Merlinnel ment lehet az a több funkció miatt lassabb mint a gyári FW esetén a boot, igazából kibírható az a pár perc
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
vargalex
félisten
válasz Anonymus23 #77657 üzenetére
Attól, hogy a modem leszakad, a routernek nem kell újraindulnia. Én sem tudom az RT-AC66U-val összevetni, de az RT-AC65P boot idejének jelentős részét az viszi el, hogy a 2 firmware partíció checksum-ját ellenőrzi (és hiba esetén a másodikkal felülírja az elsőt). A biztonság (illetve biztos működés) fontosabb volt a gyors boot-nál.
Alex
-
Dragon3000
veterán
válasz Anonymus23 #77653 üzenetére
TeeJay erre tuti tud válaszolni, mert neki volt ac66u b1 és jelenleg ac65p-je van.
-
félisten
válasz Anonymus23 #67406 üzenetére
Ha panelben nem is, de régivágású belvárosi társasházakban azért akadnak vastag falak.
Szerintem a 66-os a nyerő, mivel ugye hosszú távra veszed. Ebben akad némi időbeli tartalék, meg ugye a CFW...
MaCS
-
félisten
válasz Anonymus23 #67404 üzenetére
Egy fontos paraméter kimaradt: a szomszédok száma, azaz az 5 GHz szükségessége.
Ha egyértelműen nem kell az 5 GHz, akkor Asus RT-N18u -- ha kell, akkor meg szerintem Asus RT-AC66uB1. Úgy gondolom, megéri a felárat az 58-ashoz képest, már csak a CFW-képessége miatt is.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest