Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #75250 üzenetére
talán mert AUTO módban bármi lehet és te ez alapján egyből szét fikázol egy konkrét márkát...
AUTO mód azt jelenti hogy a csillagok állása alapján épp mér egyet és 1-13 csatornák közül rábök egyre hogy talán ebben a másodpercben az lesz a jó
aztán a két router két külön csatornát hoz az AUTO-ra és egyik 10méterre fog emiatt sugározni másik 12-re
és akkor egyből fika hogy az összes ASUS sz*r...
sőt én sok routernél láttam hogy AUTO módban 6-os csatornát adta mintha nem is lenne semmi mérés a részéről hanem fogja és a 3 teljesen külön álló közül egyet betol (1, 6, 11 csatornák nem fedik egymást)talán ha objektíven akarod nézni akkor illene mindkét routert azonosra állítani
N-only 20MHz és keresni egy csatornát a 13 közül ami nincs szanaszét zavarva minden más wifi által
wpa2-psk-aes titkosítással illetve azonos speciális beállításokkal (ASUS-ban van TP-ben nincs hoppá)
aztán letenni a klienst egy helyre és egy wifianalyzer alkalmazással majd az egyikre ad neked -50dB-t a másikra meg -60dB-t de te ezt már a bőrödön is érezni fogod hogy az ASUS kevésbé fogja bizsergetni akkor tuti sz*rabb az egész márka ugye?
főleg hogy szabványban meg van határozva mennyi lehet a maximum adóteljesítmény egy wifi routerneknálam meg volt 4 ASUS router
egyikben Broadcom wifi másikban Qualcomm wifi harmadikban Mediatek 2antennás negyedikben Mediatek 3 antennás (azóta kiderült AC65P = AC85P tehát 4 antennás)láthatod 3 különböző gyártó és a két legjobb wifit a Qualcomm wave2 MU-MIMO illetve a Mediatek AC65P wave2 MU-MIMO vezérlő adta
a Broadcom végzett a legvégén... simán verte még az AC57U is(AC66U B1 - AC58U - AC57U - AC65P így sorban jöttek)
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Dragon3000
veterán
válasz K1LLMy53Lf #75250 üzenetére
Az auto beállítással az a gond, hogy minden gyártónál más az auto csatorna választás és ha pont leterhelt az egyik router automatikusan választott csatornája, akkor nem kapsz valós képet róla. Akár egy 100e-res routerhez képest is el lehet így érni, hogy egy 10e-res jobb eredményt produkáljon. Én várom az azonos csatornán és 20 illetve 40MHz-en való összehasonlításod.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz K1LLMy53Lf #75235 üzenetére
Szerintem semmi kioktató, támadó stílus nem volt a kérdésben... Ha te annak értelmezted, az nem az én hibám szerintem.
Alex
-
TeeJay
félisten
2,4GHz AUTO csatorna alapján lefikázni egy routert gratulálok
aztán nem írtad hogy hány tucat másik wifi volt a környéken ami bekavar
nem írtad hogy amivel tesztelted azt ott abban a pillanatban mennyi másik wifi zavartatalán ha tesztelsz minimum egy N-only fix 20Mhz és manuális kevésbé terhelt csatornát kellett volna nézni
meg ha már a fő tudása az AC akkor mondjuk akkor fikázd le ha AC-n is tesztelted a TP-hez képest
főleg hogy az AC57U-nak mindkét sávra dedikált és jó nagy 5dBi antennája van
már csak az antenna pozícióval lehet elszúrni és egyből jön a fikázásnagyon sokan vettek AC57U-t és szépen megy
nálam 4napig volt és vitte gond nélkül a wifit a 60nm panelban ahol 2,4GHz-re vagy 200 szomszédos wifi van zavarásnak (panel telep)pinnacle
engedd el ezt a FW frissítés után gyengébb wifi sztorit
gyárilag jött egy FW-el az ASUS lapon meg volt egy újabb de semmi leírás nincs bene hogy wifit mókoltak volna benne. szimplán csak két külön pillanatban mérted és úgy látod mintha gyengébb lenne
wifit egy árnyékolt zárt szobában kellene mérni akkor lenne összehasonlítható
reggel még 20megabit megy este már csak 10 mert sok a zavaró szomszéd wifi
ez sajnos ilyen[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Szerintem semmi ilyesmi nem volt a kérdésében, de meg is válaszoltad 100%, hogy nem ugyanazon a csatornán nézted a két routert, megnézném mind a kettőt ugyanarra állítva és nem auto-n hagyva.
Mert más oldalon olvastam, hogy c7-et váltottak ac65p-vel és utána a tapasztalat, hogy a c7 egy túlárazott szar, nem én írtam, hanem akinek az volt.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz K1LLMy53Lf #75232 üzenetére
Ugye minden modell esetében ugyan azt a sávot hasonlítottad össze (még véletlenül sem keverted a 2,4 GHz-5GHz-et, tehát minimum más SSID-t használtál a két sávon)? Ugyan ott volt a router, ugyan az a csatorna és nem mentek egyszerre?
Alex
-
Dragon3000
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74921 üzenetére
-
Dragon3000
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74921 üzenetére
-
Dragon3000
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74918 üzenetére
Több mint 1 hónapja használom gond nélkül, az is lehet, hogy kifogtál egy selejtet.
-
Dragon3000
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74904 üzenetére
Én kikapcsolta az upnp-t és aminek kell nyitottam portot, ezen kívül a WiFit állítottam csak. Így fttb digi1000 mellett gond nélkül megy minden, ha 100MB/s-kel megy a torrent max 500 szál van engedve neki, akkor is azonnal betölt a router, böngészésen észre se veszem, YouTube videó is gond nélkül megy közben és a spotify is. Játéknál ilyenkor már 10 helyett 15-20as pingem van, függ, hogy hány letöltés megy egyszerre, de ha lejjebb korlátozom 80MB/s körülre, vagy csak egyszerre egy letöltést engedélyezek, akkor semmi gond nincs. Nálam a legtöbb esetben 800Mb/s-kel megy csak a net, de router nélkül is ennyit mértem.
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #74911 üzenetére
Wan részen : internet detection-t kapcsold ki nincs rá szükség
DIGI hálózaton volt régebben pár hónapja gondom napi 5-6 újra csatlakozás mert nem jött az echo-ra válasz és emiatt halottnak gondolta a router a kapcsolatotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
woodworm
veterán
Elméletileg pont a hasonló dugulások megakadályozására találták ki, automatikusan visszaveszi a sebességet ilyenkor. Esetedben ezért inkább bekapcsolva tartanám.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ha tudod majd a routertől a legtávolabbi szobában nézd meg légy szíves Speedtesttel. Nálunk egy TP-Link a betonon keresztül majdnem olyan erővel ad, mint amikor a routerrel egy szobában vagyok. Ha megtudom mi a típusa, majd beírom. Majd nézd meg, mennyire van terhelve a rendszer. Úgy emlékszem nekem is laggolt a menüpontok közötti váltásnál, de FW frissítés után gyorsabb lett.
-
woodworm
veterán
A torrent kliensben az µTP protokoll engedélyezve van?
-
pinnacle
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #74907 üzenetére
Köszi! 2,4GHz is jó. Én is már csak azon vagyok. Panel lakás legtávolabbi szobájában romlott el a vétel. Persze wifi a lakás közepén jobban szórná, de korábban ott is jó volt. .
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz K1LLMy53Lf #74897 üzenetére
A szolgáltató DIGI FTTB?
A jelszóhiba után meg csak várni kellett volna. Gondolom előző routerből kábel ki, új routerbe be. Ha nem kapcsolod szét szabályosan a PPPoE-t, a legtöbb ISP-nél várni kell kb. 10 percet, hogy új eszköz tudjon csatlakozni. Feltehetőleg a hibás jelszó + reset utáni időre telt ez le.Amikor felszökik a ping, a routert CMD-ből pingelve majd mondjuk bix.hu-t milyen eredményt kapsz?
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
pinnacle
nagyúr
Csak egy speedtest mérésre gondoltam. Nem tudom, hogy nézted frissítés előtt is, nekem nagyon belassult. Majd csak megjavul a következővel.
[ Szerkesztve ]
-
madrac
senior tag
lehet, hogy csak okoskodás, de optikán nem szabadna megszaladnia a pingnek terhelésnél sem szerintem.
inkább olyan mintha a router nem bírná a sok kapcsolatot szuflával. gondolom még port forwardot is állítottál be., -
pinnacle
nagyúr
Firmwaret frissítettél már? Ha nem, nézd meg légy szíves, hogy a wifi sebessége változott-e. Nekem rosszabb lett.
-
Dragon3000
veterán
Először én is rosszul írtam be a jelszót a nethez, átírtam és egyből ment. Azért megnézném router nélkül is, hogy előjön-e ez a gond hasonló terhelésnél.
-
vargalex
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #74878 üzenetére
speedtest mérés 1 szálon megy azt bármelyik itt ajánlott router simán viszi
a kérdés az hogy miközben tekeri a gigás pppoe mérést közben a procija 80-90%-on pörög-e
mert akkor ha kap egy 5-600 szálas torrentezést akkor már maxon lesz és jön a ping növekedés meg weblapok lassan jönnek be téma
AC66U B1, AC58U is simán mérte a gigás netet csak 80-90% prociterheléssel
torrent mellett minden böngészés lassabb volt mint most az AC65P mellett
HWNAT azért nagyon sokat dobMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Kami11
őstag
válasz K1LLMy53Lf #74878 üzenetére
Jobb lesz mint a Tp-Link, mióta én is lecseréltem az enyémet egy AC65P-re, a fiam egyáltalán nem panaszkodik játék közben a pingre, lagra, stb. számomra ismeretlen dologra!
Pedig a NAS-ról megy a torrent folyamatosan. Igaz napközben vissza van véve, de éjjelre megkapja a teljes sávszélt, de nála akkor sincs gond.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
ekkold
őstag
válasz K1LLMy53Lf #74845 üzenetére
A Mikrotik routerek is kiesőek nálad, vagy a kicsit bonyolultabb konfigurálás belefér, ha cserébe lesz egy nagyon jó routered? Olvass utána pl. a Mikrotik RB4011-nek.
Nekem pl. sok soho router esetében nem tetszik, hogy szinte bármit módosítok, utána újra kell indítani, hoghy érvénybe lépjenek a változások. A Mikrotiket a legtöbb módosítás esetén nem kell újraindítani, kivétel talán a teljes konfig törlése, és a szoftver frissítés, minden mást azonnal végre tud hajtani. De olvass bele ebbe a cikkbe: [link]
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #74842 üzenetére
újra megkérdezem hova kell erősebb HWNAT eszköz attól ami a gigabitet hajtja null% prociterhelés mellett?
szimultán is fog tudni 1,6-1,8gigabitet azt meg megnézem mikor fogod meg mire kitekerni (800-900megabit le és felfelé 800-900megabittel egyidőben)az hogy 1-2-3-4 gép torrentezik rajta egyidőben az tökmindegy
a WAN-nak gigabit a sebessége a 4 gép is csak ezen osztozik azt meg a HWNAT viszi lazán
de mondtam sok sikert a 65ezres TP-hez
én mondtam hogy nálam kiesik mert vicc hogy AC-n 80MHz-en egy blokkot lehet használni a 3-ból
nálam már vagy másfél hónapja megy az AC65P 24/7-ben kapja a torrentet
szerintem ha torrent terhelésről van szó akkor nálam vagy enginev3-nál igencsak tesztelve vannak ezek a routerekAC57U vagy Xiaomi 3G már mindenre elég
AC65P csak pár extrával több
AC85P meg csak wifi vezérlőben többMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szasanyi
félisten
válasz K1LLMy53Lf #74839 üzenetére
Csak akkor lesz pontos válaszod minden kérdésedre ha kipróbálod és leteszteled. 25k beruházás nem nagy ügy és legfeljebb ~1k bukta lehetséges a14 napon belüli elállás (visszaküldés) miatt HA mégsem jó. Viszont HA mégis megfelel az elvárásidnak, akkor több tízret spóroltál meg úgy, a célnak megfelelő eszközöd van! Szerintem az ~1k kockáztatása bőven megéri (még a tapasztalatot is, ha mégsem jönne be) és 14 napon belül biztosan látni fogod mit teljesít a router.
-
Dragon3000
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74839 üzenetére
A 13 aktív torrentnél így is 100 szál feletti volt a terhelés, van hogy több száz gigás remuxokat vagy csak pár film érdekel és bedobálom őket 4K-ban letöltésre és akkor se veszem észre böngészés meg ilyenek közben, játéknál is max akkor lehet észre venni, ha maximálisan le van terhelve a net, de ez természetes.
-
woodworm
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74835 üzenetére
1. Visszaolvasva a másik topikban, az a router minden gond nélkül futott 2 hónapig. Nem a kód romlott meg, valamilyen hardveres probléma jött elő, gariztatni kellett volna záros időn belül.
2. Az a router ugyanolyan alapokra épül, mint a most ajánlottak. Lehetnek fenntartásaid, hogy másik rossz készülékbe futsz, de ez minden gyártónál előfordulhat. Egy biztos, sokkal erősebb hardver van bennük, mint a C7-esben.
3. Merlin szerint az újabb broadcomokban működik a hardveres gyorsítás, de elég sok a korlátozó tényező. Beállítasz pár port forwardot és marad a soc (nem lebecsülendő) ereje.
-
Dragon3000
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74835 üzenetére
Hiába van bent 2000 torrent, abból mennyi az aktív, mert nálam is ott van 150 és csak 13 aktív.
-
adika4444
addikt
válasz K1LLMy53Lf #74819 üzenetére
+1 arra, hogy adj még egy esélyt az ASUS-nak... Én is rühellem őket, de a routerük betalál, igaz AC66U B1-em van, de a firm-je az meglepően stabil...
De ha van egy C7-es TP-d, és LAN-on megy a nagy forgalom, akkor lehet MikroTik (akár csak kábeles eszköz) vonalat nézném ha már az ASUS kiesik, igaz, ehhez azért kell némi beállítottság, hogy összelője az ember, de TP-LINK-et nem vennék...
szerk: Vagy vedd meg a TP-t, úgy is van 14 napod elállni ha neten vásárolsz.
(#74835) K1LLMy53Lf:
A HWNAT miatt masszív torrentnél elég alacsony a procihasználat, simán megy mellette más is. Ilyen téren hallgathatsz TeeJay-ra, ha a tracker túlterhelés miatt döglik ki, akkor nála tuti van net és segített az eredményt elérni[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Dragon3000
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74832 üzenetére
Nekem ac65p van digi1000 mellett, a nason folyamat megy a torrent, csak akkor korlátozom, ha 100MB/s körül megy a töltés és játszani szeretnék, amúgy mindig korlátozás nélkül megy. Böngészés youtube 4k online zenehallgatás közben nem veszem észre, hogy menne a torrent, ha csak 50-60MB/s körül megy a torrent, akkor se korlátozom mert nem veszem észre játék közben, ugyanúgy 10es pingem van. A torrentkliensben 500 szál van engedve, mert így is bőven kihasználja a net sebességet, 100MB/s fölé a hdd miatt nem megy.
Ezt most gyors csak neked:
[torrent]
[router]
[ssd-re ment ennyivel is][ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #74832 üzenetére
nem gondolom hanem tudom mivel 4 azaz 4darab ASUS routert teszteltem végig tavaly nyár óta
AC66U B1 8hónapig aztán eladtam a sz*r Broadcom proci miatt ami fűtött mint a kazán
de nem szerette a gigás torrentezést
aztán AC58U ami 4magos qualcomm procis sajnos abban sem volt HWNAT
aztán AC57U ami Mediatek MIPS procis valódi HWNAT-al röhögve vitte 900+ megabites torrent letöltés mellett a 150-200megabites torrent feltöltés mellett a böngészést
most meg AC65P van amiben ugyanez a proci van csak 128MB Flash meg 256MB RAM
és wave2 MU-MIMO wifi ami miatt még az AC wifi is jobban hasít mint a Broadcom wifi vezérlő23ezer volt de a 15ezres AC57U is bőségesen tudott mindent
a router wifije meg annyira erős hogy 1antennás AC-n LG G4 telóra mértem AC57U-val 270-280megabitet
AC65P meg AC58U-val meg 305-310megabitet
BETONSTABILANsok sikert a 65ezres TP-hez
nálam a TP kiesik mivel csak egy 80MHz blokkot enged 5GHz-en használni[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #74826 üzenetére
15 vs. 65ezer pénz
oké hogy a Broadcom 4magos de mire is fogod használni?
azt a 6 antennát rajta mivel fogod kitekerni?sőt pontosítok dupla AC vezérlő van benne 3antennával
meg van egy 750-es N-es vezérlő de hogy minek azt szerintem te sem tudod
lerakod egy helyre elmondom neked két darab AC57U nagyobb területet fed le 30ezerből mint ez 65-ből
és a kedvencem hogy a TP-Link AC-n 80MHz-nél nem engedi csak a 36-40-44-48 csatornákat míg az ASUS meg engedi a másik két felső blokkot is
pl panel részen ahol van 25 ilyen TP AC-s router látható SSID szkenneléskor hogy mind a 36-48 blokkot foglalja
pedig nálam a 100-104-108-112 blokkon hasít az ASUS routerrel az AC wifiazért komolyan kérdezem milyen eszközzel szeretnél rá menni majd erre a 6antennás dupla AC wifi vezérlős routerre
mert ha a gigás torrentezés a lényeg azt az AC57U HWNAT-al röhögve viszi 15ezerért[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #74828 üzenetére
sokak szerint hülyeség egy teljes márkát kizárni
-
viktorhu
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74824 üzenetére
Mit jelent az, hogy évekkel ezelőtt? Én talán 2013-ban vettem először ASUS routert, és szidtam magam érte rendesen, mert egyfolytában bontotta a kapcsolatot, elfelejtette a nyomtatómegosztós beállításokat, a beállító weboldalát megnyitva egyfolytában a setup varázsló akart bejönni és mindent nulláról konfigurálni stb.
Aztán idővel az update-ek tökéletes routerré tették. Még mindig megvan, mert N-es routerként ma is szuper, gigabites is, csak az AC hiánya miatt került tartalék státuszba. Fél éve még anyu házában használatban volt.
Előtte ismeretlenek voltak a routerpiacon, amikor megvettem, mindenki a tp-linket istenítette. Aztán megtanultak routert csinálni, és ma nemigen lehet normál igény mellett jobbat venni.
Ugyanez volt annak idején a tp-linkkel is, azt talán 2006 körül vehettem először, amikor még csak egy noname kínai márka volt, nem is volt tökéletes, aztán később évekig ők voltak a legmenőbbek.
Ha túl korán belenyúlunk valamibe, vagy nem korán, de kifogunk egy hibás darabot, nem érdemes kapásból a márkát örökre kizárni az opciók közül (mi pl. belenyúltunk egy hibás mikrotikba - garanciában javították, azóta évek óta hibátlanul üzemel, és az összes ap is mikrotik - ha akkor visszaadjuk, és nem kérünk többet a mikrotikből, akkor egy megfizethető és jól konfigurálható opciótól fosztottuk volna meg magunkat).
-
woodworm
veterán
válasz K1LLMy53Lf #74824 üzenetére
Az az n56 a sima volt vagy a b1? Ha utóbbi érdekes a jelenség, mert abban az mt7621 volt, ami most "üt" mindent.
Ha már kizárunk cégeket, egy biztos, hogy 100e-t nem adnék egy tp-linkért. Ennyi pénzért én az openwrt képes linksys wrt sorozatból nézegetném a nagyobbakat.
-
TeeJay
félisten
válasz K1LLMy53Lf #74819 üzenetére
ha visszaolvastál volna látnád hogy másfél hónapja tudjuk melyik routerben van valódi HWNAT és melyik almalmas gigás pppoe nethez
ASUS AC57U és AC65P vagy AC85P
illetve netről rendelve Xiaomi 3G-ben szintén ez a proci van
amit kinéztél az 4x annyiba kerül és kétlem hogy ezt a sok antennás wifit te ki tudod használni
ja és ez egy Broadcom procis abban már van HWNAT csak 4x annyiba kerülMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
válasz K1LLMy53Lf #53684 üzenetére
Ha kell az AC-s wifi akkor megérheti a csere.
Gyári vagy Padavan firmware-t használsz?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #53684 üzenetére
későn vettem észre, hogy lemaradt egy "N" és már kicsúsztam a szerkesztési időből, sry
Szóval Asus RT-N56U vs TP-Link Archer C7
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Topikgazda
válasz K1LLMy53Lf #50975 üzenetére
Mind a két TP-Link megfelelő lehet, a 1043ND ellenfele az N18U erősebb hardverrel és többet tudó gyári firmware-rel, a C5 pedig az AC55U/AC1200G+ riválisa.
Ha nem olyan a dual band wifi akkor jobb választás lehet az N18U az N56U ellenében az erősebb hardverével.#50978 kisvonti
Amit írsz , hogy a számítógép ház árnyékol , azt arra érted , hogy ha nem lenne kivezetve az antenna? De amit linkeltél , azon kivan vezetve. Vagy arra gondolsz , hogy még jobban el kéne távolítanom az antennát a háztól , azokkal az antennákkal , amit írtál?
Teljesen ki kell vezetni az antennákat az árnyékolt részről (amennyiben lehetséges) mert csak így biztosítható a megfelelő vétel.Illetve , még az lenne a kérdésem , hogy TP-LINK Archer T6E pci-e-es kártya ajánlott-e?
IgenStabilabb-e mint amit te írtál , vagy feleslegesen drágább?
Ezt így nem lehet megmondani, helyszíne válogatja, hogy hol mi jobb.?Látom , (hogy TP-LINK Archer T6E) ez is "dual band"-es. Ha a router az lesz , akkor nem kéne a kártyának is tudnia?
Dual band router mellé érdemes dual band adaptert használni de itt ismét előjön az árnyékolási gond és dual band esetben már nem olyan könnyű ezt le küzdeni mint a csak 2,4 GHZ képes adapterek esetében.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Multibit
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #50969 üzenetére
Vedd fel a listádra az Asus RT-AC55U modellt is! Van rajta gyárilag torrent kliens, a beszámolók alapján jól működik és az AC mivoltának köszönhetően némileg "jövőálló".
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz K1LLMy53Lf #50969 üzenetére
Szia!
Az RT-AC1200G+ típust én hanyagolnám, egyelőre sajnos nem tökéletes a szoftvere, sokan küzdenek vele. A fennmaradó kettőből, ha szükséged lehet később az 5GHz-es WiFi-re, akkor RT-N56U, viszont a nyers erőt tekintve - ami torrenthez mindenképpen jól jön - az RT-N18U a befutó. Igaz ebben csak 2.4GHz-es WiFi van, de ha ezzel együtt tudsz élni, akkor nagyon nincs mit tovább mérlegelni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #36468 üzenetére
Felejtős.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
MODERÁTOR
válasz K1LLMy53Lf #16278 üzenetére
Szia!
Ha nem használod a WiFi-t, akkor neked a 300Mbit teljesen mindegy,. mert az csak a Wireless részre vonatkozik. 50Mbps-hez elegendő lenne a 100Mbit/sec-es portokkal rendelkező router, viszont ha később nagyobb netre váltasz, akkor kevés lehet, emiatt célszerű lehet a gigabites eszköz beszerzése. TP-LINK-ből csak a 1043ND ilyen, Linksys-ből az E2000, E3000, ASUS RT-N16, ASUS RT-N56U, Netgear WNDR3700, D-LINK DIR-825, amik jók lehetnek neked, ezekből válogass a pénztárcád szerint...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #16278 üzenetére
az kimaradt, h "sima kábelen" használva, tehát nem wifi-n érdekel.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest