Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
drrossgeller
csendes újonc
Sziasztok!
Adott egy 90 négyzetméteres házi gipszkartonfalakkal, és böhöm nagy telek. Arra gondoltam, hogy veszek két darab TP-Link Deco X50-et (ez gondolom a házikót szépen lefedné) és a TP LINK honlapján írták, hogy lesz majd ebből az egységből kültéri változat is (ez meg a telket, nem sürgős). Véleményetekre vagyok kíváncsi.
Segítséget most is nagyon szépen köszönöm előre is! -
jdg
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg ez a telekomos eszköz működik nálam: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/sagemcom/sagemcom-f%40st-5670#hasznalat-es-beallitasok
Minden szuper, 800/600 mbps körül pörög a speedtest egy ax-es laptonon/telefonon, kb 10 eszközt szolgál ki wifin (2 telefon, 2 notebook, 1 tablet, 3 kamera, 2 klíma), plusz pár eszköz etherneten. Viszonylag stabil is minden, nem is kell ennél több igazából. Ez a cucc már AX ha jól tudom és az eszközeim is (legalábbis azok ahol fontosabb a sebesség).Egyetlen nagy bajom van vele, hogy szeretnék Adguard Home-ot és a router-ben nem lehet átállítani a DNS-t. Igazából csak emiatt gondolkodom, hogy routert raknék a modem után/helyére. Maga a lakás 56nm és teljesen központi helyen van a jelenleg az eszköz, minden szobából hasonló értékeket kapok, mesh valószínű nem kell.
Erre a usecase-re tudnátok ajánlani olyan megoldást, ami hasonló értékeket produkál és meg tudom oldani az adguard home-ot? Esetleg egy VPN sem lenne olyan rossz.
Köszi!
ui.: ha van esetleg valakinek arra tippje, hogy hogy tudom megoldani a dns beállítást, az mégjobb lenne -
makoss
veterán
válasz
dudika10 #98989 üzenetére
Az a harmatgyenge, hogy alig van térerő.
Ma még az sem volt, 0
Vagy az eszköz hibás, vagy egyszerűen nem ér ide a jel, egyáltalán mivel lehetne ezt leellenőrizni?
Állítólag tényleg gyenge a jel errefele, de hogy ennyire
3587 Tiszapalkonya
Senkit nem tudok megkérdezni erre felé akinek ilyen vodafoneos mobilnet XXL 4G nete lenne -
makoss
veterán
válasz
makoss #98983 üzenetére
Erre valaki?
Láttam a neten egy TP Linkes változatot, de 30 ezret kiadni olyan cuccért ami lehet szintén nem megy, akkor b@szhatom
Amúgy ez: TP-Link M7350 -
babosf
aktív tag
válasz
baro32 #98985 üzenetére
koszi
(egy haverom lemérte pont ugyanez a routere van mint nekem csak gigás Digis nettel..telo, ipad, laptop speedtest.net...350 volt max nála is.....)
ezek szerint nem uszom meg az AX-es routert.....
mondjuk az általad használtat nem akarok mert annyit nem költenék rá..
a kliens oldalon neked ax-es cuccaid vannak? -
baro32
aktív tag
válasz
babosf #98984 üzenetére
Szia ezek a routerek csak ennyit tudnak sajnos nekem is ez volt a Telekom 300-as net ről váltottam tavaly 500-ra és sajnálattal láttam hogy csak ~350-ig kezelte wifin beléptem a menübe és látom hogy azt az 1magos procit ami benne van 100%-on tekeri úgy hogy betudttam hogy itt a vége és vettem egy Asus TUF AX5400-at ami azóta is teszi a dolgát.
-
makoss
veterán
Üdv!
Rendeltem egy új hordozható internetet a vodafontól mobilnet XXL néven, de a hozzáadott TCL R228T 4G Router valami harmatgyenge.
Lehet kapni ettől sokkal jobbat ami jó és stabil ehhez a szolgáltatáshoz? -
babosf
aktív tag
sziasztok
Vidanet 300-as csomagról váltottam 400M-ra. A router: asus AC1200 Dual band ac gigabit
Az 300 megát vitte simám, a 400-asnál 350-360 a max.
Vmi beállítás a routerben vagy ez ennyit tud? Esetleg más router javaslat? köszi -
Móncsa
aktív tag
Sziasztok!
Vettem Strong dual band gigabit 1200 routert de az LG60UJ634V tv csak a 2.4 GHz WIFI-hez csatlakozik az 5 GHz-hez nem csatlakozik. Ez alapján a tv-nek tudja kezelni az 5GHz-et is. https://www.displayspecifications.com/en/model/aeeeb4f -
-
Mankó
veterán
válasz
Tompika777 #98967 üzenetére
Aha. Elég az x55 vagy már ajánlottabb egy magasabb számozású? Persze nem horror különbséggel.
Egy 52 nm-es panel lakásba lesz. -
Mankó
veterán
Sziasztok!
Új wifi 6 router beszerzése előtt állok, Digi 1000-es nethez.
Tplink Archer AX55 vagy Asus RT-AX55 a jobban ajánlott és miért?Köszi
-
kpityu2
őstag
Azokat az eszközöket amelyeknek állandó helye van, kiveheted a roamingból illetve fixálhatod az adott node-hoz a nevük mellett lévő lánc ikonnal. De ez se garancia, nekem is van egy kínai IP kamerám vendéghálón ami ha elérhetetlen a node, hozzáköt a messzebb lévő fő routerhez. Így inkább engedélyeztem a roamingot és levettem -60 DB-re a roaming határt.
-
beüzemeltem az asus router aimesht itthon (AX86U és AX86S párossal) lassan mindennel átálltam az új routerekre...
Beállítások:
1) fő wifi (wifi 6 engedélyezve meg minden amit csak lehet) sebesség teljesen jó (speedtest laptop wifin 500/300 mbitet mér (gb-es digi net) (2,4+5 GHz)
- ezen a wifin van minden olyan eszköz ami általános és nem az okosotthon része
2) vendég wifik:
- home: okosotthon wifi eszközök (intranet engedélyezve) (2,4 GHz)
- guest: minden ami kínai cucc és nem kell rálátnia az intranetre (intranet tiltva) (2,4 GHz)
Kétszintes ház random helyeken wifis eszközök...A problémám, hogy egyes wifi eszközök néha elérhetetlenek... Ma reggel az egyik tasmota szoftveres smart kapcsoló nem volt elérhető.
Elsőre arra tippeltem, hogy a HOME és a MAIN wifi között nincs rendben valami de miután elérhető lett ment az érintett ssidkra csatlakozva is.
Most az a tippem, hogy azokkal az eszközökkel van gond akiknél gyenge a net és a két router között váltogatják a csatlakozást és emiatt van, hogy elérhetetlenek...
Mit tudnék tenni, hogy stabilabb legyen a hálózat? Vagy milyen beállításra lenne szükség ami ezt megoldhatja? -
GEPESZ66
veterán
Digi 1000-es netem van.
Eddig ASUS RT-N18U routert használtam.
Gondolkozom, hogy lecserélem egy 2,4-5 GHz-esre.
A mostani routerrel, ha online rádiót hallgatok, a bluetooth hangszórón a hang szaggat,
2,4 GHz-en a wifi és a bluetooth zavarja egymást.
Mobilneten nincs ez a szaggatás.
kb.20 ezer Ft körüli árra gondoltam.
A Tenda, ill. TP-Link közül melyiket ajánljátok?
Esetleg javasoljatok konkrét tipust, ami nálatok bevált. -
Vasti74
senior tag
válasz
MaCS_70 #98928 üzenetére
Igen, de minden embernek, így minden férfinak is vannak életszakaszai... ;-) Ebben a "témában" is.
Van, amikor mindent maga akar építeni, mert "kütyüzni" jó. PC alapú NAS, PC alapú router, PC alapú zenelejátszó, PC alapú videólejátszó. Sok nagy és zajos doboz, sok kacat, sok idő, mire lesz belőle valami, aztán talán mégis egy másik rendszer lenne rá jobb, aztán meg egy harmadik, és soha nincs vége!
Régen a hifisek is könnyen eljutottak oda, hogy a hifi nem zenehallgatást, hanem a készülékekkel történő vég nélküli szórakozást jelentette, amin aztán meghallgatták néha ugyanazt a három "teszt" felvételt, és kütyüztek tovább ;-)
Aztán eljön a megkomolyodás ;-) , és valahogy észreveszi, hogy mindenre vannak kész, csinos, kicsi, zajtalan és profi megoldások, olyat, amilyet sem hardverben, sem szoftverben nem lehet házilag egykönnyen még csak megközelíteni sem - főleg, ha valami komplexebb rendszerről van szó.
Na innentől kezd rend lenni a nappaliban - lakásban - házban, és egy csomó szabadidő is megmarad ;-)
(Én 50 felé járok, és tizenéves koromban kezdtem kütyüzni, szóval én így látom: de akinek kedve van, csinálja ;-)
-
válasz
Patice #98936 üzenetére
Patice, Multibit, Dudika!
Köszönöm a segítséget!
Két következtetést vontam le:
1. Az ismerősömet lebeszélem, vagy ha ez nem sikerül, távol tartom magam a projektjétől.
2. Én viszont szépen csendben körülnézek, megnézem az Általatok ajánlottakat, hogy majd a következő routerváltáskor több lehetőségben is gondolkodhassak.
Köszönettel: MaCS
-
-
-
ASUS RT-AX86S-em van. Viszont ugye ezen nincs 2.5 Gbps-os WAN port. Az utcámban csak DIGI + Vodafone van, viszont azért ez a 2.5 Gbps izgat. A kérdés: érdemes cserélni ASUS TUF-AX3000 V2-re?
Azért érdekes, hogy a ROG-ra nem fért fel, pedig 60K körül van most is, ez meg 40K körül.
Persze WIFI-ben gyengébb... Csak ez a port zavar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Linux kezdőknek
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Motoros topic
- LEGO klub
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BMW topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest