- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós kamerák
- SONY LCD és LED TV-k
- A kedvezőbb eligazodás érdekében kiegészíti márkajelzéseit az ARM
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Viktor0610 #82848 üzenetére
A tapasztalt kollégák a TP-Link Archer C5v4-et szokták még javasolni.
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Viktor0610 #82846 üzenetére
Vegyél, de az lehetőleg ne a hibás chipsetre épülő TP-Link Archer C1200 legyen
-
Kérdés.
Jól látom, hogy a TP-Link Archer C1200 kb. olyan tudású, mint az Asus RT-AC57U?Úgy tűnik, hogy beadta a kulcsot az Asus
, és lehet, vennék egy másikat helyette.
-
-
gilfoyle
őstag
válasz
Gubek-Einste #82839 üzenetére
Egy, kb 15cm-es téglafal választja el a szomszédos helyiségtől. Egyidejűleg 2-3 notebook kapcsolódna hozzá.
Az extra igény, hogy legyen SIM tálca, ne kelljen USB-s modemet dugdosni bele.
Az általad is említett TP-Link Archer MR200-at néztem én is, az belefér a keretbe. -
-
borondysz
csendes újonc
válasz
Gubek-Einste #82840 üzenetére
Szia,a router a 20 nm-es nappaliba kerülne. A falak téglából vannak. a szomszédok nem használnák kb 7- 14 eszköz csatlakozna rá egy időben. Rendelkezem egy nassal is amit szeretnék kívülről is elérni mint egy hálózati meghajtót. 15.000 Ft-ot szeretnék rászánni erre az eszközre, de paraméterektől függően inkább a jobb választás lenne a fontos. Van egy hagyományos nyomtatóm (USB-s) ezt is szeretném megosztva használni. a net sebessége 100 Mbps (alap digis net). Egy normál kétszobás lakásban lenne használva.
A routerrel kapcsolatban különösebben más nagy igények nem merülnek fel -
válasz
davidbutykai #82837 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Sajnos a SIM kártyás eszközök elég drágák.
Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200, D-Link DWR-953, Huawei B525/B535/E5180 (Cube)
-
-
válasz
gilfoyle #82835 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Sajnos a SIM kártyás eszközök elég drágák.
Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400/MR600, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525/B535/E5180 (Cube)
-
törölt tag
válasz
davidbutykai #82837 üzenetére
Külső wifi antennás LTE routert annyiért nem igen kapsz. A külső antennák általában, abban az ársávban LTE antennák.
Itt már van külső wifi antenna is.
[link] -
davidbutykai
újonc
Sziasztok!
4G - LTE fix routert keresek, tehát nem a szappantartósat, amibe SIM helyezhető.
A maximum, amit rászánnék úgy 30.000 Ft.A lényeg az lenne, hogy stabilan legalább 12 eszközt ki tudjon szolgálni, vagy ha ő konkrétan nem, akkor a router amire társítom, barátságban legyen vele, tehát tudja a routertől érkező rengeteg kérést stabilan lekezelni.
Az sem lenne hátrány, ha az antennái cserélhetőek.
Lefedettséggel nincs gond, réztechnológiával már több, épp ezért keresek mobilinternet alternatívát.
-
borondysz
csendes újonc
sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy router vásárláshoz érkeztem.
Szeretném a Synology NAS-hoz könnyen biztosítani a teljes hozzáférést, nem csak az itthoni hálózatból (private cloud, hálózati meghajtó). Szeretném bárhonnan akár külföldről is elérni. A következő routereket néztem.
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy ti melyiket választanátok?
Segítségeteket előre is köszönöm!
https://ipon.hu/shop/termek/asus-rt-ac51-ac750-dual-band-wi-fi-router-basic-garancia/1777747https://ipon.hu/shop/termek/tenda-ac10-ac1200-smart-dual-band-gigabit-wifi-router/1649239
https://ipon.hu/shop/termek/tenda-ac9-ac1200-smart-dual-band-gigabit-wifi-router/1485418
Ha esetleg ti mást választanátok nem ezek közül akkor kérlek írjátok meg a márkát és a típust!
Előre is köszi! :) -
gilfoyle
őstag
Sziasztok! Három gépre kellene megosztani mobilnetet wifin, két szomszédos helyiségbe. Ehhez Milyen LTE képes routert javasolnátok? Lehetőleg ne sticket kelljen beledugni...
-
manu75
aktív tag
válasz
Alex91 #82832 üzenetére
Vennék egy két darabból álló mesht. A földszinten van a modem abból megy az egyik meshbe a net, a meshből kimegy egy switchbe. A switből megy a földszinten lévő tévéhez az ottani switcbe meg megy az emeletre a mi szobánkba egy másik switchbe ami adja a tévének meg a médialejátszónak. A gyerekek szobájába beteszem a másik mesht és ebből a meshből meg switchen keresztül szétosztom és akkor a gyerekeknél is lesz wifi meg a földszinten is. Kicsit össze vissza írtam, de ez így működne?
-
manu75
aktív tag
válasz
Alex91 #82829 üzenetére
Szia! Kicsit bővebben is kifejtenéd, megnéztem vagy 20 féle routert az elmúlt 3 napban, de nem jutottam előrébb, mert mindig akadt negatív tapasztalat a vastagabb falaknál. Lányom nyúz, hogy nincs wifi én meg itt bénázok persze mondom neki az én koromban épphogy volt vezetékes telefon meg a hétcsatornás tv mégis elvoltunk.
-
manu75
aktív tag
Sziasztok! Wifi router vásárláshoz kérnék segítséget vagy hátha tudnátok ajánlani valami más eszközt, megoldást. Villámlás tönkretette két switchemet és a jelenlegi tp link wdr3600 n600-as routerem is vacakol úgy gondolom emiatt. Szóval a földszinten egy Arris TM822-es modemből jönne az internet innen megy bele a routerbe. Mind a 4 lan portját használom, egy megy mindjárt a számítógépbe egy a lenti switchhez kettő az emeleti két szobában lévőkhöz megy. Lan kábel mindenhol van. Mindhárom szobában switch volt még nem vettem újakat, a gyerekeknél egy másik gépnek + tvnek + médialejátszónak, nálunk tv + lejátszó, a földszinten tv + ps4 lenne csatlakoztatva. Régi ház vastag téglafalakkal, a wifivel mindig baj volt az emeleten és ezt szeretném most megoldani, hogy a wifi ott is jól működjön. Jelerősítőt már próbáltam nem megoldás, nem tudom olyan helyre tenni konnektor hiány miatt, hogy érdemben segítsen ha egyáltalán tudna. Olvasgattam a fórumot ezeket a mesh dolgokat is néztem, de azokra úgy néztem lan kábellel nem tudok rákötni 3 eszközt. 2 wifi router összekötéséről is olvasgattam de ez nekem magas sajnos. Előre is köszönöm és árban 100k elmehet a dolog csak jó legyen.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
-szabi- #82804 üzenetére
Biztos nem úszod meg. Mi most költöztünk új házba és 4 szobába vitettem ki a cat6-os kábelt. A legtávolabbiba(20m hosszú a ház) rakattam a digisekkel az 1gb csatornát(a kapott huawei modem 1db 1gb csatival és 3db 100mb csatival van felvértezve), oda került az ax10. Így most a ház elejét a huawei, a ház végét a tp-link szolgálja ki. A nappaliban a tv-be pedig be van dugva az ethernet kábel.
-
Brogyi
őstag
válasz
tamas.nick #82824 üzenetére
A mostani kép jó, de a [korábbi] nem. Akkor az első applikáció az csak saccolásra jó.
-
woodworm
veterán
válasz
tamas.nick #82824 üzenetére
Az asushoz van módosított fw, ahol elérhető a 160MHz-es csatornaszélesség.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
Brogyi #82820 üzenetére
Mindegyik router esetében 80 MHz-re állítottam (ahogy azt írtam is a tesztnél) a TP-Link-et nem lehet 100-as csatornára tenni. A tesztnél 40-es csatornán volt a TP-Link, annak ellenére, hogy a grafikon szerint a Telekom is ugyanazon a csatornán van, az a 36-oson van [KÉP]
-
Robertoq
őstag
#82809 Alex91
Lehet LAN-nal is, de nem muszaj...
Eddig amilyen termékeket néztem mindegyik LAN-os volt. Tudnál linkelni olyat amihez nem kell?#82813 MaCS_70
Tud jelentős különbség lenni egy-egy típus wifije között, de a C5 után a Xiaomiktól csodát azért ne várj!
Pedig az kellene, de akkor ez alapján nem éri meg beruházni ráBár a DIGI belső antetnnás routere jobb mint a C5, kint azt látom mígy utóbbit nem.
Nálad miből van a födém? (Bár a fémszekezet miatt már eleve vesztes helyzetben vagy.)
Beton
-
Brogyi
őstag
válasz
tamas.nick #82818 üzenetére
Szép csenedes környéken mértél, mert üres volt a sáv. A Telekom-s frekiről hangold el a TP-Linket.
"Channel" -t kézire/manual-ra váltva kiválaszthatod a zavarmentes csatornát, és az ne Telekom-é legyen.
"Channel width" itt pedig válassz azonosat minden router-n "20/40/80".
Így talán azonos beállítással hasonlíthatod össze. -
Brogyi
őstag
válasz
tamas.nick #82810 üzenetére
A képed alapján két hibát követtél el ami befolyásolhatja az eredményt.
- A TP-Link, és a Telekom azonos frekvencián van. Zavarják egymást.
Így mért sebesség csalóka.
- Az Asus vs TP-Link összehasonlítás két sebből vérzik.
A Telekom zavarja a TP-Link-et.
Asus sávszélessége nem azonos a TP-Link-kel.
Az így mért eredményed, bocsi de nem sokat ér.
Félrevezeted szegényeket. Figyelj ezekre oda, és értékes információ lesz belőle ha jól állítod be.
A fényképed segített. -
válasz
blakey #82760 üzenetére
Köszönöm neked és mindenki másnak, aki írt véleményt. Ezek alapján megrendeltem az AX92-est, remélem ez már nem okoz csalódást semmilyen fronton.
@MaCS_70 és Dragon3000: Nektek külön köszönöm, hogy elmagyaráztátok vicces kollégának, ami szerintem egyértelmű: nem fikáztam senkit és semmit.
@vicces: Neked is köszönöm, hogy megerősítetted a feltételezésemet, hogy te állítottad be a hetenkénti újraindítást. Erre az infóra voltam kíváncsi. Máskor azonban légy szíves figyelmesebben olvassál, mielőtt felkapod a vizet egy nem létező dolgon. Kérlek ne hagyd abba a kommentelést és ezen topik látogatását. Peace.
-
papesz5
tag
válasz
Gubek-Einste #82814 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
-
válasz
Robertoq #82808 üzenetére
A fizikát sajnos nem nagyon hatja meg az, hogy felújítás után álltok.
Tud jelentős különbség lenni egy-egy típus wifije között, de a C5 után a Xiaomiktól csodát azért ne várj!
Ha megbízható wifit akarsz, készülj a vezetékezésre...
Nálam az Asus N18, AC87 és AX92 a három szintes házat kiszolgálta úgy, hogy a földszint tetején I-gerendás poroszsüveges födém van. Az AX58 a sarkokba már nem ért el, az AC65P már fél szinteket hagyott ki.
Nálad miből van a födém? (Bár a fémszekezet miatt már eleve vesztes helyzetben vagy.)
MaCS
-
-szabi-
addikt
válasz
Köszi szépen.
-
sajby
senior tag
válasz
Köszi az infókat
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
tamas.nick #82798 üzenetére
Most csak egy gyors összehasonlítást tudtam csinálni AC1200GU, AC85P és az AX10 között.
Jelenelegi helyemen Vodafone (UPC) 500/20-as net van, pár hét múlva leszek otthon, ahol Digi 1000/300 net van.
TP-Link-et 2 éve használtam utoljára (WDR3600), az új felület nekem tetszik, nagyon egyszerű, gyorsan be lehet állítani, a WiFi módosításokat gyorsabban hajtja végre, mint az Asus. LED kikapcsolható, időzíthető, nem erős a fénye és nem villog adatátivtel közben.
Érdekes, de 36-40-44-48 csatornákat engedi kiválasztani [KÉP].
OnePlus 7 Pro és Intel Wireless-AC 9560 kártyával (HP ProBook 450 G6) teszteltem.AX10 (fix 80 MHz, 40-es csatorna)
482 / 22,6 - OnePlus 7 Pro (router mellett)
344 / 21,8 - OnePlus 7 Pro (2 fallal távolabb, kb. 15 m)
503,16 / 22,1 - AC 9560 (router mellett)
448,83 / 22,84 - AC9560 (2 fallal távolabb, kb. 15 m)AC1200GU mellett (fix 80 MHz, 100-as csatorna, AC85P kikapcsolva)
365 / 22,6 - OnePlus 7 Pro (router mellett)
320 / 22,6 - OnePlus 7 Pro (2 fallal távolabb, kb. 15 m)
370 / 22,98 - AC 9560 (router mellett)
351,77 / 22,83 - AC9560 (2 fallal távolabb, kb. 15 m)AC85P (fix 80 MHz, 100-as csatorna, AC1200GU kikapcsolva)
509 / 22,5 - OnePlus 7 Pro (router mellett) [KÉP]
412 / 22,6 OnePlus 7 Pro (2 fallal távolabb, kb. 15 m)
510,32 / 22,80 - AC9560 (router mellett)
451,58 / 22,21 - AC9560 (2 fallal távolabb, kb. 15 m)Jelerősségek: [KÉP]
Érdekes, hogy az AC1200GU WiFi sebességben a leglassabb volt, miközben jelerősségben a legnagyobb. AX10 mostani 20eFt-os áron nem rossz, főleg, ha tud olyan stabilan működni, mint az AC1200GU és az AC85P, de mint AX router, szerintem gyenge, nincs benne 160 MHz és a max 1200 Mbps is kevés, ráadásul USB port sincs rajta.
-
papesz5
tag
Sziasztok! Új router vásárlás előtt állok.Nagy igény nincs,egy egyszerű 60 MBit/s-os net csomag lesz(most 30-as van).Keret10-12 ezer forintocska.Most egy kb.ezer éves TP-LINK TL-WR841N router van,hallódó állapotban.Köszönöm a segítséget.
-
Robertoq
őstag
Emeletes családi házba szenvedek az TP -Link Archer C5 routerrel, 5Ghz már nem is látom a földszinten, 2.4Ghz meg gyenge (azóta van főleg probléma amióta tele lett a mennyezet fémprofilokkal az állmennyezethez
) Le akarom cserélni egy erősebbre, 2 jött szóba nálam:
Xiaomi Mi Router AX1800
Ez igazából ki is zárom ezen teszt miatt, ugyanaz a probléma, de nem oldotta meg:
https://weddmegonline.hu/blog/mi-router-ax1800-wifi6-teszt/Xiaomi Mi Router AX1800 egy nem is olyan régi, de nagyon problémás TP -Link Archer C5 helyett érkezett, elsődleges cél az lett volna, hogy lefedjen egy teljes kétszintes családi házat, de ez sajnos nem sikerült teljes mértékben, találhatóak még lefedetlen helyek (a legeldugottabb sarkok, a routertől a házban legtávolabb lévő helyeken), így megmaradt a második router is AP üzemmódban.
Xiaomi Mi Router AX3600
https://www.nezdmitrendelsz.hu/2020/08/04/xiaomi-ax3600-router-teszt-a-gyors-az-eros-a-mindenes/
Én csak pislogtam, mennyire erős jelet volt képes oda is eljuttatni, ahol az eddigi routerrel szenvedés volt az internetezés.Akinek van utóbbi meg tudná erősíteni a tesztben írtakat, illetve a leírások alapján ez megoldhatja a problémámat? Nem akarok semmi extrát csak legyen nagyon lefedettségben stabil netem.
-
-szabi-
addikt
Gondolom nálam sem fog távolságbajnok képességeket villantani.
Nem úszom meg a hálózat kiépítést. -
atala
addikt
Megvettem én is az Archer AX10 routert a Mediaban. Már be is üzemeltem. Én leginkább a wifi részét fogom használni. Sajnos a hatótávja semmivel sem jobb mint a többi routernek a lakásban. Esetleg az antennákkal tudok még finomítani. Egy szekrény tetőn van a router. Hogyan állítsam be az antennákat, hogy 6 méterrel, és két fallal odébb a legjobb térerő legyen? Sajnos a teraszon már nincs jel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest