Hirdetés
-
IT café
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
válasz
Norbi 72 #38567 üzenetére
Még prémiumkategóriában sem fenékig tejfel az élet, ha HDR-t akar valaki nézni...
-
-
-
tl-x
addikt
válasz
cinemazealot #38586 üzenetére
Lemaradtam róla babáztam.
Jó lesz nagyon!
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Kérdezném, hogy aki otthon próbált már szemre "kalibrálni", az milyen lejátszó programot, vagy referencia videót használt?
Jól látom, hogy a lejátszok is különbözően játsszák le ugyan azt a videót? (Media Player, MPClassic, VLC)
Ezzel is próbáltam, step3 és step4-gyel..
oldalKöszönöm!
-
Egyelőre csak annyi a látványos fejlemény, amit már január közepén is mutattam. Igaz, a projektor tartó polcot és konzolt pont ma festettem le sötétbarnára. A lifttel még nem tudom, mit kezdjek... szegénykém pont egy évet volt (nem túl aktív) használatban. Gondoltam már rá, hogy meghirdetem, de nem tudom, hogy ebben a formában (főleg így nem teljesen befejezve) kellene-e bárkinek is.
-
tl-x
addikt
válasz
cinemazealot #38573 üzenetére
Biztos jó lett az új moziszoba. Pár képet dobhatnál fel róla. Projektor lift is megy nyugdíjba?
-
vcsabika
tag
Latom sokan hianyoltatok a projektorbol az interpolacio fiicsort. Nekem is szurtam a szemem, hogy nem olyan szep folyamatos a kep a 24p-s filmeknel mint egy modern tv-n, de megtalaltam a megoldast! A program neve SmoothVideo Project (SVP). 1-2 kattintas es minden filmetek 60fps-el fog folyni.
-
Beni2360
félisten
Nem látom, hogy a pana mivel kapcsolódik a TV-hez vagy ez lényegtelen?
Látom van egy HDMI bemeneti portja.
Kimeneti csatlakozók komponens video mást nem találok.Tehát a pana csak hangot adna semmi mást. max a DVD-t küldi át a TV-nek
A média lejátszás a Tv boxon keresztül valósulna meg minkét irányba.
Idézet a termék lapról: Az ezköz képes többféle formátum lejátszására is, így könnyen megnézheti a letöltött tartalmakat: MKV, AVI, MPEG, TS, VOB, MP3, JPEG lejátszás. na ez idővel majd sovány kiszolgálás lesz az újabb kódekek végett.
Ha így összeállítva splitter nélkül és csak a TV felé működik akkor jöhet a splitter és a proji hozzá szerintem.
Azért ha megvolna a splitter akkor kérnék valakitől egy projit kölcsön és összedugnám próbaképen, hogy miképpen muzsikál az egész rendszer.
Na neked is jó étvágyat az ebédhez. -
c4
őstag
válasz
yanpec #38575 üzenetére
A kábel hogy ellenőrizne bármit is? A drága, legendákkal átszőtt történetű HDMi kábelek pont annyira viszik át az adatcsomagokat, mint a velük megegyező specifikációval rendelkező olcsó társaik. Vakteszten, mérésekkel sem sikerült eddig igazolni a drága kábelek jobb teljesítményét.
A hitéleti vitákba meg nem mennék bele.
-
yanpec
aktív tag
Off topic:
Tudja valaki, hogy a HDMI technológia, milyen protokolt használ? Amire kíváncsi lennèk, de nem találok információt az az, hogy használ-e, valamilyen ellenőrző protokolt? Tehát garantálja-e, a küldött adat cèlbajutását vagy nem? Ez azèrt lenne èrdekes, mert ha a címzett minden egyes bitet ellenőrizve megkap, akkor pontot lehetne tenni arra a misztikus kèrdèsre, hogy van-e èrtelme drága minősègi HDMI kábelt venni. Èn 100% ki merem jelenteni, hogy nincs csak megfelelő èrvvel nemtom alátámasztani.
-
sas15
csendes újonc
-
-
Valkűr
addikt
A másik kérdésem, h a vetitő papirja irja a lámpa modokat, de a 4 ből csak kettőt lehet kiválasztani...Valakinek erre valami ötlete? CSak eco és világos választható
Világos [Alapértelmezett] Eco. Dynamic Eko+
-
Valkűr
addikt
SZiasztok, nem találok a kérdésemre választ...A vetitőm menüjében a 3D beállitásokban van olyan h Wesa 3D és 3D Sync ezek mik, mi a különbség? A 3D Sync ott a vetitő hátulján is, de fingom nincs melyik micsoda
-
tl-x
addikt
válasz
cinemazealot #38550 üzenetére
Szép vászon! Gipsz karton már a múlté?
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
cinemazealot #38561 üzenetére
Amint látod a következő hsz-ben nem cél a 4K kijelzés, vagyis elég a FHD adatfolyam, na meg a továbbító eszköz sem tudja a 4K továbbítani.
Igen nálam is csak FHD-k a kijelzők és átméretezi.
A 3D meg full ISO akár 50 -s frame-packed-t is továbbít a kijelzőnek.
Már csak régebbi filmek vannak OU tartalommal.
Most nézem, a linkelt splittered - de már van mint írtam nagyobb 4k és 2.0 HDMI kimenettel is splitter.
Egyelőre még kb 4 évig kiszolgál akkor fogok váltani UHD-re. -
Rumcsaka
tag
Sziasztok!
BenQ W3000 projektort már alig alig lehet találni...
Leálltak a gyártásával vagy mi -
válasz
Beni2360 #38560 üzenetére
Nem lehet, hogy azok a 4K filmek igazából csak Full HD videofolyamok? Szerintem amikor a lejátszó összekapcsolódik a megjelenítővel (legyen az akár a tévéd vagy a projektorod), megegyeznek a felbontásban is, ami a megjelenítő miatt csak Full HD, így a lejátszó a 4K tartalmat továbbítás előtt átméretezi.
A 3D filmjeid frame-packed 3D vagy SBS/OU tartalmak?
Most nézem, a linkelt splittered specifikációja is azt írja, hogy "HDMI resolution: UP TO 1920 x 1080 / 60Hz"
-
Beni2360
félisten
Nekem csak egy ilyen HDMI 1.4a splitterem van de szó nélkül tovább adja 4K filmeket is a FHD TV-re és 10 m kábelen a projira is. A 3D is mindkettőre.
De van már komolyabb is azóta. -
péjé
őstag
Én ilyen König féle switchet néztem 4K-ra de nem tudott mindent amit akartam így végül nem vettem meg de 1 év gari és elállás is van ....ha nagyon kell egy próbát megér....[link]
A kicsit is jobb vásznak tényleg nem olcsók de a GW amire nem akarsz várni az sem olcsóbb mit amit linkeltem. Vásznat jellemzően hosszabb időre veszel mint projektort, kicsit keresgéljél meg a jófogást is érdemes nézegetni...én ott találtam egy GW vásznat magamnak jóárasítva....:-)
-
nuke7
veterán
-
Beni2360
félisten
Lehet, hogy megint kapok a fejemre de bele szólnék.
Ha a Tv boxod a Amico HD 8240 és az megy a TV-be és időnként szeretnéd az aceirwireless adapter-hez kötni akkor neked nem switch hanem splitter kell. Nálam is az avr-ből kijövő hdmi kábel ilyenbe megy be és onnan ágazik két felé.1 hdmi a Tv és 1 a hdmi Projiba. (nálad aceirwireless ) Sima 4K filmet is továbbit az én splitterem.
Lemaradtam, hogy használsz-e erősítőt és ha igen akkor milyet? -
sas15
csendes újonc
válasz
cinemazealot #38550 üzenetére
Acer 6502BD rendeltem..még úton van..szóval ahhoz tuti kompatibilis..
Az Amico HD 8240et úgy használtam eddig is filmnézésre hogy usb-n csatlakoztattam a külső merevlemezt..szóval a médialejátszó is maga a 8240-es..Tudom, hogy 1db hdmi csatlakozója van de gondoltam vagy felváltva használnám a tv és a aceirwireless adapter között, attól függően hogy a projektort vagy a tv akarom használom...Akkor ez így mehetne, nem?..vagy esetleg amit péjé ajánlott..az a hdmi osztó..Akkor nem kell ki be húzogatnom a kábelt..Igaz?
Muszáj rákészülnöm..nem szeretnék nagy meglepetést -
péjé
őstag
sziasztok,
akit érdekel a 4K vetítés annak javaslom ezt végigolvasni, ez egy 4K HDR Sony vetítő tesztje ill. a HDR vetítés nem éppen sima követelményeiről szól. Jól látszik h még csak megközelíteni tudják a csúcsgépek is ezt a szintet, a belépő kat. 4K gépek épp olyan gyengék mint a belépő fhdd gépek (a saját kategóriájukban persze).
[link]
Képminőséget tekintve úgy tűnik jobban járunk egy erős fhdd géppel mint egy gyengusz 4K-val. -
Norbi 72
veterán
Igéretesnek tűnik.
-
Én a 113"-es fix vásznamnak csak a felhelyezésekor kértem a feleségem segítségét, de csak azért, mert körülményes helyre lógattam.
Tényleg kb. 11 kg az egész, csak jó nagy. És sajnos igen, van hogy a minőségibb fix drágább a motoros rolósnál. Keresd szepi0808 kollégát, ő biztos fog tudni segíteni Neked vászon ügyben.
(#38547) sas15
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem nagyon lesz itt a topic-ban olyan, aki használta már otthoni körülmények között huzamosabb ideig ezt a modellt. Ha alaposan átolvasod a leírását és összeveted a meglévő eszközeid adatlapjával, el fogod tudni dönteni, hogy kompatibilis-e vagy sem. Ha meg nem jön össze a dolog (és Magyarországon élsz), akkor webes rendelés esetén 14 napon belül elállsz a vásárlástól és keresel valamilyen alternatív megoldást. AVhelper linkje mentén azt olvasom, hogy "1080p/60f audio and video content with 4 Giga bit per second without compression", ami azért elég ígéretes."Rá tudom csatlakoztatni a Amiko HD 8240 műholdvevőt is?"
Ahogy elnézem, egy bemenete van, ezért "is" nem valószínű, legfeljebb egymást váltva, tehát miután lehúztad róla a médialejátszódat.
-
Q
senior tag
Minimális odafigyelés kell a szereléshez. Az enyémek alu.keretesek voltak, pille súllyal. Ajánlani nem tudok, mert nem követem a vászon piacot, de azt nem tudom elképzelni, hogy ugyan az a márka, ugyan azzal az anyaggal, egyforma méret esetén, drágábban adná a feszítettet, mint egy motorost. De ha te ilyen árakat találtál, akkor engem megleptél.
-
nuke7
veterán
Az létezik, hogy a fix vásznak drágábbak mint a manuálisan / motorral feltekerhetők..?
-
Q
senior tag
Ha van helyed, ne gondolkodj rolós vászonba. Ha tartósan sima felületet szeretnél, az rolósban nem lesz olcsó. A fix vásznat is feltekerve szállítják, neked kell összerakni mielőtt felszereled. A felszerelés meg annyi, mintha egy képet lógatnál fel. Eddig 2 fajta fix vásznam volt, mindegyiket egyedül szereltem fel, mert súlya is csak pár kg.
-
Valkűr
addikt
Tudtok nekem hasonloan jo minőségű rolos vásznat, vagy motorost ajánlani mint a Grandview fantasy rolosai? Azok brutto 70 ezrek 92-es méretben, ez olyan 200 cm kb. Sajnos a Grandview nincs készleten ebben a méretben, 4 hetet meg nem fogok egy vászonra várni mire megérkezik. Igy kénytelen vagyok mást venni. 70-80 a max amit erre tudok áldozni.
-
nuke7
veterán
válasz
cinemazealot #38506 üzenetére
+ (#38508) péjé : köszi
A p1500-nak az elején (első 500 óra) meglepően nagy volt eco-ban is fényereje (tesztek szerint is) mostanra (~900) meg már hozzászoktam, vagy kicsit gyengült...
Tehát akkor ne szürkét nézzek, hanem mondjuk matt fehéret..?
Én nem akarom húzogatni (hehe
) mert van egy nagy üres fal felületem. Szállítás és felszerelés miatt esett csak a választásom a rolós megoldásra.
Ezek szerint inkább keressek fix vásznat..? (ezek az optomák szimpatikusak, most ~100" kb a vetített felület, de 92"-vel szerintem tudok élni)
Ja, a kifutóval mennyire kell külön foglalkozni? Normális vásznon ugye a méret az "fehér" felület és nem veszik hozzá a kifutót, (tehát nem látható/vetíthető felület a méret, nem a vászon teljes mérete) de remélhetőleg van...
-
AVhelper
senior tag
Ha az Acer WirelessHD MWiHD1 készletre gondolsz, akkor az nem WiFi tartományban működik, hanem a 60 GHz-es sávban.
-
AVhelper
senior tag
A méréshez nincs szükség vetítőre és nem kell mérni annak fénymennyiségét. A felületek lehetőleg homogén megvilágítására van szükség, ami azonos módon éri az etalon- és a vetítőfelületet, majd a kizárólag azokról visszaverődő fénymennyiséget kell megmérni és a kettőt összevetni.
Nem mértem még vetítővászon gaint, de műszer- és méréstechnikai szakmérnökként számomra nyilvánvaló, hogy leginkább arra kell ügyelni, hogy pontosan ugyanaz a megvilágítás érje a két felületet, és csak az azokról visszaverődő fényt mérjük, és ne mérjünk bele a megvilágítás fényét és acmáshonnan visszaverődő fényt, mert az meghamisítja a mérést.
Hangtechnikai mérésekben járatosabb vagyok. Ott ugye un. süketszobában mérik a hangkeltő eszközök paramétereit, aminek az a lényege, hogy egy ilyen helyiségben nincsenek olyan visszaverődések, melyek hozzáadódnak, interferálódnak a mérendő hangforrás hangjával. Vagy valami vakszobában vagy vak kamrában kellene mérni a felületekről visszaverődő fényt is, hogy tényleg csak azt mérjük, és mást ne.
-
sas15
csendes újonc
válasz
gyeniko #38500 üzenetére
Srácok! Kérdeznék erről az acer wifi setről..Tapasztalat? Szerintetek nyugodt szívvel megvehetem? Nagyon tartok attól, hogy jó drágán megveszem és mégis gondom lesz vele..Ha van a szobában már egy wifi router az esetleg nem zavarhat be neki? kb . 4 méterre lenne majd a projektortól nyílt vonalban..Hülyét kapnék ha megveszem és mégsem jön át zavartalanul a hd-s kép és a hang..:-/
-
AVhelper
senior tag
válasz
gyeniko #38536 üzenetére
Az ugye egy kicsit homályos, hogy mihez képest emeli 900% a kontrasztot - úgyhogy ez marketing és nem mérnökileg értelmezhető adat -, de kétségtelen, hogy ez és minden más hasonló ALR vetítőfelület úgy tud jobb kontrasztot produkálni, hogy képes semlegesíteni a környezeti fényt. Vagyis környezeti és visszavert fénytől teljesen mentes ideális vetítési körülmények között az ilyen vetítőfelületek nem biztosítanának jobb kontrasztot, mint a közönséges vetítővásznak. Vagyis megragadtad a dolog lényegét!
-
gyeniko
őstag
válasz
AVhelper #38534 üzenetére
Értem. Ezek szerint az a vászon, amely akár 900%-kal emeli a kontrasztot - szintén a gyártó leiratából -, az nem "high contrast"? A gyártó azért promózza ezt a vásznat a környezeti fény összefüggéssel, mert a forgalomban lévő "high contrast" vásznak kis része képes hasonló mértékben semlegesíteni a környezeti fényt, amivel lehetővé teszi a világos környezetben vetítést.
-
AVhelper
senior tag
válasz
gyeniko #38530 üzenetére
Attól még, hogy egy újságíró azt írja a Black Diamond vászonról, hogy az "high-contrast", annak még nem az a legfőbb jellemzője. Maradjunk talán annál, amit a gyártója kiemel:"the world’s first ambient light rejecting screen".
-
AVhelper
senior tag
Nem vagyok kereskedő.
-
-
c4
őstag
válasz
AVhelper #38529 üzenetére
Rosszul következtettél: Első hozzászólásod alapján azt hittem, konkrét mérések alapján írtad, amit írtál...
De most már tényleg érdekelne... Hogy mérik a gain értéket a vetítővásznak esetén?Miért kéne jobban hinnem a vászongyártóknak, mint a projektorgyártóknak?
De a sor itt nem ér véget, mert az autók fogyasztása sincs köszönőviszonyban a gyári értékekkel, de ott a hi-fi is, az erősítők teljesítménye, a hangfalak átviteli specifikációja.. ... És így tovább... Csak ez már nagyon OFF itt. Szóval annyiszor vertek át a palánkon a gyártók minket fogyasztókat, hogy ma már természetes, hogy a fogyasztók egy része fenntartásokkal kezeli a gyári adatokat.
Ettől, te, mint kereskedő, még kézfogással üzletet köthetsz adott szóra. -
gyeniko
őstag
válasz
AVhelper #38514 üzenetére
Mit ne keverjek mihez?
Olvass kicsit! -
AVhelper
senior tag
Miután a #38521 hsz a festékről szól, amire Te a #38522 hsz-ben azt írod: "Inkább mérjék meg.", ezért ebből arra következtettem, hogy a festék megmérését hiányolod.
A "Ne bízz senkiben és semmiben" tipikus magyar hozzáállás, ami persze egy átok. Én dolgoztam olyan országokban működő cégekkel és munkatársaikkal, akikkel a kézfogással megpecsételt szóbeli megállapodás is működött, mert megbíztunk egymásban. Mondanom sem kell, hogy mennyivel könnyebb volt az üzlet.
-
c4
őstag
válasz
AVhelper #38527 üzenetére
Én egy szóval nem írtam, hogy a festékgyártó mérje meg.
A projektorgyártók számadatai alapján a vászongyártók adatai sem biztos, hogy mindig fedik a valóságot.
Mivel az átlagembernek pont annyira lehetetlen ellenőriznie a szám hitelességét, mint a vetítők esetén.Én még nem láttam hitelesített vásznat. Te igen?
-
AVhelper
senior tag
Ez egy építőbb jellegű hozzászólás, de...
- Egy festékgyártótól, mely termékét alapvetően nem arra szánta, hogy azzal vetítőfelületeket fessenek le, nem várható el, hogy megmérje és megadja annak fénynyereségét.
- A vetítővásznak és vetítők gyártói által megadott specifikációs adatokat lehet mérni és számon is lehet kérni, így aztán nagyjából meg lehet bennük bízni. (Na jó, a projektorok kontrasztarányára vonatkozóakat nem érdemes figyelembe venni.)
Ha egy hitelesen 0,8-as fénynyereségű és egy bármilyen másik felületet egymás mellé téve megvilágítunk ugyanazzal a fényforrással, akkor műszer nélkül, szemmel megállapítható, hogy az a másik felület több vagy kevesebb fényt reflektál.
-
AVhelper
senior tag
válasz
xtremetuning #38519 üzenetére
"- az más, akkor azonnal szaladok venni egyet ..."
Már vissza is értél a vásárlásból?
-
c4
őstag
válasz
AVhelper #38521 üzenetére
Inkább mérjék meg. A vásznak értékeit sem tudjuk ellenőrizni. Jóhiszeműen elhisszük, amit a gyártó állít. A vetítők fényerejénél hasonló a helyzet, számháborút folytatnak a a cégek.
És akkor lenne összehasonlítható, ha hitelesített 0.8-as vászonnal vetnék össze a kedves felhasználók.
Már ha nincs műszeres mérésre lehetőségük. -
AVhelper
senior tag
Akkor finomítok...
Erősen feltételezem, hogy a sokak által "Tikkurila H499" festékkel bevont vetítőfelületnek 0,8-nál kevesebb a fénynyeresége. (Csak megjegyzem, hogy a H499 csak egy színkód, és az interneten sokat emlegetett, DIY vetítőfelülethez használt festék a Tikkurila Feelings Interior Paint H499 megjelölésű terméke a cégnek, amiről a gyártója is csak annyit állít, hogy "This velvety matt light-grey paint has proven to have better reflective surface properties than traditional white tones."
A továbbiakban várjuk azon fórumlakók hozzászólásait, akik ezzel a Tikkurila H499 festékkel bevont falukat megfelelő fénynyereségű vetítővászonra cserélték, ugyan számoljanak már be mennyivel lett fényesebb a vetített kép ugyanazzal a vetítővel ugyanakkora képet vetítve.
-
c4
őstag
válasz
AVhelper #38517 üzenetére
Én nem veszek semmit, sehonnan. Azt állítottad, "nem annyi", én megkérdeztem, "mennyi"? Erre írtad. lövésed sincs, de "tuti nem annyi". Csupán érdekelt, mennyi az annyi, ha már magabiztosan rávágtad, nem annyi.Ami ezen elv szerint akár annyi is lehet. Semmi nem zárja ki.
-
AVhelper
senior tag
Te honnan veszed, hogy 0,8? Mutass egy hiteles mérést!
Én azt tudom, hogy nem közönséges falfestékkel, hanem speciálisan vetítőfelületnek való festékekkel tudnak elérni 1 körüli fénynyereséget. Ilyenek például ezek a festékek.
-
AVhelper
senior tag
válasz
gyeniko #38509 üzenetére
Screen Innovation "Black Diamond" és más gyártók hasonló környezeti fényt kevéssé visszaverő (Ambient Light Rejection - röviden ALR) vetítőfelületeit ne keverjük keverjük a "High Contrast" vetítőfelületek közé.
Van ugyanis olyan ALR vetítőfelület, ami nem "High Contrast", azaz nem szürke, és viszont.
-
péjé
őstag
szia, acer nem ajánlott, mindenki visszaküldte hullámosodás miatt. Ár/értékben sztem az Optomának vannak olcsó, üvegszálnerősítéses (hullámosodást elég jól kivédi) jó manuál vásznai.
itt egy link, remélem a szűrés is működik....[link]Ha kiszámolod mekkora vászon lenne jó akkor olvass utána a vásznaknak. Ajánlott még a Grandview de az már drágább verzió. Noname motoros kínai 15,000ft-ért nem ajánlatos.
-
AVhelper
senior tag
Akkor most itt álljunk meg, mert kezd egy újabb butaság terjedni ezen a fórumon.
Attól, hogy valaki közönséges falfestékkel fehérre festi otthon a falát, annak NEM LESZ 1.0 A FÉNYNYERESÉGE (a gain), ahogy a Tikkurila H499-el vagy akármilyen szürkébe hajló árnyalattól NEM LESZ se 0,8, se 0,9 a gain. Közönséges falfestékekkel soha nem lehet ilyen fénynyereségű vetítőfelületet előállítani. Úgyhogy ne terjeszd ezt.
Attól pedig, hogy egy vetítőfelület úgymond szürke (a szakma inkább a "magas kontrasztú" kifejezést használja), még egyáltalán nem törvényszerű, hogy a fénynyeresége 1 alatt van. Csak példaként: a Projecta "szürke High Contrast vászonanyaga gain 1,1-es, a Da-Tex gain 1,3-as
-
Ha olcsó, rolós és nem oldalfeszített, akkor idővel hullámosodásra, vagy a széleknél pöndörödésre érdemes felkészülni. Nyilván ez fixnél nem jelentkezik, ha megfelelően van megfeszítve az anyag. De rolósnál is láthattunk már házilagos megoldást oldalfeszítésre.
A "fekete" vászon meg általában akkor megoldás, ha a projektor megfelelően nagy fényerővel rendelkezik ahhoz, hogy még a fekete vásznon is fehérnek tűnjenek a fehér árnyalatok.
-
AVhelper
senior tag
válasz
xtremetuning #38495 üzenetére
Akkor csak hogy képben legyél a WirelessHD mögötti mérnöki technika/technológia szintjét illetően, azt az Intel, az LG Electronics, a Panasonic, a Philips, a Samsung, a Silicon Image, a Sony és a Toshiba közösen fejlesztették. Nem tudom hallottál-e ezekről cégekről?
Ja, az Epson csak alkalmazza a technológiát.
-
nuke7
veterán
Szóval Acer P1500-hoz vászonból bármilyet ami elég nagy..?
-
-
qqzs
őstag
en a vezetek kerdest egy chromecast v2-vel oldottam meg. az mit nem tud amit kene?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- EAFC 25
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 48TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v3,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest