Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lazsnak

tag

Sziasztok Hozzaertok :D

Kis segitseget szeretnek kerni FreeNas rendszer epitesehez. Abszolute kezdo vagyok sosem foglalkoztam meg a temaval. A celom a jelenlegi asztali konfigom, ami az alairasomban is szerepel, megkimelese miszerint jelenleg 24/7 ben megy, es helyi halozaton sok laptop nyustoli, ket haz kozott van gigabites rendszer jelenleg, es a kedves lakok elerik a jelenleg 6-7 tera adatot folyamatosan, tulnyomoreszt media megosztasra van hasznalva, szoval nem szukseges nekem semmifele raid, csak az adatok elerese. tv-ken xbmc rendszer stb... es a mostan isokat fogyaszto rendszeremet cserelnem valami "zoldebb" megoldasra.

Jelenleg kiprobaltam a FreeNAS rendszert egy maradek 3200+-os athlon rendszeren es egesz jonak tunik DE.

Ezt a lapot neztem ki a rendszernek, az athlon egyenlore csak proba mert epp volt itthon, viszont az alaplapon csak 2 sata van es minel tobb kell a jovore nezve, jelenleg 5 hdd-t kotnek ra, mind tele tartalommal. A kiszemelt lap integralt 1ghz-es amd c-60as apuval rendelkezik, es 6db sata 3-as csatival, en szerintem elegnek kellene lennie, mivel egy gyari megoldas arm-es alapu sokszor, es ha az eleg akkor ennek is elegnek kene lennie, de nem ertek hozza ezert kerdezek mielott vasarolok :). A rendszer es a fent leirt igenyek kiszolgalasahoz eleg lenne-e ez az alaplap es a proci? ezzel usznam meg a legkisebb fogyasztassal ugy erzem, es szeretnem kerdezni a FreeNAS felhasznaloktol, hogy mik a tapasztalatok, milyen hardver igenyek vannak.

Nem igazan talaltam olyan forum temat ahol FreeNAS rol lenne szo es porog is a tema, ezert batorkodtam ide irni :) remelem nem baj.

Elore is koszonom a segitseget :R

Új hozzászólás Aktív témák