Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9360

    aktív tag

    válasz Borisz76 #31207 üzenetére

    Köszönöm a kimerítő választ. Sok minden volt mostanában, ezért csak ilyen késve tudok válaszolni. A képen látszik, hogy neked minden egy oldalon van, sajnos nekem nem, így egy csomó opció kiesett - nem akarunk kábeleket nézni...
    Ugyancsak nem kapcsolnám be a notebookot azért, hogy filmet nézzek vagy zenét hallgassak, mert a TV távja alap szinten viszi a médialejátszásra használt Pi-t. Nincsen házimozi erősítő, csak analóg (RCA bemenettel rendelkező) erősítő van, de a Pi-n lévő DAC megoldja. Attól tartok, hogy a TV szoftvere nem tud mindent lejátszani, és a lejátszás minőségétől is tartok. Ebben a dedikált médialejátszó (nálam a Pi) jobb.

    A telekomos modem router módban van, DHCP engedélyezve, wifi (2,4 és 5 GHz) letíltva; viszont az ASUS router is router módban van... Ha átteszem AP módba, akkor mit nyerek/vesztek? A jelenlegi eszközök csatlakozása megváltozik pl. vagy automatikusan csatlakoznak tovább? Azt is olvasom, hogy AP módban a DHCP által kiadott IP-cím módosul, telepítsek vmit, hogy felderítsem a router IP-címét... Szerk: elvileg átraktam AP-be, van valami, amit így változtatnom kellene még?

    Mindegy, olvasgatok tovább, aztán ha okosabb lettem, majd kérdezek megint. Nem hiszem, hogy mindenkinek, aki a mai technológiát ki akarja használni, tisztában kellene lennie minden részlettel, és nem is hiszem, hogy a nagy többség tudja is. Megveszik, amit gondolnak, összerakják, és használják. Ahogy. Vagy jól, vagy rosszul. Én az a típus vagyok, aki elolvassa a teszteket, a fórumokat mielőtt választ, majd a használati útmutatót, mielőtt nekiáll. Azonban ez olyan téma, ami mindig egy újabb kérdést, ismeretlen dolgot tár fel.
    Idézek a router router mód leírásából:
    "Vezeték nélküli router/ IP megosztás módban a RT-AC65P PPPoE, DHCP, PPTP, L2TP, illetve statikus IP módon kapcsolódik az internethez, és megosztja a vezeték nélküli hozzáférést a LAN-kliensekkel vagy -eszközökkel. Ebben a módban a NAT-, tűzfal- és DHCP szerver funkciók alapértelmezéskéépen engedélyezettek. Az UPnP és Dynamic DNS funkciók támogatottak SOHO és otthoni felhasználók számára." Csak ezek ismeretlenek: PPPoE, DHCP, PPTP, L2TP, NAT-, DHCP szerver funkciók, UPnP és Dynamic DNS funkciók, tehát totál értelmezhetetlen a leírás számomra. Nem gond, csak utána kell olvasni, azonban akkor is újabb dologgal találkozom, így ez egy hosszabb folyamat.

    Befejeztem, köszönöm az eddigi törődést!

    Néztem, hogy a HDD fronton is van elég ellentmondás, hogy melyik a jó, csendes, megbízható. Az ugyanis nagyon kellemetlen lenne, ha veszek egy NAS-t, és a szinte teljesen csendes lakásban ez okozna zavaró zajt.
    Ez mennyire okés HDD: Toshiba MG07ACA14TE?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák