Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
aktív tag
válasz jeffreybboy #28610 üzenetére
Nem tudom, mennyi filmet töltesz le, és mennyire sürgős a dolog??? ;-)
Nekem a NAS-on a torrent letöltés 4 vagy 6MB/s-ra van korlátozva, és így is sokkal több filmet le tudok tölteni, mint amennyit meg tudok nézni ;-)
Pl.: ha 6MB/s-os korlátot állítasz be, akkor a legszuperebb 4k film is kb. 2 óra alatt letöltődik. Én ha jól emlékszem ;-) úgy állítottam be a dolgot, hogy 24:00-6:00 között tölt csak gyorsan, nap közben, amikor használjuk is a netet (80Mbit van csak itthon) 256kbit/s-re van állítva általában.
Így is abban a pár órában, ezzel a kicsi kis sávszélességgel 3 filmet le tudsz tölteni minden éjszaka... Ez nem elég? ;-)Mert ha elég, akkor "bármilyen" NAS alkalmas a feladatra: nekem egy 100€-ért használtan vásárolt (de most már 70-80€-ért is odaadják) DS116 bőven sok így torrentezni.
Seed-ben meg addig tartom a torrentet, ameddig muszáj, és inkább fizetek a prémium tagságért (Ausztriában élünk, itt amúgy sem nagyon szeretnék visszaosztani - de otthon, még PC-ről nyomtam vissza rendesen ;-)
Szóval - szerintem - torrentezéshez kihasználni a Gbit-es netet nem tudom, földi halandónak van-e egyáltalán értelme?! Ha meg nagyon hirtelen kell valami, akkor elindítom a letöltést a számítógépen, és annyi.
OK, ha valaki hardcore torrent guru, és villámgyorsan le akar tölteni mindent azonnal, ami kurrens cucc, és Gbit-en vissza is akarja osztani az egész világnak, akkor tényleg kevés lesz egy ilyen ARM procis NAS... Ha ilyen terveid vannak, akkor mégiscsak kell majd az Atom proci, a sok memória, stb. ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest