Új hozzászólás Aktív témák

  • petrosilov

    tag

    Sziasztok!

    Tisztelettel kérdeznék NAS vonalon.

    Az alapvető felhasználás fotóarchívum tárolása és felhőbe mentése lenne. Eddig egy Synology DS209-et használtam 2x2T Raid 1 módban. Megtelt a tárhely, már nem a mai a NAS sem, bővíteni nem lehet, lassan váltani kellene valamire. De mire?
    Ahogy nézem a QNAP és a Synology érdekelne. QNAP--os tapasztalatom sajnos nincs, viszont talán -szemre- jobb hardvert adnak ugyanazért a pénzért és ugye nincs kolbászból a kerítés. Érdekelnének tapasztalatok, hogy hosszú távon mennyire lehet együttélni vele. Az is lényeges hogy a felhőbe mentést megcsinálja a NAS rendesen. Konkrétan az iDrive szolgáltatással kellene együtt működnie. Előreláthatóan 4T tárhely pár évre megoldaná a gondokat, aztán feltehetően bővíteni kellene újra. És újra és újra.
    A tervezett munkamenet valami ilyesmi: Az asztali gépe(ke)n az ott tárolt élő adatokkal dolgozunk, innen napi mentéssel átkerülnek a változások a NAS-ra. NASról időnként külső merevlemezre történik mentés illetve adott időnként automatikusan menti a tartalmat az iDrive felhőbe.

    Kell-e még valami fontosat tenni, illetve milyen eszköz lenne ide jó?

Új hozzászólás Aktív témák