Hirdetés

Összeült a Samsung, a Meta, a Qualcomm és az Amazon, az AI is téma volt

A Samsung elnöke két hétre látogatott az USA-ba. Járt már Mark Zuckerberg házában, de a Qualcomm és az Amazon vezetőivel is egyeztetett.

Lee Jae-yong, a Samsung elnöke két hétre látogatott az USA-ba, és találkozott már a Meta, a Qualcomm és az Amazon vezetőivel is, hogy egyeztessenek a jövőbeli együttműködésekről. A beszélgetések az AI-t, a felhőt és a chipeket is érintették.

Mark Zuckerberg a saját házába is elhívta a Samsung elnökét, az AI, a virtuális és a kiterjesztett valóság kapcsán is egyeztettek.

Andy Jassy Amazon-vezérigazgatóval és Cristiano Amon Qualcomm-vezérrel is találkozott a Samsung elnöke, a félvezetők, a Qualcomm chipek bérgyártása és az adatközpontokba való, felhőhöz szükséges memóriachipek kapcsán is egyeztettek.

A Samsung a chipszektorban kisebb lemaradással küzd, különösen a fejlett, AI-hoz gyártott megoldások terén – ezért a félvezetős divízió élére nemrég új vezetőt neveztek ki, aki átvinné a céget a nagy kihívásokon.

Az Amazon nem csak a Samsung egyik legnagyobb chipes ügyfele, de sok téren, tévék, mobilok és tartalmak kapcsán is együtt dolgoznak. A Samsung csúcsmobiljai Qualcomm Snapdragon chipet használnak, de az AI-képes PC-k terén is együttműködik a két fél.

Azóta történt

Előzmények