Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz Zotyipotyi #78595 üzenetére
Logitech Prodigy G102-essel kezdeném mivel 7-8k között kapható, minden más kb. ennek a 2-3x-osa.
Ha magánszemélyként, itthonról rendeled online, akkor ha nem válik be legfeljebb élsz az elállási joggal. -
Cs1csó
félisten
Helyette: Logitech Prodigy G102 7-8k
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz pinnacle #78500 üzenetére
Hasonló Bungee-m van - az is Razer csak máshogy néz ki V alakú nem "tele" talpas, szeretem. Atyaég, már lassan 5 éves!
Hogy sokáig maradjon a "ragacsosság" a talpán egy a titka: találd ki hogy PONTOSAN hol legyen a helye takarítsd le az asztalt valami jó alapos zsírtalanítóval pl. JAR vagy alkohol stb. majd ha már csont száraz nyomd rá. Ezek után ha jön az asztal takarítása pl. egy nedves enyhén tisztítószeres kendővel akkor az egyik kezeddel stabilan nyomd le a másikkal pedig amiben a törlőkendő van óvatosan töröld körbe. Könnyen feljöhet ezért kell ilyenkor egyik kézzel lefogni.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz rup1u5 #78424 üzenetére
Az a "baj" hogy ahogy írták az egy "átlagos" egér volt de mivel sokáig használtad - megszoktad, hozzáidomultál stb. - és nem volt viszonyítási alapod ezért jónak érezted. De tuti, hogy az itteni "hangadók" akik 20-30-k-s Razer, Zowie, Logitech stb. egerük helyet megkapták volna ezt az egeret eret vágtak volna magukon pár nap alatt.
Ha te is most átállsz egy jó egérre (jó szenzor, jó kapcsoló, jó talp, ) te is máshogy fogsz viszonyulni a gyatra egerekhez.
-
Cs1csó
félisten
Van ebben igazság de szerintem megszokás kérdése, sőt nem is a súly talán a legfontosabb kérdés, hanem hogy mennyire csúszik az egér az adott padon.
A Razer Abyssus-t pl. bungie-val használom tehát nekem elég könnyű egerem van amire a bunge is rásegít hiszen a kábelnek nincs súlya.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Piftuka #78207 üzenetére
Egy szimmetrikus egeret próbálj ki. A Zowie Gear EC-2 nem teljesen szimmetrikus ahogy a képeken látszik, de a Rival az. Azt, hogy a kisebb vagy nagyobb egér fog bejönni csak a használat mutatja meg de nagy kézhez érdemes előbb egy nagyobb méretű szimmetrikus egérrel próbálkozni és talán ez a Rival ennek a kritériumnak is megfelel.
-
Cs1csó
félisten
Szomorú, hogy akár nevesebb gyártók tehát amik tisztában vannak a minőségi: kapcsolók, érzékelők, talpak, burkolatok, kábelek mibenlétéről azok is felülnek ezekre a hullámokra, a sok G meg a többezer DPI stb. vonatra.
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz Dhampir #78070 üzenetére
A G102-est ajánlottam volna de azon vannak oldalsó gombok, az Abyssus-on nincsenek (nekem is az van Abyssus 2014-es változat)
Szerintem nem nehéz egyáltalán a talpai jól siklanak DE olvastam valahol hogy a burkolat alatt van egy kis súly de attól garanciavesztés nélkül nem lehet megszabadulni.
AMúgy a linken amit küldtem - árukereső - ott van róla kép sőt 3D-s tehát körbe lehet forgatni az egeret.
Valószínűleg a következő egerem is ez lesz, van hasonló (tehát ami szimmetrikus, kicsi, minimál gombos) de az Qva drága talán a Zowie-nak van 20k körül ehhez képest 12k-ért nem drága a Razer és ami fontos (a Logitech gagyi programjára utalva) kiváló szoftver van hozzá én azt is nagyon szeretem:
- polling rate módosítás, érzékenység módosítás, fény ki-be kapcsolás, makrózás, játékokra profilokat lehet elmenteni, statisztika stb. -
Cs1csó
félisten
válasz Dhampir #78068 üzenetére
1. mekkora a kezed
2. milyen fogással fogod - palm-claw-fingertip grip (palm-hoz ergonomikus a többihez inkább szimmetrikus egér javallott.)Pl. Razer Abyssus 2000 vagy v2 2000 (van belőle pár variáció az Essential-nál a többi annyiban mindenképpen jobb, hogy azok gumírozott oldalúak.)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz gyulank #78039 üzenetére
ez valami 1-2 ezer forint ótvar egér, mivel megszoktad elvagy vele, de ha mondjuk egy minőségi egérpadon használnál pár hétig pl. egy ZOWIE GEAR FK1-et már semmi pénzért nem térnél vissza rá.
Saját tapasztalat, volt pár ótvar egerem és ezekről váltottam egy Razer Abyssus-ra, na ég és föld mind:
- görgő
- kapcsolók
- szenzor
- anyaghasználatEz még nem is a legmenőbb egerek egyike csak egy minőségi darab vannak nála drágábbak vagy akár jobbak is.
-
Cs1csó
félisten
válasz Marvinyo #77988 üzenetére
Annyit tudok róla, hogy csuklókimélő - legalábbis akinek problémája van a csuklójával az tehet egy próbát vele - de van akinek nem jön be.
Az árukereső szerint 1db Bluetooth-os vertikális egér van - 33k-ért - tehát szerintem módosítsd az igényeidet.
Ha még nem használtál akkor egy olcsóbbal érdemes kezdeni. -
Cs1csó
félisten
válasz jaffa 2843 #77827 üzenetére
Köszönöm, kb. ez volt a sejtésem - mármint, hogy nincs különbség - de nem tudtam miért.
Tehát mindegy is, hogy melyiket veszi meg az ember?A 102-es már 7k-ért is kapható a másik kb. 10k
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Mi a különbség a két egér között? Logitech Prodigy G102 vs. Logitech Prodigy G203
-
Cs1csó
félisten
válasz Infinity70 #77805 üzenetére
Úgy tudom a "BlueEye" egerek ilyenek: [link]
-
Cs1csó
félisten
válasz Casanova* #75073 üzenetére
Egy Razer Abyssus 2014-el tolom 1400DPI-n (van játék ahol lejjebb veszem) az elején nekem is gyors volt de utálom rángatni az egeret - kevés helyem is van - úgyhogy ez maradt.
Van egy régi notim "konyhai gép" van, hogy ott gépészkedem és egy olcsó genius egér van hozzá lassabb, pontatlanabb stb. de ha sokat ülök előtte majd később megyek a "nagy" gép elé akkor az elején vicces mert piszok gyors össze vissza szalad a kurzor kell pár perc mire újra megszokom a sebességet
Arra jöttem rá kb. mindegy mit használsz - pl. a legfölöslegesebb az egér súlyozás, egyszerűen meg kell szokni a súlyát és kész - a lényeg hogy valamennyire minőségi egér legyen, a fogási stílusodnak és a kezed méretének megfelelő legyen az alakja, mérete és meg fogod szokni.
Sokat bénáztam én is az elején volt "gémer" egerem ergonomikus, és elég nagy aztán jobban beleástam a témába és rájöttem nekem milyen egér kell:
- viszonylag kicsi
- ambidextorus - szimmetrikus
- plusz oldalsó gombok nem szükségesek
- a súly mindegy, mondjuk közepes, ne legyen túl nehéz
- a sebessége legalább 1200DPI legyen (3-4 ezer nem kell )
- ne legyen túl dárga 20k alatt lehetőleg legjobb 10-15k között[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Nekem Razer Abyssus 2014-em van 4 éves és jó van.
Tehát:
- kisebb
- szimmetrikus
- alap gombokkalMennyit szánnál rá?
Kapásból a Zowie ZA 13 (kis méretű) vagy a Zowie ZA 12 (közepes méretű) persze a kicsi vagy közepes mit jelent az saját kezével kell mindenkinek megtudnia.
Vagy: SteelSeries Rival 110
- Logitech Prodigy G203(túl olcsó lehet nem lesz tartós de szimmetrikus és kicsiAmúgy az összefoglalóban lévő ajánlott egereket közül vannak.
-
Cs1csó
félisten
válasz icp1970 #75038 üzenetére
Microsoft Bluetooth Mobile 3600 "bluetrack"-es kb. minden felületen elboldogul.
-
-
Cs1csó
félisten
Nem is nagyon tudok ilyet ezt találtam: Ewent EW3156 Ewent EW3150
Eszméletlen drágán van EVOULENT márkájú 20-30 ezerért.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Thunderzolee #73856 üzenetére
Még annyit, hogy - a véleményekbe is beleolvastam az árukeresőn - a görgőre is figyelj mert sokan inkább arra panaszkodtak tehát a gombok csendesek voltak de a görgetés az nem.
-
Cs1csó
félisten
válasz Thunderzolee #73853 üzenetére
Van, az árukeresőn az egereknél a keresendő szövegnek beírod "silent" vagy "csend" kulcsszavakat és lesz találat bőven van amelyik nevében is benne van hogy "silent mouse" pl: [link] Logitech M110 Silent , Logitech Silent Wireless M220
Nem sok gyártó palettáján vannak ilyen egerek és TÚL olcsót ne vegyél ezért inkább csak a LOGITECH-et ajánlanám a Modecom és Esperanza, Ibox és társait inkább nem.
-
Cs1csó
félisten
válasz tylerddd #73812 üzenetére
Nagyon kevés ilyen egér lehet mert a vezetéknélküli aminek a testében eldugható a vevőegység általában "TRAVEL" egér tehát utazáshoz készült, ajánlott ezért sokszor nagyon kicsi. HA pedig nagyobbat szeretnél ott meg már ahogy én néztem jönnek be a világítós, sok gombos GÉMER egerek. (lehet hogy ezekben nem is lehet a testébe visszatenni a vevőegységet. A Media Markt az a bolt ahol érdemes nézelődni és megfogdosni pár egeret azok méretadatait megnézni ami tetszett és után szisztematikusan végigmenni az eshetőleges egereken:
- USB
- vezetéknélküli
- 10 ezer alatti
- esetleg még lehetne szűkíteni érzékelőre is - az optikai még mindig a legjobb
- és márkára is tehát pár über gagyi nonamet kiszűrniAz így maradt egereknek a műszaki adatait próbáld megkeresni és ott a méretadatokból tudsz már a korábban látottak alapján viszonyítani mert ugye a fénykép nem nagyon adja vissza a méretadatokat.
-
Cs1csó
félisten
válasz -FreaK- #73796 üzenetére
Pedig anno mikor ebbe jobban belemélyedtem a kisebb szimmetrikus egerek voltak igazán ajánlottak ujjbegy fogáshoz.
makoss
Akármi - is - okozhatja a legjobb lenne - csak akad egy gép még otthon vagy akár melóhelyen - hogy bedugod egy másik gépbe és használod ha a szokásos idő alatt nem jön elő a probléma akkor nem a hardver a hibás, ha meg előjön akkor meg ugye 100%-ig biztos hogy az egér, bár még másik USB port-ban is kipróbálhatnád az is megér egy próbát ezzel legalább az USB por-ot ki lehetne zárni.
ribizly
Aktív eszközöknél okozhatná ezt? Nem hiszem bár a fene tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz kemotox #73790 üzenetére
Ezt a karmozgatást túltoltam, mindegy, az hogy csak az egyik oldalán vannak gombok simán spórolás:
"A világ népességének 15 százaléka balkezes, közülük kétszer annyi a férfi, mint a nő." forrásEgy 20 forintos vagy a feletti Zowie ambi egér MINDKÉT oldalán van 2-2 gomb:[link] pont azért mert ők ennyi pénzért nem szarják le a bal kezeseket sem.
-
Cs1csó
félisten
válasz Synthwave #73783 üzenetére
Ha szigorúan fingertip grip fogással fogja arra a szimmetrikus kialakítású a megfelelő próbáltam már ergonomikus egeret így fogni és nagyon gáz. Az egeret csak a gyűrűs ujjam(néha mellette a kisujjam is hozzáér) és a hüvelykujjam ujjbegyével fogom és a középső és mutatóval csak a gombokat és a görgőt kezelem.
A nagy ergonomikus egerek tenyeres fogásra valók aki nem így fogja annak inkább hátráltató tényező egy nagy ergonomikus kialakítású egér.
+ az ujjbegyfogáshoz a kis méret is jobban passzol, és a kis súly.
-
Cs1csó
félisten
válasz nyul105 #73780 üzenetére
Ez nem nagy kéz ugye? Sajnos ezt senki sem fogja tudni helyetted eldönteni, két dolog biztos:
- szimmetrikus és optikai érzékelős egeret vegyélAz hogy kisebb vagy nagyobb, könnyebb vagy nehezebb egeret azt neked kell tudni ha fogtad már a kezedben akkor tudnod kell hogy amiket korábban használtál egerek mekkorák ehhez képest és azokkal hogy szerettél netezni, nem űrtudomány ez.
Nemrég fogtam egy olcsó vezeték nélküli egeret(szimmetrikus amúgy) ami még az én nem túl nagy kezemhez képest is kicsi volt úgyhogy ebből leszűrtem hogy nem az extra kicsi egér a nekem való, amúgy a gazdájának is kicsi volt de a vásárlásnál kötve voltunk - csendes egeret akart ami lehetőleg vezeték nélküli és nem túl drága emiatt nem sok választás volt inkább ilyen travel egerek voltak amik meg kicsik DE MEGSZOKTA azóta.
-
Cs1csó
félisten
Ez a Fnatic Flick 2 a képek alapján elég magas egér - ez tetszik - jól látom? Nekem egy Razer Abyssus 2014-es van, úgyhogy a következő egerem is:
- relative nem nagy
- optikai
- szimmetrikus
- oldalsó gombokra nem érzek igényt de tesztelnék már egy olyat ahol 1-2 plusz gomb van, A Zowie-k tetszenek de elborult árakkal operálnak. -
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz inf3rno #73769 üzenetére
Finger - Claw - Palm és ő azt írta hogy inkább Finger - némi Claw beütéssel ez gyakori - úgyhogy ha nincs túl nagy keze ez is jó.
Ilyen a Fingertip Grip fogás tehát a kar fixen az asztalon és csak csuklóból megy a mozgatás és az egérhez csak a hüvelykujj és a gyűrűs ujj ér hozzá + a gombokhoz a mutató és a középső
Ha így fogja akkor a kicsi szimmetrikus egér a jó.
-
Cs1csó
félisten
válasz lEninpApA #73765 üzenetére
Üdv, ha inkább a finger tip grip = ujjbegy fogást részesítenéd előnyben - én is - akkor mindenképpen ambidextrous = szimmetrikus egeret válassz és - természetesen a kezed méretétől is függően - inkább kisebb méretűt.
A RIVAL ahogy nézem szimmetrikus de a Kone az nem. + egy igazi finger tip grip fogást használónak fölösleges a sok gomb. Egy nagy klasszikus: ZOWIE GEAR FK2
Plusz ahogy látom optikai és vezetékes megoldásokat néztél azok a jók.
-
Cs1csó
félisten
válasz Fehercsoki #40629 üzenetére
Üdv, a két említett egér alaposan különbözik egymástól a G100S kicsi egér és nincsenek oldalsó gombjai, a RIVAL nagyobb és vannak oldalsó gombjai. Tehát ezek alapján nehéz lenne tanácsot adni bárkinek, alapvetően azt kellen leírnod hogy:
- milyen fogással használod - palm, claw , finger ( +kisebb vagy nagyobb kezed van)
- mire is használod, használnád (kell e több gomb nagyobb DPI )
- kb. mennyit is szánsz rá+ ajánlott egerek között körülnézni (itt általában technikai dolgok alapján vannak kiemelve egerek mondhatni objektív szempontok alapján pl. kapcsolók, szenzorok , használt anyagok , összeszerelés minősége )
-
Cs1csó
félisten
válasz undercover #39643 üzenetére
Nem vagyok nagy tudor de ameddig "elismert" szenzort és mikrokapcsolót nem tesznek bele addig a szakik ezt fogják mondani. Érdemes lenne egy ajánlott egeret kipróbálnod, tesztelned egy ideig és akkor tudnál jobban véleményt alkotni a korábbi egereidről, és vicaversa.
-
Cs1csó
félisten
válasz undercover #39617 üzenetére
Üdv ezekre érdemes lenne előbb válaszolnod sokat segítenie:
- hogyan fogod az egeret (palmgrip tip, clawgrip, fingertip) a topk összefoglalóban van ról szó de a neten is lehet rákeresni)
- alacsonyabb vag magasabb érzékenységgel játszol
- milyen tipusú játékokkal játszol
- jobbkezes vagy balkezes vagy kisebb vagy nagyobb a kezed
- elég a 2+1 gomb, vagy kell oldalra is gomb , vagy sok gomb kell
- van e jó egérpadod ha nincs akkor érdemes erre is beruházni (volt nekem is pupos, elmozdulós, vagy lassan siklott rajta az egér stb.)Ha ezekre írsz válaszokat akkor több ajánlat is fog jönni
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
Üdv, van egy Razer DeathAdder Chroma egerem aminek a görgője lefelé görgetésnél csendes, de felfelé görgetésnél zavaróan hangos mondhatni recsegő hangja van, erről a hibáról ha az tudtok valamit?
-
Cs1csó
félisten
ÜDv, fingerptip grip stílusban nyomom és szeretem ha fürge az egér, alapesetben FPS-re használnám. Jelenleg ezeken gondolkodom:
A4TECH Bloody Gamming V8m , GIGABYTE GM-M6900
vagy egyéb okosság. Ezek olcsóbb egerek ha van értelme akkor tudok rá többet költeni. Segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest