Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
Szia!
Akkor te sem tapasztaltál eltérést a pontosságban softwarerel, és nélküle.
Lehet, hogy ténlyeg csak XP-n van ilyen gond. Vagy nekik valami más padjuk van, amin furábban viselkedik...
Köszönöm neked is, és Findzs-nek is!
A másik hibáról meg szerintem küldj nekik egy e-mailt a supportra. Biztos kijavítják majd, csak lehet, hogy még nem tudnak róla. És mivel könnyen reprodukálható, biztos foglalkoznak majd vele. -
pete_21
addikt
válasz Findzs #10339 üzenetére
Köszi. Itt igazából az lenne a lényeg, hogy ha nem fut a Logitech software, akkor nagyon szép egyenes vonalat lehet húzni. Viszont amint fut, már nagyon göcsörtös lesz a vonal.
Nem tudom, miért van, sokan jelezték Logitech fórumán is. Gondolom software bug, nem hinném, hogy szándékos lenne. Bár gondolom játékban úgysem lehet észrevenni ilyet... -
pete_21
addikt
válasz Synthwave #10236 üzenetére
Majd teszek vele egy próbát! De ugye vissza is lehet állítani olyanra, mint előtte volt?
Illetve néztem egy képet a G400 softwareről: [link], ezek szerint be és ki is lehet kapcsolni. Akkor ahhoz már nem kell a mousefix.reg? Egyébként a G500-nak meg még szabályozni is lehet a gyorsítás mértékét: [link]. Annyira nincs rá igény, hogy ezt a G400-ba nem is rakták be?
És egyébként ez a gyorsítás más, mint a rámutatás pontosságának javítása, ugye? (Csak mert a G400 softwarében az Acceleration után zárójelben konkrétan azt írják, hogy: Enhance pointer precision)...
De az MX518 programjában is lehet többféleképpen állítani a gyorsítást: [link], hasonlóan a G500-hoz.
De egy G400 tulaj biztos meg tudja mondani, hogy a G400-ban tényleg csak egy on-off kapcsoló van-e. -
pete_21
addikt
válasz Synthwave #10232 üzenetére
Jelenleg A4Tech-em van, ott a beállításoknál szó sincs accelerationről.
De ha lefuttatom a reget, akkor így nem lesz változás, ugye? (mivel a driver/szoftver nem is említi)
Logitech G400-at tervezek venni, ahhoz úgy készülök, hogy felteszem majd a drivert (gombok programozása, és a polling rate miatt kéne). Ott úgy tudom, hogy van acceleration beállítás, és egyben kikapcsolás is. Akkor ahhoz kelleni fog majd az általad linkelt reg, vagy nem fog?
Köszi a választ! -
pete_21
addikt
válasz Synthwave #10207 üzenetére
Ja, ok.
Még az lenne a kérdésem, hogy olvastam, hogy a driverben letiltáson kívül még szokás egy registry módosítást is eszközölni, hogy nyoma se legyen az acceleration-nek.
Az lenne a kérdésem, hogy a driverben nem elég letiltan? Az nem szedi ki teljesen? Vagy ez csak a biztonság kedvéért van?
És ha pl. olyan egerem van, aminek a driverében eleve nincsen acceleration, akkor is kell ilyen registry módosítás? -
pete_21
addikt
válasz superecneB #10004 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de akkor kell nézni az értékeket, amikor gyorsan mozgatjuk az egeret? Mert én ha lassan mozgatom, akkor nagyon leesik a frekvencia (de gondolom azért, mert akkor alig kell küldenie adatot).
-
pete_21
addikt
Várom, köszi!
Én csak lézeres A4Tech egérhez tudom viszonyítani, de az meg nem túl mérvadó. De legalább hatalmas fejlődés lesz, ha lecserélem.
Az LX8-adra nincs már gari?(#9897) bigsee: Az én X7-emben is a jobb klikk adta meg magát... Netezésnél elég sokat használom, de a balnál azért nem többet.
-
pete_21
addikt
Köszönöm a válaszod!
Az én kezem hajlamos az izzadásra, és emiatt félek az MX518-tól... Ha túl fényes, akkor nekem valószínűleg tényleg kellemetlen lenne. Meg nem tudom, meddig lesz még hozzá driver. Bár a Setpoint, ha jól tudom több termékhez is jó, ezért még írnak hozzá biztos. (Csak nem akarok megint úgy járni, mint az A4Tech-kel, hogy nincs hozzá driver pár év múlva...)
A mostani X7-em 122-123 g körüli, szóval az sem pehelysúlyú . A G400-nak milyen a súlya?
A mostanimnak az emelési magasságát most így nem tudom, de szerintem annak sem kevesebb, szóval nem hiszem, hogy sokáig tartana átszoknom.(#9869) tommjee: Az jó. Köszi, és persze need-nek is köszönöm előre is a beszámolót. Minél több vélemény, annál jobb. Várjuk!
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz Stunts666 #9864 üzenetére
QcK minim van, de azt mondták itt, hogy az teljesen jó az MX518-hoz. Csak félek tőle, nem tudom, milyen a felülete. Teljesen sima, vagy kicsit azért mattabb? Izzadós kezem van, szóval ez nálam fontos szempont.
Findzs kollégának G400 egere van. Csak azt nem tudom, hogy volt-e dolga MX518 egérrel... Mennyivel mattabb az utód? Jóval kevésbé csúszós? Miben változott a szenzora (DPI emelésen kívül)? Ha erre jár, reméljük válaszol. -
pete_21
addikt
válasz energy_ #9815 üzenetére
Én is szívesen megtapiznám az MX518-at, de nem tudom, hol lehetne. Voltam egy Saturnban, de nem volt ilyen egér. MM-ben sem. Én inkább a G400 felé hajlok, elvileg kevésbé csúszós a felülete, ami nekem jól jönne. De ki kéne azért próbálni az MX518-at is. Na meg a G400-ról is keveset tudni. Reméljük valaki hozzáértő majd kipróbálja, mit is tud.
-
pete_21
addikt
Én használok ilyet, (XL-750BF), 3 és fél évet nem bírt ki, a jobb mikrokapcsolója már nem stabil. Eddig sem volt hibátlan egér, de az, hogy a megjelenéstől kezdve nem volt driverfrissítés, és semmilyen módon nem tudtam felvenni a kapcsolatot az A4Tech-kel, engem arra ösztönöz, hogy belátható időn belül kerüljem a termékeiket.
-
pete_21
addikt
Tudtok mondani egy olyan üzletet, ahol az MX518-at meg lehet fogdosni?
Voltam MM-ben, és Saturnban, egyik helyen sem jártam sikerrel... -
pete_21
addikt
válasz superecneB #9500 üzenetére
Köszi.
Közben rákerestem a G400-ra is, és már benne van a listában. [link]. Raktáron még nincs, de legalább az áráról lehet tudni valami közelebbit. Most éppen működik a jelenlegi egerem jobb klikkje, szóval szerintem megvárom a G400-at. Reméljük nem lesz sokkal drágább, mint az MX518. -
pete_21
addikt
válasz superecneB #9494 üzenetére
Ebay-en már lehet rendelni G400-at. Egyelőre még csak 1 eladótól, és szvsz igencsak drágán.
Reméljük hazánkba olcsóbban fog jönni... De addig még várhatunk néhány hetet. -
pete_21
addikt
válasz superecneB #9491 üzenetére
Egyetértek. Az én X7-esem nincs még 3 és fél éves sem, de már döglődik a jobb gomb. /Most éppen működik, de ki tudja, mikor adja meg magát újra./
És eddig is voltak rá (más jellegű) panaszok. Anno 4-5k között vettem. Elnézve, hogy másoknak a Logitech\MS és hasonló minőségi egerük 8 éveket megy hibátlanul, rohadtul nem érte meg ilyet vennem... -
pete_21
addikt
válasz rumkola #9437 üzenetére
Hát, nekem eddig is akadtak gondok (valszeg drivergond...), de most a jobb gombja megadta magát. Még 3,5 éves sincs. Valahogy 4-5k között vettem. És ahogy olvasom, pl. egy Logitech MX518 sokaknak 6-7 éve megvan, és nincs rá panasz. Na ahhoz képest szerintem nem érte meg nekem ez az X7-es egér...
-
pete_21
addikt
Én viszont úgy mondtam ezt, hogy nekem meg az utolsó két egerem A4Tech volt.
És random fagyott a gép néhány játékban az egeremmel. Egy belépőszintű, idősebb MS egérrel nem volt fagyás-gondom. Ezért ezt a rosszul megírt drivernek tudom be. Csak éppenséggel több, mint 3 éve nincs újabb. Ilyenkor tényleg fogalmam nincs, kihez forduljak a gondommal, és mit kezdjek vele. Ezzel eléggé magamra maradtam... De közben az egér mikrokapcsolója is tönkremenni látszik, szóval új egér vásárlással ez a fagyásos gond is meg lesz "oldva". Csak tényleg érdekes, hogyha a mikrokapcsoló nem halt volna meg, akkor meg a fagyás miatt vegyek új egeret? Mert a gyártó nem foglalkozik a vásárlóval?
Ezért írtam, hogy szvsz megéri rákölteni azt a +3k-t (saját hibámból okulva). Lehet, hogy tényleg 50%-ös különbözet, de ha meg úgy jár valaki, mint én, akkor meg még többet költ utána új egérre. -
pete_21
addikt
válasz superecneB #9390 üzenetére
Miért, mi volt ez a driverrel?
Én azért tettem fel, hogy a gombokat tudjam programozni, és hogy 500 Hz-en menjen az egér.
Egyetértek, egyeseknek megfelelő lehet, akik pl. csak neteznek vele, de akkor sem tudom mire vélni azt, hogy a gyártóval nem tudod felvenni a kapcsolatot... -
pete_21
addikt
válasz Synthwave #9363 üzenetére
Én is tapasztaltam, hogy a szenzor hibázik. Nekem XL-750BF van (már nem sokáig), QcK mini padom van, és néha 1-2 pixelnyit mozdul magától az egérmutató. Vagy amikor a monitor standbyba átment, akkor néha visszajön, mert a szenzor érzékelt elmozdulást... Úgy látszik, A4Techék lézere még nincs a topon. Legalábbis ezzel a pár éves egérrel biztosan nem.
(#9353) superecneB: Az optikai egereik biztos jobbak, mint a lézeresek, de én már biztos, hogy nem fogok A4Techet venni. Szánalmas, hogy több, mint 3 éve nem tudnak kiadni drivert az egérhez, nem működik az oldaluk normálisan, ráadásul 1 db emailt sem tudsz írni a gyártónak... Szerintem az, hogy 3k-val olcsóbb az egér, nem éri meg, hogy lemondjon valaki a terméktámogatásról...
-
pete_21
addikt
válasz Tothgera30 #9290 üzenetére
Ok, köszi.
(#9293) [oWn]f4te: Igazából nekem sok viszonyítási alapom nincs. A mostani egerem több, mint 3 éve megvan, az ezelőtti egy wireless A4Tech volt, de az emlékeim szerint még ennél is nehezebb volt.
-
pete_21
addikt
válasz Tothgera30 #9288 üzenetére
Most is tenyeresben használom.
-
pete_21
addikt
válasz dudika10 #9251 üzenetére
Sajnos elképzelhető, hogy az egér fagyasztja. Nekem az Assassin's Creed 2-ben, és Brotherhood-ban, illetve a Crysis 2-ben, és Portal 2-ben is csúnyán lefagyott a gép random időközönként. (és sokszor játék közben meg 4-5 mp-re beakadt)
A4Tech XL-750BF egerem van, egy A4Tech 710-zel is fagyott, viszont egy Microsoft egérrel semmi baja nem volt... (megszűntek a fagyások, és a 4-5 mp-s akadások is) Gondolom valami driver gondja van... (ez van, ha a cég több, mint 3 éve nem ad ki drivert...)[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz iamthesonar #9221 üzenetére
Persze, úgy értettem én is. Kipróbálni, milyen a fogása, tapintása. Ezeket ki lehet.
-
pete_21
addikt
válasz jaffa 2843 #9218 üzenetére
Saturnban ki lehet próbálni jónéhány egeret. Meg talán a MediaMarktban is.
-
pete_21
addikt
válasz Synthwave #9135 üzenetére
Köszi. De akkor át lehet állítani magasabb frekvenciára. Azt egyébként Setpoint-ból/driverből lehet, vagy egy Windows filet kell módosítani?
(#9137) Whysperer: Én, mint A4Tech tulaj mondom, hogy nem a legjobb választás az A4Tech. Ha játszani nem akarsz, akkor persze lehet jó, pl. netezésre, és általános használatra. Az én egeremhez viszont 2008 év eleji driver a legfrissebb, és bizonyos játékokban teljesen lefagyott a gép random időközönként. Nem tudom, mitől valószínűleg egérdriver miatt. Az biztos, hogy kicseréltem az egeremet egy sima 3 gombos Microsoftosra, és megszűntek a fagyások. Ezért gyanakszom az egérdriverre. Az A4Tech X7 oldala nem igazán jön be, és supportot sem találtam, nem tudtam velük felvenni a kapcsolatot. Ezek személyes tapasztalatok, lehet, hogy neked beválna, de mindenképp jól gondold meg. (Az azért eléggé minősíti őket, hogy még egy emailt sem lehet írni nekik... )
-
pete_21
addikt
válasz MarioAna #9129 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, ezzel segítve a döntésemet.
Most eléggé elfogadhatóan működik az egerem, és most egy pár hétig nem hiszem, hogy lesz időm sokat foglalkozni ezzel. Valószínűleg megvárom én is a G400-at, aztán meglátjuk, maradok-e az MX518-nál, vagy az utódot választom.
Mégegyszer köszönöm!(#9130) Whysperer: Nekem az utóbbi két egerem A4Tech volt /azok előtt még egy golyós Microsoft/. Logitech egérrel még nem volt dolgom. És én, az A4Tech-kel kapcsolatos tapasztalataim alapján döntöttem úgy, hogy többet nem kérek belőle, ezért Logitech terméket fogok venni. Ha neked meg pont Logiteched volt, nem javaslom, hogy A4Tech-et vegyél.
-
pete_21
addikt
válasz Synthwave #9095 üzenetére
A mostani A4Techem 3 éves és ~4 hónapos, és rosszalkodik. Eddig is néha csinált érdekességeket az egér. De elegem lett abból, hogy gondom van vele (valószínűleg drivergond), az A4Tech oldala 20 perc aktív próbálkozás után talán bejön. Emailt nem lehet az oldalukról küldeni, hibaüzenet fogad. Utána manuálisan küldtem a saját mailemről, és miután egy hónap után se válaszolnak (már ha megkapták...), úgy döntöttem, hogy többet nem kérek a termékükből. Főleg, hogy most a mikrokapcsolója is rossz...
Akkor megnyugodtam. Akkor azzal ne is foglalkozzak, hol mennyi garit adnak rá? Ahol a legolcsóbb, ott beszerezni, és örülni?
-
pete_21
addikt
válasz Synthwave #9092 üzenetére
Rendben, akkor hagyom az M500-at.
Akkor az MX518 lesz a nyerő, bár kicsit félek, mert azt írták páran, hogy a mikrokapcsoló néha elhalálozik. Elvileg a mostani A4Techemnek is az a gondja most (a jobb klikket nem mindig érzékeli). Nem szeretnék még egyszer belefutni ilyenbe, főleg nem egy kétszer annyiba kerülő egérnél. Bár olvastam sok jó tapasztalatot is, hogy már hány éve hibátlan.
Elvileg a gyártó 3 év garit ad, de sok üzletben meg 1 vagy 2 évet írnak. Ha a fennmaradó időben (3 éven belül) megy tönkre, el lehet küldeni a Logitech magyarországi képviseletének? -
pete_21
addikt
válasz Synthwave #9086 üzenetére
Köszi.
"Tecsót" mindjárt megnézem majd, mert elvileg még van Logitech akció. 2300-ért M500-at lehet venni, ha sikerül. Annyiért nem az éri meg inkább?
M500 miért alkalmatlan játékra?
Steelseries QcK padom van.Kassadin: Köszi neked is. Használtat inkább kerülném. Az Abyssus meg 3 gombos, nekem 5 kéne.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz Synthwave #9080 üzenetére
Köszi a választ!
MS Intellimouse-t nem találtam. A Logitech M500-at néztem még, de a mostani, 6k-s árát nem hinném, hogy megéri... Akkor már inkább MX518 legyen? Vagy esetleg van még valami jó egér ilyen árban? Esetleg más márka, ami jó? (Razert néztem még, de kicsit drágábbak)
/A4Techet a közeljövőben semmiképp, az egyszer már biztos.../[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz dudika10 #9074 üzenetére
Köszi a választ!
És megéri ezzel bajlódni, hogy utána legyen egy barkácsolt egér? Gondolom nincs rá garancia, hogy utána jól fog működni. Mennyibe kerül egy belevaló mikrokapcsoló?
Nem járnék jobban, ha inkább új egeret vennék? Tudtok javasolni olyat, ami megfelel az előző hsz-emben leírtaknak? -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Van egy A4Tech X7 XL-750BF egerem, de tegnap elkezdett rosszalkodni a jobb gombja. Nem mindig érzékeli a megnyomást. Igencsak erősen kell lenyomni a gombot ahhoz, hogy érzékelje, de úgy is elég bizonytalan. Van valami tippetek az új egér vásárlásán kívül?
Illetve, ha új egeret veszek, milyen ajánlotok?
A lényeg, hogy 5 gombos legyen (görgővel együtt), játékra alkalmas legyen, vezetékesre gondoltam, és nem szeretnék 5-6 ezernél többet rákölteni. De minél költséghatékonyabb, annál jobb. Pár hete volt a brit szupermarketben egy Logitech akció, 2500-ért ki lehetett fogni egy M500-ast. Ha ez a szerencsétlen egér pár héttel korábban megy tönkre, most nem kéne agyalni ezen, hogy mit vegyek... Gondolom erről az akcióról lecsúsztam
Tudtok valamit javasolni, vagy a mostanimmal lehet valamit kezdeni?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- Amazon Kindle
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest