- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Proxmox VE
- Synology NAS
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Milyen routert?
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Linux kezdőknek
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TheProb #89293 üzenetére
Cooler Master MM710
Xtrfy M42
Xtrfy MZ1
Endgame Gear XM1r
Ha már pincer claw, szerintem. Mondjuk elég kicsit a kezed, a Viper Mini sem lehet rá rossz. Aszimmetrikusból (jó az MZ1 is az, de az kb. annyira, hogy van, aki észre sem veszi) meg G-Wolves Skoll Mini, Xtrfy M4 és Pulsar Xlite, bár az utóbbi szerintem nagy neked. Mondjuk jött ki belőle most wireless Mini verzió, és eddig igen pozitív visszhangja van.
Leet.hu-n az Xtrfy M4 és az MZ1 most 15 000, az M42 meg 17 000. Nagyjon jó árak, az első kettő meg konkrétan ajándék kategória.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TheProb #89287 üzenetére
Üdvözlünk a topikban, mint első élő embert, aki ilyesmiket használ.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TheProb #89283 üzenetére
"Tényleg nincs hozzá dedikált driver, mert razer oldalán nem találok?"
Vagy 10 éve nincs dedikált Razer driver.
Minek akarnád a Synapse-ot Discordba integrálni?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
yorgashx
tag
válasz TheProb #89257 üzenetére
A Kone Prot én valahogy sosem értettem, csak kipróbálni volt egy nálam, de a formája miatt kicsit nehéz megfogni, a grip sem igen jó, nem mértem, de mini teszt során feltűnően sokat hagyott ki a szenzor is valamiért, a kattintások üresnek és erőtlennek hatnak, nincs megfelelő visszajelzésük, a vezeték nem elég flexibilis, a vezeték nélküli pedig indokolatlanul nehezebb, mint a vezetékes.
Látok egy esetleges v2-ben még lehetőséget, de a jelenlegi formájában én nem ajánlanám. Illetve mondhatnám úgy, hogy bármit keresel egy egérben, tudnék mást ajánlani helyette.Ennyiért a Viper 8k-val szerintem mindenképp jól jártál (pláne, hogy már magában is jobb egérnek tartom sokkal). Sőt, a különbözetből még talpat és esetlegesen grip tape-et is tudsz venni hozzá, ezekkel pedig már tényleg top.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TheProb #89232 üzenetére
Egyik kedvenc helyem az elmúlt ~8 évben.
Mod: Sőt, több az, mert még az Everglide Titan MonsterMatot is onnan vettem.
Vannak cuccok, amik itthon máshol nem nagyon, akadnak elég korrekt akciók, nem túl vészes a szállítási költség, és 1-2 napon belül eddig mindig itt volt a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz TheProb #67643 üzenetére
Messzire került!
Nem ugyanaz az anyag, mint a fekete.
A fekete matt, a fehér pedig fényes műanyagból van.
Amíg a fekete anyaga nem nagyon csúszik (persze vannak akiknél csúszik, ha izzad a kezük, nekem pont fordítva volt) és nagyon jó minősége, kialakítása, addig a fehéret azért adják el mert... mert... egy sz@r és mindenkinek csúszik a kezében.
Miután megjelent a piacon a fehér EC2 széria (ami elvileg limitált) elég sok jelent meg belőle hardverapro-n és szinte mindenki EC2-t vett utána is csak feketét.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
phenomHUN
senior tag
-
HdRew
őstag
válasz TheProb #67602 üzenetére
Én jelenleg egy G403-at használok SS QCK paddal és jónak tűnik.
A Zowie-ra azt mondják jó, SS 300-310 is szuper, illetve Razer Deathadder Chroma-t használ az egyik ismerősöm PUBG-hez, most szerezte be 2 hete, picit megugrott vele a tudása, fene se tudja hogyan, de nagyon durván.
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #67261 üzenetére
Hali!
Pixelék jóváhagyták a garanciáztatásomat, jöhet a levásárlás. Nemtom, hogy adnak-e vissza, ha olcsóbb patkányt választok, gyanítom, hogy nem. Így 22k körül kéne választanom valamit. Szerintetek mi lenne a legjobb választás?
Ezek a Zowie egerek milyenek amúgy? Számomra nem mond sokat a márka, meg ahogy nézem nem a legjobb designer-eket alkalmazzák, mert kb minden egerük ugyan úgy néz ki.
Jobb kezes vagyok, Claw grip-ben fogom az egereket és viszonyításként, a Kone Pure Military fogása nagyon jó volt.
SS Sensei vagy Rival 310 pl?
Vagy Strix Impact? Erről nem nagyon volt szó a topikban, ahogy nézem.
Vagy még G502 Proteus Spectrum.[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
PitLee
őstag
válasz TheProb #37586 üzenetére
Nekem se gyere be az egér, de elrettentésnek jó, ellentétben a steam punk egerekkel ott van egy két szemre való érdekesség, de azok is inkám egy életstílus képviselői ahova jól beilleszkednek, onnan kiragadva meg csak érdekesek .
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #37501 üzenetére
Visszakanyarodva erre a kérdésre, valaki meg tudna erősíteni benne (vagy rácáfolni)?
"KPM amúgy szintén kiskezűeknek való, ugye (claw grip-es vagyok, ha ez számít amúgy)?"
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
jaffa 2843
Ármester
válasz TheProb #37499 üzenetére
Ilyet én még nem láttam. MM-ben találkoztam néha G100s-sel, G402-vel (egyszer), meg valami gagyikkal, de ennyi. Egyébként gyanítom, hogy a legjobb esélyed nálam van.
Amiket tudok tapogatásra vinni:Logitech G100s
Logitech G402
Logitech MX518 (G400s burkolatban)
Ninox Aurora
Roccat KPM
Razer Salmosa
Razer Salmosa Pro-Gaming Edition
Razer Deathadder 3G (jelenleg szét van bombázva, össze rakom oszt akkor a súlya is meglesz)
Microsoft WMO, IMO1.1, 3.0, Optical Mouse Blue
Steelseries Kana V2
Razer Krait (2007)
Steelseries Kinzu (belezve, a súlya már nem lesz releváns, de a formája tapintható)
A4Tech X-718BK (régi széra)Talán nem hagytam ki semmit.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Vanir
veterán
válasz TheProb #37346 üzenetére
Egyszer valamikor már leírtam ezt korábban. A külföldi tesztoldalak (meg mellesleg a hazaiak is) 90%-a szponzorált cuccokat kap pozitív véleményezésért cserébe. Ja, meg a nagy gamer-periféria-review-mesterek általában full hülyék a témához és nem veszik észre a különbséget a jó és a szar között.
-
félisten
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
PitLee
őstag
válasz TheProb #37335 üzenetére
Van egy ilyen régebbi méret összehasonlító táblázat.
Guugli képek kb méretileg mekkora is a Kana
kipróbálom ezt a spoiler gombot
A szenzorokkal kapcsolatban meg itt van egy táblázat. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz TheProb #37306 üzenetére
Kana v2 tapasztalatok.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
-
őstag
-
csabyka666
veterán
válasz TheProb #37144 üzenetére
Nem szabad elveszni a számokban, de szerintem az összefoglaló is írja ezt.
Nem tudom, mennyire vagy pró gémer, de szerintem 100-ból 99 ember csak beszél ezekről a hertzekről meg a dpi-ről, aztán nem is érzik, mi a különbség. Ja, jó gyorsan mozog az egér, naés, követni sem lehet azt már, nincs olyan user, akinek annyira finoman mozogna a keze.
Egyébként én sem érzem ezeket az értékeket (igazából nem is érdekel), de egy biztos, ezek az őskövület MS egerek fantasztikusak, persze ha a pénz nem számít, akkor ne ilyet vegyél, de írtad, hogy olcsó legyen, jó legyen...ha továbbra is ezen a vonalon akarsz mozogni, sok sikert hozzá.
Nem azt mondom, hogy az enyémet vedd meg, de ezekkel nem nyúlsz mellé! Ha meg hiperszuper prógémer egymillió dépéis kell, akkor tessék többet szánni rá.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
kemotox
addikt
-
kemotox
addikt
válasz TheProb #37136 üzenetére
Szerintem arra gondolnak, hogy ha hardveresen nem tud többet az egerentyű, akkor nem lehet többet kierőszakolni belőle. 125-höz képest ez mondjuk javulás, de kb annyit ér, mint szarnak a pofon.
Természetesen ha az egér alapból tud magasabb frissítési rátát, akkor no problem. -
törölt tag
válasz TheProb #37108 üzenetére
Nézőpont kérdése és nagyon relatív, hogy kinek mi a "jobb". Pl. nekem jobban kézreáll a kinzu, másnak a logi MX/G formavilág, súly stb. Szerintem alkati és (meg)szokásbeli különbségek miatt is. Ugyanakkor elmondható, hogy én pl. baromi szívesen látnék intellimouse szenzort inkább a kinzumban, mint a sajátját (bár mindkettő stmicro) mert egész egyszerűen pontosabb (a kinzué se rossz!) pedig az intelli sokkal sokkal régebbi (8 évvel öregebb kb, de lehet, hogy 10 is megvan) Ahogy az ajánlóban is áll: az új(abb) nem feltétlen jelenti, hogy jobb/pontosabb illetve hogy a régiek rosszabbak/pontatlanabbak stb lennének. Ma már inkább a csicsára mennek rá, meg arra, hogy 2 év után lecseréld. Nem lennék meglepve pl. ha az én első gen. razer DA-m még akkor is elvirgonckodna az egérpadomon, mikor az ükunokái (2013/14) már rég valami műanyagfeldolgozóban várnák szeretettel a darálást/újrahasznosítást. Az intellimouse-om meg 2001-es darab és köszöni jól van, meg nem mondanád a korát (sem) ha rendesen kifehéríteném a házát (bróm kicsapódás) azt hinnéd zsír újonnan gördült a gyárból Na ezt NE várd egyetlen új egértől sem, se 7 (vagy mennyi volt?) éveket, mint a g9-ed esetén, még akkor se ha 20-30ezres kategória. A lézeresek? Az újabbak között van pár használható, de azoknak meg is kérik az árát rendesen, viszont a lézeres egereknél még mindig nem egyöntetűen eldönthető, vagy inkább úgy mondanám, nem mondható 100% bizonyossággal, hogy pontosabbak lennének, mint az "optikaiak" (led diódásak) Ráadásul lézeresből gyártói szinten nehezebb is ugyanolyan pontos egeret összetákolni, mint optikai szenzorosat. Szerintem csak azért csinálják, mert így ráírhatják a dobozukra, hogy 8-10000 DPI és az olyan b@szottjó epénisz növelő (sosem használod, képtelen lennél valszeg; nekem már a 3200DPI is brutál gyors) Mellesleg ha megnézed a mai pro gamer vonalat, nagyon sokan használnak régi egereket. Én főleg a Quake(Con) vonal versenyzőit ismerem, na hát.. az első 3 évek óta szinte kizárólag MS WMO1.1-val nyomja (az IMO/Intellimouse Optical1.1 "kistesója") ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek jó egerek az újak között, sőt. De nem annyiért és nem biztos, hogy olyan anyagminőségben (pl. az abyssus jó, pontos, szép egér de hajlamos törni a mikrokapcsolót nyomó bigyulánál, legalábbis a régebbi modell, az újat még nem láttam) Ha "cipelős" egeret akarsz, ami bírja a gyűrődést, kellően pontos is, akkor szerintem intellimouse. De a te esetedben amúgy nehéz tanácsot adni, mert jót is akarsz olcsót is, azokból meg nincs sok és főleg régi szériák, amik vagy használtan (ki tudja ki nyúzta őket, lehet asztalhoz verte) vagy külföldről szerezhetők be és korántsem biztos, hogy fekszenek a kezedhez, miközben, éppen a nehéz hozzáférhetőségük miatt kipróbálni sem tudok őket előre. az újak közül meg még némelyik drága is sz@r, nemhogy az "olcsók". A4Tech, Gigabyte, Sharkoon, Trust ezeket hasonló árban (vagy inkább drágábban) megkapod, mint pl. az intellimouse-t, de lemállik a borításukról a "gumi" (sziló valami) behal a mikrokapcsolójuk, pontatlan a szenzoruk meg hasonló disznóságok. Amik már használhatóak (és kellőképp "tartósak") azok meg inkább 10+ árban, pl. a föntebb linkelt kana v2. Na egy olyat jószívvel tudnék ajánlani, de azt írtad minél olcsóbban kell. Nem egyszerű
(#37110) kemotox: a söröskorsóval sokkal kellemesebb bicepszezni, mint egérlóbálással egyébként vicces. Ismertem egy lányt, aki olyan karos narancspréselő cuccal eregette a narancslevet pultnál állva egy plázában. Mikor elkezdte még nem volt semmi, de 2 hónappal később a jobb karja durván "kezdett" különbözni a baltól (mondjuk úgy: nem volt nőiesen kecses, szemben a ballal) ami nem tett túl jót szegényke önértékelésének (de én azért jót röhögtem; tudom szemét vagyok, de akkor is )
[ Szerkesztve ]
-
salytmasztor
aktív tag
válasz TheProb #37109 üzenetére
- DPI: 2000 fölé ne menj semmiképp (pontatlanabbá válik az érzékelés).
- Windowsban az egér sebesség csúszkája középen legyen (6-os értéken)!
- Lézeres vs optikai egerek:
-a lézeresek magasabb DPI-t tudnak (semmi értelme)
-több felületen működőképesek (ez is értelmetlen dolog, mert egy "normális" PCs egérpadot használ)
-optikai szenzoros egerek pontosabbak. A minőségibb optikai szenzoroknál nincs negatív / pozitív gyorsulás, amíg a legjobb lézereseknél még mindig van (igaz nem nagy mértékű, de van).Szinte minden játékban külön is lehet állítani a sensitivity-t.
(Plusz a topik összefoglalóját is erősen érdemes átolvasni.)[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
válasz TheProb #37109 üzenetére
Pedig pont legyezgetni szokás. Gondolj bele, ha gyorsan forogsz akkor finom kis mozdulatokat nem fogsz precízen végrehajtani, a lóbálást viszont meg lehet szokni, sőt, akkora karod lesz, mint az állat. Csak vigyázz nehogy recskagépnek nézzenek, amiért csak az egyik karod nagy
400 DPI-s amúgy a cucc, de játékokban feljebb húzhatod a sens-et. -
törölt tag
válasz TheProb #37105 üzenetére
De most végülis mi van a g9-eddel? Meghalt Intellimouse egyébként ebay-ről rendelhető. Újonnan boltban valszeg azért nem láthatod, mert 2001-es modell. Viszont mai napig az egyik (ha nem a) legpontosabb egér. Nem véletlen, hogy még 14 év után is kereslet van rá (egy legenda konkrétan)
(#37104) izee: Mióta megszülettem. Jámbó Jimmy apja volt a szülészorvosom, az indulásnak jót tett
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz TheProb #37105 üzenetére
Ha mégis meg tudsz barátkozni a 2 gomb + görgő kombóval, akkor vedd meg tőlem a WMO 1.1A-t, ha több gomb kell, akkor pedig IMO 1.1A. Mindkettő mikroszoft, és én se hittem volna, hogy van különbség egér és egér között, de mióta IMO 1.1A-val használom a gépet, még a böngészés is teljesen más.
Ha az IMO 1.1A-t keresed, akkor nézd meg a "hófogás"-on, van fenn egy, ezret kérnek érte, annyiért ajándék.
Nem linkelem be, mert úgy tudom, nem szabad.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz TheProb #37093 üzenetére
Üdv!
Nekem lesz egy eladó Microsoft WheelMouse Optical egerem, ha érdekel. Nézz utána, ennél jobb ár/érték arányút szerintem nem találsz. Ja, és nem gyári mikrokapcsoló van benne, hanem japán Omron!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
törölt tag
válasz TheProb #37100 üzenetére
Akkor neked egyik ajánlás sem lenne jó business (szerintem) Nem nagyon látnál különbséget, maximum elrendezésben/anyaghasználatban meg ilyesmikben. Ráadásul a régi logi egerek összeszerelési minőségre/anyaghasználatra nézve gyakran klasszisokkal verik az új 10-15e+ egereket. az A4techet ezzel együtt nem javasolnám.. gagyibálytot sem. Nem valami tartós képződmények, hamar halnak és addig is szenvedsz, mint a kutya
-
-
nyunyu
félisten
válasz TheProb #30237 üzenetére
165+afa=210.
Pesti elektronikai alkatresz boltokban 270-300 korul szoktak mozogni az Omron mikrokapcsolok, de ezt a tipust nem mindig lehet kapni.
Meg ne felejtsd el hozzaadni az 1200Ft szallitasi dijat sem, par darabnal nagyon megdragitja az egysegarat...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dobragab
addikt
válasz TheProb #30225 üzenetére
Én Logitech G400-at rendeltem ebay-ről összesen 11k-ért, kb 1 hét múlva érkezik várhatóan. Rosszat még nem olvastam róla, bár a fogása más lehet, mint a G9-nek. Két oldalsó gomb, görgő körül 3 másik gomb, DPI állítás remekül testreszabható, akár bármelyik gombra, max. 3600 dpi-ig, (G400s esetén 4000-ig). Ha megjött, majd írok róla egy rövid véleményt.
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Proxmox VE
- Synology NAS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fotók, videók mobillal
- Nők, nőügyek (18+)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7250 alkatrésznek vagy javításra
- Apple Macbook Pro 14" M1 Pro (A2442) 16GB/512GB, 2026.03-ig GARANCIA, ÚJSZERŰ!
- Eladó ASUS STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 5700, 2x16GB Teamgroup 2400mhz, 530W TT táp
- MacBook Pro Retina 15" 2015. i7 2.5 Ghz, 16 Gb RAM, 500 Gb SSD, AMD Radeon R9 M370X 4 Gb, magyar.b.
- Samsung Galaxy Watch Ultra 47mm LTE új BONTATLAN 2év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest