Új hozzászólás Aktív témák

  • adm

    őstag

    válasz Wolfskin #68798 üzenetére

    mx 510 volt az első komoly egerem 2004-ben, szóval nálam bevált a top gamer egeret elv munkára is. meg kell találni a neked fontos szempontokat.

    a rival500 formája lenne legközelebb a g9-eshez - rövid és széles. de az a sok gomb nekem inkább hátrány mint előny. a szoftverekben - ha csak lehet - ugyanazokat a bill. kombinációkat használom és egérre nem akarom átvinni. (volt egyszerűbb 3d connexion bogyóm is, az is csak akkor jó ha a sok gombos verziót veszi az ember és tele makrózza)

    a logitech programja az évek során volt hogy hulladék volt, volt hogy jó volt, most már teljesen észrevétlenül teszi a dolgát, a steelseries-é szintén.

    a g9 hosszúságban elég rövidnek számít: 11cm, az g5xx-asoknál 2cm-rel, a rival 500-nál 1cm-rel rövidebb. viszont elég széles a hüvelykujj támasz miatt és nehéznek nehéz, én most 156+20g-osan használom.
    a 2000dpi gyakorlatilag azt jelenti, hogy csuklóból rajzolok 1920 pixelen ~6cm-t, 2560 pixelen ~8cm-t mozog az egér. tehát kb egyformán mozgatjuk az egeret a fórumos hozzászólóval, csak nekem a nehezebb egérrel kényelmes ezt megoldani.

    a topik elején a szempontok jól össze vannak szedve, viszont a konklúzió nem biztos hogy mindig azonos egy low sens cs játékosnak és egy grafikusnak. méretből, formából, gombokból bőven van kombináció, a legnagyobb kötöttség a súly lesz. a razernek gyakorlatilag nincs 110g fölött egere, pedig formára lenne szimpatikus modell. egy a lényeg hogy legyen vele jó dolgozni.

    a rivalokkal eleve az is kérdés még, hogy minőségérzetre jobbak-e mint a 100-as... értem, hogy az csak 10k, de akkor is játék érzetre.
    a topikban egyik sem szerepel az ajánlottak között, a bár szenzoruk ajánlott és csak ergonómiát figyelembe véve:
    ha kitudod használni a sok gombot és nem zavar hogy rövidebb, akkor rival500,
    ha nem kell a sok gomb és maradnál a nyúlánkabb formánál akkor rival 700.
    nekem most egyelőre a gombok miatt esik ki az 500-as.

    16core - 32thread - 64gb

Új hozzászólás Aktív témák