- Videó stream letöltése
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanir
veterán
válasz Pardise #68700 üzenetére
Elvileg jó a Basilisk is, gyakorlatilag meg még nem tudtuk tesztelni. Saját zsebből elég drága, tesztpéldányt pedig ilyen jöttment söpredékek, mint mi, soha nem fognak kapni a Razertől.
Mindenesetre arról sem hallottam még rosszat.
Ezeket is meglesheted:
Logi G402/G403
Roccat Kone EMP
Mionix Naos 7000
Zowie EC1-A/EC2-A
SS Rival 310 -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Szeretnék egy új egerentyűt a mostani Luom G10 helyett. sajnos nem bírta a kiképzést a bal szeme DIO 3 alatt. s utána már semmilyen helyzetben.
1. Mennyi a keret? 20 - 25 K
2. Használtpiac, és / vagy eBay? nem
3. Mire használnád az egeret? Diablo 3, SG, és Munka. sok kattintgatós.
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? fingertip
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? most 1250 dpi, de jelen egerentyű 250 és 4000 között állítható. (4 különböző módot tárol)
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) 6 plusz gomb. (DPI, Fel, Le, előre, hátra, frissítés)ja kezem: 9 cm széles és a a középső új és csukló között 18 cm.
nem venném zokon, ha a tenyér alatti rész magassága állítható lenne.[ Szerkesztve ]
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
MM
őstag
válasz Evil Snowman #68688 üzenetére
Köszi, a rugós gombok már a 402-n is bejöttek nekem is, meglesem majd a 403-at akkor...
-
senior tag
A mionix egerek gumi boritasuak. Ez mennyire tartos? Illetve nekem nagyon izzados a tenyerem, ez mennyire erintene a gumiboritast? Most latom h ezek lezeres egerek. Az optikai jobb lenne? Vagy van optikai mionix? Arukereson az van h optikai a bestbyteon meg h lezeres. Telorol vagyok sajnos es csak este leszek gepnel.
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
ribizly
veterán
válasz Pardise #68705 üzenetére
Szerintem ezek a felületek elég hamar feladják, ha tényleg nagyon izzad a tenyered, szóval nem biztos, hogy a legjobb választás. Egyébként vannak jó optikai Mionix-ok (Naos 7000 / QG, Castor, Avior 7000), azokat érdemes keresni.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
MaxxDamage
félisten
Ma megérkezett a Logitech G203 -as egerem, jó anyaghasználat jellemzi és jó a fogása is. Gombok rendben, görgője is megfelelő.
Szoftverezettség nélkül 4 mód kapcsolható (DPI) és az utolsó és azelőtti között nagy különbség van. (ez szoftveresen állítható gondolom)Milyen szoftvert töltsek le hozzá ? (DPI állíthatóság és állandó szín az kellene, mint beállíthatóság)
Pár kép.:
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
kemotox
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz kemotox #68709 üzenetére
Azt letöltöttem, csak Innen
Belső vezérlőprogram: 107.1.13 (ez az FW gondolom) és akár lehet is Updatelni (de nem fogom)Közben meg ezt dobta fel a jobb felső ablakban...
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #68711 üzenetére
Updatelni kell az FW -t ?
Nem nagyon tudok mit állítani (DPI vagy színt) bár a DPI állítható az egéren található gombbal. (azt hittem szoftveresen is állítható)MD
-
Vanir
veterán
válasz MaxxDamage #68712 üzenetére
Szerinted, ha kéri a szoftver, hogy updateld a fw-t, és nem tudsz beállítani addig semmit, akkor updatelni kell a fw-t?
-
MaxxDamage
félisten
Szerintem igen.
Itt olvastam, hogy új FW -vel gondok adódnak, ekkor is ajánlott felrakni rá?Majd mindjárt más a felület...
MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TeebyKay
őstag
válasz MaxxDamage #68714 üzenetére
A jelzett szoftverhiba rendkívül kis mértékű és nem is bizonyított. Ha tudod így is használni nem muszáj updatelni de egyébként ajánlott.
-
MaxxDamage
félisten
válasz TeebyKay #68715 üzenetére
Így FW Update után mindent megtaláltam/beállítottam, amit szerettem volna. Szuper kis egér ez nekem, köszi még1x az ajánlást , mindent!
MD
-
Vanir
veterán
válasz MaxxDamage #68714 üzenetére
Eléggé vitatott, hogy valós-e az a probléma, ha visszakerül hozzám a G102-m, akkor többet tudok mondani.
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a jelenlegi G400-as egerem valami újabbra. Mit tudnátok ajánlani?
1. Mennyi a keret? - Max 30k.
2. Használtpiac, és / vagy eBay? - Csak új és csak itthonról.
3. Mire használnád az egeret? - FPS játékok.
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? Claw és Palm átmenet, a jelenlegi G400-as egerem nagyon kényelmes.
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - Jelenleg 800 DPI-vel használom a G400-at.
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) - Ne legyen rajta sok felesleges gomb.
Előre is köszi!
-
MaxxDamage
félisten
Majd olvasom az itteni híreket, remélem majd megerősítésre kerül vagy cáfolatra!
MD
-
Papesz01
tag
Sziasztok, remélem nem gond, hogy itt kérdezek, de talán ide illik legjobban a gondom, lecseréltem a monitorom egy 28" UHD-re, és azóta az egér kurzor egyszerűen lassú, olyan mintha késne és pontatlan lenne, mi okozhat ilyet? régi az egerem? hiányzó driver?
Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.
-
Papesz01
tag
válasz TeebyKay #68721 üzenetére
A régi monitorom egy LG 22" os full HD volt 1920X1080-ba használtam, az újat 3840×2160, ha be rakom most 1920X1080 akkor mint ha egy picit jobb lenne, de akkor is tök furcsán működik elég régi egerem van, A4Tech X7 ezért is gondoltam esetleg erre.
Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.
-
Papesz01
tag
válasz kemotox #68725 üzenetére
Igen ha a rámutatás segítőt kiveszem, akkor villám gyors, csak nehéz így használni, de akkor ezek szerint egy új minőségi egér ezen a problémán nem segít.
jaffa 2843: nem igazán értek hozzá, Samsung SyncMaster U28D590D,
-
Papesz01
tag
válasz kemotox #68728 üzenetére
Egy ideje szemezek ezzel az egérrel: Logitech MX Master 2S, csak még folyamatba van hogy rá vegyem magam a vásárlásra, dugtam rá olcsóbb egyszerű egereket, és ugyan úgy viselkednek, játékra konkrétan így használhatatlan ezek szerint lehet a monitor lesz a ludas.
-
Addel
senior tag
válasz Papesz01 #68729 üzenetére
[Eszerint] a teszt szerint 25.6ms input lagja van, ami elég durva.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, egérvásárlásra adnám a fejem.
akkor gyorsan a kötelező körök:
1. Mennyi a keret?
igazából nincs, ha annyira meggyőző, akár 20 fölé is megyek... hosszú távra gondolom
2. Használt piac, és / vagy eBay?
leginkább használt (német, osztrák oldalak, meg a hazai kínálat), az aliexpressen tényleg csak hamisítványok vannak?
3. Mire használnád az egeret?
Munka, photoshop, meg irodai használat
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van?
Kétféle egér jött be eddig, az egyik a klasszikus logitec G2,G3, g100s forma, és az, amit most használok, az MX518
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
sosem játszom, viszont nagyon érzékenyen szeretem, ha alig kell mozdítani az egeret. két nagy (24"+22") monitort használok, és utálom, ha a csuklóm is mozdul... csak ujjheggyel.
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)Most egy MX518-at használok, vagy 15 éve, nagyon megszoktam, de néha magától leveszi a dpi-t (sőt elég sűrűn) , idegesítő állandóan kapcsolgatni. Meg sajnálom is teljesen elhasználni, lehet felújítom, és elteszem a többi közé a gyűjteménybe. Ez a váltás fő oka.
Nagyon bejönnek a nagy teflon talpak. volt egy egéralátétem, valami filléres reklám cucc, olyan áttetsző, recés bevonat volt rajta, azon úgy csúszott, mint a légpárnás. meglöktem és centikkel arrébb ált meg. tényleg, mintha lebegne. na olyat nem tudok szerezni. vettem boltban egy drágát, de ... had ne részletezzem.
a gombokból a dpi váltó gomb az fontos, meg ha lenne programozható, amin be lehet programozni, hogy vízszintes görgetésre váltson. bár ez inkább driver kérdése. régen, egy xp-hez vett párszáz forintos egérhez vett driver tudta ezt, hogy a görgető megnyomására vízszintes görgetésre váltott. de a fejlődés töretlen, ezt a funkciót azóta sem tudtam reprodukálni.
van pár vezeték nélküli egerem laptophoz, nekem a régi görgető (mx518, g1, g3, g5) jobban bejött mint az új fém (m705, 557, anywhere, performance lx), bár a szabadonfutó néha hasznos, de akkor is. (itt kb 1:1, végül is egyik sem döntő/kizáró)
dizájn: ultraknzervatív ("régen minden jobb volt" illetve "nyertes csapaton ne változtass").
tulajdonképpenim tudom is, hogy mit szeretnék, megvannak a favoritok:
• g100s, (esetleg G pro) mert az a forma is bejött, régen nagyon szerettem, de ennek kevesebb talán a funkciógombja, azokat pedig (talán) lehet használni, meg kisebbek a talpai...
• mx518/g400/g400s ezt mondani sem kell miért
• g500, ebben tetszik, hogy több a funkciója, szinte programozható, a lehetőségek új horizontját nyitná meg... de lézeres, meg újfajta görgetős.ezek közül, amelyiknek a legpontosabb az érzékelője, legjobbak a kapcsolói, legkönnyebben siklik, legstrapabíróbb a háza... a következő 15-20 évre (és lehessen hozzá alkatrészt kapni: talp, ház, kábel, kapcsolók, optika.)
szeretnék megszokni egy egeret, és azt megint nagyon hosszú ideig használni.vagy van valami szempont ami egyik/másik mellett szól? vagy amiről nem tudok, de fontos lehet a döntésélnél?
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
ussseal
tag
válasz Wolfskin #68738 üzenetére
Szia!
A g100 utódja a g203, ez a széria már oldalgombokat is kapott, kifejezetten ajánlott egér ha ebben a méretben és kategóriában keresel.
Az mx518/g400 vonalnak (sajnos) nincs közvetlen utódja ami a formát illeti, a g403 áll talán legközelebb hozzá, de tapogasd meg egy MM-ben ha van rá lehetőséged, mert vannak akiknek nem jött be a forma a g400 után. Esetleg még Roccat Kone vonal (EMP pl.) ami hasonlít még a g400 formára.Teflontalpat utólag bármire tudsz szerezni, jaffa a te embered ebben
“ ...következő 15-20 évre”
Ilyen sajnos nincs, csak a mesében 2-3 évet bírnak átlagban a mai egerek, pár év a támogatás és ennyi (a tervezett elavulás meg nem mítosz, trust me, az egyik legjobb barátom ebből írja a PhD-ját ) -
Wolfskin
őstag
válasz ussseal #68739 üzenetére
Köszi a tippeket, megnéztem. A g203 tényleg jól néz ki, de akkor már a G pro jobb ebben a kategóriában. Bár én nem hinném, hogy kihasználnám a különbséget. Ami nem tetszik benne, ez a világítós - űrhajós dizájn, így sem győzöm leragasztgatni a gépem és perifériái köröl derengő több tucat led-et, olyan az asztalom , mint egy karácsonyfa
Megnéztem, egyébként tévedtem, 2012 év elején vetem az 518-at, de használtan, tehát februárban lesz 6 éve, hogy nyüstölöm. A dpi állítgatáson kívül eddig nincs baja, lehet a kapcsoló "húz át" vagy zárlatos, lehet a kábel van megtörve és ezért lassul be időnként.
Közben olvasgattam még teszteket éjszaka, meg a régi összefoglalókat is. Arra jutottam, lehet, hogy felújítom inkább, és tovább használom. Itt lehet venni japán kapcsolókat, az aliexpresen láttam házat (igaz 400-hoz, de kompatibilis. Ennek tetszik a festése, de a hátán már kezd bemattulni a lakk, ahol állandóan rajta tarom a tenyerem, sajnálnám, ha lekopna, elteszem emlékbe), van görgő is, kábel s, teflon talpak is, még lencse is. egyedül a led és a szenzor, ami nem cserélhető.
A tervezett elavulást meg nem is kell bemutatni. Ami meg nem megy tönkre hardveresen, azt pedig a fejekben kell elavulttá tenni - én is a marketing területén dolgozom.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Wolfskin #68742 üzenetére
szerintem nincs ember a földön, akinek a G203 szenzora bármire is kevés lenne, így a G Pro-t én egyenesen pénzkidobásnak tartom, mivel cserébe jóval drágább, ráadásul a görgőklikkje és a kábele is sokkal rosszabb.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Wolfskin
őstag
válasz FireKeeper #68744 üzenetére
értem, köszi. és egyetértek.
a g100s görgője és minősége (kábel, klikk, anyag stb) hogy viszonyul a g203-hoz? ahogy nézem, abban még a régi típusú görgető van.''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Wolfskin #68745 üzenetére
G100s görgője puhább, mind a görgetés, mind a klikk, de szerintem rendben van mindkettő. G203-é kicsit röcögősebb. kábelt már nem tudom, G100s-re rögtön ment a paracord, G203-é viszonylag hajlékony, vékony gumibevonatú kábel, nem rossz, de azért paracordhoz köze nincs. anyaghasználatra egyértelműen jobb, masszívabb a G203, cserébe néhány grammal nehezebb is.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
senior tag
Nos, a Mionix Naos 7000-es egérke mindenhol elfogyott. Bestbyteban volt, ott leadtam a rendelést, de semmi. Ma már az árukeresőn sincs fent. Ha nincs már ebből tényleg, akkor helyette jó választás lehet a Mionix Naos 8200? Ez olcsóbb is pár ezerrel.
Your car, your life ;)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox Series X|S
- Opel topik
- Magisk
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest