Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz adm #68783 üzenetére

    szia, érdekes szempontokat írsz, ráadásul ezekről az egerekről még csak nem is hallottam. (mondjuk mivel nem játszom géppel, ezért nagyjából az egér, mint kategória elég periférikus helyet foglal el az életemben)
    viszont most, hogy elkezdett rakoncátlankodni a szeretett 518-am, elkezdtem utánanézni.

    sajnos a tesztek, és itt a fórum is 99%-ban az egerek különböző játékokra való alkalmatosságát értékeli, de egyéb felhasználás (grafikus, multimédiás, böngészés stb) alkalmasságáról ritkán esik szó. (pedig akár lehetne külön topikja a gamer egereknek, mint ez itt, és egy másik általában az egerek használatával kapcsolatban). itt nem csak az egerek funkcionalitását, de a testhezállóságát, ergonómiáját, a szoftveres támogatottságot is lehetne figyelni. nekem pl. egyszer volt fenn egy logitech szoftver a gépemen, már nem emlékszem a részletekre, de akkor megfogadtam, hogy soha többé. nem tudom más egereknek jobb e a szoftveres háttere.

    a hozzászólásod után utánanéztem a Rival egereknek, és nekem az 500-as még szimpatikusabb is. nagyobb, szélesebb, valószínűleg kényelmesebb is. az érzékelője ugyanaz, a kapcsolói jó minőségűek, és a szoftvere is állítólag használható. a 15 gomb pedig új távlatokat nyithat...
    nem tudom, rá lehet-e programozni egy-egy photoshop funkciót (pl nagyítás-kicsinyítés), vagy egy alkalmazás elindítását/bezárást. az x-maus -button-controll-al nekem sok mindent nem sikerült elérnem. érdekes szempont a rajzolás is, te a nagy és nehéz egeret preferálod, egy német főrumon valaki épp az ellenkezője mellet érvet: a kéz meg se mozduljon, az egér legyen akkora, hogy csak ujjakkal lehessen irányítani.

    nekem nincs ebben gyakorlatom, eddig ezekre a tényezőkre egyáltalán nem is figyeltem. volt egy egerem, megszoktam, kész. de most lehet, hogy jobban odafigyelve választom az utódját, csak egyelőre azt sem tudom, mire figyeljek oda :D

    most épp egy g400s és a rival 500 közt vacillálok. mindkettő lenne új(szerű), jó árban, német oldalról, az utóbbi jellemzően 20 euróval drágábban. (de kb. ugyanennyiért akár 700 is).
    szerinted a 500/700 kérdésbe milyen pro és kontra érvek merülhetnek még fel?

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák