Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    addikt

    Na közben a DA elite utódját keresve, volt lehetőségem kipróbálni pár óra erejéig egy G502-t.
    Tapasztalataim:

    -A fogása valóban elég jó, szépen meg lehet markolni, nem repül ki az ember kezéből egy-egy rántás alkalmával (igen még az egérről beszélünk) :)
    -Claw griphez az igazi, palmozni már nem olyan jó mint a DA, mert a hátulja nem eléggé tenyérbemászó.
    -A görgő számomra egyszerre volt jó és rossz, a DA görgőjénél annyiban jobb volt, hogy full fém és súlyosabb, nagyobb kattanásokkal forog, emiatt valahogy komolyabb, minőségibb hatást keltett. Viszont ami rossz benne, hogy ha kicsit nedves lesz, akkor nagyon könnyen lecsúszik róla az ujj, nem lehet benne megfelelően megkapaszkodni ujjbeggyel.
    -A 2 fő gomb nem rossz, tipikus logiteches gombok, a bal halkabban jár, míg a jobb csattogósabb. Én jobban szeretem azért ha nagyságrendileg ugyanolyan érzete/hangja van a 2 főgombnak, mint pl. a DA esetében is így van.
    -A 2 oldalsó gomb is olyan, hogy abszolút vállalható, nem rossz, de a DA-nak azért minőségibb oldalgombjai vannak. A G502-nél valahogy ezek szintén kicsit csattogós műanyag hatásúak és néha rugó hang is hallatszik lenyomás után.
    -Egybehangzó vélemény még, hogy nehéz az egér, ami igaz is, de azért nem kell egy féltéglára gondolni. Nehezebb ugyan mint a DA és ez érezhető egyből, de én 10 perc alatt meg tudtam szokni és nem volt fárasztó 2 óra használat után sem.
    -Végül a design amire kitérnék, hát azt viszont nem érzem túl átgondoltnak. Kezdjük ott, hogy a sniper gomb abszolút vállalhatatlan helyen van, kompetitív játékban, ahol reflexből akár no zoomba vagy quick scopeba rántod a csipát az ellen fejére, biztos vagyok benne, hogy senkinek nem lesz muscle memoria arra, hogy azt a félre eső sniper gombot nyomogassa, pláne amikor tized másodpercek döntenek életről és halálról. Az egér kinézete is olyan, hogy én már rég kinőttem ezekből az űrrakéta anyahajó akármi kinézetű dolgokból, szerintem elég gyerekesen néz ki. Kb a bemész a regio játékba és leveszed a polcról kategória.
    -Ami viszont design döntés terén jobb benne, mint a razerben az az, hogy az oldalán lévő csúszásgátló felület maga az egér része!!! Ezt nem is értem miért nem mindenki így csinálja? A razernél már több generáció óta az a bajom, hogy az oldalt lévő gumi egyszerűen leesik egy idő után (persze lehet ragasztgatni stb, de az sem egy végleges megoldás). Na és ennél az egérnél tuti nem esne le, mert nincs is :) maga az egér anyaga gumis oldalt és nem pedig egy gumi "betét" van belerakva, szóval ezért nagy piros pont a loginak.

    Szóval összegzésként, nem hiába szerepel az egér 70% körüli 5*-os értékeléssel amazonon, tényleg nagyon jó egér, de azért van pár ilyen-olyan problémája, szerintem átgondolatlan benne pár dolog. A DA viszont tökéletes egér lenne, borzasztóan átgondolt minden ízében, csak azt meg az oldalsó gumi nem megfelelő rögzítésével kúrták el.

Új hozzászólás Aktív témák