Az EU szerint a ChatGPT még mindig nem felel meg a szabványoknak

Az EU adatvédelmi tanácsa azt mondja, hogy a ChatGPT még ma sem felel meg az adatpontossági szabványoknak.

Az EU adatvédelmi hatóságának egyik akciócsoportja közölte: az OpenAI azon törekvései, hogy a ChatGPT kevesebb hamis eredményt produkáljon, még mindig nem elegendőek ahhoz, hogy megfeleljenek az EU-s adatvédelmi törvényeknek.

Az akciócsoport szerint a lépések szükségesek az átláthatósághoz és a ChatGPT-s eredmények félreértelmezésének elkerüléséhez, de nem elegendőek, hogy az adatpontossági irányelveknek eleget tegyenek.

Az európai adatvédelmi hatóságokat egyesítő szervezet azután hozta létre ezt a ChatGPT-s akciócsoportot, hogy az olaszok aggályokat vetettek fel tavaly az AI-s szolgáltatás kapcsán.

Az egyes EU-s országokban egyébként még mindig folynak a vizsgálatok, így további részleteket nem közölnek.

A jelentés szerint azonban a rendszer természete miatt a jelenlegi tréningezési eljárás oda vezet, hogy a modell részrehajló vagy konkrétan kitalált eredményeket produkál. További problémának látják, hogy a ChatGPT eredményeit tényszerűen pontosnak tartják általában a végfelhasználók, függetlenül a valódi pontosságtól.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények