Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ftamas0201

senior tag

válasz Cifu #103543 üzenetére

Jogos, tényleg az alaplapi dolgok, erre ránézek. Első körben áthelyeztem a csatlakozást a régi billentyűzet portjára, annak lekapcsolta a teljes fényét kikapcsolás után, kísérletezek majd ezzel akkor. :)

• ftamas0201

senior tag

Sziasztok.
    Keychron V6, azt vettem észre hogy gép lekapcsolása után a num lock led világítva marad, ha pedig megpróbálom megnyomni, hogy inaktiválódjon a num lock funkció akkor persze az egész elkezd világítani. Másnál is volt ilyen anomália, esetleg beállításbeli dolog lehet ez?

• ftamas0201

senior tag

válasz Mephike #103285 üzenetére

Ja persze, természetesen várok még és mint említettem is, nagyon bejön mert tetszik tényleg a leütése is, halk is, és nem is várok több nagy extrát, kényelmes is. :)
    Csak kíváncsi voltam hogy mégis miben lenne jobb, de valószínűleg majd egyszer kipróbálom ahogy mondod is a kíváncsiság kedvéért, de elvagyok vele tökéletesen. :)

#103288 nexwo
    Értem, köszi, majd egyszer lehet kipróbálom. :)
    A videóból az jön le hogy a hangja az kb hasonló is mint a peach-é, az meg már nem rossz, én nekem nagyon bejön egyelőre, aztán majd a kíváncsiság engem is rávisz biztosan, el is mentettem a könyvjelzőkhöz :D

• ftamas0201

senior tag

válasz nexwo #103282 üzenetére

Szia.
    én membránosról jöttem, tesztképpen vettem egy használt Keychron V6-ot. (nem MAX). A benne lévő K red Pro kapcsolókkal pl egyáltalán nem voltam elégedett, de nem húzom rá a kapcsolóra a vizes lepedőt mert nem tudom a billentyű előéletét, mennyire voltak már nyüstölve azok a kapcsolók, és hát ugye előtte nem használtam mechanikust így nem is tudom. :) Itteni javaslatra viszont egyből beszereztem az outemu siilent peach v3 crystal switcheket, a sswitch-ek alá kerültek 0.5mm-es poron szivacsok, ahogy köré is a felső rétegre. (minden aliexpress) Szóval úgy álltam neki átállni membránosról mechanikusra hogy rálocsoltam egy csomó pénzt és nem is tudtam hogy tetszeni fog-e és kényelmes lesz-e nekem, de úgy voltam vele hogy max továbbadom és a következő gazdának lesz egy felkészített billentyűzete. :D
    Kellett kb három nap hogy a kezem alkalmazkodjon, addig voltak csuklófájdalmaim, illetve kezdetektól kensington csuklótámaszt használok ami 1.5cm magas, lehetne még 0.5cm-el több hogy felérjen a billentyűzet elejét de így is használható bőven. :)
    Azt kell hogy mondjam azóta imádom, úgy kb 1-2 hete használhatom. Gyakorlatilag némább mint a membrános és ezt imádom benne, a lenyomást is elég jól érzem már, sőt ahhoz képest hogy lineáris, már kezdem elég jól hozzászoktatni magam hogy nem ütöm tövig hogy "ne fájjon :D ". Talán ami egy kicsit furcsa, hogy ugye mikor játszik az ember akkor megy a WASD és sokszor mikor csak előrefele szaladunk vagy bármi ilyesmi, a másik három ujjam a levegőben van ugye, és a membránoson könnyebb volt úgymond "pihentetni" az újaim a billentyűkön, mert nem nyomtam le olyan könnyen a gombokat, de talán már ehhez is elég jól alkalmazkodtam.
    Miben jobb az a kapcsoló amit te mondasz, érdemes lenne kipróbálnom, még több pénzt ellocsolnom a fentiek tudatában? :)
    Nem kötekszem csak tájékozódom, ne vegye senki annak. :) (voltak ebből félreértések már és ezért inkább hozzáteszem)

• ftamas0201

senior tag

Sziasztok.
    Hát történt egy szupergyors váltás nálam az Akkoról (3098B-Plus), jött egy ajánlat egy Keychron V6-ra Knob verziós (nem a max, ahogy olvastam nem is nagyon ajánljátok mióta a max kijött), remélem nem annyira szar váltás történt azért. Az őszintét megvallva a keychron mint márka egy úgymond mérföldkő volt nekem hogy egyszer egyet majd ki akarnék próbálni és hát egyből elcsábultam és igent mondtam mielőtt utána olvastam volna itt, de hát már itt van nálam. :)
    Igazából az a helyzet hogy közel ingyen nem hagyhattam el, kicsit alacsonyabb dőlésű, teljes 100%-os ami hiányzott az akkonál azért és talán egyszerűbb lesz rá Magyar kupakszettet is találni ha használatba kerül.
    Ma befutott az outemu Peach V3 silent crystal verziója ami meglepő volt a benne lévő K Pro kapcsolóhoz képest. jelentősen jobb a lenyomás, persze a hangszíne az nagyon tetszik hogy szinte nincs, de a lenyomás feltűnt hogy sokkal egyenletesebb, jobb érzés és leütéskor sem ütközik akkorát mint a k pro, az olyan mintha betonra ütném le ha teljesen lemegy. Hát ezen felbuzdulva szét is kaptam egyet hogy megnézzem milyen belülről, persze egy red-et is :D Meglepődtem hogy a peach-ben 22mm-es rugók vannak (21-22 között mértem, inkább közel a 22-höz) míg a redben 15mm. Ugye nekem a becsapódási erővel, a rezonanciával gondjaim adódnak a billentyűnél mert rossz a csuklóm és érzékenyek az izületek sajnos ezért talán még jobb is lesz nekem majd.
    Egyelőre még nem használom mert várom a nyamvadt csuklótámaszt hogy az is segítsen kicsit a memrános utáni magasság különbségekben és kényelemben.
    Amit vuszont még észrevettem ugye én membránhoz tudok viszonyítani, ennél a mechanikusoknál ahogy ráteszem az újaim a bilelntyűkre, mennek is lefele egyből, nem tudom "pihentetni" az újaim a kupakokon mint egy mebránosnál ahol azért indulásnál van minimális ellenállás így tartja valamilyen szinten az ember kezét. Talán ez miatt is lehetnek az izületeimben fájdalmak mert tartonm kell nagyon az újaimat hogy ne legyen nagyon leütés. Ezt beképzelem, vagy valós dolgok? :D

• ftamas0201

senior tag

válasz Speedy007 #102703 üzenetére

Milyennel is vetted? ha jól emlékszem a red vagy brown közül valamelyik igaz?

• ftamas0201

senior tag

válasz nyunyu #102414 üzenetére

Így néznek ki a kapcsolók benne:
    V3 Cream Yellow switch PBT kupakokkal

#102417 dqdb
    Csuklóm igen és az egész karom izomzata durván érzi most azt az egy kommentet. :) Fura, ilyen még nem volt billentyűzet cserénél pedig volt már pár. :)

• ftamas0201

senior tag

válasz nyunyu #102411 üzenetére

Köszönöm neked. :)
    Egészen pontosan a fekete & narancs verziót sikerült vennem ISO-DE kiosztással, az ISO vonalat nem szeretném elengedni és a méret is szükségeltetik a numpaddal, ez volt, jó árnak éreztem aztán megvettem. :)
    Kapcsolócsere mindenképp lesz az már biztos, úton vannak a crystal verziók (kitudja későbbiekben mi lesz látva itt a topicban mennyire beszipkázza az embert a dolog :D) na meg hogy a kezem szokja-e a sokkal nagyobb dőlést mint az eddig használtak vagy vissza kell majd térnem a régi vonalra ez majd kiderül, egyelőre jól fáj még az egész bal kar attól az egy kommentecske lepötyögésétől (amúgyis szar a bal karom, egy esésnél sikerült összezúznom az egész izomzatot meg mindent tavaly ilyentájt, azóta nem a régi sajna és nem is lesz már :D )
    Amit említesz kupakszettet láttam aprón már, de egyelőre az még várat magára, majd egy későbbibe ha úgy alakul és maradnak a dolgok akkor benevezek, egyelőre, még nem szeretnék elszállni a dolgokban. :)

• ftamas0201

senior tag

válasz dqdb #102397 üzenetére

Azta, köszönöm szépen hogy ennyien reagáltatok :)
    Akkor ezek szerint nem választottam annyira rosszul szerencsére. Számomra mindenképpen ez csak amolyan teszt dolog ahogy említettem is, így tapasztalásnak mindenképp jobb.
    ÉS hogy az őszintét megvalljam már félre is toltam és visszajött a régi Logitech G213 amíg be nem szerzem ahhoz a szükséges kiegészítőket, mert ahogy mondtad is, mire annak a kommentnek a végéhez értem, valami brutális fájdalom lett a bal kezemben ami remélem hamar elmúlik :D Elég nagy a dőlése is a régi billentyűimhez képest még becsukott lábakkal is, én becsukott lábakkal használom a logit is, így gyanítom hogy amíg majd át nem szokom a nagyobb dőlésre, másabb kapcsolókra és tény hogy változtatnom kell a gépelési szokásaimon ami egy hosszabb folyamat lesz ha egyáltalán megszokom és nem szakad le majd addig a karom :D (És talán lehet emiatt is fáj most a kezem, hogy én teljesen leütöttem és ott a csillapít érzésre olyan mintha betonra érkezne a kapcsoló és talán visszaverte a "rezonanciát" az egész, bár lehet ezt csak kitalálom, nem tudom létezik-e ilyen.
    Akkor kapcsolók terén mégsem sikerült a lehető legjobbat választanom ahogy kiveszem a mondandódból a rövidebb úton járó kapcsolók miatt, erre nem gondoltam, konkrétan nem is tudtam hogy van ilyen, ez elkerülte a figyelmem a topicban. :F Na de ez is majd alakul akkor ezek szerint. :)

#102398 ViZion
    Köszönöm, valószínűleg körülnézek majd alin természetesen (hátha most a dollár is akarja hogy vásároljak onnan :D ) hátha találok valami értékelhetőt, eddig mindig a billentyűzetekhez kapott műanyag felpatintható nyavalyákat használtam, azokkal is el voltam bőven eddig. konkrétan a tenyerem alsó felét pihentetem én szinte rajta csak, szóval nem konkrétan a csuklómhoz kell valami, bár ezek nem is úgy vannak kialakítva.
    Amire figyelnem kell hogy azért elég magas az eleje is, legalább annyira magas kell legyen az új is.

#102399 Valkűr
    Köszönöm szépen a megerősítést és a tanácsokat Neked is. :) Már érkezőben vannak a crytal verziósak, mint mondtam követtem itt a diskuációt már egy pár hónapja csak nem szóltam közbe és gyanúsan minden 5. komment arra utalt így berendeltem már egy hete, mert tudtam hogy ha lesz egy mechanikusom akkor azt mindenképpen ki akarom majd próbálni :D Csak nem ismertem ugye az ingerküszöbömet, azt tudom hogy sajnos rossz a fülem a munka miatt (és saját hülyeségeim miatt tönkretettem) és a magasabb kicsengősebb zajokra, búgásokra és minden ilyen hasonlóra sajnos túlérzékeny lettem ezért nekem már mindenből a zajos kell és a lehető leghalkabb :D Sajnos ez lett a defektem a hátralévő életemre és ha nem vigyázok akkor nem lesz ilyen gond mert megsüketülök :D

• ftamas0201

senior tag

Sziasztok.

Nos, pár hete/hónapja kérdeztem itt, hogy milyen billentyűzetet érdemes venni ISO magyar kiosztással, és lehetőleg minél halkabbat.
    Jött is a Keychron v6 max ajánlás de sehol nem volt elérhető, néhány webshop üzengetés alkalmával is a legoptimálissabb beérkezés is március/április volt. Én úgy gondolom, hogy itthon inflálódik már minden annyit hogy addigra az a billentyűzet nem fog 50k alatt maradni hanem bőven több lesz, de ez nem tartozik ide.. :)
    A lényeg hogy nézelődtem sokat, olvasgattam, még a chatgpt-vel is képes voltam beszélgetni, illetve napi szinte követtem hogy mit beszélgettek itt, melyik billentyűzetek jönnek szóba, googleztam is egyből mindegyik fajtára. :)
    A lényeg, hogy mivel én nekem még soha nem volt mechanikus billentyűzetem és nem tudtam hogy el fogom-e viselni a hangját, nyomógombjait, stb.. ezért felcsaptam a hardveraprót és elkezdtem nézelődni, hogy vegyek valami olcsó de még nem annyira gagyi dolgot. Kiválasztottam egy Akko 3098B Plus billentyűzetet aminek V3 Cream Yellow switchei vannak, viszont sajnos magyar kupakjai nincsenek, de ebben most kötöttem egy kis komprumisszomat ahogy a méretben is a teljes méret helyett 98%. Mindezt azért tettem hogy lássam illetve érezzem a különbséget egy mechanikus és egy sima membrános között. Ma reggel meg is érkezett, azt kell hogy mondjam megleptés ért. Nyilván én nem tudom még milyen switch és switch között a különbség, nem tudom milyen egy igazi prémium házas bilelntyűzet ami már megfelelően zajcsillapított hajlósabb meg ilyenek, de eddig pozitív a véleményem. gépelési érzés rendben van, még a hangja se olyan durva mint a videókon, ezért se lehet így választani videók alapján, ileltve nagyon nehéz. :)
    Két dolog van ami egyelőre fura. az egyik hogy mindenképp kell valami csuklótámasz mert borzasztó magas és jelenleg is arról írva ezeket a sorokat érzem is a bal csuklóm és alkarom konkrétan kezd bedurranni és égni :D
    A másik, hogy valószínűleg az ember a membránosoknál megszokja, hogy lenyomja ütközésig a billentyűket és itt a hangoskodást konkrétan nekem az okozza hogy ütközik alul a házhoz. Erre van egyébként valami megoldás vagy egyelőre szokjam a dolgokat és nyugodjak meg? :)
    Nyilván nem a legjobbat meg a leghasznosabbat vettem meg, de ez 20k-ért úgy érzem még egy megfelelő bevfektetés volt hogy megtudjam milyen érzés, milyen lehetőségek vannak ebben az egészben, számomra most ez fontosabb volt, majd később ha úgy érzem akkor jöhet egy komolyabb megoldás, akár a keychron majd két három hónap múlva ha kapható lesz mert ehez gyanítom magyar kiosztásos kupakokat nem fogok találni :)
    Kicsit hosszú voltam elnézést, de meg kellett osztanom aa gondolatokat, és hátha ez másnak is segít aki hasonló cipőben ját a két fajta technológia között. :)

• ftamas0201

senior tag

válasz Speedy007 #101531 üzenetére

Az igen :Y
    Akkor nem kell vásároljak mostanában, őt néztem ki hogy megvenném, tetszik is, jónak is néz ki, max kapcsolókat cserélnék a hang értelmében ahogy itt is írják a silent peach v3-ra és annyi, nekem a csend a lényeg nagyon :D

• ftamas0201

senior tag

Sziasztok.
    Véleményetek szerint még elérhető lesz nálunk a magyar kiosztásos Keychron V6 Max?
    Írtam emailt pár shopnak de konkrétan egytől se kaptam választ. Készlethiány van vagy ezek már ki lesznek vezetve és új év miatt lesznek új modellek talán?

Új hozzászólás Aktív témák