Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz
abridabri #105760 üzenetére
Ez sem zsákbamacska, mert magyar kiosztással lesz, de csak lusta csinálni magyar promó fotókat, sajnos ez bevett szokás náluk. Pár jópár éve piacon lévő magyar kiosztással rendelkező termékükről van fotó.
Nehéz döntés, mert a Keychron hotswap(+), gaskedes(+), magas felépítésű(-), abs magyar keycap(-).
Míg a Varmilo meg forrasztós switches(-), tray mount(-), alacsony felépítésű (+) és PBT magyar keycap (+++) ami egyedülálló a piacon. -
Molydeus
őstag
Klassz, ez is Arctic rokon, csak az alfák megkapták az accent kékjét.
Régi kedvencem az Arctic.#105765
Ez ilyen, az ember kísérletezik, van, ami beválik, van, ami nem.
Én a WASD, IJKL, HJKL és a diamond nyilakat nem tudtam megszokni, akárhogy próbáltam. Be van drótozva az agyamba, hogy a Fel-Le ugyanazon a tengelyen kell, hogy legyen egymás alatt. Ha el vannak csúsztatva, már rövid idő alatt elkezdenek görcsölni az ujjaim...
Az a vicc, hogy a billentyű szélessége nem érdekes, szóval simán van Tsangan és 6.25-ös alsó sorra is megoldásom modtape-pel.M.
-
Molydeus
őstag
Nekem meg a Q8 óta nincs olyan billentyűzetem, amin ne lenne osztva és azon is osztottam volna, ha lehetne.
Ehhez az is hozzá tartozik, hogy pont a Q8-on vált be az osztott Space bal oldalára rakott Backspace és így ahol a Backspace is osztható, ott lett hely dedikált Ins-nek és Del-nek.
A két érkező Neo fog ezen változtatni. A 60Cu-n kényszerből, mert ott nincs split-Space, viszont a Bakcspace szerintem azon is osztott lesz.
A Neo80-on meg azért, mert rajtam kívül mindenki hagyományos kiosztást használ a családban és a 80-as nekik lesz, a magyar feliratos ISO kupakokkal együtt (olyanom sem volt már évek óta).Jut eszembe, aki a Lenovonál kitalálta, hogy a 15,6"-os billentyűzeten az Insert és a Del közé(!) rakta a PrintScreen-t, az megérdemel egy közös bugyrot a billentyűzetes pokolban a Dell idiótájánál, aki az Insert alá rakta rétegen a Sleepet...
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
Valkűr #105753 üzenetére
Mindkét Hammerhead mod kupakja sötétkék és ilyen világos zöldes-kék a felirat színe rajta.
#105750 RazoR
Az Arcticnak van ilyen szürkén fehér feliratos mod kupakja (szerintem a Keychron is onnan vette a témát, de a kontraszt miatt ejtette az eredetileg égszínkék alfa feliratot). Annak a különböző klónjain eléggé eltér a szürke árnyalata. A cherry profilos Aifei v2 Arctic klón és a DaYe verzió is egészen sötét szürke.
A double-shotok közül a legközelebb az eredeti Arctic középszürkéjéhez ez a klón áll szereintem: [link] (ne a renderelt képet nézd, azon ez is sötétszürke).
Világosabb szürke + fehér felirat: Foundation(?), Fishing
Sötétebb szürke + fehér felirat: Oblivion monochrome változata (de olyat meg ki akarna, ha ott vannak a színesek...).
Biztosan van még több is, hírtelen ezek jutottak eszembe.Alis store, ahol érdemes körülnézni: [link] viszont az alis képeken a színek általában megtévesztőek, ezzel mindenképpen számolj.
Az alis dye-sub PBT Arctic klónokon a Keychronéhoz (és az eredetihez) hasonló az árnyalat, de azok meg mind reverse dye-sub-ok, ami kerülendő. Konkrétan az egyik ilyen nekem is megvolt és mindkét Shift felhős volt.
M.
-
válasz
grizlisandor #105752 üzenetére
Köszi , de ez gondolom valami más verzió . Én a numpadosat keresem.
Mind1 valszeg maradok a V6 Maxnál, az tuti nem zsákbamacska. -
Ispy
veterán
válasz
JulianSinulf #105758 üzenetére
Személy szerint nekem a split backspace a nemezisem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105756 üzenetére
Oszthatom így a backspace-t is? Vagy ott előfordulhat gombütközés?
Az a kérdés, hogy hol ütöd jelenleg azt a billentyűt: ha az egyik oldalán és jól jönne az a plusz 1 billentyű, akkor oszthatod. Ha középen, akkor ellenben könnyen öntökönrúgás lehet belőle. Nézd meg a mostani billentyűzeteden, hogy hol fényesebb a kupak.Van rajta egy kis LED-es rész. Azt hogyan állíthatom?
A bal alsó sarokban a lámpa ikonra kattintva jönnek elő a világítási opciók:Ha billentyűkre kötnéd a konfigurálást, akkor az itt lesz:
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105751 üzenetére
Az FN gomb a jobb alsó, szélső lesz, mert így határozták meg a Neo-nál.
Oda teszed, ahová akarod VIA-ban, nincsen olyan, hogy így határozták meg. Szép is lenne, ha nem lehetne a jobb Ctrl helyére tenni a jobb Ctrl-t.A Vial Web viszont egyelőre nem ismeri fel a billentyűzetet. Bár ide lehet, hogy kell majd valami json fájl, ennek még utána kell néznem.
Ne Vial, hanem VIA, a billentyűzeten VIA kompatibilis firmware lesz, a Vial felülete csak a 2.x kompatibilis JSON-okkal boldogul, míg a billentyűzethez 3.x-et adnak. És igen, JSON betallózása kell majd. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #105751 üzenetére
Az legyen az Fn, ami a legjobban kézre esik. Minden egyéb funkcióval egyetemben.
"Bár ide lehet, hogy kell majd valami json fájl"
Egen.
-
JulianSinulf
őstag
Köszi!
Nem épp így raktam össze, de szerintem jó lesz. Maradtam a 6,25U-nál. Mármint váltottam, mert először a 7U-s stabilizátort raktam össze. Szerencsére még nem pattintottam a helyére.
Az orientációkra figyeltem, nagy segítség volt a lap alján lévő felirat is.Az FN gomb a jobb alsó, szélső lesz, mert így határozták meg a Neo-nál. A képeden pont jelölve is van pirossal.
A billentyűzetteszter ezt a billentyűt nem is jegyzi. Írja is a leírás. A többi működik.Most már csak a kupakokat kell megvárnom.
Először megfordult a fejemben, hogy átdobom a K100-ról, aztán arra gondoltam, inkább a G910-ről, de most néztem, hogy az nem kompatibilis. Úgyhogy lehet, hogy mégiscsak leszedem a K100 kupakjait. Úgyis kell neki egy takarítás eladás előtt, ha beválik a Neo80.A Vial Web viszont egyelőre nem ismeri fel a billentyűzetet. Bár ide lehet, hogy kell majd valami json fájl, ennek még utána kell néznem.
-
Wireless full ,numpados HUN kiosztású billt (nagy enter) keresek 50-60k körül.
Kettőt tláltam :
Melyik a jobb választás ? Piros kapcsoló a legjobb úgy tudom (headsetben játszok-hang nem zavar )
[KEYCHRON V6 Max RGB Knob Swappable Gateron Jupiter Red Magyar fekete 57k]
[VARMILO VBM109 EC V2 Sakura Magyar Lure Bot: Lie 57k ] kár ,hogy nincs róla sehol kép,hogy lássam az entert .
Vagy ha tudtok még ebben az árkategóriában mást , azt is meghallgatom -
dqdb
nagyúr
válasz
JulianSinulf #105747 üzenetére
Az ISO és az alsó sor egymástól független dolgok. ISO esetében a bal Shift osztott, így oda nem kell stabilizátor, az Enter stabilizátora pedig függőlegesen áll, nem vízszintesen. Arra figyeljél, hogy míg általában 180 fokkal vannak elforgatva egyes kapcsolók a többféle kiosztás támogatásához, addig az Enter környékén 90 fokkal.
Az azonos színű billentyűk a támogatott alternatív kiosztásokat jelentik, azaz például mindkét Shift kettéosztható, ahogyan a Backspace is, és az alsó sor is kétféle lehet.
6.25u alsó sor esetében a rövidebb drótot kell használni a Space-hez, a kapcsolók pedig a Space-től balra a bal oldali pozíciókba, a Space-től jobbra a jobb oldali pozíciókba kerülnek (ha nem vagy biztos, akkor érdemes rátenni kupakokat). Az Fn gombot a jobb Alt és jobb Ctrl közötti két billentyű egyikére teszed majd.
7u alsó sor esetében a hosszabb drótot kell használni a Space-hez, a kapcsolók pedig a Space-től balra a jobb oldali pozíciókba, a Space-től jobbra pedig a bal oldali pozíciókba kerülnek. Az Fn gombot vagy a jobb Alt és jobb Ctrl közé teszed, vagy a jobb Shiftet kettéosztod, és annak jobb oldalára kerül (ennek az az előnye, hogy eggyel kevesebb stabilizátor kell).
A Caps Lock teljesen ízlés kérdése, lépcsőshöz a bal oldali pozícióba, telihez a jobb oldali pozícióba kell a kapcsolót tenni.
Az alsó sor preferencia kérdése, nincsen jobb választás, a 7u a klasszikus, a 6.25u a manapság megszokott. Én a 7u + osztott jobb Shift + lépcsős Caps Lock felállásra szavazok mindig, mert a jobb oldali Fn ott jobb helyen van szerintem, mint az alsó sorban.
-
-
dbius
veterán
válasz
Synthwave #105741 üzenetére
Használd egészséggel, szerintem amúgy majd lesz nekem is egy belőle tartaléknak a két Q10 (Pro és Max) mellé, természetesen majd az IS silent alapokon
A Q10 maxot is szétszedtem hétvégén párszor, mire a backspace és enter stabjai - wuque 3.1-re történő cseréje után - elfogadhatóak lettek. Bár ezeket is meg kell majd kenni, mert kihallok belőlük némi nem odaillő hangot. Ha a monsgeek M1 V5 gyári stabjai jók lennének bele már azokat bele is raktam volna. Hihetetlen mennyivel jobbak azok (tényleg némák).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Molydeus #105740 üzenetére
"Ha jól emlékszem synthwave még foam-mal is hangolt clicky-t."
Egen, a legújabb clicky buildben van egy foam (megjött a negyedik Kúnyóc
), a hétvégén dobtam össze. Beletelt egy kis időbe, míg eltávolítottam belőle azokat a motyókat, amikről üvöltött az előző tulaj némaságba való, elkeseredett kapaszkodása.
Kailh BOX Jade ▐ WASD alatt: Kailh BOX White V1 ▐ ←↓ alatt: Kailh BOX Navy
Drop + Marvel Black Panther (doubleshot ABS, MT3)
szőtt szénszálas plate (8 gaskettel)
no plate foam
no tape mod
a Q8 acoustic kit legalsó szivacsa
IXPE stabilizátorpadekKellemes és fun a kicsi, de ezt már a legózás előtt is tudtuk. Ahogy azt is, hogy kéne majd egy adag Kailh BOX Crystal Pink.
Az ezüstszürke házzal minden valószínűség szerint jobban mutatna ez a kupakszett, de nem volt kedv/elszántság kicserélni a belsőket, mert a Drop DCX készlet eléggé maradni akar a helyén. Szóval egyelőre jó ez, a feketével sem rossz, csak nincs kontraszt, ami az olyan színeknél, mint a lila, jól jönne. Plusz így a knob sem ad kontrasztot.
Amúgy Vial van rajta, ami Chrome-ból patika, de a desktop VIA is azonnal látja.
-
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105739 üzenetére
Beragadt a Candykeys, elnézést, de igazából a lényeg ugyanaz, hogy GB extrából tudtál most gyorsan leszállított bill.-t venni.
Lineárisoknál majd a normál stem vs long pole ill. a ház és a stem anyaga a nagy kérdés. A POM Plate sokmindenhez jól passzol, kivéve ha valami magasabb hangszínt szeretnél velük vagy egy kifejezetten hangosan és keményen koppanó long pole-t, mert akkor valami merevebb Plate jobb lenne.
A Clicky-knél lehet, hogy elsőre önellentmondásnak tűnhet, de szintén működhet puha műanyaggal, abban az esetben, ha magának a kattanásnak az elsődleges hangját szeretnéd kiemelni és nem akarod azt a ház visszaverődéseivel erősíteni, teltebbé tenni. Ha jól emlékszem synthwave még foam-mal is hangolt clicky-t.
Ha a rezonanciát is kihasználnád, akkor ott is egy merevebb Plate lenne az ideális.Viszont ezeken tényleg akkor lesz érdemes elgondolkodni, ha már kipróbáltad a mostanit és volt időd hosszabban is használni.
M.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Molydeus #105738 üzenetére
Köszi ezt a sok információt!
Akkor majd próbálgatom a lehetőségeket. Így legalább van mivel elindulnom.A Neo80 a MonacoKeys-től van. Itt rendeltem elő a feketét, amiről kiderült, hogy kicsit drágábban, de 3 darab is van nekik raktáron. Nem kellett volna augusztusig várnom, ha előbb látom ezt az infót és most egy feketém lenne. Így augusztusban már kettő különböző Neo80-am lesz.
Arra gondoltam, hogy, ha a barna switch beválik, akkor a másikba megpróbálkoznék egy lineárissal.
A korábban említett FJ400 érdekesnek tűnik.
De a clicky vonal is érdekel. -
Molydeus
őstag
válasz
JulianSinulf #105725 üzenetére
A legtöbb vendor külön hirdetésben jelöli a preorder/GB-ban rendelhető illetve az extra készletből raktárról megvehető billentyűzeteket. Utóbbi abból származik, hogy a GB-knél a forgalmazók többet vesznek meg, mint amennyi tényleges rendelés érkezik (megnézik, hogy mik a népszerűek és azokból vesznek pluszban), mert így ha garanciális probléma lép fel, akkor gyorsabban tudják ebből a készletből megoldani, mintha után kellene rendelni (már ha az egyáltalán lehetséges a GB-nál). Amikor lezárulnak a GB kiszállítások a végül fel nem használt extra készletet utólag értékesítik általában magasabb áron, mint a GB-ben volt elérhető, mert ezekre mindig van kereslet azoktól, akik lemaradtak az előrendelésről. Ezért kaptad ilyen gyorsan, mert az már a Candykeys raktárában pihent az eredeti GB lezárás óta.
Neo80 mountok
A következőket sajnos én még nem tudtam kipróbálni, mert még nem kaptam kézhez a Neo80-at, de a felépítésből, review-k alapján illetve más billentyűzeteimből, amik ilyen vagy ehhez hasonló mountokat használnak, van egy stratégiám, ami alapján majd végig próbálom. Ha jól emlékszem, akkor a fehérhez is POM Plate-et vettél, én is erre építek.
A POM puha, rugalmas műanyag, a PCB pedig a megszokott 1.6mm-es flex-cut-ok nélkül. Ebből egy kevés flexre lehet számítani, amikor a belső meghajlik.Ha a plateless-t nem számítjuk - ahhoz forrasztós PCB kell -, akkor a négy lehetségesből háromnál, a két gasketnél és a gummy o-ring-nél ha marad a belső, akkor percek alatt át tudod építeni egyikből a másikba. Ezek különböző mennyiségű bounce-t biztosítanak, amikor a teljes belső egyben mozgok. A review-k alapján a két gasket nagyon hasonló, mindkettő többet enged, a gummy o-ring elvileg egy kicsit keményebb, de a gyárilag mellékelt 30A-s gumi szerintem nagyon puha ahhoz képest, amiket próbáltam, szóval ezt majd ki kell próbálni.
A negyedik trükkös. A qwertykes sandwitch mountnak hívja, de szerintem valójában ez egy bottom mount, ehhez kaptad a kis réz oszlopokat, azokat a ház alsó részébe kell becsavarozni és miután összeraktad a belsőt a Plate kis füleit kell ehhez rögzíteni.
Ez egy klasszikus, top mount szerű hangzást biztosítana. Bounce itt ugyan nincs, viszont a puha Plate minimálisan visz át rezgéseket a belsőről a házra, vagyis az említett visszafogott flex mellett is lehet halk buildet építeni. Ezzel együtt én személy szerint ezt felfüggesztést olyan switch mellé választanám, amihez egy stabilabb alap passzol, pl. egy rövidebb úton járó long pole-hoz, ha a kopogás kiemelése a cél, vagy akkor ha kifejezetten nem tetszene a bounce (nem mindeki szereti). Ha keményebb lenne a Plate (minimum FR4, de inkább alu, CF), akkor passzolna erősen taktilisekhez vagy clicky-khez is, de ez most kiesik és te sem ilyennel kísérletezel.Én azt tervezem, hogy a kevesebb rugalmasságtól megyek a puhább felé. Nálam nem gyenge taktilis switchek lesznek, mint nálad, egy POM házas lineáris és egy keményebb szilikon pados Silent van tervbe véve. Ez lesz a sorrend:
1. gummy o-ring + POM házas lineáris: a review említik, hogy az o-ringgel nehezebb jól belőni a hosszú Space-t, és ahogy említettem, a 30A-s elég puha gyűrű, (40-50-60-ast használok más billentyűzeteknél), szóval itt nincsenek elvárásaim, majd meglátjuk.
2. gasket "pogácsa" + POM házas lineáris: azt tippelem, hogy hangra ez lesz a befutó, visszafogott ("muted") mély kopogással, amit a POM Plate tovább mélyít
3. gasket jacket + Silent: ez lesz a leghalkabb és egyben a legpuhább is, magamnak nem biztos, hogy ezt választanám, de nem én leszek az elsődleges felhasználó, úgyhogy majd a WAT eldönti.Ha előbbiekből megvan a nyertes, akkor később majd kipróbálom a réz oszlopos verziót is, de oda még nincs meg, hogy milyen switch-csel. Top mountom már van és lesz is még, de vagy merev CF Platet-tel és clicky-vel vagy a másik véglet, maximális flex érdekében nagyon hajlékony PP Plate-tel és flex-cut-os 1.2mm-es PCB-vel és nylon házas lineárissa.
Nálad ebből szerintem a 2.-es vagy 3-as lehet a befutó, de mivel ugyanaz a switch, ezért az első 3-at tényleg nagyon gyorsan ki lehet próbálni.
A bottom mount-ot én a helyedben akkor venném elő, hogy második switchnek valami erősebben taktilist választanék, sőt ebben az esetben akár egy másik Plate anyag is szóba jöhetne (pl. egy FR4).M.
-
ViZion
félisten
válasz
NIceh #105731 üzenetére
Temu:
összességében sok az átbaCCós hirdetés. Viszont vannak official store-ok, ahol kvázi a "gyártótól" veszel, ott nem lehet gond.
Valkűr szokott Banggood linkekkel bombázni itt, nem tudom hogy csinálja, nekem keresésre csak f@st dob fel többnyire
Ali is hasonló, a noname boltokat érdemes kerülni, vagy ahol sok + értékelés van, de mind USA vagy Korea... gyanús. Itt is vannak official store-ok. De érdemes megnézni az értékeléseket is, akár másik boltban.
Pl. az RK billencseket nem venném már meg, itt is volt negatív visszhang, de alin leosztották szépen. Hiába a 4,7 store és 4 a billencsen...
Amiket érdemes meglesni szerintem: Ajazz, Epomaker, Aula, Yunzii, de keress rá, itt a topikban volt szó ezekről. Konkrétabbat írnak mások, rohanok... -
Valkűr
addikt
Ha magyar kell akkor nemigen van más csak a Keychron amit érdemes megfontolni. Azon felül is vannak ezekre az igényekre megfelelö billencsek, amik bőven jobbak mint a Genius. Alacsonyabb árszegmensben ott van Az AULA F széria, Ajazz, a Leobog billencsek. Az Aula F75 bangoodon a szlovákoktol ideér egy hét alatt és egy huszasbol megúszod. Én nagyon szerettem, jó a hangja, cserélhető kapcsolok, jol használható a gyári szoftvere, a világitás pazar, millio beállitás lehetséges.
A Leobog annyiban jobb , h ott cseréhető a plate, szétszedhető a ház is. De azzal tudsz legozgatni. Az Aula meg ugy jó ahogy megveszed, az egyetlen billencsem aminél nem volt kényszerem, h szétszedjem és bármit is cserélgessek rajta.
-
NIceh
junior tag
Sziasztok!
Meglèvő billentyűzetem nagyon szeretem, kènyelmes, hangerőt szabàlyoz, nèmìt stb.
Van egy ATK F1 pro max fehèr egerem. Emellè gondolnèk egy hasonlò tudàsù billentyűzetet.
Igazàbòl kìvàncsi vagyok, hogy mit ad egy "komolyabb" billentyűzet. Hoz-e egyàltalàn valamit jàtèknàl, àltalànos hasznàlatnàl....Mekkora összeget szánsz rá?
Minnèl olcsòbb legyen, de a plafon 30eFt.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
GENIUS Vezetékes Billentyűzet GX-SCORPION K215 Gaming USB HUN Fekete GX-SCORPION K215 GAMING
Leìrtam fent.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Fps gaming, autoversenyes gaming, gèpelès
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Nem tudom, valòszìnű mechanikus.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs, legyen letisztult.
7.Milyen kiosztást szeretnél? A gépelès miatt jò lenne Iso magyar, de Ansi is jò.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Mindegyik szòba jöhet.
9.Extra igènyek?
Ìzlèses vilàgìtàs, letisztultsàg.Temuròl vagy hasonlò helyről valakinek van tapasztalata, ki lehet ott fogni normàlis billentyűzetet?
Valòszìnű nem fogjàtok preferàlni ès letàmadtok, de nem baj.
Kìvàncsi vagyok, hogy làtjàtok ezt a dolgot.Köszönöm aki megtisztel vàlaszàval!
-
Valkűr
addikt
Aki egy jobb billencsre adja a fejét az számolhat azzal, h nem lesz megállás :d Úgy is elindul a bogár ás elkezd az ember vásárolni mindent... Másik billencs, más-más kapcsolok és azon veszi észre magát, h elkapta a gépszij.. Annyi sok jó kapcsoló van és annyi fajta hangkaraktert képes egy és ugyan azon házban produkálni, h nem tudok én se megállni. A Keychron Q8-at is csak azért vettem meg, h legyen helye a sok kapcsolónak és kupakoknak.
Na meg mert anno eleve egy silvert akartam ebből a billencsből.
-
ViZion
félisten
válasz
4nick8 #105723 üzenetére
Attól függ. Most az Ajazz-al elvagyunk, HE csak érdekesség lenne. Elvittek egy halom cuccomat, de jön is pár dolog, amire idő kell. Alis kuponjaim is ellőttem,...
Viszont ha minden OK, akkor lesz nagy dashboard, meg egy jóféle CPU hűtő, de még egy ssd-t is kellene vennem, szal. erre a hónapra ennyi. Önmegtartóztatok iot bigyókra herdálással, mint Ti a billencsre költéssel... -
Valkűr
addikt
válasz
Tsebacsi #105724 üzenetére
Már hogy érted, h mit tud? Azt tudja mint minden switch...
Lineáris fajta, ez egy picit nehezebb kapcsoló, h ne nyomkodjam le véletlen. De nem mondanám keménynek és fárasztónak, olyan kellemes ellenállása van. Baromi sima, nulla reszelés, wobbling eddig mint a legtöbb HMX esetén szinte nulla. A Hankaraktere picit mélyebb de nem mondanám thockynak, mert annyira nem mély, inkább clacky. A fém platehez épp ideális karakter.
-
JulianSinulf
őstag
Megjött a Neo80. A retrofehér.
Most már értem, hogy miért jobb csak a belsőt cserélni és nem az egész billt. Ez egy komoly tréning a számítógép előtt
Halványan az is megfordult a fejemben, hogy az egyik esetleg a kanapéra megy, de egyelőre nem tudom. Először kapjam meg a feketét.
Mondjuk itt még mindig értetlenül állok az előtt, ha volt raktáron, akkor miért nem ajánlotta fel az oldal azt is.A barna gateron-okra még várnom kell. Remélhetőleg a héten talán megjön. Bízom benne, hogy holnap. Egy nappal később adták oda a dpd-nek, mint a Neo-t.
A candykeys javára legyen írva, hogy nem átverni akartak azzal, hogy dhl helyett dpd-vel küldték, hanem, mert nem működött a dhl online szolgáltatása. Ami igaz is. Azért választották a másik futárt, hogy benne legyenek a 24 órás feladásban. Csak sajnos a dpd igencsak rossz futár. A Neo80 kartonjából egy kavicsot szedtem ki, mert olyan szépen ejtette le a gyökér a földre. Emellett 7-én kapták meg és csak ma hozták. Azért egy ilyen futárnak 1-2 munkanap alatt teljesítenie kellett volna. Max 3 munkanap. És itt járkálnak szombaton is.
A candykeys-el gyors volt az email váltás és legalább a két futár közötti díjkülönbözetet (2€) visszaküldték.Kupakkészletből kettő is lesz. Az XMI Kínából jön majd valamikor, de addig is vettem egy Keychron Developer készletet. Ez elvileg itt lesz csütörtökön.
De addig is jöhet az építés. Legalábbis ki kéne találni, hogy a sok felfüggesztési mód közül melyikkel is kezdjem. Vagy mindenek előtt tegyem be a rudakat?
Csúnya módon nincs felirat a uC-n. Pedig kíváncsi lettem volna, mi van rajta. -
ViZion
félisten
-
4nick8
őstag
válasz
ViZion #105713 üzenetére
Vagy ez: FGG HE billentyűzetek.
-
micafighter
nagyúr
válasz
ViZion #105713 üzenetére
Ha ténylegesen érdekelnek az analóg funkciók, akkor ott a szoftveres támogatás is fontos a HE mellé, de egy próbát megérhet ilyen áron. Én a banggoodon 14k körül vásárolt, 60%os, digitális optikai billentyűzet hardverében kellemeset csalódtam, egész jól egyben volt az árához képest. Szoftverét azt nem próbáltam.
Egyébként HE billentyűzetet össze is tudod legózni, Wooting, Geon árul külön kapható HE nyákot pl, azokat elég sok billentyűzet házba bele tudod pakolni, persze úgy se lesz olcsó, de a választott nyákkal jön a gyártója szoftveres támogatása is.
-
Mephike
őstag
válasz
ViZion #105713 üzenetére
A "HE feeling" részemről sokkal jobban függ a szoftvertől. Persze jó dolog itt is a fémház, meg a jobb kapcsoló, de megette a fene az egészet, ha körülményes/hiányos/igénytelen a szoftver. Hiába szép a hangzása valaminek HE-n, ha gyötrelem beállítani az érzékelési pontot, ha fél órát kell kattogtatnom, hogy úgy működjön billentyűzet ahogy szeretném, vagy sokáig tart megtalálni beállítani mondjuk a kapcsolóknál bizonyos funkciókat, mert el van dugva, vagy nem egyértelmű a szoftver működése.
-
Ispy
veterán
válasz
Mephike #105712 üzenetére
De akkor mi a seeling point itt? Mert ha a hang nem számít, sőt kifejezetten irrítáló (a korábbinak legalább semmilyen hangja van), akkor miért lenne ez jó vétel 500 dollárért, amikor ugyanezt megkapod a feléért? Oké, ez bouncy, de ugye ez nem számít, hiszen csak a wasd, gépelni nem ezen fogsz. Elvileg.
Ha viszont gépelésre is alkamasnak tekintjük, ahol számít a hang és a gépelési élmény, akkor ez egy nulla.
-
Mephike
őstag
Most a HE mánia miatt a gamerek jobban hülyének nézése és lehúzása megy, mint az RGB korszak elején.
Engem nem zavar, ha egy HE billentyűzetnek kicsit rosszabb a hangja, mint egy normál mechának. Egészen más a célközönség és az elvárások. Pistiékét nem fogja érdekelni ha peng a cucc, a lényeg, hogy 8k és 0,125ms felirat meglegyen a dobozon.
De mondom, ez nem is lenne gond. Most volt nálam egy ATK billentyűzet, teljesen kulturált a hangja, persze csak a maga világában. (HE)
Keybored gyanítom, hogy arra gondolt, hogy a saját kategóriájában egész jó hangzása van az OW60-nak. Kétlem, hogy ne érezné, hogy azért ennél nála már volt jobb billentyűzet.
Ugyanakkor ennyi pénzért mint ez az OW60 biztos, hogy nem ezt venném még a HE részlegből sem. -
dqdb
nagyúr
csak csillivilli dizájnal
Amit megkapsz a 150-200 dolláros árkategóriában is. Most a HE mánia miatt a gamerek jobban hülyének nézése és lehúzása megy, mint az RGB korszak elején.-----
[link]
Alice + numpad normál és southpaw változatban, hogy legyen valami jónak tűnő cucc is említve maWind Studio, kiosztás terén mindig is bevállalósak voltak (a manapság 98%-os néven futó kiosztást nekik köszönhetjük), közepes gyártási minőség és túlárazás volt a jellemző rájuk, az utóbbit szerencsére mostanában dobták, és ez is egészen jó áron megy
-
Ispy
veterán
Mondjuk Keyboredet sem értem, hogy mondhatja erre a szarra, hogy jó, értem én, hogy a régi szarhoz képest ez egy más szar, de attól ez még messze van a jótól, ezt ő is tudhatná, volt pár jó board már a keze alatt, kicsit elkezdett kurválkodni a csávó, nem is volt mostanában értékelhető videója, kár érte.
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
Egyébként 500 dodo körül már ilyet is lehet majd venni, bár én ezt is soknak tartom, igaz itt legalább van oka.
Mondjuk egy pc top raw copperal azért elférne az asztalomon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest