-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
-
őstag
Sziasztok!
Hol lehetne billentyűzetet tapizni? A barna és a piros kapcsolók között kellene döntenem, hosszú távra tervezem, így valszeg Keychron vagy Varmilo (esetleg más...) házatáján nézelődnék."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Domonkos
addikt
válasz 0xmilan #75394 üzenetére
lol. Nincs semmi. A maganhangzokat szeretned a kozepso sorra, plusz a 't'-t es az 'r'-t. Kb. ennyi. Mondjuk ezt barmely mas kiosztas is tudja, amibe legalabb 5 perc munkat fektettek. A qwerty kriminalisan rossz. Qwerty-rol akarmire valtasz, szinte garantalt, hogy nyerni fogsz vele - nyelvtol es felhasznalastol teljesen fuggetlenul is. Dvorak-Colemak-Workman felhozatalban mar egy kicsit erdekesebb a kerdes.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
0xmilan
addikt
Ketfele kapcsolo van a hirdetesben. A 3 pines clear top, de az 5 pines teljesen milky.
Mas:
Hasznal valaki Colemak (DH) kiosztast? Magyar szovegben is nagy a 'T' es 'E' gyakorisaga peldaul, ami miatt jo lenne, hogy ezek a home row-ra kerulnek. Az erdekelne, hogy van-e barmi buktato a magyarban, tehat pl. olyan karakter-kapcsolat , ami Colemak-en egyertelmuen nehezebb a QWERTY-hez kepest. -
Molydeus
őstag
válasz 4nick8 #75391 üzenetére
A keretbe csak az ABS magyar készlet fér bele, ebben igazad van.
Nekem semmi bajom a Varmilo-kkal, de ha a halkság kritérium, akkor szerintem nem árt egy alternatívát is megemlíteni, mert abban vagy megfelel vagy nem, de utóbbi esetben csak a forrasztópáka marad, mint lehetőség.M.
-
4nick8
őstag
válasz elite.cs11 #75390 üzenetére
Az alap mivel folyamatosan hozzáérsz a billentyűkhöz.
-
Mephike
őstag
válasz Celithrandi #75382 üzenetére
NA akkor javítok, bocs még egyszer.
Az alábbiakat találtam:
1. Aliexpress, ABS, fekete, 87 keycap, pl: nincs G1-4 gombok
2. Aliexpress, ABS fehér, 87 keycap
3. Aliexpress, ABS, többféle szín, full szett, a cégről van, a termékről nincs visszajelzés
4. Amazon, ABS, többféle szín, full szett
5. Amazon, ABS, többféle szín, többféle kiszerelés. Gyanítom, hogy az 1-2. pontban lévők vásárolhatóak meg itt is.
Minőségről nem tudok nyilatkozni. Nézd az értékeléseket, ha tudsz Paypal-t használj fizetésnél. A láthatóságról nem tudok nyilatkozni, de talán a fekete/fehér láthatóbb fény nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz Celithrandi #75382 üzenetére
A Keychron low profile keycapjei jutnak most eszembe:
1. Átengedik a fényt, ABS, kétféle színösszeállítás, kb. 2 hét alatt ideér, bár az ünnepek ennek lehet bekevernek: Low Profile ABS LSA Full Set Keycap Set
2. Nem engedik át a fényt, PBT, EMAG: Low Profile Double Shot PBT LSA Keycap Set
Tartósság szempontjából várhatóan a PBT lesz a jobb.
Ha a Keychron oldaláról rendelnél, akkor nincs vám+áfa, egyéb dolgok, annyit fizetsz, amennyit a weboldal mutat vásrláskor, mások is rendeltek már onnan. -
Celithrandi
addikt
Esetleg Logi G915 TKL re tudtok cap szettet ajánlani? Igazából csak annyi a bajon a gyárival, hogy ha ki van kapcsolva a fény akkor egyáltalán nem látszanak a gombok és sajnos pl a számsort nem kezelem vakon Fényeket sosem használok, így teli fekete billantyűk teljesen megfelelnek. US ANSI TKL konkrétan LP kivitelben. köszi.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan billentyűzetet ajánlani ami jól látható módon világít fehéren ( bár gondolom mai billentyűzeteken már minden szín beállítható) de csak billentyűzeten lévő betűk, alatta ne szűrődjön ki fény.
Köszi
SfefeAz élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #75378 üzenetére
Ha a ház alsó része fehéres és a felső része víztiszta, akkor az a G Pro lesz valószínűleg. Ez, az általam linkelt milky Pro és a G Pro 2.0 egymáshoz nagyon hasonlítanak, gyári kenés, nagyon simán járnak, valószínűleg csak hangra van némi különbség közöttük az eltérő műanyagok miatt.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Celithrandi
addikt
baromira halk ez a széria lineáris kapcsolóknál. Picikét hangosabb csak mit egy membrános, ezért mertem rákérdezni.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #75374 üzenetére
Elvileg a rugó is eltér, a 2.0 esetében meg van kenve.
Nekem a sok sárga Gateron Pro közül ezzel van tapasztalatom innen: gyárilag meg van kenve a kapcsoló egészen jól/konzisztensen, de a rugója eléggé ritkán hajlamos pengeni. Ez utóbbiból nálam a soha az elfogadható gyakoriság, így megkent rugóra cserélem a gyárit, és utána egy nagyon jó kis kapcsoló lesz belőle olcsón.
Ugyanitt akad ~150 darab sárga Gateron rugó elfekvőben, kidobni nem akarom, akinek kell, viheti, ha eljön érte (valamint Gateron X és Cherry MX Black rugó is akad).
-
0xmilan
addikt
Apropo gateron kapcsolok. A G Pro 2.0-val van tapasztalata itt valakinek?
Ha jol ertem, akkor ezt az "RGB condenser"-t leszamitva ugyanaz, mint az elodje.... a finalmouse kozben posztolt egy kapcsolot.
"10 more days until we conquer the keyboard industry."
A tobbi tweetjuk is vicces az elmult napokbol.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Celithrandi #75372 üzenetére
Egyik sem halkított, ami feltétel volt, és még halkítani sem lehet ezeket.
-
BitRider
senior tag
válasz nyunyu #75369 üzenetére
Azt csak a külső miatt dobtam be, nem az a cél, hogy azt a billentyűzetet vegyem.
Olyasmi kell, ami már nagyjából megfelel az elvárásaimnak – még akkor is, ha majd utólag kell rajta moddolnom idővel, ha szükséges. Mindenesetre legyen Silent Red opciója alapból és ne cserékkel, meg újabb pénzadagok égetésével kelljen megkezdenem a használatot.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz BitRider #75368 üzenetére
Ezt csak oringgel tudod utólag halkítani, anélkül biztosan kopog, ahogy tövig ütöd a Kailh Redeket.
Az meg jó kérdés, hogy a belseje mennyire visszhangzik, ha nagyon csépeled.Mivel nem írják, hogy cserélhetőek a kapcsolói, és a képeken is csak egy kupakkarcoló műanyagdarabot látok a billzet aljába elrejtve (garantáltan zörögni fog, ha nem veszed ki), ujjodacsípőt nem, így a kapcsolók nagy valószínűséggel be vannak forrasztva, és csak pákával, garivesztés után tudod tuningolni/komolyabban halkítani.
(Kailh kapcsolóknak amúgy is 2x vastagabb a lábuk, mint a Cherryknek, így a Cherrynél vékonyabb Outemu socketekbe biztosan NEM férnek bele)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
BitRider
senior tag
válasz Mephike #75347 üzenetére
Rendben, akkor fussunk neki így:
1. Összeg: 20-40
2. Használt / új: új
3. Mit használok most: gumiharangos IBM
4. Mire használnám: írás + játék
5. Milyen típust keresek: mechanikus, leginkább Silent Red
6. Melyik tetszik: SPC Gear Tournament GK630K
7. Kiosztás: magyar
8. Méret: teljes, vagy pedig numerikus rész nélküli
9. Extra: szimpla világítás (lehetőleg szoftver nélkül), ne visszhangozzon az egész váz, és jó ha van súlyaA Cherry MX Silent Red a legszimpatikusabb így, a gumiharangosom után, ahogy nézegettem. A blue kiidegel, de tesznek már volt nálam brown is, ami szintén nem állt kézre, egyszerűen zavar a kattogás, játék közben meg nem nagyon tudtam használni. Már annak is örülök, ha végre megtalálom az ősi gumiharangos utódát.
Az említett GK630K főleg a ferdén lecsapott alsó él miatt tetszik. Nem hiszem, hogy csuklótámasszal használám, így viszont hasznos, ha van valami alsó kerete, amire a hüvelykujjam tudom rakni.
-
Mephike
őstag
válasz Alpha630 #75366 üzenetére
Volt valamikor, pár hónapja.
Most még a kékből van. Egész jó minőségűek, bár az ékezetes karakterek méretei és talán vastagságuk nem olyan, mint a normál karaktereké. Ettől függetlenül szerintem nem rossz vétel.
Nyunyu írt részletesebben az ő szettjéről a #73222 hozzászólásban, ami szintén Keychronos bár ne HUN feliratozású, de gondolom ugyanazokban az öntőformában készültek, ugyanazon technikával. (Javítsatok ki ha tévednék.)[ Szerkesztve ]
-
Alpha630
tag
Sziasztok!
Ebből volt valaha készleten? (Magyar...)
[link]
Ha volna valakinek eladó példánya, szívesen megvenném.
Jó minőségűek lehetnek?[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
3 féle Gateron Red van itthon, sima, Silent Red és Red Pro, elvileg mind 45g-os, de mindnél kicsit más rugóerőt érzek. Jelenleg mindegyik másik a bill.-ben van és másfajta kupak van rajta, de GMK klón PBT dye-subbal tudtam összehasonlítani a simát és Silentet ill. Aifei double-shot (blended) PBT/ABS-szel a Silentet és a Pro-t. Nálam kb. így alakult a sorrend ez alapján sima<Pro<Silent, de minimális az altérés, mind olyan tartományon belül van, ami nekem megfelel és nem emlékszem, hogy valaha is véletlen elnyomásom lett volna azért mert túl könnyűek lennének.
Szóval személy szerint simán elhiszem, hogy egy másik gyártó 45g-os linerása könnyebb vagy éppen nehezebb egy adott bill.-ben, hát még egy másikban.M.
-
Khaosz55
addikt
válasz nyunyu #75362 üzenetére
Nekem TKL van, azt programoztam makróba. Mindegy ár érték arányban csúcs szerintem a Redragon Kumara, közel 3X annyiba kerül a Ducky one, kizárt hogy annyi pénzt még egyszer adnék érte, főleg az elfuserált karácsonyfa világítás miatt, persze ha valakinek az tetszik....
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz mrviceguy #75359 üzenetére
Az egész Cap sorozat eddig kimaradt nekem, és valószínűleg ki is marad a jövőben is a milky yellow Pro és az X miatt, így ezekkel nincsen még megnyomkodásos tapasztalatom sem.
Ami biztos, hogy a Gateron alapszínű kapcsolói közül a hivatalosan 45 grammos red könnyebb, mint a Cherryé, és inkább 40 grammosnak nevezhető, szóval lehet, hogy a Cap sorozatnál is alálőnek kicsit a valóságban az elmélethez képest (a rugó biztosan eltér a sima piroshoz képest, mert a Cap kapcsolókba nagyobb átmérőjű kell).
0xmilan: mit ártottam neked?
-
nyunyu
félisten
válasz Khaosz55 #75360 üzenetére
Teljes One2-n vannak hangerő gombok a numpad felett.
Más kérdés, hogy ez egy szerelhetetlen billentyűzet.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Khaosz55
addikt
Nekem egy fekete pácolt fenyő asztalom van. Most veszek rá alulra rezgés csillapító 1.7-2.2mm vastag öntapados bitumen lapot. Autohifiben használják. Attól olyan lesz mintha 10cm-es lenne az asztal vastagság. A redargon aljába is raktam, olyan mintha 5x vastagabb lenne a műanyag. Nagyon jó érzést ad az anyagnak.
-
Khaosz55
addikt
válasz Dr. Akula #75354 üzenetére
Most vettem Redragont Kumara-t. Van egy Ducky One2 silent red-em. A redragkon jobban szeretem. Kicsit moddoltam (teflonos szilikonnzsír, O-gyűrű) meg jönnek hozzá a silent kapcsolók. A megvilágítása sokkal jobb mint a ducky-nak. A Ducky a komplett billentyű szigetet megvilágítja ezért a kupakon nem látszik annyira a karakter. Annyi a különbség, hogy a Ducky-nál fehér a sziget a redragkonnál meg fekete, de sokkal kellemesebb a megvilágítása. Illetve a módok is jobbak.
Redragkonnál van dedikált gomb a hangerő szabályzásra, a Ducky-nál csak úgy ha makróban programozod.
-
mrviceguy
tag
Szóval ja, ha a gyártó azt állítja, hogy a 45 grammos kapcsolója könnyebb, mint másik gyártó 45 grammos kapcsolója, akkor hülyén hangzik, de igaz lehet.
A ±15g-ból következtetve viszont pont az ellenkezője is igaz lehet. Nekem pl a VEM109-en Sakura kapcsolókkal alig van kézrátétes fals érzékelésem, a Q2-őn a Gateron Cap Red-ekkel meg állandóan volt, úgyhogy cseréltem is rajta ink black-re, és azóta az is öröm-bódottá'.
Persze ez sem vegytiszta mérés, mert keycappeket is össze-vissza cserélgeti az ember, és az 1.3-as/1.6-os Dye Sub PBT meg a double shot nem egy súlyban mozog (mondjuk azok a 0.whatever grammok annyit nem számítanak elméletben) -
Mephike
őstag
válasz lypen99 #75349 üzenetére
Tőlem kapsz egy Redragon Kumara ajánlatot. Tényleg jól modolható, sokan szeretik, hogy cserélhető benne a switch, vállalható az anyagminősége. Ha a bátyád fogékony a fejlesztésre, akkor ez egy remek választás neki. Könnyebben tud ezzel előrébb lépni, mint báemelyik Asus vagy Razer termékkel.
-
Dr. Akula
félisten
válasz lypen99 #75349 üzenetére
Amit itt ajánlani szoktak minimumként, az a Cooler Master CK530. Régebben 30k volt, most rájött a válság, de az első 2 ajánlat ha valós, akkor 30k-ból még mindig meg tudod úszni. Gémelni mondjuk MX Red jobb lehet, de az MX Brown se gáz. Ennyi pénzért örüljünk hogy van.
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
Be kell fussak ide is, és nem nekem lesz hanem ajándék bátyámnak, megvan áldva az Asussal, de hátha van valami jobb ajánlat.1.Mekkora összeget szánsz rá? 25k nagyon max 35k
2.Használt szóba jöhet? Nein
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Azt hiszem valami Hama gaming billje van most
4.Mire használnád a billentyűzetet? Gamel sokat, FPS (R6 stb)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mecha ofc
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nézegettem, de egyenlőre nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Jöhet ajánlat numosra és anélkülire is
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Világítás rulez
Köszönet -
0xmilan
addikt
válasz Mephike #75347 üzenetére
Mar jo regen jeleztem, hogy 3 halott link is van az osszefoglaloban: Domonkos logout posztja meg alatta a ket kep az ANSI vs ISO kiosztasokrol, de meg nem lett megcsinalva.
Elvileg a "proba" topikba kellene posztolni az ujat es onnan tudja betenni egy mod, de ebben nem vagyok biztos. -
BitRider
senior tag
Ajánlott billenyűzetek
Legutolsó frissítés : 2018.12.19. -
elite.cs11
senior tag
válasz grizlisandor #75340 üzenetére
Varj amig megtudod hogy mennyi egy GMK szett (ami doubleshot abs)
-
Celithrandi
addikt
válasz grizlisandor #75340 üzenetére
hát idén már ne nagyon várj forint izmozást, esélyes, hogy hétfőn még kapunk salakot
-
grizlisandor
veterán
válasz Dr. Akula #75316 üzenetére
Köszi.
(#75317) Enton & (#75320) dqdb:
Köszönöm az infókat.Olvastam a topikban, hogy a gyári Cherry keycapek nem valami acélosak, ezért pörgök rajta.
Basszus, ezeknek a PBT keycapeknek megkérik az árát.
ISO Keychron Q6 Red Switchekkel adná, de erősíteni kellene a forintomon!
-
0xmilan
addikt
Na erre nem is gondoltam, pedig feltunt mar korabban a ±15g, de annyra nevetsegesen nagy erteknek tunt, hogy nem hittem volna, hogy ez tenyleg ezt jelentheti.
Kozben atraktam az XD75-be a Q3-bol a Gateron G Pro red kapcsolokat meg lecsereltem teljesen az XDA blank kupakokat a Keychron cherrysre. Az OSA profil szerintem jobban kezre all, bar ott ugye a Q3 eseteben segitett az is, hogy tudtam, merre vannak a gombok.
Ez az XD75 plate/haz annyira alul van meretezve, hogy alig tudtam kieroszakolni belole a sarga kapcsolokat. Az egyiket sikerult is kinyitni kiszedes kozben.
Irni meg nyilvan nem tudok meg vele, ez a hsz is 7 percbe telt, de keszulnom kell a Dygma Defy-ra valahogy, mert par honap mulva megerkezik. -
dqdb
nagyúr
[link]
ez nem a Finalmouse jövő héten bejelentésre kerülő billentyűzete, hanem egy másik, a konstrukció határozottan érdekes, érdemes a kommenteket is végigfutnitAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
+1 - a tőled kapott Milky top Gateron Yellow és a Kailh Box Jade is 50 g-os kapcsoló, de érzésre simán azt mondanám, hogy a Gateron 40, a Jade meg 55 g. Érzésre a Gateronok útja rövidebbnek érződik, pedig az érzékelési pont mindkettő esetében 2 mm, a teljes út a Gateronnál 4 mm, a Jadenál meg 3,6 mm, szal vakteszten jól megbukénk velük.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #75335 üzenetére
Ha egy kapcsoló simán jár, akkor azt sokkal könnyebbnek érzed ugyanolyan rugóerő ellenére.
A kapcsolók rugójára egészen mókás tűréshatárokat ad meg minden gyártó, az a 45g az adatlapon 45±15g minden nagyobb gyártónál, míg a külön kapható rugóknál ez legfeljebb ±1g szokott lenni, de sokszor ennél is kevesebb. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy két egyszerre gyártott kapcsoló között ilyen brutális különbség van, hanem azt, hogy egyik batch simán lehet csak 42 grammos például, míg a másik mondjuk 47 grammos.
A piros-barna/sárga-fekete 45-50-55 grammos értékek így inkább kategóriák, amikre lőnek (a fenti tűrésekkel belefér), mint pontos értékek.
Szóval ja, ha a gyártó azt állítja, hogy a 45 grammos kapcsolója könnyebb, mint másik gyártó 45 grammos kapcsolója, akkor hülyén hangzik, de igaz lehet.
-----
Csak én utálok villanyfénynél forrasztani?tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
0xmilan
addikt
válasz elite.cs11 #75333 üzenetére
De nem erted! Az egyik 45 g konnyebb, mint a masik, mert a Varmilo blogposztja azt irja!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #75332 üzenetére
Sakura EC Switch V2
Sakura EC Switch is also famous and loved by several users. Due to its 45g of actuation force, the Sakura switch is lighter than cherry MX red and speed silver.
[link]Látom, közben teljesen lecserélted azt, amire válaszoltam.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
[Varmilo EC Sakura] - 45 g
[Cherry MX Silent Red] - 45 g -
0xmilan
addikt
Elovettem az XD75-t, amit meg nyaron epitettem Gateron G Pro Yellow kapcsolokkal es elkepeszto, hogy mennyivel nehezebb, mint a Red, ami a Keychron Q3-ban van, pedig csak 5 gf a kulonbseg. Par perc jatek utan annyire elfarad a kezem, hogy meg fel oraval kesobb is erzem.
Nem szeretne valaki piros vagy feher Gateron G Pro-kat sargara cserelni? -
Horvi
őstag
válasz janosibaja #75306 üzenetére
Ha csak pár "apróságot" kötsz rá akkor alapvetően nincs rá szükség. Én speciel használok de csak azért mert amúgy is volt itthon, meg külső hangkártya is megy róla a billentyűzet és az egér mellett.
Hello darkness, my old friend...
-
MODERÁTOR
Sajnos vissza kell adnom ezt a sakura kapcsolós varmilot. Nagyon szenvedős rajta a gépelés, és a bottom out hangos nagyon. Hiába vajsima a mozgás, elképesztően érzékenyek a gombok. Szerintem visszamegyek a bevált red silentre, hacsak nem találok valami jobb megoldást.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
nyunyu
félisten
Kupakológia sorozatunk mai adásában:
Cherry profilos billzeten OEM kupak:
OEM profilos billzeten Cherry profilos kupak:
"Cherry profil" vs Win gombos Cherry, just for fun:
(Winkeyless ('88-'98) vs Win gombos ('95- ) Cherry különbség)
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #75321 üzenetére
Vadonatúj DCS-eket tettem rá, szóval bár eléggé passzentosak, de nem szorulnak rá extrém módon.
Előbb feszegettem le egy régi MX Clearről a klasszikus kupakokat, alig akartak lejönni róluk csavarnyúzóval alányúlva
A vintage MX Clearek hírhedtek a túlméretezett keresztű stem miatt, szeretik megrepeszteni a kupakokat.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
3 hete használok egy billentyűzetet vadonatúj, kenőanyagot nem látott MX Blackekkel megépítve
Mennyire szorul rájuk a kupak?
Előbb feszegettem le egy régi MX Clearről a klasszikus kupakokat, alig akartak lejönni róluk csavarnyúzóval alányúlva, elő kellett keresnem a drótos kiszedőt, hogy le tudjam húzni őket.
Visszapattintáskor meg határozottan kattant a stemen lévő kivágás, aztán megint rá volt gyógyulva a kapcsolókra a kupak.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz grizlisandor #75315 üzenetére
A lenti két billentyűzetben gyárilag kent kapcsolók vannak?
A Cherrynél kizárólag a most megjelent új MX Clear és a hamarosan megjelenő MX Nixie lesz gyárilag kenve, a többi kapcsolójuk nincsen, és amíg az öntőformákon nem javítanak radikálisan, addig ennek nem is lenne értelme. A Cherry kapcsolói újonnan eléggé karcosan járnak, mert a műanyagok felülete a simától távol áll, és amíg a nagyja nem kopik le, addig nem érdemes kézzel sem megkenni, mert a kenőanyag is kevés az egyenetlenségek eltüntetésére. Custom vonalon 1-2 hónapnyi használat után szokták ezeket általában megkenni, simák még ekkor sem lesznek kenés után, de legalább bántóan reszelősek sem. 3 hete használok egy billentyűzetet vadonatúj, kenőanyagot nem látott MX Blackekkel megépítve (rugócsere volt könnyebbre-jobbra, hogy legalább rugóhang ne legyen), mostanra már határozottan érezni a különbséget a betűk és az F-sor közöttBár az összes kapcsolóra igaz, hogy bekoptatás után megkenve jobbak lesznek, de általában a különbség elhanyagolható, kivéve a Cherryket vagy a Kailh-től a Cream kapcsoló hasonló még, azt is előbb mindenképpen be kell járatni.
A Nixie-nek a tesztek alapján friss öntőformái vannak, de csak az idő fogja megmondani, hogy tartják az induló szintet vagy a szokásuknak megfelelően hagyják gyorsan leromlani ezeket, és o
A gyári kenés nem mindig pozitív, vannak olyan kapcsolótípusok, amelyek hírhedtek a pocsék gyári kenésről, és vannak olyan kapcsolótípusok, amiket nem kell megkenni, mert gyárilag olyan simán járnak.
Vagy mind1, mert ez tulajdonsága a mechanikus billentyűzeteknek, hogy x időnként meg kell kenni a kapcsolókat?
Kapcsolót három dolog miatt szokás kenni:
1. reszelősen jár
2. peng a rugója (a gyári rugók általában nem túl jó minőségűek, de még a jó rugóknál is előfordul néha)
3. a tipikus kenőanyagok mélyítik kissé a hangját, ami kellemesebb a fülnekElsőre furcsának tűnő módon ha folyamatosan használod a billentyűzetet, akkor nem igazán kell újrakenni a kapcsolókat, mert azzal, hogy gépelsz, a filmszerű réteget alkotó kenőanyagot újra és újra szétkened a felületeken. Ha évekig szekrénybe teszel egy megkent kapcsolós billentyűzetet, akkor elvileg előfordulhatna, gyakorlatilag az a tapasztalat, hogy ettől nem kell aggódni.
A kapcsoló megkenéséhez azt szét kell szedni, szóval ha nem hotswap egy billentyűzet, akkor az azért egy eléggé időigényes művelet.
O ring egyik billentyűzethez sem szükséges?
Az O-gyűrű egy kényszer- és félmegoldás csak. A halkított kapcsolós többek között tompítják a bottom out hangját, amit az O-gyűrű is csinál.pengés?(vea109 v2 már nem probléma?)
A Varmilo a Cherryre fogta, szerintem inkább a Varmilo volt a hibás. Volt egy időszak, amikor többen panaszkodtak itt, azóta nem jött senki sem ezzel, szóval úgy néz ki, hogy csak egy sorozat/rövid időszak volt érintett. 14 napod van arra, hogy kiderüljön, mi a helyzet.CHERRY MX BOARD 3.0 S billentyűzetre milyen típusú keycapek kellenek?
Teljesen szabványos 6.25u alsó sorral jön, körülbelül bármi rámegy, aminél van ISO támogatás. Az a billentyűzet különlegesnek számít a nagy gyártók modelljei között, Enton képén is látható, hogy nincsen plate, a kapcsolók és a stabilizátorok a nyákon ülnek. Emiatt ami nincsen, az biztosan nem tud pengeni, és az egész belső is kissé rugalmasabb lesz, mert a gépelés erőhatásait az alapvetően rugalmas nyák veszi fel, nem pedig a merev plate+nyák páros, és halkabb lesz maga a billentyűzet ugyanolyan kapcsolókkal. A plateless felépítés másik bónusza, hogy kiforrasztás nélkül ki lehet nyitni a kapcsolókat, és megkenni, ha úgy éreznéd.Én a kettőből az MX Board + jó minőségű kínai dyesub PBT kupakkészlet (XMI, Shenpo) párost preferálnám a Varmilóval szemben, de drágábbra jön ki, és ha a magyar felirat fontos, akkor a Varmilo kupakjait nem közelíti meg semmi sem.
Gondolkozom, hogy berendelem mindkettőt és ami ár/érték arányban jobban tetszik az marad.
Tedd ezt, a 14 napod lesz dönteni, mert hiába mondjuk, hogy szerintünk ez vagy az jobb, az számít, amit ujjaid éreznek.nyunyu: R1 alapján szerintem is inkább Cherrynek néz ki, de a két 2u eléggé bezavar a képbe, és nem látszik rendesen a sorok íve.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Legtöbb mechanikus Cherryn még mindig Cherry profilú kupak van.
Kivétel talán csak a lapos kupakos MX-Board 2.0 és 3.0 volt.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Enton
addikt
A lenti két billentyűzetben gyárilag kent kapcsolók vannak?
Cherrynek nincs gyári kent kapcsolója, max kézművest lehet belőle találni valami canadai vagy miféle store-ban ha jól rémlik.
...x időnként meg kell kenni a kapcsolókat?
Ezt kapcsolója, felhasználói szokás/intenzitás, kenési vastagság, külső behatások mennyisége/milyensége nagyban befolyásolja.
Személyes tapasztalatom azt mutatja hamarabb cserél az ember kapcsolót, bill-t mintsem újrakenés jönne szóban bármilyen módon kent kapcsolóval is. De amúgy egyéni pref és idő kérdése.-pengés?(vea109 v2 már nem probléma?)
Utóbbi időben 89%-ban igen a v2 inkább pcb-t/biost ha érintett, kapcsoló cherrytől jön az olyan amilyet épp kaptak. Ha ott nem lett új széria akkor ha fogadni kellene én a pengésre tenném a nagy lét.
CHERRY MX BOARD 3.0 S billentyűzetre milyen típusú keycapek kellenek?
WHITE VERSION Double shot / BLACK VERSION front lasered 104+5 gomb, oem profilnak tűnik képről, ha abs ha pbt nagyon rossz nem lehet:
Vagy itt mi is lenne a kérdés.
... magyar lokalizációs:
A szokásos hátraarc opciók. Amikor a billentyűzet áráért kaphat az ember egy illő betűs szettet, és az is megkérdőjelezhető minőségben néha. Keycron kbp van mint két alap, minden létező szettről fotó is régebbről. Csak tudni kell a keresést ügyesen címezni.
[ Szerkesztve ]
Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Dr. Akula
félisten
Silent Red Varmilom van, teljesen rendben van a hangja. Ha nem bottom outolod, akkor 0, amúgy meg nyilván van valamennyi, de azt nem a kapcsoló működése adja.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Varmiloból VA109M ajánlást kaptam, találtam VEA109 típust, mi a különbség a kettő között?
Utóbbiról annyit találtam, hogy nem olyan rég került forgalomba.A lenti két billentyűzetben gyárilag kent kapcsolók vannak?
Vagy mind1, mert ez tulajdonsága a mechanikus billentyűzeteknek, hogy x időnként meg kell kenni a kapcsolókat?
O ring egyik billentyűzethez sem szükséges?Varmilo 109 Red Silent
-pengés?(vea109 v2 már nem probléma?)CHERRY MX BOARD 3.0 S Red Silent
Gondolkozom, hogy berendelem mindkettőt és ami ár/érték arányban jobban tetszik az marad.
CHERRY MX BOARD 3.0 S billentyűzetre milyen típusú keycapek kellenek?
Gondolkozom hosszú távon PBT keycapeket rendelni hozzá, az se baj, ha magyar lokalizációs.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz csabyka666 #75312 üzenetére
Megoldódott! Pár újraindítás után frissült a Swarm, az újabb verzió már felismerte a billentyűzetet!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
veterán
Üdv mindenki!
Segítségeteket kérném. Van egy Roccat Pyro billentyűzetem. Ugyebár a Swarm szoftver ad értelmet neki, abban lehet felparaméterezni. Win7-en jól működik, viszont Win10-en nem látja a szoftver a billentyűzetet...vagyis látja, csak azt mondja, töltsem le a Pyro modult, de hiába megyek rá a linkre, nem történik semmi...és így csak a szivárványos fényt nyomja, amit nem szeretek...
Találkoztatok már ezzel a problémával?
Köszönöm a segítséget előre is!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
0xmilan
addikt
A tapipados billzet temahoz: itt van meg egy versenyzo.
-
dqdb
nagyúr
válasz janosibaja #75304 üzenetére
Igen, jól érted. A linkelt eszközzel sokunknak van pozitív és hosszútávú tapasztalata, akinek problémája volt, annak egy sokat (és valószínűleg az USB szabványt meghaladóan) fogyasztó gamer billentyűzettel, ami az esetedben nem áll fenn, az UGREEN szóra visszakeresve láthatod a tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
Jól értem: laptopba megy az egyik kábel, PC-be a másik és az előlapra, amin négy aljzat van, oda dugjam a jeladót? A gomb lenyomásával fog váltani a két készülék között, hogy melyik kapja a jelet a billentyűzettől?
Azért kérdezem, mert egyszer régen már vásároltam ilyesmit és akkor így nem működött. Jól értem a dolgot? Köszönöm szépen a tippet! -
dqdb
nagyúr
Kimondottan blank a Keygemnél akad kétféle: [link] [link]
Nem blank: Oblotzky, MKEU, Keygem.
GMK, DCS, DSS, JTK, DMK és a legtöbb SA az doubleshot ABS lesz. PBTfans neve becsapós, az doubleshot PBT+ABS mix valójában, a maradék az PBT. A reverse dyesub készleteket, ahol a felirat világosabb, mint a kupak alapja, érdemes lehet kerülni.
-
Zaied
addikt
Sziasztok!
Van valami ajánlott európai bolt ahol jó minőségű PBT (blank vagy DE) kupakkészleteket lehet kapni(Ducky billentyűre kellene)?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz BitRider #75297 üzenetére
Preferred Pro vs K270 vs GMMK:
Gyakorlatilag mindegyiken 15U (~285mm) az alfanumerikus rész szélessége (0-BackSpace), egyedül a billentyűblokkok közti távolság van 0,25U-ra csökkentve a K270-en, emiatt keskenyebb 0,5U-val a numpad végéig.
HP jó édes §'"+!%/=
Nem elég, hogy laptopos szokás szerint lecsíptek 0,25U-t a bal szélső (0/Tab/Caps/Shift/Ctrl) és jobb szélső (BackSpace/Enter/Shift) gombokból, de még a gombok távolsága is csökkent ~18,2mm-re, így az egész alfanumerikus szekció csak 270mm széles. (~14,05U)
830 G8-nál egy oszloppal szélesebb 845 G8 sem járt jobban, azon is 18,2mm gomb távolságot mértem.De ahogy nézem a probléma nem újkeletű, régi 840 G2-mön is 18,2, csak eddig nem tűnt fel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest