-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz janosibaja #75306 üzenetére
Ha csak pár "apróságot" kötsz rá akkor alapvetően nincs rá szükség. Én speciel használok de csak azért mert amúgy is volt itthon, meg külső hangkártya is megy róla a billentyűzet és az egér mellett.
Hello darkness, my old friend...
-
dqdb
nagyúr
válasz janosibaja #75304 üzenetére
Igen, jól érted. A linkelt eszközzel sokunknak van pozitív és hosszútávú tapasztalata, akinek problémája volt, annak egy sokat (és valószínűleg az USB szabványt meghaladóan) fogyasztó gamer billentyűzettel, ami az esetedben nem áll fenn, az UGREEN szóra visszakeresve láthatod a tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz janosibaja #75299 üzenetére
-
dqdb
nagyúr
válasz janosibaja #66166 üzenetére
Mi helyettesíti?
A hátul lévő tolókapcsoló. A több eszközt támogató billentyűzetek szinte mindegyikén Fn+1/2/3 szokott lenni a váltás, ezért írta mindenki azt.Egy billentyűzeten láttam a váltást Fn+Insert/Home/PgUp-ra kötve, az se megszokott, míg nálad dedikált gombot kapott hátul (ami egyrészt drágább a gyártónak, másrészt kényelmetlenebb neked).
-
nyunyu
félisten
Fn gomb az egy billentyűzet specifikus módosító gomb, ami csak az adott billzeten hozza elő a valamelyik másik szabvány gombra definiált extra funkciókat. (pl. hangerő gombok, világítás vezérlés...)
De ezek az extra gomb kombinációk a billentyűzet vezérlőjébe vannak gyárilag behegesztve, nem tudod utólag módosítani őket.
Vagy tudja gyárilag, vagy nem tudja.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Shalee
csendes tag
A képeket elnézegetve számomra kérdéses, hogy van-e rajta FN. Ugyanis nem látom sehol, hogy másodlagos funkciók lennének bármelyik billentyűhöz hozzárendelve.
-
Molydeus
őstag
válasz janosibaja #66161 üzenetére
Most ezt használom:
Ez a 9900M-hez jó lehet, mert van rajta numpad és a hotkey kombóból a ctrl+ctrl+1 és 2-ből a számokat csak onnan érzékeli, az alfanumerikus sorból nem. Egy TKL-nél kellene egy másik, numpados bill. aminek a segítségével makrózhatod a kombót a TKL-re. Ilyesmire gondoltam, amikor azt írtam, hogy kalandos a kiismerése.
Ez pedig a 4 gépes verzió a jelölt, de van belőle 2 gépes is (a 2 gépes kb ugyanaz, mint a fenti):
Mindkettő tudja a HDMI2.0-t (4k60Hz-ig jó a felbontás a monitorhoz) és a bill és egér mellé további USB-s perifériákat is kiszolgál, valamint saját tápról megy, így nem gond a világítás sem.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz janosibaja #66162 üzenetére
Dedikált kapcsoló van a hátulján:
A legtöbb billentyűzetnél külön kapcsoló helyett billentyűzetkombinációra kötik ezt, ezen éppen nem.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz janosibaja #66154 üzenetére
Melyik Rapood van amúgy?
A 9ezreseknél 3 BT eszközt lehet csatlakoztatni és Fn1, 2 vagy 3-mal váltani. Ha bedugok egy USB -s BT dongle-t az asztaliba, egyszer kell csak felismertetni, utána fenti kombóval tudok váltogatni a billentyűzeten. Sajnos az egérre nem megoldás, ott muszája atalpán lévő gombbal váltani meg a színeket figyelni, hogy épp melyike ezsközzel próbálkozik összetalálkozni.M.
-
nyunyu
félisten
válasz janosibaja #66145 üzenetére
Ezért használok KVM switchet az asztali gépem, meg a melós laptop között, abba van dugva az asztali billzetem, meg a mekkmester junifájing vevője, meg a WQHD monitor.
Így elég egy ScrLk, ScrLk, Enter-t ütni, aztán vált a billzet, egér, monitor a másik gépre.
Ha meg véletlenül nem hómoffiszban tolom (idén volt 3 egész nap ), akkor melós laptoppal együtt utazik valamelyik melós billzetem meg az egér, aztán az irodában csak rádugom a billzetet, aztán a mekkmester alján átváltok a laptopba dugott, másik junifájing vevőre.
Mondjuk a displayportos KVM nem volt olcsó, de hát munkaeszköz, és egyszer kell megvenni, amíg van DP a kijelzőn.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz janosibaja #66132 üzenetére
Nem támogat a billentyűzet és egér egyszerre több BT eszközt? Mert ha igen, akkor a laptopra BT-n keresztül mész használva annak a beépített BT vevőjét, az asztali gép felé pedig az adapterrel.
Másik megközelítés egy ilyen lehet, ahol a vevőt ebbe az eszközbe dugod be, és egy gombbal tudod a két rákötött gép között dobálni.
-
janosibaja
őstag
válasz janosibaja #61504 üzenetére
Sziasztok, Trustra, Microsoft 2000-re nincs vélemény?
-
nyunyu
félisten
válasz janosibaja #60986 üzenetére
Vezetékes műfajban a Genius KB-110X ár/érték aránya lényegesen jobb, mint az L K120-é, mivel 2/3 annyiba kerül, plusz fél évig kényelmesebb rajta gépelni, aztán ugyanúgy kuka, mint a zsírúj K120.
De a vezetékmentes Geniusokat még nem próbáltam.
L-eket is csak azért, mert pár éve szívtam a jóárazott napelemes ajtótámassszal, kisebb mínusztecheket meg azért, mert az elektronikájukat szántam a unifyingos mecha projektembe.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz janosibaja #60979 üzenetére
Ha az MK540 17 ezerért sok, akkor lehet nézelődni lejjebb is: MK270, MK295, MK330...
Ugyan azokon nincs csuklótámasz, de szerintem az ilyen anyagmennyiségben és magasságban erősen korlátozott mínusztechekhez amúgy is felesleges: Oldschool billzet vs K375s vs K270Nyilván az ultimate magyar kombó ez lehetne, ha létezne magyar kiosztással.
(Ehhez melyik mekkmestert adják? 2? 2S? színe és logója alapján biztosan nem az első, mert az még plusztech volt. )Kérdés, hogy a kupakprofilja nekem tetszene-e, mert anno nem szerettem gépelni a K750-en, a nemrég beszerzett K375s meg egyenesen botrányos, még a K270-hez képest is.
(Nem tudom, hogy sikerült alulmúlniuk a K120 famíliát.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz janosibaja #60968 üzenetére
otthon végzett irodai munkára keresek vezeték nélküli billentyűzet-egér párost, magyar nyelvűt, lehetőleg kéztámaszost.
Nem tudom, merjem-e ajánlani az L MK520/540-eket.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
makaveli666
senior tag
válasz janosibaja #13795 üzenetére
Nem hiszem, hogy 1 pozitív véleményt is találnál a neten arról a billentyűzetről.
-
makaveli666
senior tag
válasz janosibaja #13793 üzenetére
Én ennyiből ezt venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Logitech G Pro gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus billentyűzet - Glorious Panda, Black Ash
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest