Új hozzászólás Aktív témák

• AlphaLionX

csendes tag

Yo, pár napja operáltam szivacsot a PCB-plate közé és a ház aljába, amitől észrevehetően csöndesebb lett a billentyűzet és a hangszíne is kicsit mélyebb. Viszont most néhány gombnál a felengedéskor (néha lenyomáskor is) hallatszik egy fémes visszhang. Ha kiveszem az adott switchet és megnyomkodom csak úgy levegőben - gyorsan leveszem az ujjam róla, így bármi csillapítás nélkül ugrik vissza alaphelyzetbe - ez akkor is hallható, csak halkabb. Feltételezem ez csak a rugó miatt lehet. Kailh Speed Silver switchekről van szó

Kipróbáltam hogy felcserélem a zajos switchet egy random másikkal, amitől mindkettő csöndesebb lett, de a ping így is hallatszik. Ebből gondolom, hogy a billentyűzet maga is a probléma forrása lehet, de ha kézzel lefogom, felemelem, vastag törölközőre teszem (lol) akkor is szinte ugyanúgy hallatszik ez a hang, szóval szerintem elsősorban a switch. Vagy a plate különböző helyeken eltérő mértékben tompít, passz

Sok helyen látni a spring lube-ot, tapasztalatotok szerint ez megoldhatja-e ezt a problémát? Ha igen, akkor miféle olaj/kenőanyag létezik, amely itthon is elérhető és nem méregdrága? Gondolok itt a sokat hallott Krytox 5000 Ft/3 csepp és hasonlókra, azt lehetőség szerint kerülném, azért ennyire nem zavar a hang. De ha létezik egy hasonlóan hatékony alternatíva, akkor az ajánlásokat szívesen fogadom. Ha nagyon muszáj, akkor EU-s vagy egyéb külföldi forrás is jó lehet, de itthoni lenne a legjobb.
    Illetve bag lube elég hatékony-e ebben az esetben? Az egyenkénti kenés nem túl vonzó időtöltési lehetőség

Új hozzászólás Aktív témák