- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Ha jól látom, akkor még senki nem írt tapasztalatot/véleményt az MG ZS típusú izéről.
Nekem volt szerencsétlenségem 2022 november és 2023 április között használni egyet.
Eredetileg a kereskedőnek írtam, de végül azt hiszem, hogy nem küldtem el nekik."Először is röviden a véleményem: Ilyen rossz autóm még sosem volt, beleértve a használtakat is.
Kicsit részletesebben:
2022 november elején vettem az autót önöknél, nagyon vártam, hogy magaménak tudhassam, mert az első benyomás nagyon pozitív volt. Az első negatív meglepetés az autó kb. egy hónapos korában ért, mikor is az ablaktörlő lapátok a rendeltetésszerű használat ellenére elkezdtek csíkosan törölni, csak viszonyításképpen, a kettővel ezelőtti szintén újonnan vásárolt fapados Skoda Octaviámon 7 év után kellett ablaktörlő lapátokat cserélnem. A következő sokk (ami azóta is tart) kb. egy fél hónappal ezután ért, miszerint úgy elkezdett először random, majd szinte állandó jelleggel zörögni az utastér (de főleg a műszerfalban valami), hogy úgy éreztem mintha egy 30 éves Suzuki Swift-et vezetnék, ezek a zajok a legjobb minőségű utakon néha nem hallhatók. Előfordul, hogy egy nem túl nagy úthibán akkorát rázkódik a kormány, mintha egy nagy kátyúba mentem volna bele, hozzáteszem, hogy nyugdíjas vezetési stílusom van. Ha már itt tartunk, akkor megemlíteném, hogy nemrég egy kicsinek mondható kátyútól elállítódott a futómű, ami csak erősítette bennem azt a félelmet, hogy ez az autó egy nagyon gyenge konstrukció. Rengeteg a hőtágulásra érzékeny anyag a kocsiban, mert ha viszonylag meleg van az autóban, akkor néha előfordul, hogy nem zörög semmi, de nem ez a jellemző. Akkor el is érkeztünk a következő problémához, ami sajnos csak az utóbbi egy két hónapban tűnt fel, hogy nincs hővédő üvegezés az autón, emiatt hideg, de napsütéses időben is olyan meleg van az autóban, hogy kizárólag pólóban tudok vezetni, de így is folyik a víz a hátamról mire hazaérek. Ahogy nézem az autókat az utakon, még a legfapadosabb Dácsiákban is van hővédő üvegezés, ellenben ebben az autóban mindenhol csak sima ablaküveg van. Az infotainment rendszer is instabil, de általában csak nagyon lassú, van, hogy az autó beindítása után fél perccel lesz hang és kép is, és ez a tolatóradarra is vonatkozik, ami ugye balesetveszélyes is lehet. A következő dolog a váltó. Úgy örültem, hogy a Suzuki után végre egy autó aminek elsőre kapcsolhatóak a fokozatai, de az örömöm nem tartott csak kb. három hónapig, azóta a hátramenet (10-ből 9-szer) akkorát reccsen és rándul vele az autó is, hogy ég a pofám, ha valaki a közelben van és hallja mikor hátramenetbe rakom a váltót. Most jön a motor. A teljesítményével nincs nagy gondom, mert a kettővel ezelőtti Skodám 80 LE volt, így megszoktam, hogy ezek lomhák, de mivel az a fajta autós vagyok, aki odafigyel az autójára és ezért pl. legalább hetente ellenőrzöm a motorolajszintet, feltűnt, hogy lassan, de biztosan eszi az olajat. Mikor először ellenőriztem, akkor még kb. 3/4-ig volt az olaj (mondjuk nem tudom, hogy miért nem maximumon), de most kb. 2/3-on van a szint. 10.000 km van az autóban, de félek, hogy az olaj nem fog kitartani az első kötelező szervízig.
Most a kereskedőről írnék saját tapasztalatot. Számomra most bizonyosodott be, hogy tényleg csak addig jó a vevő, amíg ki nem fizeti az autót. Még a Suzuki is többször érdeklődött, hogy mi a véleményem az autóról. Mikor novemberben átvettem az autót, akkor jelezték felém, hogy az ingadozó hideg alapjárat hibát hamarosan orvosolni fogják egy szoftverfrissítéssel, ami utólagos többszöri érdeklődésemre sem történt meg, holott a technikai feltételek már elvileg adottak hónapok óta. Nem kérdés, hogy szó szerint meg kell szabaduljak az autótól, de félek, hogy ez csak csúnya anyagi veszteség árán fog sikerülni. Pedig azt hittem, hogy lesz esélye ennek a márkának, de most már látom, hogy még a Dácsiával szemben se fog labdába rúgni."Végül fél év után több mint egymilliós bukóval tudtam megszabadulni ettól a **artól.
Azóta mikor szembejön egy ilyen, autónak nem nevezhető valami, akkor szándékosan öklendezni kezdek amivel kicsinálom az asszonyt.
Jelenleg egy édesapám által újonnan vásárolt Suzuki Splast használok, de még ez az autó is ezerszer jobb mint a fent említett izé.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
[ Szerkesztve ]
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest