-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Üzemképtelen autó adás-vételénél van valami halasztási lehetőség, kibúvó az eredetiség vizsga alól?
Ha nincs kibúvó vagy halasztási lehetőség, akkor mi a módja? Oda kell vinni trélerrel? És ki a tököm fogja feltolni a rámpára, vagy be a csarnokba és onnan leszenvedni a járművet? Mert a vizsgabiztos nem fogja kint a szabad ég alatt a tréleren megvizsgálni, az a gyanúm.
-
Vismajor01
addikt
válasz Rodzser Mór #218951 üzenetére
Rossztopik: [link]
Amúgy miért kéne halasztás? Az eredetiségvizsga az átíratáshoz kell nem az eladáshoz.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
addikt
2010 óta nincs hivatalosan mobil eredetiségvizsgálat, szóval marad a tréler
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz f4lcon #218953 üzenetére
Az ilyen esetekre kitalálhatnának valamit. Mert sokszor fizikailag nem megoldható a jármű vizsgaállomásra való eljuttatása. Egy szerelvény nem biztos, hogy befér stb.
#218952 Vismajor01
Igen, az átíráshoz.
Ok, azt hittem ez jobb topik ehhez a kérdéshez, mint amit linkeltél. -
addikt
válasz Rodzser Mór #218954 üzenetére
2018-ban vettem egy autót, aminek ki volt törve a bal első kereke, akkor volt olyan cég, aki vállalta, hogy felveszi, megcsinálja az eredetiségvizsgát, majd vissza hozza úgy, ahogy felvette.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Qru
MODERÁTOR
Nincs, el kell vinni treleren. Elotte hivj fel par ceget, hol vallaljak.
#nincsbennetarcsi
-
this is life
Ármester
válasz footy #218812 üzenetére
Szia.
Köszi a tippet, majdnem meg is fogadtam , szembe jött egy magyar yaris, 2009-es, 1 gazdás, 1.3, 87Le, 90k km, mai napig vezetett e szervizkönyv a toyotánál, nem bírtam kihagyni és inkább lemondtam a jazz által nyújtott +8-10 cm jelentette komfortról. 1.8mi+átírási ktg lett a vége.[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Autóvásárlásban szeretnénk tanácsot kérni. Egy fiatal 25-26 éves pár vagyunk és most vagyunk életünk első autóvásárlása előtt. Nem tudom mennyi ideig fog ez tartani, mert egy telefon/laptop/kávéfőző előtt is heteket/hónapokat kutatgatok, hogy mi lehet a legjobb számunkra. 😄
A keret az nagyjából 3M-4,5M-ig terjed és nagyjából ilyen 5-8 éves autókban gondolkozunk (2015 utáni), kb. 70.000-130.000km környékén, de természetesen az autó állapota számít.
Külföldre költözés miatt egyelőre azt gondoljuk, hogy főként hosszútávú utakra fogjuk használni autópályán (700+ km/út), de valószínűleg hegyi utakon is megfordulnánk sűrűn.
Édesapukámnak egy 2011-es Ford Grand C-Max 2.0 dízel automata autója van, amit nagyon sokat vezettem és egyébként nekünk bejön az ilyesmi és az automata is nagyon megtetszett. Méretben ettől sokkal nagyobbat nem szeretnénk, de esetleg ha van az árban városi terepjáró és valamivel nagyobb, az nem baj számunkra. Egyelőre nem sikerült eldönteni az autó méretét, én úgy vagyok vele, hogy habár még gyerkőc nincs, de nem baj, ha nem egy bevásárló kocsi méretű az autó.
Amiben szeretném a segítségeteket kérni és megkérdezni Titeket, hogy ezek alapján milyen autót ajánlanátok? Melyek a megbízható márkák/modellek? Van-e esetleg best buy ebben a kategóriában? Mi a véleményetek az automata váltóról összességében?
Előre is köszönöm!
-
rbalint88
addikt
Ha kulfoldre koltoztok, akkor szamoljatok azzal, hogy at kell iratni oda az autot, helyi rendszam es biztositas, stb.
Minden tekintetben annyira tag parametereket adtal meg, hogy ebbe borzaszto sokfele auto belefer. Nezelodj, hogy mi tetszik, azokat linkeld be ide es megkopkodjuk, hogy mennyire veheto. -
Neoteric
addikt
válasz hobizoli #218960 üzenetére
+1, ha rövidtávon kijöttök, akkor kb kidobott pénz & energia az átírás, ráadásul sokszor a választék is nagyobb itt a német-osztrák vonalon.
tKb. :
Általánosságban, ha sok a pálya, akkor egy kényelmes, de takarékos dízelt vennék. Ha Ausztriába jöttök, akkor egyébkènt sem érdemes nagy motorral venni autót, mert irreálisan drágább hozzá a biztosítás. Automata nice to have, de drágább és pályàn amúgy se váltogatsz sokat, nálam nem lenne top prioritás. Szerpentinekre (szerintem) élvezetesebb is a manuális.Hasonló szempontok alapjàn èn ~2.5 éve egy 9gen 1.6d Civic mellett döntöttem, hūségesen szolgál, ezidáig nem bántam meg.
PSN: ne0teric_sAN
-
hobizoli
nagyúr
olyan autot nezzetek kint, ami kis ccm-s motoros, es relativ egyszeru konstrukcio is, mert nemteknel meg az osztrakoknal nemigazan olyan oradijakkal dolgoznak a szervizek, mint magyarorszagon
hegyvidekes resze jobb egy 100-120lo koruli 1.5-1.6 dizel is, mint egy ennyi paripas szivo benzines
az siman felmegy a emelkedokon a lent ebredo 250-300Nm koruli nyomateka miatt, meg autopalyan sem fog sokat enni
ha hazajonnetek vele ott tokmind1 hogy manual valto van 6.ban 500+ km-n at vagy az automata
automatat plane kerulnem, mert azokra ott kint lehet fizetni mint a katonatiszt, ha vmi nyugje van
ugy lehet szamolni 120-150EUR alatti oradijak nem igazan vannak sehol, az az itteni maszek arak 3-5x-etöbb drón kell ;P
-
426os
őstag
-
hobizoli
nagyúr
-
Vismajor01
addikt
válasz hobizoli #218966 üzenetére
1998 Citroen Xsara VTS
Gyertyák, üzemanyagszűrő, olajszűrő, olaj, alapjárati motor, hátsó lámpa jobb, bal, alsó trapézkar jobb, bal, trapézgömbfejek jobb, bal, kormánymű porvédő, kormánygömbfej, első féktárcsa, első betét, hátsó féktárcsa hátsó betét csere.
->83e ft, munkadíj nélkül, számla nélkül2008 Lexus RX400H
5 cellamodul csere- 5x26e és 1x55munkadíj azaz 185e ft, számlával2008 Prius 2
Hátsó lengéscsillapítók, jobb és bal, rugók jobb és bal és elől-hátul, első féktárcsák+fékbetétek, olajcsere mindenestül, munkadíjjal
211e ftEz mind az elmúlt hónapban, pesten.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Ma megneztem egy Honda Jazzt, 2005 -os, 200k km -el...
A kuszob sarkanal megjelent a rozsda, mas helyen hirtelen nem lattam. Ez mennyire para, vagy kuszob rozadas felejtos?
-
félisten
-
ad4m1337
aktív tag
Valami varosban rohangalosat keresek, havi kb 100km menne bele...
keret olyan 1 - 1.5M, par ev utan meg cserelnem ugy is egy ujabb kia ceed / toyota corollara (amig nem jon a gyerek, feleslegesnek tartok dragabb autot (>5M))
Honda Jazz / Opel Meriva / Opel Corsa D
Ki melyiket nezne?
-
dj79
senior tag
válasz ad4m1337 #218976 üzenetére
jazz drága, meriva, d corsa nekem valahogy nem, főleg nem ekotekkkk motorral.
Jazz/meriva helyett inkább colt/nissan note vonalat nézegetném, dcorsa helyett meg grande puntót, de másfélért van már szintén bulletproof kettes fabia 1.4 is, illetve 1.3 87le yaris is akad (nem1.33!)[ Szerkesztve ]
-
ad4m1337
aktív tag
válasz tboldi #218977 üzenetére
Bocsi, de miert ajanljatok a Lancia Musat? Mar olvastam itt PH -n ajanlast? (lehet azt is te kommentelted, nem emlekszeml
Csak mert ugy tudom nem egy nep autoN, nem latok sokat belole az utakon, potalkatresz is gondolom nehezen beszerezheto?!
A Thesis nagyon vad, mimt valami napolyi maffia verda
[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
Üdv mindenkinek.
Asszonykának keresek egy olyan kis autot amivel melózni jarna napi 20 km, Városba felugrani, gyereket elhozni az ovibol. Ezek ilyen pár km es körök. Neki az Aygo tetszik. Kerekt az autóra kb 1.000.000. 20 kmernél nagyobb távokra, nagy bevasárlasra egyaltalán nem lesz használva, arra érkezik egy Octavia.
Mit gondoltok azokrol az aygokrol ami ilyen árfekvesben vannak? Illetve mi lehet esetleg alternatíva?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
-
chopin42
addikt
Üdv!
Mitsubishi Colt 1.1, vagy valamelyik Honda Jazz vehető?
Városi használat, kevés pénz, első autó, páromnak. Megnéztük a kínálatot Pécs 100 Km-es körzetében, és ezek voltak a legjobbak(?) 800ig. Egyiket sem ismerem, de elsőre jókat olvastam róluk.
A Peugeot 206 cc teljesen rozsdamentes volt, de sem az ASR, sem az ESP, sem a légzsák nem működött, de az index sem ment együtt a világítással, sőt el is dobálta. A gond az, hogy nagyon megtetszett neki az autó, de ezek az elektromos problémák eléggé elvették a kedvem a típustól. Mind ilyen szar?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
dj79
senior tag
válasz Rodzser Mór #218987 üzenetére
Ez így van, ronda formák, ráadásulkemény anyagokból van, cserébe alaposan össze van rakva, nem csörögzörög most így a hidegebb reggeleken sem.
-
Rodzser Mór
senior tag
Nem számítottam rá, hogy ilyen hamar jön reakció
Szóval.... szerkesztettem a #218987-ben a markáns és nem éppen pozitív véleményemet a Colt belteréről. Most egy jóval árnyaltabb vélemény olvasható ott
Más típusoknál az otthonos formájú, színvilágú, tapintású anyagú belsők sem zörögnek.
[ Szerkesztve ]
-
dj79
senior tag
válasz Rodzser Mór #218989 üzenetére
Pedig igazat irtál, pár napja van nálam használatban egy colt Akkor én meg úgy fogalmazok, hogy sokkal jobb az összeszerelési minősége, mint jó néhány hasonló korú modellnek, mint pl peug, citrony, korabeli del-koreai kontingens, illetve a kezelőszervek sem nagyon kopnak, pedig ebben is van már méter.
-
tboldi
nagyúr
A Jazz sem a zörgésről ismeretes. A lötykölődő benzin hangjáról viszont annál inkább.
Én 800 rugó környékén amúgy elfelejteném a Hondát, az épkézláb darabok 1,5-2x ennyibe kerülnek.
Ezt viszont most találtam, kár, hogy a belsejéről nincs kép. -
chopin42
addikt
válasz pit stop #218986 üzenetére
Kb annyit írtunk be, hogy 600-800, Pécs+100km, klíma, és ezeket véltem megvehetőnek. Voltak drágább többet futott rossz autók, és drágább rossz autók, illetve VAG leharcolt példányai, meg egy-két megkíméltebb fabia, de egyik jégvert, a másikat elvitték azóta. Ha esetleg lesz 1.3 colt, akkor az is játszik, de Baranya és környéke elég pusztulat...
A pécsieket át tudom vizsgáltatni, szóval akkor az egyik jazz egy megnézésre játszik, legfeljebb nem vesszük meg. Nézek majd távolabb is, de egyelőre felmértem a megye és vonzáskörzetét.
Kösz mindenkinek!
tboldi
Köszi az ügyeletes Lanciás tippeket, de nem tetszik neki egyik sem. (mondjuk nem tudok vele vitatkozni, bár engem nem bánt annyira a kinézetük, vagy egyfajta bájuk).[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz Rodzser Mór #218993 üzenetére
Találtam belőlük egész keveset futott, megkímélt darabokat (ránézésre), így lehet. Kösz a tippet!
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
félisten
-
nagyúr
válasz szabonagyur #218995 üzenetére
De hölgynek lesz, ez egy fontos összetevője a vásárlásnak.
Vizuális vizsgán át kell mennie, különben...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
félisten
-
Gombinyó
őstag
válasz szabonagyur #218997 üzenetére
Majd miután lerohadt, a hölgy szemében az lesz a hibás, aki ajánlotta az autót.
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #218995 üzenetére
Yep. Én sem feltétlenül a megjelenésük miatt ajánlgatom az Ypsilonokat és a Musákat, az tökre szubjektív (bár abban talán egyetérthetünk mindannyian, hogy a Fiat megfelelőikhez - 2-es Punto és Idea - képest azért érződik az feljebb pozícionálás ), viszont sok vásárlónak a radar alatt maradnak, nincsenek felhájpolva, így adott mennyiségű pénzből esélyesebb jobb állapotút kifogni. Ezzel ellentétben a sokat emlegetett Jazz-ből még a présgép alól menekítetteket is gyakran 1M fölött hirdetik.
Meg nyilván van az ajánlásaimban némi elfogultság és szeretet is e típusok iránt, de kinek nem? Mindenki azt ajánlgatja másnak, amit ismer és kedvel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest