- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz
Gyurek #13586 üzenetére
az elképzelés nem rossz szerintem. Az más kérdés, hoogy ennyit nem adnék egy ilyen alaplapért - hacsak nem kell a HDMI (ja, DP ?)és eSATA. Helyette pl. GIGABYTE GA-B75M-D3V alig több, mint a feléért... Ha kell a 4 RAM-slot, akkor egy ASROCK B75 Pro3-M
A RAM esetében sem biztos, hogy nem olcsóbbat választanék. Ha számít a külső is, akkor talán kingston hyperix vagy Patriot lehetne, ha ez lényegtelen, akkor talán kingmax.. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Gyurek #13586 üzenetére
Nagyon jó ez, amit kinéztél... Bár a 30 ezres alaplapot némileg feleslegesnek érzem, jóformán csak az egy szem DisplayPort kimenettel nyújt többet, mint pl. egy 20 ezres ASRock B75 Pro3... Persze más a chipset is, de az ebből származó hátrányok Téged nem nagyon érintenének (csak 1 Intel SATA3, ISRT hiánya)...
Ha az i5-3550 sokkal drágább (mondjuk 2-3 ezernél többel), mint az i5-3450, akkor vedd az utóbbit... Csak 200MHz a különbség, és a 3450-es is nagyon erős...
FullHD videók vágásához esetleg elgondolkodhatnál egy aprós i7-esen (azért jóval erősebb lenne, mint az i5-ös), és hozzá még 8 giga RAM-on (eléggé érezhető vágásnál az összesen 16 GB)...
De akár egy olcsóbb, sok CUDA magos dGPU-n is elgondolkodhatnál, pl. 25 ezer körül egy 1GB GDDR5-ös GTS450 192 maggal... Timeline render-t pl. nagyon jól meg tudja könnyíteni... Üresjáratban nem nagyon dobná meg a fogyasztást ez sem... De akár bepróbálkozhatnál a Virtu-val is (IGP és dGPU összedolgozás, és váltogatás közöttük), de nem vagyok benne biztos, hogy minden funkció úgy működik, ahogy a fejlesztők szeretnék, még mindig egy kicsit kiforratlan a dolog)... Ehhez kellene egy ezt a technológiát támogató alaplap, pl. ASRock H77 Pro4/MVP, vagy valamelyik Z75-ös, Z77-es... Ez utóbbiak már tuningra is alkalmasak lennének, bár ez Nálad nem játszik...
Az SSD is jó választás, de ugyanolyan jó lenne egy OCZ Agility 3 is (ez is 128 gigás, csak már előre le van foglalva belőle egy rész a zavartalan működéshez)... Ha sokkal drágább a Samsung, akkor én inkább az OCZ-t venném... Arra még figyelj, hogy sem a WW-s végű Samu-khoz, sem az Agility-khez nem adnak beépítőkeretet... (Nem tudom, hogy van-e a házadban, illetve fel tudod-e valahogyan fogatni valami értelmes helyre...)
-
sketchifun
senior tag
válasz
Gyurek #13586 üzenetére
Ennél olcsóbbal is kijössz, például
Asrock B75 Pro-3
de ha fontos a H77
Asrock H77 Pro4/MVPSSD is mnegfelel, hiszen Asrock alaplappal annyit spórolsz, hogy beleférsz a 120-ba. És azért ha belefér egy Samu, én nem vennék Agility 3-mat.
Tehát csak alaplapon változtass. Szerintem.
Szerk:
Hozzá tenném még, hogy a memóriákat is jól választottad meg, komolyabb hűtő alá is beférnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Starlink
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Sorozatok
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- HP ProDesk 400 G4 SFF / i5-7500 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / több db / számla
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fél konfigurációk
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest