Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
Revolit
senior tag
válasz horush #49752 üzenetére
Köszi. De a 4 pines már be van dugva alaplapba, szerintem ez be se menne oda...
Rosszul fogalmazta. Alaplapi integrált hangkártya kivezetésről beszélek. Tehát ugye van az alaplapnak a panelje amin vannak kivezetések (USB-k, PS/2, DVI, HDMI stb) és a legalsó az a 3 jack dugó, na az majdnem egy szintbe van a PCIe slot-al. Elégé meg is lepődtem mikor megláttam -
Revolit
senior tag
Egy i3-2120 mellé FullHD felbontáshoz gtx460 vagy 6850 a jobb választás? Eléggé vegyes az infó e tekintetben...
400W-os FSP táp gondolom el fogja még bírni? Egy HDD, SSD van még rajta meg az i3, más nincs.Egyébként asrock u3s3 alaplapom van, és írtó közel van PCIe slot a legalsó kivezetéshez (hangkártya), gyakorlatilag egy szintben van vele. Oda biztos befér gond nélkül egy 6850/460?
És még egy kérdés: 4 pines vezeték van a tápon, az jó lesz a 460/6950-nek?Köszi előre is a választ
-
Revolit
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat
Fogyasztást én is néztem, hogy kevesebb, és azért nem is elhanyagolandó mennyiséggel. Ez valóban egy igen nyomós érv az Intel mellett, főleg ha még ennyivel jobb is...
-
Revolit
senior tag
Sziasztok. Elnézést az offért, bár csak félig-meddig az
Látom, hogy mindenkinek Intel procikat (i5, i3) ajánlgattok. Ennyire rosszabb lenne AMD? Mert olcsóbbnak olcsó, és egy Phenom 4 magos, sőt, i5 áráért már 6 magosat kapni AMD-ben, szóval ezek nem hozzák az Intel szintjét? Az meg hogy van benne GPU az Intelben, az nem számít úgysem, mert van külön VGA, vagy esetleg működik úgy a dolog, hogy pl ha nem szükséges akkora GPU teljesítmény, akkor lekapcsol a diszkrét VGA és csak a CPU-ba integrált fut? Mert ez nagyon jó dolog lenne Illetve az gondolom nem igazán működik, hogy megosztja a munkát a két GPU?
-
Revolit
senior tag
válasz szasanyi #20494 üzenetére
Most hogy mondod, utóbbi 2 gigabyte házamhoz valóban táppal vettem, viszont a táp mg eleve csupaszon érkezett (FSP táp...)
Na mindegy, megszívtam... megint
Pedig elég régóta én rakom össze gépeimet, és nem rémlik, hogy bármikor is hiány lett volna tápkábelből vagy külön rendeltem volnaNa, mindegy, köszi hogy ezt rendbe raktad nekem. Mai lecke megtanulva: ha nem ház+tápot rendelek (hanem külön-külön), akkor mindig rendeljek külön kábelt is. Megjegyezve....
-
Revolit
senior tag
Elnézést az offért, de hirtelen ez tűnik a legjobb helynek, ahol megkérdezhetném.
Megvettem ma ShellKretor kolléga ajánlása alapján a konfigot (ezúton is köszönet a segítségért! ), a ház amit ajánlott (Cooler Master RC-342-KKN1-GP Elite 342 Black m-ATX) jó lett volna, csak sajna beszerezhetetlen, így ezt vettem. Viszont nem kaptam hozzá tápkábelt
Most először vettem mATX házat, azokhoz nem szokás? Mert már jó ideje Gigabyte házat veszek, és mindig adtak hozzá, ott volt zacsiban a házban. Ennél nem. Ha nem adnak hozzá, akkor holnap veszek egyet a közeli boltban, de ha kellett volna, akkor inkább elmegyek iPon-ig, és megspórolok egy ezrestMellesleg kábelekkel MINDIG megszívom.... most direkt berendeltem SATA kábelekből, mert 2x már azzal szívtam ,egyszer adatkábel nem volt elég, másszor nem volt elég SATA ág a tápon. Na, most mindenféle SATA kábelből berendeltem, mondom HÁHÁ most tuti nem szívok kábelek miatt, erre tessék, hihetetlen
[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
válasz vendingo #19795 üzenetére
Azért azt nem ilyen egyszerű megmondani innen Magyarországról, hogy Ausztriában az jó ár-e, mert mások az arányok (Tisztelet a kivételnek aki tisztában van ottani árakkal/fizetéssel persze! )
Mindenesetre az a tény, hogy mediamarkt-os gép, nehéz elképzelnem, hogy best buy lenne. -
Revolit
senior tag
-
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy netezős gép kellene, i3-ra gondoltam, VGA nem is kell. Visszaolvasgattam elég sokat, és jön új architektúra intel fronton? Valami SB-t emlegetettek Nem olyan sürgős, a mostani konfigomat amúgy is el kéne adni előbb, azt még játékra vettem nem is oly rég :/
Szóval várjak még picit, vagy esetleg tudnátok ajánlani valami viszonylag olcsó, de azért jó konfigot netezésre, és legmegterhelőbb amit kaphat, az 720p-s film, talán nagy ritkán 1080p. Nem is fontos az i3, bár elég sok jót hallottam róla -
Revolit
senior tag
válasz picur220 #11479 üzenetére
C0d3r, Buda76 és picur220, köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem agyament az ötlet
Az ajánlott konfigok jól hangzanak, kb 110-120 ezerért gondoltam én is. Meggondolandó 130ért GTX460-al, ha tényleg csak 7ezerrel drágább, és annyit dob rajta, akkor mindenképp átgondolom. Amúgy egy 1680x1050-es monitorhoz lesz.
-
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Tervezem egy gép vásárlását, most még játékra is használnám, de később inkább csak netezős átlag gép lenne, néha egy kis HD lejátszással megfűszerezve. Nem vagyok képben, ha veszek egy s1156 alaplapot i3 procival, akkor ahhoz nem kell már VGA? Mert arra gondoltam, hogy veszek egy ilyen konfigot, egy középkategóriás VGA-val, és később egyszerűen eladom a VGA-t belőle, és kész is a netezős gép Ez mennyire életképes ötlet? Illetve mi a különbség az alaplapok között? Mert láttam 15e is meg 25e is, és leírás alapján kb ugyanazt tudja. Én pl ezt néztem ki, egy i3-530 procihoz. RAM téren érdemes figyelembe venni valamit? 1333Mhz-esre gondoltam, de sokan mondták, hogy inkább 1600-asat vegyek i3 konfighoz. VGA-t 5750/5770/GTS450-ben gondolkodom.
Aktív témák
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest