Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
válasz csorlala #3248 üzenetére
Szia!
Szerintem nem kell a legdrágább lap, én valamilyen nforce 570-est ajánlanék, szinte minden gyártónak van ilyen lapja megfizethető áron. Én általában kétféle márka közül választok, ha olyan kér gépet aki tök láma, és soha nem piszkálná akkor asus lapot kap, ha pedig olyan aki később meghúzná egy kicsit, ő abitot. A miértre a válasz, annyi, mert nekem így jött be.
4400+ ról elsőre ennyit:
A64 X2 4400+--> Windsor --> 1.35v --> 11 --> 2200MHz --> 64+64 1028 KB x2 90nm
A64 X2 4400+--> Windsor --> 1.2v --> 11 --> 2200MHz --> 64+64 1028 KB x2 90nm
A64 X2 4400+--> Brisbane --> 1.3v --> 11.5 --> 2300MHz --> 64+64 512 KB x2 65nm
Magam részéről az alacsonyabb core feszültségű 90 nanométerest ajánlom.
Legtöbbször olcsó és ''sok'' ram kellett így samsungot, és kingmaxot használtam. És mivel a kiskerekben általába egyszerre hozzák, így mindíg megegyező chipű modulok vannak. Persze megkérem, hogy nézzük meg ezt szívesen meg is teszik, és ha egyformák a ramok meg lehet venni, soha nem volt még velük probléma. Az, hogy mennyi, és milyen ramot veszel, csak a pénztárcádtól függ, de fölösleges a drága gyári kit. Vinyóból én jobb szeretek egy ''kicsi gyors'' 80-ast a rendszernek, lapozófilenak, és egy nagyobbat tárolónak, de ez már nagyon egyénfüggő. 320-as, és 400-as sataII-ket látok mostanában nagyon jó áron. 150-ből pedig egy nagyon klassz kis gépet bütykölhetsz, ha marad pénzed, talán 1950pro helyett beruházhatsz egy 8800gts 320-ba, amennyiben látod értelmét.
Tápra viszont ne sajnálj kiadni akár 15-18 ezret sem.
Üdv!
[Szerkesztve] -
Vandit.
addikt
válasz csorlala #3248 üzenetére
[link]
inkább itt
A ramon meg ne spórolj a GEIL ultra csak 3k-val drágább és nem kicsit jobb.
[Szerkesztve]A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest