Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz hajtömeg #23397 üzenetére
Felesleges 1600-1800 ramot tenni bele mert a proci vezérlője úgy is 1333 megy, ez amolyan lehúzás, sebességbe nem számít semmit, a Buldózernek és a Llanonak fog 1600 menni a vezérlője.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
hajtömeg
aktív tag
Szerintetek mennyire fontos nézni a 20körüli alaplapoknál,hogy hány MHZ-es maximum memóriát lehet bele tenni?
Fontos,hogy 1800 vagy tudjon akár 2200at is?
Ezek közül melyiket választanátok?
[link]
[link]Illetve ami még érdekelne,hogy elvileg ezeket a régi, kb 10éves házamba simán be tudom építeni,ugye?
(jó lesz hozzá a táp csatlakozó meg ilyesmi...)[ Szerkesztve ]
-
Svájcinéger
őstag
Sziasztok !
Szeretnék áttérni az SB-re, de nem tudom melyik lap mellett döntsek.
ASROCK P67 Extreme4 vs. ASUS P8P67. Asrock mellett szól, hogy jól felszerelt: pölö SLI, két előlapi USB3 (bár nem szívesen csúfítanám el kékkel a házam elejét) ill. proci coolerből sem kellene újat venni, mert rámenne a 775-ös. ASUS-nál viszont a bluetooth tetszik illetve nem tudom mennyit lehetne profitálni a Dual Intelligent Processors 2-ből, meg az EPU-ból. A hét elején 3-4 k-val olcsóbb volt az Asrock, de ma már drágább volt ebolton egy ezressel.
ROTAX: ASUS P5GC-MX/1333 ? Mivel én a P5B Deluxot odaadom a fiamnak, a P5GC-MX nem érdekel ? Lövésem sincs mennyit érhet, de nem hinném, hogy érne 8k-t. Szinte csak netezésre használta. Van még hozzá egy 4500-ös proci, 2 GB Kingmax 800-as ram is. A 450-es Coolermaster tápot meg ingyért odaadnám ha elvinné őket valaki.[ Szerkesztve ]
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
ROTAX
csendes tag
Helló!
Milyen alaplapot tudnátok nekem ajánlani ami Intel 775-ös, DDR 2, 800mhz-es, PCI experessz-es ha lehet legyen rajta integrált VGA is. Írjatok légyszives pár típust ami megbizható. Használtba venném (kb 7-8000ft-ot szánnák rá) 2. gépnek raknám össze Köszi[ Szerkesztve ]
-
nicu71
addikt
na kialakult valami....Asus p8H67-M alaplap és i5 2400 proci?most pár nap alatt erős árcsökkenés volt,valakinek valami véleménye erről a párosról?nem tulzás ehhez a viszonylag fapados deszkához ez a relative erős 4 magos sandy?
már csak egy lépés választ el a megrendeléstől,megtegyem?vagy várjak még az i 3 -okra ?"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
fungeld
aktív tag
Senki? [link]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
agemate
addikt
Üdv!
Intel H67-es alaplapot szeretnék 25k alatt, 4 memóriafoglalattal és digitális videokimenettel. Márka mindegy. i5-2300 vagy i3-2100 menne benne. USB3 nem hátrány, de ha nincs az sem baj.
Ezekben a lapokban megy a turbo boost?Mik az alternatívák? (nem csak Iponból.)
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
Szia
"Márka? Gondolom az sem mindegy" én a népszerűbb márkákból szoktam ajánlani, mint gigabyte, msi, asus, asrock lapok
integrált cpus dolgot én nem szoktam ajánlani, nincs tapasztalatom velük, de dióhéjban elönye kis fogyasztás, de kis teljesítmény is.
Én jobban szeretem a saját magam által összeállított gépeket, itt is el lehet érni kis fogyasztást, de ha kell, akkor a teljesítmény is vele van.
pl htpcbe ilyesmit képzelek el alaplap int vgaval.
cpu esetleg tesztelt kétmagosítható a hardveraprón találni.
Vagy erősebb cpu [link]
a 4 giga ram meg a felvétel miatt lehet szükséges -
zodes
aktív tag
válasz Motaba78 #23387 üzenetére
Értem. Köszi. Márka? Gondolom az sem mindegy.
Ha jól számolom:
Alaplap+proci úgy 30k körül van + a ram,
Ha integrált procis, vga-s lapot vennék az is kb ennyibe kerülne+ram
Szerinted melyiknek mi az előnye és hátránya?
Én is 4G ramra gondoltam, párosítottat.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy HTPC-t szeretnék építeni, de halvány lila fogalmam sincs milyen alaplapot vegyek! Annyit azért tudok, hogy mire akarom használni a gépet.
-Film nézés HD mindenképp
-Zenék és képek lejátszása
-Net
-TV adások nézése, felvétele (Digitális, DVB-C, DVB-T)
-Távirányitós kezelésTudom, hogy van erre külön topik de gondoltam minnél több helyen kérdezem annál széleskörűbb választ kapok.
Végül is úgy tudom ehhez a tudáshoz nem kell izom konfig, elég akár egy integrált lap is, csak a video résznek kell jobbnak lennie.
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
tylerhun
tag
Erről a lapról mi a véleményetek? Megfelelő választás lehet i7-860 alá? Árban hol helyezkedik el?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tylerhun
-
ferrari1
őstag
Segítségeteket kérném.
Lapot keresek max 15e. van rá és fontos lenne a DDR III memória.
Amit raknék bele, tehát már adott és nem változtatok rajta:
Proci: AMD Athlon II X2 255
Video: ATI Radeon HD 4850Köszönöm segítségeteket
-
Joker_5x
tag
Sziasztok!!
Videokari vétele elöt vagyok a keret az kevés kinéztem már a egyet.Az a kérdésem, hogy támogatja a hd 5570 vagy hd 5550 VGA-kat az Asus M4N68T-M V2??Mert azt mondják mivel Nvidia chipset van benne inkább job lenne egy GTS 430 a kompatibilitás miatt.A válaszokat köszi!!![ Szerkesztve ]
Az élet labirintus, de valahogy senki sem keresi belőle a kijáratot.
-
tag
válasz Motaba78 #23376 üzenetére
1156-ról tényleg nem érdemes váltani,bár ezt mindenki maga dönti el.Ha újonnan nézzük akkor 775-ről mindenképpen 1155,viszont használtan nem biztos... nem csak azért mert nincs még SB hanem mert jóval olcsóbb az 1156.
kpetyke: Asus P8P67,Gigabyte P67A-UD3,Asrock P67 Extreme. Én Asus-t vennék.
[ Szerkesztve ]
-
kpetyke
tag
Milyen alapot ajánlotok 30-40k között i7-2600k-s cpu-hoz 1600mhz-es RAM-hoz és GTX 570-es GPU-hoz?
-
BJanee
tag
válasz Motaba78 #23367 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Már csak az a kérdés, hogy megéri-e váltani az újjabra,vagyishogy megéri-e valakinek mondjuk piaci ár (max) 80%-áért elherdálni a kis 1156-os lapját+cpu ját,hogy egy ilyenbe fektessen, (amit már piaci áron kell megvennie),ad-e annyival több teljesítményt és szolgáltatást.... Mondjuk ezt mindenki úgyis maga dönti el.
Én még sztem egy jó darabig maradok a kis lga775-ös lap+ e8500 párosításnál
Üdvrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
tylerhun
tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni alaplap vásárlása ügyén, ugyanis nagyon gondolkozom, hogy i7/i5-re váltok (4 magos verzió).
Lehető legolcsóbban érdekelne a legmegbizhatóbb. Crossfire, tuningtámogatás nem igazán feltétel. A lényeg tényleg a relative legolcsóbb áron megbizható alaplap, ami inkább fontos, hogy elbirjon 8 (4x2, vagyis négy hely kellene max, 2 minimum) GB ddr3-as 1600MHz ramot (a-data gaming series lesz valószinűleg).
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tylerhun
-
fagylalt
senior tag
Szerintem P67-estet veszek az jobb játékra, jobban szereti a kisebb CL-es ramot.
-
Vitka
csendes tag
Hello mindenki!
A gigabyte szakik segítségét kérném: Phenom 2 X560hoz választok alapot. Gigabyte GA-MA770T-UD3P és GA-MA770T-UD3P. Azzal van a gondom, hogy nem tudom, pontosan mi a különbség a kettő között. Összehasonlításban csak annyit írt a giga honlap, hogy az UD3P támogat 3 és 4 magos Phenom 2-t is és egy táblázatban volt valami enyhe utalás arra, hogy az egyiken integrált videókártya van, ez pedig nekem nem kell. Valami hozzáértő igazítson ki Köszönöm előre is.
-
BJanee
tag
Sziasztok.
Nem tudom, jó helyen teszem fel a kérdésem, de véleményem szerint talán ez a topic áll hozzá a legközelebb.
Mivel én leragadtam az LGA775-ös foglalatú lapoknál, nem nagyon figyeltem az újabb versenyzők (lga1156,lga1366,lga1155, meg még kitudja milyen foglalalatok...) piacát.
Az lenne a kérdésem, ha teszemazt nekem van egy lga1156-os foglalaltú lapom és mondjuk szemet vetek egy ilyen sandy bridge cpu-ra,ami ugye lga1155-ös foglalat, akkor a fél gépet cserélhetem le? Vagyis egy ilyen "csodát" nem tudok berakni az 1156-os foglalaltú lapba, ill. fordítva? Mert ha ez így van, akkor ez nagy mocskosság sztem,hogy az intel "2 naponta" váltogatja a slotokat,hogy mondjuk a nem kis összegű új cpu-hoz venni kelljen egy szintén nem kis összegű alaplapot. De ez csak az én véleményem (sajnos nem mindenkit vet fel a pénz...) Amúgy piros a topic-nak és az indítónakrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
Kabum
csendes tag
Hello
megéri ASROCK N68C-S UCC lapot veni ? ujj ujonan 10K
AMD Athlon II X3 445 pörögne bene + 8800GS -
nicu71
addikt
sziasztok,ha valaki segitene egy kicsit...kb 8 éves alaplapomat szeretném érdemei elismerése mellett nyugdijazni!
az uj konfig mindenképpen a sandy bridge-re épülne,ami kinéztem az az Asus p8h67-m
ez a legolcsóbb,usb3 és extra hűtőbordák nélkül,a másik kettő a h67m-evo vagy h67m-pro,ezek fullosabbak de drágábbak is.
A kérdésem az hogy melyik lenne a jobb,megvegyem a síma m-es deszkát és vegyek hozzá i5-2300 procit,vagy vegyem a fullosabb lapot és várjam meg az i3 elméletileg gyengébb olcsóbb procikat?A h67-t az integrált video miatt preferálom,az asust pedig az EFI bios mi att ,játszani nem szoktam,de full hd monitor van,stb...
és még:memóriát 4 G szeretnék,a jelöltem a Kingston hyper x 1600 blue KHX C9D3K2,xmp-vel.A sandynál is támogatja az xmp-t,vagy csak a régebbi 1156-nál?lehet valami kompatibilási probléma,vagy ne aggod jak
valaki kérdezte hogy az asush67m-le milyen,nos én azért vetettem el mert a nagy sporolásba lemaradt róla az optikai digitális csatl akozó"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
jolti05
őstag
válasz Motaba78 #23353 üzenetére
Köszönöm.
Az az MSI nem a legjobb és legdrágább lap, de nagyon bejövős. Kár, hogy 40k.
Azt nem lehet tudni, hogy várható-e a következő hónapokban árcsökkenés, illetve a Bulldozer lesz-e hatással az árakra?Ha én csalódok egy márkában, ami egyébként sem neves -lásd telefonokból az Alcatel-, és sokaknak szintén van rá panasz, akkor nem fogok abból a márkából többet válogatni, ha vannak nevesebbek és megbízhatóbbak. Szerintem ezzel mindannyian így vagyunk.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlotok ezekhez? AMD 955BE, 4venti, 1HDD, 1 v 2 DVD író, 2x2GB RAM, gtx 460 VGAÉn egy asrock 770/870 extreme3-ra gondoltam.
A továbbiakban talán egy kártyaolvasó, ventiszabályzó.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
Motaba78
addikt
válasz Tsabeee #23358 üzenetére
a linkelt lapot elolvastam és semmi rosszat nem írnak, csak felsorolják melyik lapok és melyik biossal támogatják a 6 magot.
és elismerően nyilatkozik Joe Hsieh , hogy az m4 sorozat támogatja az amd 6 magos cpuit, és ezáltal nagy teljesítmény érhető el.
én nem tudom mit olvastál félre
-
Motaba78
addikt
válasz dokee78 #23357 üzenetére
szia
egy azon kategóriába tartoznak, az asrockon több csatlakozó de kevesebb a gari 2év
asusnál fordítva kevesebb csati, de több gar 3évmérlegelned neked kell, ha többkártyás rendszer is tervbe van akkor az asrock mellett döntenék.
asrock (single at x16 or dual at x8/x8 mode; white: x4 mode)
asus (blue @ x16 mode,gray @ x4 mode)
mire lejár a gari akármelyikről ezek a lapok is nyugdíjasok lesznek.
lassan jön az amdtől a buldozer cpu, és azok nem lesznek jók ezekbe az am3 foglalatokba.
tehát lapcsere kell majd. -
Motaba78
addikt
válasz dokee78 #23354 üzenetére
hasonló árban talán ezt nézném meg.
-
Motaba78
addikt
válasz Tsabeee #23352 üzenetére
szia
rossz topicban vagy, itt kérdezz meg.
a második része a kérdésednek, pedig nagyon téves "AMD be AMD Phenom™ II X6 - okat nézegettem, csak ami fáj hogy ehhez még nincs Asus lap"
itt 11800ft-tól 78000ft-ig találhatóak asus lapok amik támogatják a Phenom II x6 cpukat.
-
dokee78
félisten
Valaik help.
-
Motaba78
addikt
válasz jolti05 #23351 üzenetére
szia
én kérek elnézést, hogy félre értelmeztem a kérdésed
"Nem azt írtam, hogy ez a három gyártó lapjai a legjobbak, hanem afelől érdeklődtem, hogy a három gyártó melyik lapjai a legjobbak"
ebben az esetben gigabyte
asus
msi
jelenleg sandy alá ezek a legjobbak, árban is ebben a sorrendben csökken."Annyi biztos, hogy nekem már egyszer tönkre ment egy AsRock alaplapom, abban a márkában már nem bízom."
ezzel a felfogással én sem veszek többé pl nokia telefont, mert már kettő tönkrement nálam.(mondjuk tényleg nem veszek nokiát, mert egy kalap kutyagumi az összes, semmi fejlesztés, még mindig a symbiannal kínlódik)
Illetve ha utána nézel senki sem venne ez okból asus, msi, gigabyte, asrock, biostar lapokat, mert mindegyik gyártónál előfordulnak hibás lapok.[ Szerkesztve ]
-
Tsabeee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek, be akarok újítani egy új gépre de nem igazán vágom hogy mostanában milyen HW ek vannak. Monitor, bill, egéren kívül minden kellene. Árhatár ~200K.
Eddig világ életemben AMD procim volt de nyitott, de meg lehet győzni az Intel felől is
AMD be AMD Phenom™ II X6 - okat nézegettem, csak ami fáj hogy ehhez még nincs Asus lap
Előre is köszi!
-
jolti05
őstag
válasz Motaba78 #23346 üzenetére
Nem azt írtam, hogy ez a három gyártó lapjai a legjobbak, hanem afelől érdeklődtem, hogy a három gyártó melyik lapjai a legjobbak
Annyi biztos, hogy nekem már egyszer tönkre ment egy AsRock alaplapom, abban a márkában már nem bízom.A választ köszönöm, előrébb nem jutottam, de majd beleolvasgatok a "gyártók topicjai"-ba.
-
dokee78
félisten
Hasonló árban tudtok jobb lapot ettől? ASROCK 880G Extreme3
-
atti_2010
nagyúr
válasz Joker_5x #23347 üzenetére
Nem az expres gate-re gondolsz? Ha igen fel kell telepíteni az Asus lemezről amit a laphoz kaptál, de én anno csalódtam benne.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Joker_5x
tag
még anyi hogy támogatja a hd 5570 VGA-t ez az Asus M4N68T-M V2 alaplap??Mert azt mondják mivel Nvidia chipset van benne inkább job lenne egy GTS 430 a kompatibilitás miatt.
[ Szerkesztve ]
Az élet labirintus, de valahogy senki sem keresi belőle a kijáratot.
-
Joker_5x
tag
Sziasztok!!
Vettem egy Asus M4N68T-M V2 alaplapot.
A kérdésem a következő.Elvileg van rajta, (de nem biztos) valami olyan cucc hogy az operácios rendszer 4-5 másotperc alatt bejőjőn.Aszem a neve turbo key de nem biztos.Ha valaki tudja a nevét és hogy hogyan kell bekapcsolni irjon.Előre is kösziAz élet labirintus, de valahogy senki sem keresi belőle a kijáratot.
-
Motaba78
addikt
válasz jolti05 #23343 üzenetére
szia
"a lehet ilyet mondani- legjobbak: Asus / Gigabyte / MSI." teljesen mindegy ki a gyártó, mindegyiknél előfordulhatnak hibák.
érdemes olvasgatni a gyártók topicjait, ott előbb kiderül melyikkel volt, vagy van gond.
felszereltségben közel azonosak, árban elég eltérőek, gari időben is megegyeznek, persze kivételek mindig vannak.
"Nekem az MSI a legszimpatikusabb, főleg a DrMos és egyéb ilyen és hasonló ábra miatt," a marketing gépezetnek nem kell mindig feltétlenül bedőlni. Minden gyártó úgy hirdeti a termékeit, hogy az övé a legegyedibb és legstrapásabb.
[ Szerkesztve ]
-
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Pár hónapon belül szeretnék új rendszert építeni, és jelenleg a Sandy Bridge tűnik a legjobb befektetésnek.
A kérdésem az lenne, hogy a három közül melyik gyártó alaplapjai a -ha lehet ilyet mondani- legjobbak: Asus / Gigabyte / MSI.Nekem az MSI a legszimpatikusabb, főleg a DrMos és egyéb ilyen és hasonló ábra miatt, de könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy ez-az parasztvakítás... nem értek hozzá.
-
atti_2010
nagyúr
válasz aldebaran #23340 üzenetére
Olyan csak a Llano lesz és még nem jelent meg majd a Q2-ben, az Nvidiának volt valami hasonló de szoftveresen és nem igen vált be, ezt az AMD fogja barkácsolni és hardveres támogatása lesz, remélhetőleg sokkal jobban fog sikerülni.
-
Motaba78
addikt
mindkettő lapon ugyanaz a hd4250 int vga van, az asrockon viszont van a vganak saját memóriája (128MB), míg a gigán nincs.
Ha később diszkrét vgat veszel, azt bele kell számolni ha két slotot elfoglala vga, akkor a vga alatti pci foglalatot takarja ez esetben egy pci csatid marad.
-
aldebaran
őstag
Sziasztok!
Sajna egy BIOS frissítés után nem idul újra a gép. Úgy tűnik, a cmos reset sem segít, ezért szükséges lenne egy alaplap cserére.
Most Gigabyte EP43-S3L van/volt.
Hasonló szolgáltatású alaplap kellene.
Valamikor olvastam, hogy alaplapra integrált videókarival tud olyat egy alaplap, hogy amikor semmi videókarit terhelő dolgot nem csinálok, akkor az alaplapi működik, amikor játszok, akkor átvált az ati kártyára. Ilyet tudtok ajánlani?
Előre is köszi a segítséget.
Ja, árban 20e alatt legyen.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
Möhe
addikt
Sziasztok.
AMD-s konfig építésére szántam el magam,és segítség kellene.
2 lapot kinéztem : egyik , másikA különbséget én nem látom szemmel. A lényeg hogy magok aktiválására alkalmas legyen,integrált VGA előny,SLI-nemkell. De a hangkártyát és a tunert bele tudjam tenni. A keret max 25k. Phenom II lesz benne,2x2 esetleg 2x4GB (1333 v. 1600) ram, Mugen2 vagy Alpenföhn lenne a cooler,ha ráfér.Tuningbarát az szempont.
Esetleg más lehetőség,ha ezeknél van jobb ilyen árban?
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Smyth
tag
válasz Tappancs2001 #23336 üzenetére
Mennyiért?
Amúgy jó kis lap, -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Az ASUS P8H67- M LE alaplapról mi a véleményetek? Szerintetek érdemes megvenni? Előre is köszi. Üdv
-
Lmh
őstag
Motaba és lsc, köszönöm szépen, én egy jóval nagyobbat linkeltem, de igy is tökéletesen kielégítő a válasz!
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
szemtelen
tag
Sziasztok!!
Kell nekem egy 1156os lap i5-650hez (int. graphos).
Asrockot javasolnak az ára miatt 20-25k környékén nézek max. Csak újat veszek garival egyik ismerősömnél (de csak mert cserébe segít meghúzni a procit meg beköti a dolgokat stb)Szóval integrált video kell mert gyűjtök még a VGA karira, és már látom van ezekben HD-s cucc is, esetleg ebben az árkategóriában tudtok ajánlani alternatívákat.
Van valami amit érdemes szem előtt (szemtelen vagyok haha) tartani ezeknél a lapoknál?FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Akinek van ezekkel esetleg tapasztalata:
Asus M4A88TD-V EVO/USB3
Asrock 880G Extrem3.A lényeg, hogy tudjon normálisan kezelni 8GB ramot. A 785-ös lapomnak vannak vele nyűgjei.
Köszi.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Motaba78
addikt
nem sikerült a linkelés, így nem tudni milyen cpuról van szó.
ha az asus m2n-mx deszkára gondolsz abba Athlon 64 X2 5600+ (DO),1MB,rev.G2,65W,SocketAM2 a leggyorsabb cpu amit támogat.
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Sziasztok azt szeretném megkérdezni, h Asus M2N-X alaplap elbirja ezt [link] a processzort? Ha nem akkor melyik amd procit birja el maximum ez az elég régi kis csotrogány lap?
előre is köszönömSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
LGLuke
őstag
Pontosíts kérlek!
USB3 és SATA 3.0 fontos Neked ezek szerint, de a CPU-t kellene először kiválasztanod, mert a foglalat dönti el az alaplap kérdést. -
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! Új gépet szeretnék venni és milyen alaplapot ajánlanátok inkább inteles cpu-t szeretnék venni mellé és elsősorban netezésre és filmre lenne használva usb3 a késöbbiek folyamán lehet, hogy döntő tényező lenne valamint ssd meghajtót szeretnék majd a gépbe rakni nemtudom ez mennyivel befolyásolja az alaplap típusát.Válaszotokat előre is köszi!
-
CzibereCsaba
csendes tag
Sziasztok!
P5W DH Deluxe lap helyett kellene másik.
Ezt vegyek vagy van ettől sokkal jobb Core 2 Quad 2.4 65nm processzorhoz?
ASUS és MSI párti vagyok.
Előre is köszi! -
LGLuke
őstag
Sziasztok!
2500K CPU-ban gondolkodok.
Tuning nem lényeges, néha játék, zene, film, munka leginkább.Mi a véleményetek a Intel DH67GD alaplapjáról?
Eleinte használnám a cpu-ba épített vga-t. -
-
hajtömeg
aktív tag
válasz Motaba78 #23320 üzenetére
Kb 50ből szeretném kicsit modernizálni a gépem.
Nem sok,de ennyi van,kész.
Ezt a procit néztem ki : [link]
Mellé kb 12ért 4giga memória,marad max 20 alaplapra v.kártyával.
Igazából főleg netezésre használom, egy olyan gépet szeretnék,amin nem kell 10-20másodpercet várni mikor megnyitok egy filmet stb stb ,mert ettől kezdek agybajt kapni
Ha videóvágásra is tudnám használni,az már álom lenne ,de ha ahhoz 40ért kéne csak vidi kártyát venni,akkor az is marad!!!
Erről a lapról mi a véleményed? ebben ugye integrált a videókártya: [link][ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz hajtömeg #23316 üzenetére
szia
a lapról személyes tapasztalatom nincs, de nem mai fejlesztésű a deszka, mennyit szánnál a deszkára és mik az elvárások vele kapcsolatban ? (csatlakozó, esetleg cpu tuning lesz-e ilyesmi)
"Mennyibe lenne hozzá egy legalább közepes videókártya?"
mit értesz az alatt, hogy közepes vga ? , ha kategóriára gondolsz nvidia oldalról a gts 450, ati oldalról 5770-6850, a vgara gondolsz hogy 10ből kijönne? 10-ből még a kétéves középkategória sem jön ki (ati hd4850-4870, nvidia 9600gt)
a mai középkategória 40-50e ft környékén mozog. -
Motaba78
addikt
válasz kgergo23 #23313 üzenetére
"Az gondolom alap hogy egy jobb hűtőt kell vennem.Alaplapot is ? Utánna csak a Bios-ban állítgatás ? A feszültséghez is hozzá kellene nyúlnom ?"
a hűtő húzás esetén természetes a gyári cseréje, alaplapba van valamennyi senki nem tudja mennyi, mindegyik alaplap más, még ha ugyanolyan is, a feszültséghez nem feltétlenül, de elképzelhető, hogy többet kér a magasabb órajelhez.
Na meg persze a stabil, megbízható táp is nagyon fontos. -
hajtömeg
aktív tag
Erről a lapról van valakinek tapasztalata? [link]
Mennyibe lenne hozzá egy legalább közepes videókártya?
10-ből kijönne? -
szijartg
őstag
válasz Motaba78 #23297 üzenetére
el is felejtettem írni hogy G0-ás... vízzel van hűtve, ház frankón szellőző, de még nincs kész teljesen a szellőztetése.
új lapot nem akarok venni, p5q eleve kihúzva mert nincs rajta optikai kimenet.
egyik jó barátommal tudnám cserélni, kevés neki a 4db sata az asuson. gigán meg van 6.
csak azt olvastam, hogy asusnak 3fázisú tápellátása van, míg a gigának meg 6.
ezért jobban egyben tudja tartani a procit olyan 3,2 vagy 3,4-en. ezek lennének a célok!
táp bírja, chieftec 550es. -
kgergo23
tag
válasz Motaba78 #23310 üzenetére
A 9600GT ahogy tudom, cserére kerül. Persze tudom hogy ez messze lesz teljesítményben a leendő procitól. Most így hirtelen a GTS 450 lesz, de majd meglátom hogy alakul.
Egyébként 1680x1050-es felbontást használok, de lehet hogy csere lesz majd egy FullHD-s monitorra, szóval köszi hogy írtad, azt, amit. Tényleg csak játékra es HD-s filmek nézésére lesz ez a konfig, ha mar akadásmentes mennek majd az elkövetkező játékok, egy medium grafikán, az bőven elég, bár persze, ehhez tudom, hogy a jelenlegi kari cseréjére is szükség lesz.
Ha mégis sor kerülne a későbbiekben húzásra...Az gondolom alap hogy egy jobb hűtőt kell vennem.Alaplapot is ? Utánna csak a Bios-ban állítgatás ? A feszültséghez is hozzá kellene nyúlnom ?
Amilyen a fogadj Isten, olyan az adjon Isten...
-
viktorhmv
senior tag
válasz Motaba78 #23311 üzenetére
A lényeg az h 90k-ból kellene kihozni a lehető legjobbat. Ebből az összegből még csak 50k van meg,de már pár alkatrészt meg szeretne venni.
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
Motaba78
addikt
válasz viktorhmv #23308 üzenetére
"Neki igazából elsősorban nem gamerkedésre kellene, (bár ha a nagyobb címek elfutnának rajta nem lenne baj)"
"azért a legújabb játékok is futtathatóak legyenek rajta némi kompromisszummal (szereti pl a stratégiai játékokat mint pl. a Total War széria de az FPS-eket sem veti meg)."na akkor mégis el kellene dönteni, hogy játék vagy nem játék, mert így nehéz mondani valamit, hogy egyszer nem a játék a fő terület,utána meg a nagyobb címekkel nyomatná, elég ellent mondó dolgok.
A total war széria, ahogy látom eléggé ram igényes játék,fpsben pedig az COD-BO szereti a 4 magot, és a jó vga-t. -
Motaba78
addikt
válasz kgergo23 #23306 üzenetére
"Milyen kártya lenne igazán való egy ilyen procihoz, melyik lenne az a kártya amit a proci ki tud hajtani ?"
ehhez a vga-hoz(9600gt) még egy régi kétmagos is elég lenne, nemhogy egy újabb fejlesztésű ami 4 magos.
1920*1080 felbontásba is elég lesz megfelelő vgakártya párosítással. (nVidia GTX560-580, AMD 6870) de lehetséges hogy a cput meg kell húzni majd a jobb eredmény értelmében.
De persze ez alkalmazásfüggő is, mert hiába van 4 magod ha az alkalmazás csak max kettő magot tud használni belőle.Az általad említett gts450 kártya 1440*900 esetleg 1680*1050 felbontásig elég lehet, kompromiszumokkal.
"Illetve amire elég még a táp " a gépbe a két legnagyobb fogyasztó a cpu és a vga, ezekből kiindulva kb-ra megmondható mire is elég a táp (vinyo 5-8W/db, dvd iró kb10w/db)
-
Воланд
titán
-
viktorhmv
senior tag
válasz Motaba78 #23305 üzenetére
Szia
A Monitor hozzá egy 24"-os Samsung TFT. Azthiszem full HD (24-esben már illik). Felhasználási cél legfőképpen hétköznapi használat (net, film stb...) de azért a legújabb játékok is futtathatóak legyenek rajta némi kompromisszummal (szereti pl a stratégiai játékokat mint pl. a Total War széria de az FPS-eket sem veti meg).
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem:
1.Milyen lapot vegyek egy Intel Core i7 2600K-nak (foglalata: s1155)?
A memóm: 2db Kingston HyperX 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 CL7 memória Kit XMP Low-Voltage2.Melyik chipkészletes lap a jobb: -Intel H67
-Intel P67A segítséget előre is köszi!
-
kgergo23
tag
válasz Motaba78 #23294 üzenetére
Egy 9600GT lesz most. Tervezetben pedig egy GTS 450 van, vagy talán majd egy fokkal erősebb kártya. Milyen kártya lenne igazán való egy ilyen procihoz, melyik lenne az a kártya amit a proci ki tud hajtani ? Illetve amire elég még a táp ?
Közben már lehet csak erre esik a választás : Asrock 760GM-GS3 AM3
Ebbe nem Via chip-es a hang...
Amilyen a fogadj Isten, olyan az adjon Isten...
-
Motaba78
addikt
válasz viktorhmv #23304 üzenetére
Szia
valami ilyesmit lehet hirtelen kihozni 3magos amd cpu + 4giga ram+deszka
cpu: AMD Athlon II X3 450 3.20Ghz AM3 BOX 19,5eft
memória: KINGMAX 2048Mb DDR3 1333Mhz ez értelemszerűen kettőször kb 10e ft.
alaplap: alaplap kb18,5e ft.
a lapon van int vga is, amivel kompromiszumokkal mennek a játékok is, valamint usb3 is mivel hosszútávra gondolja a gépet, késöbb jól jöhet.nem derül ki,hogy 90eftból minek is kell benne lennie a gépújításban.
Monitor felbontásról sem tudunk semmit, felhasználási cél ?
De ha megosztod velem, irányt tudok mutatni merrefelé tudunk haladni.[ Szerkesztve ]
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Egyik rokonom szeretne egy új gépet építeni. Kb 90k-ja lenne rá majd összesen de most még csak 50k-t tudna kezdésnek rászánni. Ennyi pénzből tudnátok nekem ajánlani egy jó Alaplap+CPU kombót? (Vagy ha esetleg belefér még egy kis memóriát.)
Érdemes még LGA775-be beruházni vagy AM3 esetleg?
Neki igazából elsősorban nem gamerkedésre kellene, (bár ha a nagyobb címek elfutnának rajta nem lenne baj). Az a lényeg,hogy ő csak 3-4 évente vesz másik gépet és jó lenne ha ez kitartana addig.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Motaba78
addikt
válasz Tappancs2001 #23302 üzenetére
amennyiben a lapon van olyan foglalat, mint ami kell a firewire kártyának akkor minden további nélkül megoldható.
pl. pci, pci-x -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy abban az esetben, ha egy firewire csatlakozó nélküli alaplapot vennék a tervezett Sandy Bridge procimhoz (i5-2300 vagy 2400), akkor a laphoz illeszthető egy külön vásárolt firewire csatlakozókkal ellátott kártya. Elnézést a laikus fogalmazásért. Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest