Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Torry
addikt
Egyelore Athlon x2 250 menne bele 2gb 1333 ddrIII valamint egz 4890 ha talalok jo aron addig integralt vagy valami gyengusz ha talalok itthon.Szoval alapvetoen egy olcsobb gepet szeretnek osszerakni de legyen valamekkora ereje jatszogatni is.
A legnagyobb dilemmam hogy vegyek-e jobb lapot vagy majd kesobb ugyis komolyabb fejlesztest csinalok es most inkabb az olcsosagra menjek ra. -
14adam
addikt
üdv
olyan am3-as lapot keresek amibe van acc és ddr3-as meg van rajta usb 3.0 és sata 3-as. A keret 20k lenne rá (vagy alatta inkább),előny ha van rajta igp. Athlon II-es proci megy majd bele meg Crucial ramok amik 1600-on ketyegnének.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz polgi803 #22389 üzenetére
A konfig többi része miből állna? Mire használnád? Melyik EP45-öst nézted?
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Motaba78
addikt
válasz polgi803 #22389 üzenetére
én kifutott 775 tokozásba már ölnék pénzt, kifutott, drágák bele a processzorok, és a ddr2 ram drágább mint a ddr3 ram.
i3/i5 intel oldalról vagy am2+/am3 AMD oldalról.
egyébként a giga ep45-ből melyik változatot akarod hasonlítani az asushoz ?
gigából ha a ds4 végű akkor a gigát javaslom. -
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Most egy Athlon II X2 250-re akarok beruházni, kérdésem, hogy érdemes-e most jobb lapot venni vagy változni fog a tokozás? -
dokee78
félisten
Milyen lapot ajánlotok Core i5 750 alá max 25-30 ezerig?
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy GIGA EP45 vagy egy ASUS P5Q turbo a jobb és megbizhatóbb???
-
feca.111
csendes tag
Hali!
Milyen AM2+ os Giga lapot (esetleg reverzió ?) ajánlanátok egy Phenom II X2 550 BE letiltott magjainak aktiválásához?
Kedvenc gombok: Ctrl+Alt+Del
-
Gergo144
csendes tag
Bocsi hogy közbe vágok, most én vagyok hülye, vagy én vagyok hülye hogy ez az alaplap AM2-es de AM3 as procikat is fogad vagy ez simán AM3-as?
Asrock K10N78DA gyártó oldalán AM3-asnak van titulálva, vagy csak azért nem veszik teljesen annak mert DDR-2-es memória foglalat van rajta?
Remélem nem kérdeztem ostobaságot.
Iponon például AM2-esnek írják, de amint látható a gyártó azt írja hogy AM3-as. -
nagyúr
-
mrThomi
addikt
Üdv Laposok!!
Kérném a segitségeteket ehhez a konfighoz!
intel core i5 760
chieftek 500W
kingmax tinybga 4gb 1333Mhz kit
8800GT, késöbb GTX460Amiket eddig ajánlottak hozzá : ASROCK H55M-GE R2.0
BIOSTAR TPower I55 , de inkább az asrockot!!nekem eddig gigabyte lapjaim voltak azért gondoltam most is arra:GA P55 UD3L , ezt leszolták mert álitolag ösrégi a bios rajta...Én nemtudom. 20-22k van jelenleg alaplapra! E körül kellene valami. Ha támogatjátok az asrockot irjátok, v ha másikat aztis!!!
Nagyon köszi a segitséget, hamarosan rendelném a cuccokat, már csak jo lap kell
-
zenwalk
senior tag
sziasztok. az érdekelne, hogy LGA-775 és LGA-775 ös alaplap között lehet különbség abban, hogy milyen gyors? egy alaplap vissza tudja fogni a gépet olyan szempontból, hogy a proci vagy a videókártya nem tudja a maximumot nyújtani?
-
Oliii
tag
Köszi a válaszokat! Többnyire 2 években szoktam gondolkozni legalább! Ha lehet több, de az utóbbi időben kicsit több, mint 2 év volt.
Konkretizálva, az Asus D-E Pro és a Sabertooth 55i között akadtam el, mert nem kicsi az árkülönbség és úgy nézem, hogy a Pro csak a már beszélt dolgokkal tud többet.
Udv
OliiiÜdv, Oli
-
atti_2010
nagyúr
Mi használja ki a SATA 3-at? Az SSD-k, ha van a gyorsabbik fajtából ok, ha nincs felejtős, az USB -vel is ez a helyzet, szerintem erősen a mit is vegyek haszontalanul fajtába tartozik, mire használnád rég lapot kell cserélni, inkább a közeljövőben megjelenő EFI-re koncentrálj.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Fr3eWar
őstag
Ez attól függ, mennyire gondolkodsz hosszútávon, ha sűrűbben váltogatod a géped (évente vagy ritkábban) akkor nincs értelme, mert még nem igazán terjedtek el az új szabványt támogató eszközök, és mikor következőleg lapot cserélsz már szinte biztos hogy lesz rajta minden. De ha 2-3évben gondolkodsz akkor szvsz megéri, mert késöbb ha lesz új szabványú eszközöd (pendrive hdd ...) akkor nem kell majd lapot cserélned vagy drága pénzért bővítőkártyát venned.
-
Oliii
tag
Udv!
Érdemes kifizetni a felárat, az usb3ért és az sata3 ért, asus lapok viszonylatában?
P55ben meg 1156ban gondolkozom. Igazából csak ezen töröm az agyam....Köszönöm
OliiiÜdv, Oli
-
Milka 78
nagyúr
Nvidiás szettet nem nagyon szoktunk ajánlani(kivétel az ASRock n68-as lapokat,de azt is HTPC-be),mert nem nagyon ismerjük.Viszont ha tuningra keresel alaplapot lehet nem ilyen alacsony árú lapokat kéne nézni.Ez egy belépő szintű nagyon olcsó alaplap ami szépen teszi a dolgát és valószínű némi tuning is belefér,de csodát azért ne várjunk tőle.Egy normális alapszintű tuning lap 18-tól fölfele...
-
vhw
addikt
Hello!
Erről a lapról mi a véleményetek? Asrock K10N78D
Mennyire stabil, tuningbarát? Mert az AM3-as testvérét a M3N78D-t is meglehetősen alacsony áron adják, visszaolvasva a topikban mégsem nagyon ajánlotta senki. A chipset lenne az oka, vagy van más is?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Gergo144
csendes tag
válasz Milka 78 #22373 üzenetére
Köszi a választ!
Most már szerintem döntöttem, MSI-vel az a bajom hogy DDR-3 as ramokat fogad be, és RAM-ot most nem szeretnék venni, mert pillanatnyilag DDR-2-eseim vannak!
Elsődleges célom HD filmezés, és játszás, tuningolni nem nagyon akarom a procitt, bőven jó lesz úgy ahogy gyárilag be van állítva!Ezt http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3098#ov választom, amúgy elfogadja a 125W-os procikat is! Nem mellesleg több USB-van rajta, normális hang-kimenetek.
Remélem az ACC előhozza majd az Athlon II X4-esemből az L3 Cache-et.
Gigabye-ot amúgy miért nem javasolod tuningolásra?
Még egy minimális tuning mellett sem stabil alap? -
Milka 78
nagyúr
válasz Real93 #22370 üzenetére
SzevA!Az int.vga-k nem pont erre lettek kifejlesztve,de mondjuk szerintem nem fogsz vele AVP-zni még ilyen felbontáson sem csak régebbi játékokon.Egy 5670-essel jóval többet érsz el azon a felbontáson(persze a legújabb játékokkal nem várj csodát ettől sem,de kisebb megkötésekkel,már lehet vele játszani).
-
Milka 78
nagyúr
válasz Gergo144 #22371 üzenetére
Szeva!Nekem a HTPC-ben egy Asus M2N68AM-SE2 lapom van ami nem elég hohy Nvidiás chip,de még HT1-es is.Ennek ellenére makulátlanul megy egy X2 215-össel hiba nélkül.Kipróbáltam egy X3 720 Be-vel is és én nem éreztem a HT1 hátrányát.Viszont tuningra ne nagyon használd azt a lapot,mert nem arra találták ki(hozzáteszem a Gigát sem)95 wattig támogatja a procikat és a tiéd pont belefér.Ebből következik,hogy a feszültség emeléses tuningot el is felejtheted.Ettől függetlenül ideális egyszerű kis lap.Ha viszont játék és az ezzel járó tuning is tervbe van akkor egy jobb lapot kéne nézned.Mondjuk egy MSI 870-C45 ami 16500ft.Ezzel már lehet valamit kezdeni és 125w-s procikat is be vesz.
-
Gergo144
csendes tag
Üdv mindenki!
Alaplap vásárlás előtt állok, a processzort már kiválasztottam, hogy belemenjen a régi ramom, nem szeretnék ddr-3 as alaplapot!
A processzor választásom az Athlon II X4 640-re esett.Az alaplapok közül kettő között ingázom. Árban 5000 Ft a különbség, ami nem tűnik soknak, de pl ha azt vesszük, akkor az 5000 Ft-ból szívesen vennék mondjuk mást is.
Az alaplapok a következők:
Asrock N68-C-S UCC
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68-S%20UCCGigabyte MA-770-US3
http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3098#ovNah most a két alaplap között a legnagyobb különbség, az hogy a gigabyte sokkal jobb. hehe.
Viccet félre téve, HT 1.0 és HT 3.0 közötti különbséget én mint mezei felhasználó sebességben érezhetem?
Mert ha nem annyira, akkor nem költenék 5000 el többet egy alaplapért ami csak abban az egy fontos dologban különbözik.Szerintetek?
Előre is köszönöm a választ! -
aktív tag
Sziasztok!
Remélem nem járok nagyon rossz helyen, lehet hogy a VGA-s topikokba kéne nézelődnöm.
Ha olyan alaplapot akarok venni, amibe van VGA, akkor milyen integrált VGA-val érdemes venni, ha minél erősebb kell? És a legerősebbek mennyire használhatók játékra 1024×768-on? Kb milyen nem integrált VGA-kkal vannak egy szinten?
Mert ha vennék VGA-t külön, akkor HD5670 512 MB, vagy GT240 512 MB lenne, de azok kb. 20k-ba kerülnek, és ha az integrált VGA-k is jók valamire akkor lehet, hogy érdemes lenne átgondolnom. -
Fr3eWar
őstag
válasz slicck #22368 üzenetére
Az alkatrészeket jól összeválogattad, ehhez egy AM3-mas alaplap kell. Kérdés mennyit szánsz rá. Ez az Asrock 870 extreme 3 ideális lenne játékra késöbb, még rakhatsz mellé plusz egy 5750-et crossfire be. Az ára 20k körüli. Van rajta usb3 meg újfajta sata port is.
[ Szerkesztve ]
-
slicck
csendes tag
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy milyen alaplapot vegyek, ezekhez az alkatrészekhez, és hogy ezek egyáltalán összeillenek-e.
AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX Proc.
Sapphire HD5750 1GB GDDR5 11164-11-20G VGA.
KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G RAM.
És, hogy ehhez milyen alaplapot lenne érdemes vennem, játszani szeretnék a gépen nagyrészt.
Előre is köszi -
Core2duo6600
veterán
-
zenwalk
senior tag
asrock 770-extreme3 15e körül van.
[ Szerkesztve ]
-
creedszl
aktív tag
Hali
AM3-as lapot keresek, 15k-ig
Nincs szügség komolyabb felszreltségre,mint usb3 vagy 2 PCIE.A lényeg,stabil,jó tuningképességek nem szükséges hogy a legújabb legyen.Egy Phenom II alá tenném!Hulligaaan
-
zozek
tag
Sziasztok,
Ez milyen és mennyire jó lap?Asrock 760GM-GS3
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok. 20-25 ezer forintért van olyan LGA-1156 foglalatos alaplap ami tud sata3-at és usb 3.0át?
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Melyik az a legolcsóbb AM3-as lap, amit már érdemes megvenni?
Előre is kösz! -
zozz12
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jó alaplapot, (valószínűleg...) i5 760 -as CPU -hoz, 1db VGA -hoz, kis tuning is be van tervezve. Eddig az Asus P7P55D jött szóba. Jó-e az, vagy tudtok jobbat abban az árkategóriában?Köszi
-
Core2duo6600
veterán
válasz zenwalk #22344 üzenetére
Akár ez is jó lehet : ASROCK P55 Extreme
Bár én az extreme4 est hajtom, szerintem megéri a +t, front usb3 a világon elösször meg ilyenek.
(#22354) szasz1
Akár az is jó lehet, van egy ilyenem is igaz UD5 ös.
Egy core i7 860 alatt.De hogy még könnyebb legyen a választás, én egy ilyet hajtok Egy core I5 760 alatt,
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
szasz1
tag
Sziasztok,
egy olyan alaplap érdekelne ami stabil, mégis ha úgy adódik akár tuningra is tökéletesen alkalmas lenne. Amit szeretnék bele
processzor: Intel Core i5-760
memória: Kingston DDR-3 4Gb /1600 KIT HyperX (KHX1600C9D3BK2/4G)árban olyan 35 körülre gondoltam
-
Dan-szan
senior tag
Köszi atti_2010 és Fr3eWar akkor ezzel a konfiggal maradok még egy darabig és szorgalmasan gyűjtögetek.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
atti_2010
nagyúr
válasz Robick #22349 üzenetére
Szerintem nem a vámosok műtötték ki belőle hanem a számtech bolt, mivel úgyis fel volt bontva a doboz.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Robick
tag
válasz Core2duo6600 #22330 üzenetére
Itt a bizonyíték, a 6 darab sata adatkábelre és a 6 darab sata táp kábelre:
www.youtube.com/watch?v=xPkG_rv7Cf8
www.biostar.com.tw/app/en/mb/accessories.php?S_ID=442
-
Fr3eWar
őstag
válasz Barnuss #22347 üzenetére
Ez attól függ mire szeretnéd használni a gépet. Pl milyen core i5-öt szeretnél 2magos vagy 4magos. Integrált vagy dedikált videókártyát szeretnél. Ha csak az ár számít és mindenből jó a minimum akkor nézelődj az Asrock-nál, meg van egy két olcsóbb gigabyte is.
(#22344) zenwalk
Van esetleg Asus is 23,5K-ért.
-
Barnuss
tag
core i5höz valami ócsó alaplap kéne, nekem, de melyik lenne a megfelelő?
-
zenwalk
senior tag
sziasztok. ehhez a géphez keresek alaplapot max 25ért. Tudnátok segíteni?
Alaplap?
Processzor Intel Core i5-760
Memória KINGMAX TinyBGA 4096Mb DDR3 1333Mhz
Videókártya GIGABYTE GV-R685D5-1GD-B HD6850 1GB PCIE
Ház COOLERMASTER RC-370-KKN1-GP Elite 370
Táp CHIEFTEC GPS-400A 400W
Merevlemez:Samsung F3 500GB HD502HJ
DVD író: NEC AD-7263S-0B
ezekhez jön még 1 Samsung F3 500GB HD502HJ vinyó és egy 60 gigás SSD. -
Fr3eWar
őstag
válasz Dan-szan #22341 üzenetére
(#22342) atti_2010 +1
Szerintem is felesleges ebbe most pénz ölnöd ha nem életbevágóan fontos (a dd3árak is menne lefelé,) A jelenlegi prociddal közel 0-áttörést érnél el ddr3-ra váltással, maximum instabilabb lenne a rendszered. A mostani memód adatlap alapján 5-5-5-15-ös 1066-os memó, ezt lecserélheted 20-30ezerért egy 1600mhz-s 9-9-9-27 vagy 8-8-8-24es ramra. És kb C2D esetén ott vagy ahol elindultál csak keskenyebb pénztárcával.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Dan-szan #22341 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved de ez nem nagyon működik ilyen formában, a 775 foglalat már most is rég kimenős 1 év múlva már matuzsálemnek számít, egy ilyen konfigra pénzt gyűjteni és beleölni nem egy okos dolog. Inkább ne vegyél semmit gyűjtsed a pénzed és mikor 50-60k összejött lecseréled az egészet egy éppen akkor aktuális lap-proci-memóra, hamarosan itt az 1155 foglalat valószínű hogy az lesz a te embered, de az AMD is nagy durranásra készülődik még az is lehet egy alternatíva mivel ők olcsón adnak az Intelhez elég közeli teljesítményt.
-
Dan-szan
senior tag
Érdeklődnék mi a véleményetek a combó lapokról úgy általában vagy konkrétan. Váltani szeretnék ddr2-ről,de csak kis lépésekben tudnám,tehát egy 775-s lap kellene c2d e6550 procihoz,ez fog legtovább megmaradni 3ghz-en járatom ennyi lesz a tuning rész benne,eddig Asus lapokat találtam(most Giga p35-ds3 van),de ott van int.vga ami nekem nem kellene,egyéb extra igény nem jut eszembe de ami fontos lehet még jelezzétek,köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Core2duo6600
veterán
Nehéz dolog, mert már kifutú
Tulképpen az Asus, Gigabyte, Asrock, kb ebben a sorrendben ha a tuning is számít
Asrock ból, pl ASROCK P45DE3 bár nem tudom, hogy mennyire tuningbarát.
De legalább kb annyivba kerül mint amit mondtál, a másik 2 gyártó lapjai nem jönnek ennyiből ki ha egyaltalán kapni még őket.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
I3uC!
csendes tag
Üdvözlet! Van egy DualCore E5200-am egy 9600GT és egy 4GB DDR3 1333Mhz! Ehhez kéne lapot választanom úgy hogy tuning is lesz olyan 3-3,2ghz körül! 10-15k-ból kéne! előre is köszönöm a segítséget!
-
zenwalk
senior tag
alaplapra max. 20ezrem van akkor a 870eset veszem. Köszönöm a segítségeteket
-
Milka 78
nagyúr
válasz zenwalk #22331 üzenetére
Szeva!A 770-es egy régebbi belépő szintű szett kicsit feltuningolva,hogy megfelejen a kor szintjének.Mellesleg ebben az árkategóriában nagyon jó választás és ajánlott.A 870 Extreme 3-as már újjabb fejlesztés és valóban nem melegszik annyira,van rajta FET-hűtés és nem droppol(jobban tartja a feszültséget) annyira a lap(nem mintha a 770-es annyira csinálná).Persze ezek tuningnál számítanak és ott is a húzósabb fesz emelésesnél.Ezen felül a 870-esen +3 SATA3-as csati van és +1 USB3 és van eSATA3(a 770-esen eSATA2van) és nem utolsó sorban van rajta 2db.Firewire csati is(770-en nincs),tehát az a lényeg,hogy a jövő hetet is rá tudod kötni ha akarod A magfeloldásban ugyan anyi az esély mindkét lapban,sőt a 770-esben ez kicsit kiforrottabb is lehet(lévén régebbi technológia).A 870-esen van egy hiba kijelző a lapon és van ráépítve ki-be kapcsoló gomb,reset gomb,cmos gomb ami akkor jön jól ha ne-adj isten valami hiba van és ki kell valamiért szedned a lapot és tesztelned kell.Ekkor nem kell beszerelned és külön dugdosnod a házba,mert az asztalon is összepattinthatod kényelmesen.lényegében ennyi.Ha van 2 ropid megéri az újabba feccsenti,de a 770-es sem rossz lap Jobb lapot is tudok ajánlani,de az más árkategória.
-
Milka 78
nagyúr
válasz atti_2010 #22329 üzenetére
Hidd el kicsit több...eléggé régóta CFX-ezek és tapasztaltam a 16-4-es felosztást(saját pénztárcám bánta a próbálkozást).A 8-8 as van akkora lemaradásban CFX-nél,bár a 8% is csak kirívó esetekben(far Cry és ha jól emlékszem a Metro...),bizonyos játékoknál,de inkább 2-4%.A 16-4-es végig 10% fölötti veszteséget produkált(jó párszor többet is),bár hogy miért azt nem tudom(lehet Driver,de most csak tippelek)Poénból egyszer kipróbáltam a 4870-es lábait leragasztani 4x-re és ott is érezhetően lassult...Viszont ami a lényeg,hogy egy árban vannak és akkor a 8-8 a nyerő
Ui: Szintén nem a vita kedvéért... -
Pingan
tag
válasz zenwalk #22331 üzenetére
Szia!
Újabb chip, kevésbé melegszik (talán), valamint a 870-esbe tudsz 2db VGA-t is pakolni 8x-os dual módot kezel. Több Sata 3-as csatlakozó Valamint a magfeloldásnál a mostani prociknál nagyobb szerencséd lesz, mint a régebbi 770-esnél, úgy tudom ez ellen tettek a készítők, viszont az újabb lapok gyártói hardveresen megoldották ezt a problémát is
Röviden talán ennyi a különbség. Én az újabbat venném, 2ezer.- nem egy ökör ár, ennyit megér.
ui.: én is ilyet fogok beszerezni holnap, ha érdekel tesztelem neked tuning terén is, hogy mit tud
[ Szerkesztve ]
-
hossszú
őstag
válasz Core2duo6600 #22330 üzenetére
Nem kettő van benne 6-6 db kábel van hozzá gyárilag.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
atti_2010
nagyúr
válasz yellowcake #22332 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg hogy az MSI-n van MOSFET hűtő és Tantalium kondikat használnak, szerintem megéri a felárat.
-
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok.Érdekelne, hogy mi a különbség az ASRock 770-Extreme3 és 870-Extreme3 között? a 870-es 2ezer forinttal több. Megér annyit? Esetleg tudtok ezeknél jobb alaplapot ajánlani ennyiért?
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz Milka 78 #22328 üzenetére
Nem vitázni akrok veled de nézted a teszteket hogy mekkora a különbség 16x és 4x között? Középkategóriás VGA-nál kb 2%, ha meg csúcskategóriás (biztos nem olyat fog használni) kb 6-8%,szerintem a 2*16x inkább parasztvakítás vagy vérPistinek jó hogy mutogassa a szomszédnak hogy "vaze".
-
Milka 78
nagyúr
válasz yellowcake #22325 üzenetére
Szeva!Mit hallottál...mert én azt használok kettőt is,(870 extreme3,880G Extreme3) és semmi baja sincs,strapabíró,jól felszerelt,korszerű lapok Különben ha már az M4A77T/USB3-at nézted akkor már inkább a 870 Extreme3-at venném,mert egy árban van(20400ft) és sokkal jobban fel van szerelve.amúgy nem írtad,hogy mire használnád és mennyi a plafon az árban.Ha tuning is lesz akkor a kis a 880GMH-t nem ajánlom,mert nem erre talált ki(olcsó belépő szintű HTPC-lap).Ha nincs sok pénzed akkor még játszik a ASRock 770 Extreme 3-as amin van SATA3,USB3(tehát minden ami egy korszerű lapon olcsóért) és bírja a nyúzást is.Van még a 870 iCafe amin ugyan nincs USB3,de van szép FET hűtés rajat ami jól jön tuningnál és egy tesztben egy x6-ost 4Ghz-n járattak vele,tehát eléggé stramm kis lap.Amúgy a fent említett Asus és Giga lapokat én sem tudnám ajánlani,nem azért mert rosszak,csak ebben az árban van jobb is.
atti_2010:Jó pofa az az MSI,de csak 16-4-es kamu CFX-et tud(max PhysX kártyának jó),meg talán picit drága is.Ja és nem új hanem átnevezett mert 770-SB710-es lap->[link].A kis cselesek
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz yellowcake #22325 üzenetére
Ez:[link] sem egy rossz darab de mivel kimondottan Asust vagy Gigát kértél nem ajánlottam fel de én ezt választanám, a csipkészlet is újabb, meg ugye CF-et is csinálhatsz ha kedved tartja vagy elfogy a szufla.
[ Szerkesztve ]
-
yellowcake
csendes tag
válasz atti_2010 #22322 üzenetére
Ok, köszi. Egyébként legelőször egy ilyenre gondoltam, de én meg az Asrockról hallottam rosszakat...
-
robogos80
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok alaplap ügyben, ezért a segítségeteket kérem:
Olyan viszonylag olcsó alaplapot keresek 10k környékén (használtan) ami megbízható, kezel 4gb Ramot és kezeli az E7400 valamint az újabb Core2-es processzorokat.
Előre is köszönöm,
R -
atti_2010
nagyúr
válasz yellowcake #22321 üzenetére
Én mindenképp az Asust választanám, Gigával voltak gondok, a memóriákat nagyon sz@rul kezelte és nem csak nekem.A hűtés is jobban tetszik az Asuson.
-
yellowcake
csendes tag
Üdv!
Kipróbáltan négymagosítható Phenom II x2 procihoz szeretnék valami korrekt alaplapot venni. A versenyzők:
A gyártók honlapja szerint a magfeloldást mindegyik támogatja, úgyhogy csak arra lennék kívánics, van-e valakinek bármelyikről szélsőségesen pozitív ill negatív tapasztalata. Na meg persze az sem utolsó szempont hogy pl a Gigabyte 5 ezer HUFal olcsóbb...
-
Robick
tag
válasz hossszú #22319 üzenetére
Engemet nem zavart volna, hogy bontott de legalább meglett volna benne minden! Anyagilag nem tesz tönkre 5 darab kábel, de miért ilyen szemetek az emberek? A lapot ki sem bírom próbálni 2-3 hónapig mert addig nem lesz rávaló procira meg ramra. Remélem működőképes lesz majd.
-
KaraDani
addikt
válasz KaraDani #22317 üzenetére
Újabb versenyző: Asus P5QD turbo Arra nem jövök rá mi a különbség a p5q és a p5qd turbo között az áron kívül.
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki elhalálozott a giga ep35 ds3 rev2.1 lapom. Kiskeri gari 3 hete járt le rá, de talán egy ph-s kollega segítségével lehet gyártói gariztatni, de az eltart egy darabig. Átböngésztem a hardveraprót, és nem valami nagy a felhozatal p35 és p45 ös lapokból, csak ez játszik. Ami van az is 15k környékén, és akkor már találtam újonnan két lapot (nem egyszerű már p35/p45 öt találni ahogy nézem): asrock P45DE, vagy egy Asus P5Q SE PLUS
Ki mit venne a helyemben? A konfig többi rész: e7200, hd 4850, 4*1gb csx cec 1066 cl5
Egy pont az Asrocknak az ár miatt, 1 az asusnak a +1év gari miatt. Annyi feltétel még, hogy később jól menjen benne egy q9550 vagy valami hasonló proci. 2000 körüli fsb-t feltételezem bármelyik tud (asrock nál írják is) szóval ez nem lehet gond. -
atti_2010
nagyúr
-
Robick
tag
válasz atti_2010 #22314 üzenetére
Én Szerbijából vagyok (régi Jugoszlávija) Magyarország déli oldaláról. Higgyétek el nekem, nincs még egy ország ami ennyire gettó mint a miénk. Itt soha nem lesz Európa, mert itt az elit ilyen átvágásokból él mint ahogy engemet is becsaptak az alaplappal. Ezeknek nem érdeke Európa. És most még merjek venni az alaplapra processzort meg ramokat...
-
-
Robick
tag
válasz atti_2010 #22312 üzenetére
Mindent felbontanak a határvámon ami külföldről jön. Ott is belenyúlhatnak, és a kereskedésben is. Később már nincs felelős. Máshogy nem tudom megoldani, ha akarok normális gépet összerakni akkor rá vagyok ezekre a marhákra hagyatkozva. Kábeleket még megoldom a lapra meg garanciát kaptam 3 évet, ha gondom lesz vele vagy velük bemegyek ás rájuk borítom az asztalt!!
-
atti_2010
nagyúr
válasz Robick #22311 üzenetére
Ha felbontották a dobozt már vissza is küldheted nekik mert nem jelezték előre, a bontott dobozos termékeket 10-15% olcsóbban adják és fel kell legyen tüntetve a honlapon, és ha kötekednek 8 napig kötelesek visszaváltani, bármilyen terméket, ez nem olyan nagy gáz lenne de ha így kezelik a vevőt már az elején mi lesz ha garanciális gondok merülnek fel, azért nem hagynám annyiban hogy lássák nem analfabétával van dolguk akit kedvük szerint lehet átrázni.
[ Szerkesztve ]
-
Robick
tag
Végre kézhez kaptam a régóta kiszemelt Biostar TPower I55-ös alaplapomat. Mindennel megvagyok elégedve, de meglepődtem mikor a hat darab sata kábel heljett csak kettőt kaptam a dobozban, és a sata táp kábel is csak egy volt. Reklamálásomra a nagykereskedésből azt üzenték, hogy sajnálják de csak ennyi jár vele! Most akkor lenyúlták a kábeleimet?? Megjegyzem ez nem Magyarországon történt, hanem az én "kedves" hazámba Szarbijába!
-
klepto
addikt
válasz czetosz #22309 üzenetére
Az integrált gpu-hoz mindkét lapon van integrált memória?
A Biostar esetében úgy olvastam, hogy raktak mellé 128mb DDR3/1333 memóriát, de az Asusnál ez nem egyértelmű számomra
A GPU-n kívül más különbség nincs a 880G, és a 890GX chip között?
A megbízhatóság, stabilitás, kompatibilitás, és sebesség szintjén van bármi eltérés a két alaplap között?[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Szeretnék váltani AM2+ alaplapról, és DDR2 memóriáról (memória bővítés miatt) AM3 alaplapra, és DDR3 memóriára.
2 típust néztem ki, de nem tudok dönteni.
Árban igazán sok különbség nincs, mindössze 2200.-Ft.
Melyiket ajánlanátok inkább az alábbi kettő közül, és miért?
Asus M4A88TD-M EVO/USB3 26000.-Ft
Biostar TA890GXE 23800.-Ft
Mivel a tuning abszolút mellékes (max. a letiltott magokkal kísérleteznék), ezért a stabilitás, és a megbízhatóság a legfontosabb szempont a részemről.
A válaszokat előre is köszönöm;Üdv: Klepto
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Tibitabi
tag
válasz Motaba78 #22300 üzenetére
Köszi srácok!
Net-ről fogom rendelni az alkatrészeket meg a házat is. A http://szamitogepalkatreszbolt.hu/ -ról. Itt még az IPON-nál is egy picit alacsonyabbak az árak. Esetleg olcsóbb helyet tudtok?
Már csak az lesz a nagy mutatvány, hogy itthon üzembe helyezzem és problémamentesen működjön a választott konfig. Ahogy néztem az alaplap kezelési útmutatóját először a procit+hűtőt kell belerakni majd a memóriákat. Gondolom utána összedugni a winyóval, DVD íróval, táppal és bekapcsolni. Bios állítás után az alaplap telepítő CD-jét kell berakni?! Bár az nem tiszta, hogy ezt az alaplap CD-ét az XP feltelepítése után vagy csak úgy natúrba az "üres" winyóval kell indítani?
Szerintem nem ördöngösség, mert régen AT-ket és P3-asokat sokat átalakítgattam, de egy ilyen új konfig összerakásához jól jönne részletes magyar leírás, nehogy valamit rossz sorrendbe rakjak vagy rossz Bios beállítás sikeredjen. -
Prison85
senior tag
Beépítettem a házba, most már kezdek vele kibékülni. Főleg a jellemzésed alapján lettem egy kicsit nyugodtabb. Memória már régóta tetszett, ezért esett rá a választás. Másik jelölt a Corsair Dominator volt, talán jobb döntés lett volna. Mindenesetre a lap külseje tetszik, alig várom, hogy összeálljon az egész rendszer. <kép>
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Milka 78
nagyúr
válasz Prison85 #22303 üzenetére
Most ellent fogok mondani magamnak,mert én is a 8-as sorozatot ajánlom...de...az általad rendelt lap egyszerűen mindent tud mint amit a 880-as.Van rajta E-Sata csati,USB3,SATA3 és bitang jó kis FET-hűtése van+140W-s procikat is támogatja,ja és tud CFX-et,igaz csak 16-4-est de abba még bele lehet pattintani egy kártyát fizikázni(PhysX®).Összefoglalva ez egy nagyon jó lap,van benne Kraft és nincs értelme cserélned,mert mindent tud.Most nézegetem az Asus 880-as lapjait(mert gondolom olyat akartál),de ezek gyengébbek tűnnek mint a tiéd(Egyszerűbb tápellátás,mATX ami nem pont tuningra lett teremtve és kicsit zsufi is van rajta,bár ettől még jó lapok,stb....)Egyedül az M4A88TD-V EVO/usb3-as lap ami már tényleg jófajta deszka.Fejlett tápellátás és hűtés,akár csak a tiéd viszont 27-28 ropi körül mérik az árát és ezért össz-vissz egy erősebb int.vga-t és +3db Sata3-as csatit tud felmutatni(kicsit leegyszerűsítve,de ez a lényeg),de nézd meg a lényeget->[link]
Ha ne adj isten nem fog menni a dolog akkor a memóriát cseréld egy olyanra ami benne van a listába,de ha nem akarsz rizikót akkor a Kingmax 1600-as modulokat ajánlom,mert az megy mindenbe és abból is a CL7-est(az még gyorsabb is mint a tiéd),de reménykedjünk,hogy minden menni fog.[ Szerkesztve ]
-
Pingan
tag
Sziasztok.
Kicsi segítséget szeretnék nyújtani mindazoknak, akik szeretnének egy erős középkategóriás tuningbarát alaplapot maguknak.
Boldog tulajdonosa lettem egy Asus M4A89GTD Pro típusú lapnak, s csak ajánlani tudom, baromi jó lap.
Athlon X3 435-ös procimból ezt hozta ki:
Sajna 3.8 és a fölé nem ment nagyobb szorzón sem, talán az A-Data 1600MHZ-es Ramjaim a szűk keresztmetszet(folyamatos BSOD ), bár nem hinném. Valamint igaz ez még nem mondható 10perc után stabilnak, de mindenesetre megnyugtató hogy szépen lefutott
[ Szerkesztve ]
-
Prison85
senior tag
válasz Milka 78 #22283 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, hogy menni fog a memória rendesen erre most aggódom, hogy esetleg mégsem. Fene! Egyébként 880-ast akartam venni, nem pedig 785-öst csak véletlenül rosszat rendeltem. Késő este értem haza melóból, gondoltam megnézem a cuccokat. Annyira fókuszáltam a 880-ra, hogy 785 lett belőle. Csúnyán elcsesztem. Ha pedig esetleg nem fog menni a memória a lapban, akkor nem a RAM-ot fogom lecserélni, hanem megjelenik a deszka itt PH-n, tulajdonképpen 0 km-esen. Egyébként először OCZ AMD-t akartam, de megtetszett az EVO - nem ajánlotta senki. Sokszor hiába írtam be egy-egy topicba, mert tanácsot nem kaptam. Most mentem a saját fejem után, de remélem működni fog. Jövő hét elejében érkezik a CPU, majd megírom a fejleményeket.
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
predator00
tag
Sziasztok!
Valami jó kis alaplapot keresek 15k körül. Most szeretnék új procit, alaplapot, videókarit venni
Proci:
(erre a kettőre gondoltam még nem döntöttem el)
AMD 255 Athlon II X2 AM3 BOX
AMD 635 Athlon II X4 AM3 BOX
Videókari:
Shapphire Radeon HD5670Várom a válaszokat!!
-
Fr3eWar
őstag
válasz Tibitabi #22299 üzenetére
Hali szóval:
-Azt hogy rev 1.0 vagy 1.3 a boltban kérdezed meg ahol vennéd hogy legyenek szívesek megnézni neked (dobozon rajta van meg a lapon is) és ha 1.3 akkor megrendeled ha 1.0 akkor nem (mondjuk nem tudom mi a különbség).
- Lehet kivezetni az IEEE 1394-et van az alaplapon egy tűsor amibe bele is van írva a 1394 felirat. Abba kell bekötni az előlapi csatlakotót.
- Memóból az hogy 1800(OC) / 1666 azt jelenti hogy az FSBAM aránnyal akár az is beállítható, de egy ilyen konfig mellé teljes mértékben felesleges ekkora sebességű ram, + drága is. Elég lesz egy 1333-mas. Az ideális a proci+laphoz. A memóhűtés nem feltétlenül szükségszerű, de szinte minden minőségibb darabon van már.
megelőztek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Path of Exile 2
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Powerbank topik
- általános iskolai rendszergazda
- További aktív témák...
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest