- Mikrotik routerek
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- SkyShowtime
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pickit3
aktív tag
Unaloműző estére. [link]
-
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
titán
http://www.origo.hu/auto/20170322-sinen-vezette-a-skodat-es-jott-a-vonat.html
Az út 35. kilométerszelvényében található vasúti átjárónál figyelmetlenségből felhajtott a nyílt vasúti pályára,
-
biker
nagyúr
Azért az már durva, hogy
- egyértelműen TILOS
- megbüntetik
És azt harsogják, hogy jogosan vagy nem jogosan van rögzítve a büntetés ténye.Hát a ...om, nem kell balra kanyarodni, ahol tilos. És rohadtul senkit nem érdekel, 20 éve lehet, nem emlékezetből vezetünk, hanem szabályok és jelzések alapján
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
csak egy példa, sajnos valós.
Szeged egyik utcájában 10+ évvel ezelőtt, mikor újra arra járt tömegközlekedés, megváltoztatták a forgalmi rendet, ami eddig X irányban volt elsőbbség, az most Z irányban volt.
Ez így volt, mióta világ a világ.Pár nappal később jött apuka utassal, aki megszokta, hogy ott neki elsőbbsége van, és hiába a forgalmi rend változás tábla, bement lassítás nélkül
Keresztben meg jött a teherautó, aki nem szegedi volt, és csak azt látta, itt biza elsőbbsége van, és jött 50-el.
Sajnos az utas ottmaradt.NEM vezetünk rutinból. NEM kanyarodunk be mert ott szoktunk.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
titán
Szerintem azert mondja a tarlos ezt, mert:
A kozteruletes nem buntethet kanyarodasi tilalom megsertese miatt. Kizarolag megallasi, varakozasi vagy tablaval jelzett behajtasi tilalom vagy korlatozas megszegese esetén szabhat ki birsagot.
A torveny ennyit enged nekik. Ezek alapjan a felvetelek alapjan a rendorseg szabhatna ki max birsagot de azok is csak akkor, ha bent van az objektiv felelosseg koreben a kanyarodasi tilalom megszegese. Ezt most nem tudom bent van-e, szerintem nincs. Utana kene neznem.
-
biker
nagyúr
a VEDA kapuknál volt egyszer pár perces videó az elején, miket rögzít, ott biza megfordulás záróvonalon benne volt az elkapottak listájában
Amúgy millió helyen van kamerás ellenőrzés
- buszsáv jogosulatlan használata
- ferihegyi gyorsforgalmi fel-lehajtás tiltott művelete a közepén a shell kútnál
- behajtás korlátozott övezetbe a belvárosbanMost ezen az egy helyen miért lenne kivétel? Ok, akkor küldje a csekket a rendőrség, ennyi.
-
titán
A zarovonal atlepese es a kotelezo haladasi irany megsertese/kanyarodasi tilalom megszegese nem ugyanaz.
Csak rapillantottam a jogszabalyra es ugy latom, a kotelezo haladasi irany megszegese objektiv felelosseg ala tartozik, igy kamera felvetel alapjan buntethetnek, de nem a kozterulet felugyelet.
[ Szerkesztve ]
-
titán
A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának jogértelmezése szerint sem lehet kizárólag a térfigyelő kamerák alapján leleplezett közlekedési szabályszegésért büntetni. Pető György a szervezet igazgatója elmondta, ő is azon az állásponton van, mint a főpolgármester, hogy az autósok ne fizessék be a térfigyelő kamerák alapján kiszabott bírságot. Az igazgató leszögezte, a fővárosi és kerületi önkormányzati közterület-felügyeleti térfigyelő kamerák alapján kiszabott bírság nem keverendő össze a rendőrség által üzemeltetett VÉDA vagy egyéb, például a gyorshajtás kiszűrésére használt kamerarendszerek felvételeivel, az azok alapján kiszabott bírság jogosságával.
-
titán
válasz tibcsiworld #43016 üzenetére
Ez esetben nem ismerem a torvenyi hatteret.
Itt nalunk is szoktak regebben (jelenleg nem tudom mi a helyzet) buntetgetni tilosban valo parkolasert a kozteruletesek. A legtobben be is fizettek. En akkor mondtam minden ismerosomnek, ha ilyet kap ne csinaljon vele semmit, mivel a kozterulet felugyeletnek nincs erre jogalapja es mas intezkedesre sincs ilyenkor. Egy ido utan atadjak a rendorsegnek az ugyet es ott be is fejezodik az egesz, mivel a megallas es a varokozas szabalyainak megsertese 2012. szeptembereben kikerult az objektiv felelosseg hatalya alol. Emiatt a szabalysertesert csak azt a szemelyt lehet megbuntetni, aki elkovette. Amikor kuldik az adatszolgaltataskero lapot, be kell irni, hogy nem en vezettem az autot, hanem egy csaladtagom akit nem kivanok megnevezni. Ezt visszakuldod es nem fog tortenni semmi. Egyebkent ugyan ez a helyzet ha a rendor jelent fel vagy helyszinit szab ki tilos parkolasert/varakozasert es nem vagy ott.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
-
mephi666
nagyúr
válasz Calogero #43019 üzenetére
...legyen inkább lakó-pihenő övezet minden város teljes terjedelmében a városhatárt jelző táblákon belül és 20km/h-s korlátozás
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Tibko8
senior tag
válasz mephi666 #43020 üzenetére
Aztán meg a kerékpáros fog minket autósokat kerülgetni mert lassan megyünk.
Az ötlettől pedig falnak megyek[ Szerkesztve ]
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
-
-
Zozzant
addikt
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
nagyúr
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
titán
válasz Narxis #43029 üzenetére
Helyes.
http://ugyeszseg.hu/csoportos-garazdasag-a-piros-lampanal-gyorben-hamarosan-videoval/
Ezert nincs szerintem ertelme kemenykedni, most mivel lett jobb a buszosnak? Azt gondolom semmivel, csak kapott par pofont es jarhat birosagra.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
azért a végén szépen átment a nő a piroson...
tegnap itt az "új" elkerülőn tettem pár kört a géppel, mert múltkor síkolták a hengerfejet és azóta elkezdtek zörögni a hidrotőkék, kapott rá pár deci gyógynedűt és járatni kellett legalább 60-70km-en keresztül... lényegében bő 10km-es 90es szakasz, végig elsőbbségem van... fene tudja hanyadik körben látom, hogy balról jön valaki megcélozva a besoroló sávot, gondoltam elenged ha elsőbbségem van és látja, hogy nem 20-al érkezek... erre még a záróvonalán keresztül behúz elém index nélkül úgy, hogy még kb 20-al sem ment... állhattam a fékre, blokkoláshatáron még le tudtam lassítani mögötte és szerencsére belém se jött senki villantottam rá párat, hogy mégis ezt hogy a francba gondolta??? erre a gyökér beállt 40-50es tempóra... esküszöm direkt vannak ilyenek, akik szítani akarják a feszültséget és keresik azt a helyzetet, amikor megpróbálhatnak kib@szni másokkal... alapvetően nyugodt vagyok, de ebben a helyzetben belátható szakaszon én is meguntam, visszaraktam 3ba, aztán záróvonalon-tökönbabon keresztül inkább magam mögött hagytam 1 pillanat alatt, mielőtt nekiállt volna komolyabban ráfékezgetni
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
Pickit3
aktív tag
válasz mephi666 #43031 üzenetére
Na ilyenkor kell két kézzel nyomni a dudát, ha orosz vagy akkor nem is fékezel. Akkor talán lesz egy kis szégyenérzete, mert a villogást nem mindenki veszi észre.
Akkor Én is; tegnap fordulok fel balra a főútra és balra található kb30méterre egy körforgalom. Csúszok lassan ki, mert jön jobbról egy autó. Mire elindulnék már látom, hogy a körforgalomból majdnem oldal két keréken távozó majd felém padlógázzal jövő újabb Golfocskát. Bepadlóztam a sávomba az autót és kb 30centire ment el a hátsómtól. Egy fél másodpercre próbáltam neki activitizni, de a fiatal szőkeség tátott szájjal bámult egyenesen a messziségbe. Tipikus néz, de nem lát eset. Ha kicsit elbambulok, akkor nyélgázzal oldalba kap teljesen.
Most, hogy így gondolkozok... Egykori évfolyamtársamnak vettek a szülei nemrég egy kis autót, 1 hétre rá már a bal eleje össze volt törve. Gondolom az említett szőke Golfos lányka is hasonlóan járt, hogy kapott apucitól egy autócskát és nyomja neki, mint a világtalan, mert úgyse Ő dolgozott meg érte.
-
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
amargo
addikt
Csepel, audi, bmw es egy mercis mind a három a felsőbb kategóriából és vélhetően valamilyen játékot űzték, aminek a célja, ki tud veszélyesebb vegig menni a forgalomban. Ezúton is kivánok nekik sok betonoszlopot és árokba hajtást.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
barnam_
nagyúr
válasz philoxenia #43039 üzenetére
Jópofa, ha ez egy weboldalon lenne, átlapoznám.
De pénzt nem adnék érte. Elméletileg a jogsi megszerzése alatt mindenki megtanulta a táblák jelentéseit, egy-egy kanyarodási szabály nem lehet újdonság. -
m3tr0
őstag
Ez így van.
Nem azzal van a baj,hogy büntetnek. Szerintem a büntetési tételek vannak nagyon elszállva.
Azért egy kötelező haladási irány megszegéséért, amit valljuk be simán belehet nézni főleg akkor ha még helyismereted sincs, azért az 50 ezer forint nagyon durva.
Mert ha egy 10 ezres lenne ugyanez a manőver,akkor is megtanulnám egy életre,hogy ott nem szabad pl.jobbra fordulni. -
mephi666
nagyúr
én a zebrákhoz pakolnék simán térfigyelő kamerákat és szétbüntetnék mindenkit: tegnap pl babakocsival vártunk percekig, mire 2 sávos úton a túloldalt megállt valaki, hogy átenged, de nem tudtunk elindulni, mert a hozzánk közelebbi sávban még pár kocsi áthúzott múltkori eset meg még szebb volt, amikor kisteher megállt a zebránál, hogy átengedje a gyalogosokat, egy gyökér meg szépen megelőzte ilyenre lehetne osztani 500ezres bírságot is nyugodtan... (a kisteher sofőrje tudta megakadályozni, hogy a baromállat elcsapja a gyalogosokat azzal, hogy ráfeküdt a dudára, a gyalogosok meg megtorpantak és néztek, hogy mivan? ...mert persze nem láthatták, hogy mögötte valaki épp előzni kezd)
ez nem is a figyelmetlen kategória, hanem a "le van sz@rva mindenki, vigyázzanak magukra és figyeljenek ők, mert úgy megyek, ahogy akarok"
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz negroo #43049 üzenetére
Ez nem igaz.
Őszintén szerintem simán lehet,hogy elnézel valamit és elmész jobbra ott,ahol eddig 20 évig elmehettél és nem figyeled a kötelező haladási irányt.
(Vidéken előfordult,hogy 32 évig el lehetett fordulni a fő útról balra az egyik utcánkba...2 éve kiraktak egy balra kanyarodni tilos táblát. Azóta ott szerinted hány 50 ezres bírságot lehetett volna kiosztani?
Kb. az ott lakók 90%-ának fel sem tűnt. Persze tudom, mindenki hülye és megszokásból vezet.)De ettől eltekintve is előfordulhat,hogy elnézel valamit. Mondom nem a büntetéssel van bajom, hanem a mértékével. Elnézel egy "szaros"táblát (visszautalok a kötelező haladási irányra...nem stoptábláról beszélek) és kapsz érte egy 50 ezres csekket.Hááát...az nekem egy fél havi lakbér...a fizetésem negyede.
És nem okoztam balesetet, jobb esetben nem akadályoztam senki..csak szimplán rossz irányba kanyarodtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mikrotik routerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest