- Videó stream letöltése
- Windows 10
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Linux kezdőknek
- Manjaro Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Chrome-hoz van Windows defender browser protection az áruházban, bővítmény formájában + ott a Google biztonságos böngészés is, ha engedélyezve van.
Lehet, hogy az Opera alatt is működik a WD bővítménye, de nem tudom megerősíteni.
Firefoxhoz nincs, de fel lehet rakni pl a Bitdefender trafficlight bővítményt, a vírusírtó topikban ajánlottak között van, valamint a FF elég jó beépített követésvédelemmel is el van látva, de akkor is ajánlott mellé egy bevált reklámblokkoló pl uBlock Origin vagy Adguard, ahogy a többihez is.
Az új Edge is elég jó követésvédelemmel van ellátva, három fokozatban lehet állítani, tetszés szerint + ott a beépített Smartscreen és mellé egy reklámblokkoló is már sokat dob a védelmen + ahogy mondani szokták a józan ész. -
-
junior11
veterán
válasz
junior11 #1188 üzenetére
Közben végigrágtam magam a group policy-ben a beállításokon, megnéztem mi mit jelent, sok hasznos funkció be van kapcsolva, nem is nyúltam hozzá (csak a mail és removable disc ellenőrzést kapcsoltam be), valamint a karanténban, hogy pár nap után automatikusan törölje, ami ott van.
Nos, ami a MAPS és MpEngine belllításait illeti (érdekes módon nekem a group policy nem magyarul, hanem angolul jelenik meg, így használnom kellett a google fordítót, de nagyjából értem, miről van szó), az alábbi módon állítottam be:
MAPS:
1. Configure the "block at first sight" feature - enabled
2. Join MS MAPS - Advanced MAPS (Win10 alatt a Basic maps már nem érhető, ezen beállítást automatikusan advanced-re emeli)
3. Configure local setting override for reporting to MS MAPS - Not configured (ezen beállításon hagyva ha jól értettem, a group policyben lévő beállítás elsőbbséget élvez)
4. Send file samples when further analysis is required - Send safe samples (always prompt-ra állítva ez nem aktiválódik)MpEngine:
1. Configure extended cloud check - enabled (specify the extended cloud check time in seconds - 50 - vagyis így max 60s)
2. Select cloud protection level - nos, ezt nem tudom, be kell kapcsolni, hogy a MAPS és az MpEngine rendesen működjön, ha igen - enabled - és azon belül a default protection-t nem engedi, csak a high protection level-t (ez esetben megnőhet a hamis riasztások száma). -
junior11
veterán
-
junior11
veterán
válasz
daimonion #1183 üzenetére
Nincs O365 nekem. Tudom, hogy nem szükséges turkálni a gpedit-ben, de akkor is testreszabhatóbb, áttekinthetőbb lehetne a gui. Külföldi fórumokon, tesztekben állítólag alapértelmezett beállítások mellett gyengébben szerepel a WD a Home verzióban. Van, aki a házirendben állítgat be dolgokat, a jobb védelem érdekében - kérdés, mit érdemes - ezért kérdeztem a múltkor, s van, aki ilyen segédprogit használ hozzá.
-
junior11
veterán
válasz
daimonion #1178 üzenetére
Köszi, ami a böngészőket illeti, Edge Smart screen aktív és Chrome esetén is böngésző bővítményként + Malwarebytes mellé. Most már telefonon vagyok, de holnap megnézem az általad említetteket, bár úgy rémlik, hogy sok esetben "not categorized" vagy vmi hasonló van, ezen felül disabled és enabled lehetőség van. Vagyis akkor ezeket aktiváljam? Amúgy felhő alapú védelem eddig is aktív volt, nem? PUP védelmet korábban szintén be kellett kapcsolni, most is vagy már alapból tudja?
A múltkor valaki a vírusirtó topikban írta, hogy Home verzióban az emaileket és csatolmányokat nem ellenőrzi, csak letöltés és megnyitás után, ilyen téren van valami infód?Tudni már, mi újdonság várható a tavaszi frissítésben?
-
junior11
veterán
Sziasztok, sikerült aktiválni a Windows10 Home verziójában a házirendet, az alábbi módon , remélem, így is marad. Mit érdemes bekapcsolni, ill. változtatni a Windows Defender védelmén? PUP blokkolást tud már alapból vagy valami hasonló ötlet? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Fotók, videók mobillal
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest