- ZIDOO médialejátszók
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Office 2016-ot lehet inplace úgy update-elni 2021-re, hogy az Outlook beállítások (fiókok, pop levéladatbázisok) megmaradnak a helyükön?
Üdv,
Attila -
-
nfsu17
veterán
válasz
csabyka666 #6782 üzenetére
Úgyse fogjuk megfejteni, hogy mi a google baja (nem mi programozzuk), így én kerülném, hogy azzal küldöm (és napokig ezen rágódnék) és simán valami külsős tárhelyen a linket átdobnám mail-en.
Direkt nem írtam, hogy jelszóval betömöríteni (rar, zip, stb), mert tudom, hogy sokaknak (a fogadó oldalon) ilyen tömörített fájl kibontása meghaladja a képességeit.
Egy linkre kattintva leszedni valamit meg csak megy. -
Üdv mindenki!
Találkoztatok már azzal a jelenséggel, hogy egy pptx fájt nem enged elküldeni a gmail, mert vírusra hivatkozva visszadobja másodperceken belül?
Nincs a fájlban semmi extra, néhány link, és szöveg, ez egy középsulis tanuló prezentációja lenne csak. Ugyanezen a gépen ugyanebben a programban készítettem egy "bemutatót", azt el engedte küldeni.
Hol lehet a hiba?
Köszönök minden segítséget. -
Taci
addikt
Sziasztok!
Mára virradóra "megborult" az Office, azt mondja, lejárt az előfizetésem, holott családi csomagban vagyok, ami 2026. márciusáig érvényes.
Ellenőriztem a fő fiókban, minden rendben, meg is vagyok hívva, nem változott semmi, az Office mégis nyaggat, és a fájlaimat sem tudom szerkeszteni...
Ha pedig megnyitom a programot, kiírja, hogy nem licenszelt termék...Mi mehetett félre? Nem nyúltam semmihez, csak használni szeretném az előfizetett szolgáltatásokat.
Köszönöm a segítséget.
-
tylerddd
veterán
Köszi! Nekem a Windows saját, privát fiókkal megy, de az Office365 tisztaszoftveres. Sokáig nem volt vele gond, aztán jött ez a sárga figyelmeztetés, ami megszűnt. A legtöbb ilyen tanulóknak regisztrált verziós esetében helyi fiókkal mennek a gépek.
@bon Akkor az enyém egy érdekes eset, mert nekem is tisztaszoftveres az O365, igaz, még jóval régebbi igénylésű, de soha nem kell bejelentkeznem.
-
válasz
tylerddd #6776 üzenetére
Szia!
Jellemzően akkor van ez, ha van beállítva - akár a Windowsban - másik fiók, vagy a Tisztaszoftveres hozzá van rendelve a Windowsban fióknak, de mivel felhős szolgáltatások nem tartoznak hozzá, csak asztali módban használható, ezért időnként kidobja, vagy akár erőlteti másik fiók használatát.
A sárga figyelmeztetés meg akkor jellemző, ha volt bejelentkezve másik fiók is, nem csak a Tisztaszoftveres, mert akkor szeretnek összeakadni, de gyökereiben ez is a Windows fiók párosításra vezethető vissza., mert szeretné, ha azonos fiókkal menne a Windows és az Office. De a Felhasználó által a Windows fiókhoz használt, általában nem tartalmaz Office licencet (is). Sarkítok persze, de röviden ennyi. -
tylerddd
veterán
Üdv! A közoktatásban résztvevő tanulók ugye regisztrálhatnak ingyen O365-öt a tisztaszoftvernél Kréta azonosítóval. Kapnak egy baromi hosszú felhasználónevet, @o365.hu végűt. Ezt megadják a letöltött, telepített offline Office-ban, majd a Kréta adatokat megadva bent vannak a fiókkal. Miért van az, hogy bizonyos időközönkén kidobja őket és újra el kell játszani ezt a bejelentkezősdit?
Nem ugyanaz a hiba, ami pl. nálam is jelentkezett az O365-nél jó ideig, amikor a sárga háromszöges jelzés megjelent a címsorban a fiók mellett és újra be kellett jelentkezni. A szoftver indításakor megjelenik egy ablak és ha ott nem csinálja meg a bejelentkezést, akkor csak bezárni tudja a programot. Nálam simán ment minden a jelzés ellenére.
Megköszönném a tippeket vagy ha valaki tud rá megoldást, akkor szívesen veszem! Köszi!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Microsoft fiokkal jelentkeznék be hogy office (excel) elérhető legyen, de amikor irja hogy kuodi az e-mailre a kodot nem kuod semmit, ugyanez ha telefonszámot írom be .. ezidáig nem volt gond belépéssel. Mit kellene beallitanom?
-
andreas49
senior tag
válasz
DextyPremium #6771 üzenetére
Az 1-2 pont OK, de 3. létrehozáshoz kellene egy kis segítség
-
A Microsoft 365 Felügyeleti központban tudod beállítani a szabályt:
1. Nyisd meg az Exchange Felügyeleti Központot (EAC):
• Lépj be a Microsoft 365 admin center oldalra.
• A bal oldali menüben válaszd az Exchange lehetőséget.2. Hozz létre egy új közlekedési szabályt (mail flow rule-t):
• Menj a Mail flow → Rules (Szabályok) menüpontra.
• Kattints a „Create a rule” (Új szabály létrehozása) gombra.3. Szabály beállítása:
• Name (Név): Adj egy nevet, például „Továbbítás a központi fiókba”.
• Apply this rule if… (Alkalmazza ezt a szabályt, ha):
• Válaszd a „The sender is” (A feladó)” lehetőséget.
• Írd be annak az embernek az e-mail címét, akitől érkező üzeneteket továbbítani szeretnéd.
• Do the following… (Cselekvés végrehajtása):
• Válaszd a „Redirect the message to…” (Üzenet átirányítása ide:) opciót.
• Add meg a központi e-mail címet. -
válasz
andreas49 #6769 üzenetére
A Microsoft 365 (Office Click-to-Run) kliens által generált log fájlokat az OfficeC2RClient.exe létrehozhatja minden egyes bejelentkezésnél, frissítésnél vagy állapotellenőrzésnél. Ezeket a naplózásokat alapértelmezetten nem lehet teljesen kikapcsolni, de van egy workaround, ami jó lehet, ha az zavar, hogy felesleges helyet foglal.
- Naplózási szint csökkentése a Registry-ben
1. Nyisd meg a Registryt.
2. Navigálj ide:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ClickToRun\OverRide
(Ha az OverRide kulcs nem létezik, hozd létre manuálisan.)3. Hozz létre egy DWORD (32-bit) Value nevű bejegyzést:
LogLevel
4. Állítsd az értékét 1-re (alapértelmezett 3, ami részletesebb naplózást jelent).
5. Zárd be a Registry Editort és indítsd újra a számítógépet.Eredmény: A naplózás minimálisra csökken, így a logfájlok mérete is kisebb lesz.
Esetleg másik opció, hogy az OfficeC2RClient.exe jogosultságát csökkented le, de akkor félő, hogy a frissítésekkel gond lehet.
-
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Microsoft 365 personal csomagot használok. A c:\Windows\Temp\ könyvtárba minden egyes MS 365 belépésnél készül egy *.log fájl. (100e-800e nagyságú). Ezt a OfficeC2RClient.exe készíti valószínüleg. Hol tudom ezt kikapcsolni?
Köszi a segítséget előre is. -
Drone86
tag
Sziasztok!
Microsoft 365 családi előfizetésünk van, leginkább az Excel és a OneDrive miatt.
Egy családi vállalkozást is erről működtetünk, egy webshop összes fotóját és adatát is itt tároljuk.
Az egyik fiókon lévő mappát osztottam meg a másik fiókhoz, hogy mindketten tudjunk rajta dolgozni, a megosztott fiókhoz tartozó gépre is le lehetett szinkronizálni a mappát. Pár napja viszont vmi elromlott, a OneDrive szinkron is leállt. Leállítottam a megosztást, aztán újraindítottam, de már nem jelenik meg a OneDrive alkalmazásban a szinkronizálandó mappák között, és csak a böngészőből érem el a tartalmát.
Változott vmi esetleg a onedriveban? Tapasztalt vki hasonlót? -
-
Sziasztok!
Tud valaki segíteni a telefonos aktiválással kapcsolatosan, hogy régebben úgy rémlett egy weboldalon megadva a számokat is lehetett aktiválni, ez valid megoldás-e vagy hol találom ezt?
Felhívtam ezt a sz.rt telefonon, de nem érti amit mondok...
-
törölt tag
Üdv. Az Office Professional Plus 2016-ba a helyesírás ellenőrzőnél mit kellene beállítani, hogy a sorvégi elválasztásokat ne jelezze hibának? pl: bi-zonnyal, készü-lődnek, beavatko-zását
-
tomi_x
tag
Sziasztok !
Van egy office előfizetésünk, ahol van 3 felhasználói email fiók, és van egy központi email fiók.
Be tudom azt állítani a Felügyeleti központban, hogy ha bármelyikünk kap egy emailt egy bizonyos személytől, akkor azt továbbítsa a központi email fiókba ?Előre is köszi a segítséget.
tomi -
pzstm
titán
válasz
csgabee #6756 üzenetére
Elofizeteses modellre nem letezik orokos licensz….van dobozos office, adott verzio es orokos. Itt egy nem altalad birtokolt fiokhoz kapsz hozzaferest. A mogottes szolgaltatasokat barmikor egy uj rendszergazda lekapcsolhatja, vagy az egyetem az adott fiokot megszunteti…..
-
csgabee
tag
Sziasztok!
Office 2013 van jelenleg a gépemen.
Szeretnék érdeklődni,hogy a belinkelt office 365 mennyire érné meg?
Ha jól tudom abban már copilot is van,és 100gb onedrive.Esetleg mit ajánlanátok?
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy "freeware" outlook account.
Korábban a Windows Telefon-Kapcsolat program és ennek mobil appja úgy volt beállítva, hogy a mobilról szinkronizálja a kontaktokat telefonról a fiókba.
Windows Telefon-Kapcsolat csak és kizárólag az otthoni (free) accountokkal működik.Belépve ebbe a fiókba a https://outlook.live.com/people/0/ weboldalon megjelenik 3 db kategória:
- hiddenFolder-ac0ecdbb-97ae-4770-9242-92627c0584b7
- Mi 10 Pro (contacts synced by Microsoft Mobile Services)
- Xiaomi 14 (contacts synced by Microsoft Mobile Services)Ezt a szinkronizáló beállítást kikapcsoltam, mert rájöttem, eddig sem kellett volna bekapcsolva legyen...
Ezekből, a törölt elemekből, és a törölt töröltjéből is töröltem a kontaktokat.
A 3 db kategória mégis itt van. Hangsúlyozom, nem hoztam létre. Nincs haszna, nincs kára, de zavar, hogy nem értem miért nem tudom törölni, és hogyan kellene.Próbáltam már leszinkronizálni az accountot desktop Outlook kliensre, de így sem tudtam megoldani.
Valaki találkozott már ezzel? És mi a megoldás a törlésükre?
Más:
Van ilyen app, ami szinkronizál Android és Windows között, de business accounttal? -
Az (1)-et illetően az xls-ben a fejléc mennyit számít a csv konvertálás tekintetében?
Semmit. A CSV első sora tartalmazza ilyenkor a fejlécet, ugyanazzal az elválasztóval (Delimiter) vannak elválasztva (alap esetben pontosvessző) amivel az adatsorok (rekordok) mezői (cellák) is. Korábban is raktam erről képet: XLS(X) | CSV
Fejlécnek akkor van jelentősége, ha olyan CSV editor-okkal akarod megnyitni, amiket javasoltam. Excel(nem Web-s)/Calc/Google Sheets esetén "mindegy", hisz ott megvan az eredeti táblázat, az adott szoftvernek megfelelően, ebből exportálva/mentve másként meg Te döntöd el, hogy kell-e fejléc avagy sem a CSV-be. -
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6743 üzenetére
Hmm, nem tudom miért nem jutott azonnal eszembe az office online után a google sheet a csv kezelésére. Ugyan van vele annyi macera, hogy google drive-on keresztül kell kezelni az anyagot, de google sheet tud kezelni utf8-at, normális ékezeteket látok. Gyaníthatóan ez lesz inkább a választottam, nem kell hozzá telepíteni semmit.
Az (1)-et illetően az xls-ben a fejléc mennyit számít a csv konvertálás tekintetében? Mondjuk cloud convert rendes munkát végez, nincsen elakadásom azon a ponton, de attól még nem értem
-
1. XLS(X)-ben fejlécet kell használni, így menteni a táblázatot.
2. comma-chameleon-win32-x64.tar.gz (portable) letölt, kitömörít, indít, import excel file és kész (Automatikusan UTF8-ra konvertálja az Excel fájlt ill. automatikusan UTF8-ban menti a CSV-t.)Pár másik progi (hátha jól jöhet)
Excel Converter Free | [kép] | [kép] | eredményRons Data Edit Lite Free (max. 2500 sor menthető) | [kép]
-
coco2
őstag
A jelenlegi probléma kapcsán külön programozott feldolgozásra kerülnek XLSX file-ok. A feldolgozáshoz CSV bemenet kell UTF8 kódolással. CSV-re kell konvertálnom az XLSX-eket. Szükség esetén a CSV-ket tudnom kell megnézni / editálni.
Konvertálásra találtam cloud convert xlsx to csv -t. Hex editorral megnézem a mentett CSV-t, UTF8 kódolást látok. Notepad++-al vissza tudom tölteni, rendben látom az ékezeteket. Amit kevésbé látok Notepad++-al, az a tábla oszlop szerkezete. Web office 365 ha ugyan azt a CSV-t tölti, az ékezetek helyén Đ#Ä meg társai vannak.
Valami lightweight stuffot kerestem editáláshoz, és libre office cudar lassú. Annak okán próbáltam a web office 365-öt. De ez meg nem tud UTF8-at 2025-ben
-
Nem tudom, hogy összetettebb feladatokhoz is használnád az MS365 Web-s felületét, vagy csak tényleg CSV konvertálásra. Ha utóbbi, akkor LibreOffice 24.8.2 Portable MultilingualAll verziót használd (ez Magyar nyelvű, a Standard nem) és ez hibátlanul teszi a dolgát CSV-be mentéskor. (LibreOffice-ban a Calc az Excel megfelelője)
-
coco2
őstag
válasz
szabonagyur #6738 üzenetére
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van egy xls-em, és abból szeretnék CSV-t menteni utf8 kódolással. Online office 365 sajnos elmicsodálja
Van rá valami online mód normális csv-t konvertálni xlsx-ből?
A tippeket előre is köszönöm.
-
Elemental
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #6735 üzenetére
Köszi szépen!
-
válasz
Elemental #6733 üzenetére
Ha az Android beépített nyomtatási szolgáltatását használom, akkor megvan a keret a nyomtatási képen, meg kerettel is nyomtatja ki, de mint ahogy korábban dobtam képet is róla Én feltelepítettem külön Epson-hoz és külön Canon-hoz a nyomtatási szolgáltatásokat, mert ott minőséget és szegély nélküli nyomtatást lehet eszközölni. Ha a szegély nélküli nyomtatást beállítom, akkor nyomtatásban nincs keret egyik nyomtató esetében sem, bár az MS365 nyomtatási képén akkor is van valamiféle "árnyékolt" keret (szvsz az már csak amolyan megjelenítési design).
A Brother nyomtatóhoz is kell lenni ilyen nyomtató szolgáltatásnak Android-hoz, ez csak tipp, de valszeg ez lesz az, a képernyőképeket elnézve: Brother Print Service Plugin
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Hátha van olyan aki tudja.
Powerpoint for MAC
Jól látom nem tud olyat, hogy prezentáció módban csak egyik képernyőre tegye ki?
Windows alatt tudja ezt, itt ugye kirakja az egyikre a slideot, a másikon a slide plusz a notes jelenik meg.
-
Elemental
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #6726 üzenetére
Köszi szépen a belém fektetett energiát. Igazából mindegy is, úgy látom marad az acrobat, nem akkora tragédia ez.
A nyomtató beállítások megegyeznek az acrobat, vagy bármelyik másik programmal való nyomtatással.
Viszont most nézem, hogy nem is fogalmaztam teljesen konkrétan. A nyomtatási képen is látszik a keret, és a papírra is kinyomtatja a keretet. Gondolom ebből adódik, hogy homályos, elmosódott lesz a szöveg, mert nem 100-os méretű. Nem tudom, ezt a keretet honnan szedi. Ha még fent van a M365 a telódon, megnéznéd, hogy nálad is ott van-e ez a keret a nyomtatási képen? -
Szállító76
tag
Köszönöm.
#6728 lett a jó megoldás -
jack982
senior tag
válasz
Szállító76 #6727 üzenetére
kell hozzá termék kulcs, amit vagy microsoft oldaláról veszel drágán, vagy veszel egy dobozos terméket olcsóbban, mondjuk itt.
-
jjohn
aktív tag
Esetleg ingyenes az [Openoffice], ha nem ragaszkodsz MS Officehoz.
-
jjohn
aktív tag
válasz
Szállító76 #6727 üzenetére
Szia!
Én úgy tudom, ha sulisak a gyerkőcök akkor lehet igényelni az ingyenes verziót.
Tiszta szoftver oldalon, mindent leírnak [Tiszta szoftver]. Lehet Krétán keresztül, azonosítóval, vagy anélkül. -
Szállító76
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy kaptak a gyerekek 2 laptopot.
Win11 van rajta és Office 365.
Az Office 365-nek lejárt a próbaideje, hogyan tudnám aktiválni milyen kulcs kell hozzá?
Elnézést de teljesen hülye vagyok hozzá
Köszönöm. -
válasz
Elemental #6724 üzenetére
Még ennyit tudok javasolni, mást már tényleg nem...
Szóval ez (is) lemaradt...
A nyomtatás minőségének állítását a telepített nyomtató szolgáltatásokon kersztül is el lehet érni, meg MS365-ben meg itt a további lehetőségekre tapizva.
Epson esetén a Print Quality, míg Canon esetén meg a Media Type állításával.
Nyílván Nálad más nyomtató esetén más nyomtatószolgáltatás van telepítve, másképp is nézhet ki, de itt keresgélj, hátha magasabb nyomtatási minőség beállítását követően jó lesz a kinyomtatott cucc, függetlenül attól, hogy nem jól jelenik meg az MS365-ben.Most már tényleg kifogytam az ötletekből...
-
válasz
Elemental #6724 üzenetére
Írhattam volna (bocsi), hogy természetesen kinyomtattam (2 nyomtatóm is van egy ezeréves Canon MP495 meg egy modernebb Epson EcoTank L5190) és mindkét nyomtatóval készített nyomtatás rendben van, de ez borítékolható volt, hisz Nálam megnyitva a PDF-ket sincs homályosság, mint esetedben, amit korábban itt linkeltél.
Ott ránézésre látszik(pláne ha felnagyítod, akkor még látványosabban), hogy az MS365-el megnyitott PDF-ben már kapásból homályosabbak/elmosódottabbak a logók(ergó az nyomtatásban is az lesz) , mint Acrobat-l. Na nálam ilyen nincs, mert -a keret kivételével- pont úgy néz ki minden PDF MS365-ben, mint a korábban felsorolt 4 másik progiban. -
Elemental
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #6723 üzenetére
Köszi szépen!
Ha nálad is ott a keret, akkor szerintem a nyomtatásnál nálad is homályos lenne. Véletlenül a nyomtatást próbáltad? Mert a gond nálam pont a nyomtatás homályossága.
De akkor ezek szerint ez a progi így működik. -
válasz
Elemental #6722 üzenetére
Nekem nics 365 előfizum, de szerencsére fel lehetett telepíteni és amire kellett (megnyitni PDF-t) azt meg tudtam csinálni.
Több PDF-l is próbálkoztam (pixeles és vektoros grafikát tartalmazó, jobb és rosszabb minőségűvel) és több PDF nézegetővel is (MI Böngésző, Edge, MI PDF nézegető, Google Drive PDF olvasó) mind egyformán jelenítették meg a PDF-ket, beleértve az MS365-t is, szóval Nálam nincs gond vele (felnagyítottam a PDF-ben lévő képeket, de pixeles-nél sem tudtam különbséget felfedezni, homályosság sem jelentkezett, az a keret Nálam is megvan MS365-ben)Szóval nem tudom, hogy Nálad (és párod telóján) mi lehet a gond. Azért beteszek pár infót, hátha valamire jó lesz.
Teló OS | MS365 Info 01 | MS365 Info 02
Mondjuk itt a legutolsó képen láthatóSzükséges operációs rendszer -> Eszköztől függ
nem igazán értem mit értenek "eszköztől függőn"... -
Elemental
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #6721 üzenetére
M365. Microsoft 365 előfizetésem van. Az első időkben jó volt. Utána az én telómon ilyen furcsa lett, a feleségem telefonján viszont maradt jó. Nemrég lett ilyen az ő telefonján is. Nem értem.
Köszi szépen a segítséget! Nyilván nem életbevágó a dolog, csak furcsa. -
-
Elemental
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #6718 üzenetére
Nem a legjobb, mert ha már másik appot használok, akkor jobb az acrobat. Szerettem volna egy appal letudni mindent. De nem akkora tragédia az egész, csak gondoltam hátha valaki más is találkozott ezzel, és van rá megoldás.
-
mikk2000
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6711 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
-
Elemental
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #6715 üzenetére
Köszi szépen!
Újratelepítés már megvolt, de kipróbálom ismét.
-
válasz
Elemental #6714 üzenetére
Keresgéltem a neten, 2 dolgot találtam, amikor megjavult ez a dolog. Az egyik, hogy Word-l nyitották meg a PDF-t és abból nyomtatva jó volt ill. a másik, hogy teljesen eltávilították az MS365 app-t (gyorsítótár törlés, összes adat törlés, eltávolítás) és újratelepítették...
-
Elemental
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #6713 üzenetére
Köszi!
Mindent 100-szor átnéztem, teljesen megegyezik mindkét app használata esetén a nyomtató beállítás.
Magában a Microsoft 365-ben lesz valahol a bibi. Csináltam két képernyő fotót. Az első a micro, a második az acrobat. Látszik az elsőnél, hogy mintha kerete lenne, vagy mintha a levegőben lenne. Tuti ez kavar be valahogy. A beállításokat már átnéztem, és nem találok opciót erre.
Az első kép a Microsoft 365 a második az acrobat. -
válasz
Elemental #6712 üzenetére
Nem használok Android-n Office-t, de talán a nyomtatóbeállításokban vagy az MS app-ban, amikor a nyomtatáshoz érsz, ott a nyomtatási minőség (Print Quality) állítási lehetőséget kellene megkeresni és magasabbra/legmagasabbra állítani. Olyan is előfordulhat, hogy külön a PDF minőségét lehet szabályozni.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Remélem jó helyen kérdezem.
Androidos telefon, legfrissebb Microsoft 365 app.
Tapasztalt valaki olyat, hogy a Microsoft 365 alkalmazással megnyitott és nyomtatott pdf fájlok homályosan lesznek nyomtatva? Acrobat readerrel mindez tökéletes.
Az én és a feleségem telefonján is ugyanez. -
válasz
mikk2000 #6710 üzenetére
Kb. azt kell tenni, amit írsz... Így azért egyszerűbb, ha könnyen értjük egymást.
Csak azért írom le vázlatosan, mert hátha másnak is jól jöhet.Létrehozod hagyományosan a körlevelet, doksit (ami egy ZIP amúgy) kicsomagolod, az összes fájlban rákeresel a körlevélben használt excel tábla nevére (settings.xml és settings.xml.rels fájlban lesz 2-2 találat, legalábbis Word 2024 esetén), az abszolút útvonalat eltávolítod a fájlokból, csak az excel tábla neve maradjon (arra ügyelj, hogy ami macskaköröm közt van, az ott is maradjon, illetve lesz FILE:/// előtagos útvonal is, itt sem kell meghagyni ezeket az előtagokat, csak az excel tábla nevét).
Miután minden talált fájlban, az összes előfordulásban elvégezted a módosítást, utána már csak be kell tömöríteni ZIP-l a korábban kitömörített fájlokat/mappákat, értelem szerűen docx kiterjesztést megadni vagy utólag módosítani zip-t docx-re...
Innentől viszont a doksinak meg az excel táblának ugyanabban a mappában kell lennie, hisz így lesz "portable" a cucc. -
mikk2000
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6709 üzenetére
Érdekel köszi, azért kérdeztem. Amúgy tudok programozni is (nem vba-ban) tehát nem kell nagyon szájbarágósan. Egyébként abból amit írsz arra gondolok olyasmi lehet, hogy kicsomagolni az xml-t, és benne az adott path változóból le kell szedni a könyvtár részt, hogy csak a fájlnév maradjon?
-
válasz
mikk2000 #6707 üzenetére
Viszonylag körülményes (tovább tart egy lite-s tutorial beírni, mint megcsinálni), de megoldható. Régebbi Office-k esetében egy egyszerű VBA makróval lehetett operálni, újabbaknál (MS változtatott a biztonságon) már nem.
Bármilyen PKZIP (sima ZIP) ki- és becsomagoló kell hozzá ill. -"legegyszerűbbség" miatt- NotePad++ Ha érdekel a dolog leírom a menetét.Spy89
Régebben volt hozzá add-in, de amikor frissül az Office (nem 2021-ről 2024-re váltás, hanem adott verzión belül a Build), akkor úgy beáll az Outlook, mint a gerely, szóval inkább azt mondom, hogy nem tudok róla. (Lehet más majd javasol valamit) -
mikk2000
őstag
Üdv, nekem is körleveles kérdésem van, office 2013-16-ban meg lehet-e oldani azt, hogy a forrás excel file relatív hivatkozással legyen megadva. Tehát hogy átmásolva a két doksit (word körlevél+excel) működjön azonnal bármilyen könyvtárban bárkinél.
-
tylerddd
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #6702 üzenetére
Valóban működik, erre a megoldásra nem gondoltam volna. Köszi!
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Nem találok megoldást a következő gondomra:
Adott egy Word dokumentum, amit ki kellene tölteni egyenként sok névvel és születési dátummal. Körleveles megoldást megtaláltam, a mezőket be is tettem a megfelelő helyre, a forrás egy excel táblázat. Az excelben a dátumok rendben vannak, de a word valamiért nn.hh.éé formátumban illeszti be "/" jellel elválasztva. Hogyan tudnám ezt rendes magyar formátumra, ponttal elválasztva beilleszteni?
Előre is köszönöm a választ! -
tylerddd
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #6702 üzenetére
Ohh, megnézem majd, köszönöm!
-
krisi047
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelő Microsoftos topicot, remélem maradhat.
Egy kritikus pillanatban, amikor a saját gépem megadta magát kényszerűségből használnom kellett a kedvesem céges laptopját.
Windows 10 Pro van rajta, bejelentkeztem a Onedrive fiókomba, és ezzel a Microsoft fiókomat is hozzáadta a géphez.
A gondom az, hogy semmilyen módszerrel nem tudok kijelentkezni belőle, pedig elvégeztem az alábbiakat:
- a Microsoft fiókot leválasztottam a Fiókok menüben, és az ehhez kapcsolódó automatikus bejelentekzések is ki lettek kapcsolva,
- ezután a Onedrive belül a "fiók leválasztása", és "számítógép leválasztása" is megtörtént, de gyakorlatilag ha bárki be akar jelentkezni ismét, akkor az e-mail címem eleve már fel van ajánlva, és egy kattintással be lehet jelentkezni,
- control keymgr.dll parancsot letuttatva kitöröltem a mentett belépések közül a Microsoft fiók, és a Onedrive bejelentkezési adatait is,
- beléptem a Microsoft fiókomba egy másik gép böngészőjében, hiába töröltem ki az eszközök közül a szóban forgó laptopot,
- töröltem a Registryben minden Onedrive-hoz kötődő tételt,
- töröltem és újra raktam a Onedriveot,Ennek ellenére továbbra is rögtön az én e-mail címemet ajánlja, és egy kattintással bejelentkezik.
Kitépem a hajam, mit tudok még tenni? Az újratelepítés nem opció.
Új hozzászólás Aktív témák
Microsoft Office szaktopicok:
● Microsoft Word topic
● Microsoft Excel topic
● Microsoft Powerpoint topic
● Microsoft Access topic
● Microsoft Outlook topic
● Microsoft Outlook Express topic
Archívumok:
● Microsoft Office 2010
● Microsoft Office 2007
● Microsoft Office 2003
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest