Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmz
aktív tag
A bruttó 8% kamatból 5,76% marad nettóban?
Ühüm (Kivéve TBSZ/NYESZ vagy állampapir)Plusz még az egyéb sarcok, beutalás, kiutalás, kp felvét dija, számlavezetés, állománydíj, tranzakciós költség, TER mutató, ilyesmik..
Itt egy régebbi minta -
vacs
veterán
#133786 axioma
Köszi a tippet, a K&H rajt betét egész jónak tűnik, van a közelben bankfiók is.Lex Icon:
Gondoltam, hogy államkincstárt fogsz javasolni.Mindenkinek:
A bruttó 8% kamatból 5,76% marad nettóban? -
Llew
senior tag
válasz
Fehérsólyom #133789 üzenetére
Miért a befektetésnek, amit írt nem lesz?
-
lemusz
addikt
válasz
Segal #133796 üzenetére
Valami 95% körülre becsülik, hogy most még marad a jelenlegi kamat, szóval nem kockáztatsz sokat.
A köret lesz a fontos, hogy miként kommunikál a közeljövőről. Ha közben Trump pausolja a kínai vámokat, akkor azonnal tér nyilhat a vágásra, valami 3-4db van az idei évre "beárazva". Engem az érdekelne, hogy ha jó hírek érkeznének a vámokkal kapcsolatban és elindulhat a vagdosás, akkor az EURUSD hogyan fog erre változni.
-
Segal
veterán
Tegyük meg tippjeinket. Vág ma a FED vagy nem?
Szerintem -
Hmmz
aktív tag
Új csúcsokat döntött a lakossági hitelpiac: Igy adósodik el a magyar.
Személyi kölcsönök terén ilyen magas havi kihelyezésre eddig még nem volt példa
Állami mintára a lakosság is hegyekbe halmozza a hiteleket (a megtakarítások helyett)
10-25% THM-el
Amit a bankba beraksz 6% kamatra, (minusz adó) azt visszaosztják a szomszédodnak 15%-on..
"Köszönjük Emese" ismét remek ötlet volt a hitelt hitelből rendezni.. -
Lex Icon
senior tag
Azért kérdeztem, mert ha csak fix 6,5%-ra berakod állampapírba, többet keresel rajta. Érdemes számolgatni a költségeket. Igaz, hogy a bankban is be tudod fektetni, de pl. visszaváltáskor és egyéb esetben is magasabb költséged lesz(lehet). Ezeket is érdemes megnézni. Egyébként 542 Ft nem egy nagy pénz, ezért kár ott szórakozni 500k-val.
-
korcsi
veterán
Valakinek működik az OTP-nél az "árfolyam+" kedvezmény?
Bárhogy csináljuk, minden deviza eladási árfolyammal vált.Van ennek valami trükkje, hogy lehet beélesíteni, azon kívül, hogy előfizetsz rá?
Ki kell választani, hogy a deviza számlára devizát akarsz utalni, működik saját számlák között is.
Tisztességes eljárás...
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
deathcrow42 #133788 üzenetére
Ez mennyivel jobb, mint a FIX 6,5% évente?
-
Sziasztok,
MNB honlapján ennek a banknak a megtakarítása volt a legmagasabb:
https://trivebank.hu/megtakaritasok/
8% évente, még kamatadó meg szochoval együtt is 5,76%-ra jön ki évente.
Hátterében valami holland csoportosulásról van szó.
https://trivebank.hu/a-trive-bankrol/
Mennyire rizikós szerintetek vs. MÁP? Tapasztalatok? Hogy néznétek utána?
Aránylag friss indulású bank Magyarországon, de az MNB honlapján ott van, kereshető, validnak tűnik számomra.
-
mgoogyi
Topikgazda
Néha ránézek a topikra, most azt hittem rossz helyre jöttem.
Töröltem ezt azt. -
axioma
veterán
Rajt betet, de csak fiokban kotheto, es csak uj penzre (mondjuk ha van honnan beutalnod, akkor beutalod, lekotod, es utana kiveszed az eredetileg bent levot fiz.kerelemmel)
ha megtartanam a szamlat, ezzel jatszanek, en me'g brutto 8% kamatnal kotottem le, most nem tudom mennyi, es 3 havonta kell ujra (de nekem a lakastol 500m-re van, igy ha megtartanam a szamlat megerne, de en a fel ev kotelezo utan dobom, amit szemetkednek itt meg sem ismerheto dijfeltetelekkel, meg egyszer mar elegem volt beloluk mikor a zero-t felmondtak alolunk de a lakashitelrol onnan csak bal kezemmel a jobb fulemet modon adtak infot) -
RegElek
csendes tag
válasz
Apollo17hu #39122 üzenetére
Sziasztok!
Erre valaki esetleg tudja a választ esetleg?
Édesanyám van nyugdíj előtti álláskeresési segélyen és adóbevallás alapján abból is keletkezik adólevonás.
Kérdés, hogy EP/ÖP, NYESZ játszik e ebből?
Előre is köszönöm. -
-
-
vacs
veterán
Üdv.
A K&H-nál a díjmentes számlavezetéshez min 500K-nak mindig kell lenni a számlán.
Ez egy alszámlán van, így nem nyúlok hozzá, de ha már van, akkor kamatozzon is!
Légy szíves adjatok tanácsot, hogy milyen megtakarításba tegyem?
k&h.hu/megtakaritas-befektetes -
üzenabakusz
tag
Mibe tegyem a megtakarításaimat? a topic címe, most másoltam ki fenntről.
Javaslom, hogy HETI egy off bejegyzést engedhessen meg egy felhasználó! -
Sziasztok,
Ez akkor most a megtakarításos topik, vagy iskolaválasztásos meg stadionos?
-
aAron_
őstag
válasz
confuser #133720 üzenetére
Nem mond ellent. Belső megtérülési ráta (EHM - IRR) az a hozam, amivel a CF-kat diszkontálva a nettó jelenérték nulla (a XIRR valójában egy célérték keresés, eredménye, amire ez igaz lesz). Ha a CF-kat ezzel a hozammal újra befekteted lejáratig, majd diszkontálod, akkor ugyanúgy nullát fogsz kapni. Ha jól értem, vnorbi csak egy másik irányból közelítette meg a kérdést.
Amit te írtál, azt én úgy értelmeztem, hogy a kamat újra befektetésre kerül valamilyen meghatározott árfolyamon, pl. 100%-on.
2027/A eladási hozama:
-
confuser
senior tag
válasz
aAron_ #133690 üzenetére
Köszi a választ, és neked is vnorbi.
3%-ot a névértékre fizeti, nem lehet így összeadni a kamatot a nettó árfolyamra számolt hozammal, semmi értelme.
Ez tök jogos.Nem, ilyen ex-post hozam becslést maximum forward hozamokkal / árfolyammal lehetne.
Ez viszont ellentmond vnorbi által linkelt saját korábbi kommentjével, nem?Semelyiket. Ilyen hosszú távra ilyen alacsony hozammal, magas spreaddel nem adnék kölcsön a magyar államnak.
Az alapgondolat hogy végig megtartom, bár nem a 2041/A a cél, inkább valami 7-10 év múlva lejáró, aztán lejárat után TBSZ-szé alakítom és bontom, vagyis a spread nem érintene. Ha útközben mégis lenne jó kiszálló (ez a spekuláció a részemről), akkor persze igen, ez lenne az alternatív eladási opció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- sziku69: Szólánc.
- Projektor topic
- Assetto Corsa EVO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Black & Decker töltőt keresek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest