- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
válasz attiati #7599 üzenetére
És ha fentebb megy, kb. mennyinél érdemes már eladni?
Mennyi idő lehet még felfele kezd el menni? Igazából nem sürgős a pénz, inkább csak látni rossz hogy mennyire elkezdett csökkenni az értéke az eurónak a forinttal szembe most, de akkor inkább várok vele.
Köszi mindkettőtöknek
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
válasz attiati #7603 üzenetére
Azzal a szándékkal vettem hogy elkerüljem a forint ugrálást, és egy esetleges újabb nagyon magas euró árat a forinttal szemben. Bevételem nem keletkezik, egy fix összegről van szó, évekre nem, de hónapokra, esetleg fél évre tudom nélkülözni ha tudom hogy megtérül várni. Egyszeri váltásról lesz szó.
R: nem csak utazásból maradt, korábban szándékosan lett váltva, csak most hogy láttam mennyire csökkenőben van, nálam jobban hozzáértők véleményét szerettem volna kikérni
[ Szerkesztve ]
-
Icej
újonc
Sziasztok!
Van valamelyikőtöknek (esetleg ismertek-e olyan valakit akinek van) joga kedvezményes áron megvásárolni a Pannónia részvényeit és nem él a lehetőségével?Ha valaki már egy éve ügyfele a cégnek az 938 helyett 750-ért tudja megvenni a most jegyzésre kerülő papírt (munkatársak talán még ettől is kedvezőbb áron jutnak hozzá).
-
stangli
senior tag
Mennyiért vetted? Mennyi a célárad, ha bankszámláról van szó, akkor bele kell számolni az átváltási költséget is, a t+3napot és mivel a bank nem ellensége magának így biztosra veheted, hogy a 3napi árfolyamon fogja jóváírni a számládon, feltéve ha kp.ba kéred és átváltod a sarki fűszeresnél...
Icej elhiszed nekem, hogy egy két éven belül 750 alatt is esélyed lesz venni ebből a papírból? remélem nem lesz igazam...
Amúgy ha jól tudom azok jegyezhetnek olcsóbban, akik augusztus x-éig biztosítást kötöttek... a cég érdekében remélem van időbeni megkötés is, hogy nem adhatják el x időn belül azok, akik éltek a kedvezményes vásárlással...[ Szerkesztve ]
-
Icej
újonc
válasz stangli #7610 üzenetére
Tudtommal az vehet kedvezményesen aki már legalább egy éve ügyfél.
Persze senki sem jövendőmondó, de ígéretesnek hangzik a részvény. Nem túl nagy összeggel közép-hosszú távon (5-10 év) érdekes lehet, nem gondolod?
Egyébként van benne valami amit mondasz: ki tudja, hogyan indul majd a papír...
-
stangli
senior tag
válasz attiati #7616 üzenetére
Te megméretetted magad a forexball kereskedési versenyen?
-
chokeee
aktív tag
PÁRNA
gumiczuczli
-
stangli
senior tag
válasz chokeee #7626 üzenetére
Amíg ki nem rabolják a párnát.
hati ha forex ügyleten keresztül érsz el nyereséget, akkor az adóköteles, amit neked be kell vallanod, hiába utalod át a bankszámlára, majd váltod át, mert ugyebár a bank csak az ott elért kamat után vonja le az adót. vagyis én így tudom... de ha tőlem kérded kérdezd meg könyvelődet, adószakértődet...
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Megvan mindenkinek a mai magánnyugdíjpénztáras hír?
szerk: még hogy hozamgarancia..... a saját számlára befizetett összeg visszaszerzésére se lesz garancia, nemhogy inflációval megegyező hozamra.
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz attiati #7632 üzenetére
Nincs olyan szinten a pénzügyi kultúra Magyarországon, hogy a 20-45 éves dolgozó réteg felfogja, hogy mit jelent ez számukra és emberek nagy tömegben tiltakozzanak akár az utcán emiatt. Pedig csak így lehetne oktatni, a kormányon ülő ötletelgetőket.
Az emberek meg megtanulják, hogy ott lopj, csalj, kerüld a szabályokat ahol tudod, hiszen teljes a kiszámíthatatlanság amire ma A-t mondanak az holnap B lesz, utánna meg eltörlik végleg.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
-
Flashcash
Közösségépítő
Jó szándékkal a pokolba – az új gazdasági akciótervről
Politika szükségszerűség tehát, hogy a kormány valami merészet húzzon. Valamit, ami hirtelen megnöveli a mozgásterét. Alapvetően két út adódik: a központi kiadásokat meredeken csökkenteni vagy a bevételeket jelentősen növelni.
Az előbbinek rengeteg nyilvánvaló és már nagyon sokak által megénekelt előnye van, és egy nagy hátránya: politikailag igencsak veszélyes. Hozzá kellene ugyanis nyúlni az öregségi és rokkantnyugdíjakhoz. Ki kellene mondani, amit már úgyis tudunk: ez az ország egyszerűen nem bírja ki, hogy 3 millió ember tartson el majd’ mindenkit. Lehet szolidaritásról és együttérzésről papolni: de ha nincs pénz, akkor nincs pénz.
A másik út, hogy az állam újabb adókat, újabb sarcokat talál ki. Mondjuk megadóztat minden jelentősebb vállalatot és a fiatalok nyugdíjbefizetéseire is azt mondja, hogy „einstand”.
-Mondjuk én az alkotmánybíróságnál megkérdezném, hogy mi történik így a magánnyugdíjpénztári tagoktól 12-14hónapig ellopott pénzekkel, és hogyan lesz ez jóváírva az érintett 2,5-3millió ember nyugdíjfolyósításakor?
-Vagy a nem magán-nyugdíjpénztári tag 40-60éves korosztály befizetését miért nem foglalja le akkor az állam, és akkor a nyugdíjszámításkor ezt az 1,5évet náluk se számítsák be a nyugdíjba.
-A magánnyugdíjpénztáraknál okozott károkat ki fizeti meg? A részvényportfóliókat hogyan mennyi idő alatt akarják értékesíteni?
-Aki nem lép vissza az állami rendszerbe annak az okozott kárt mikor térítik meg?[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Flashcash #7637 üzenetére
A kérdéseidre: és akkor még csodálkoznak, hogy a szorgalmas tücskök (akik félretesznek, ill. inkább akik félre próbálnak tenni...) mindent megtesznek, hogy kevésbé rabolhassák ki őket. Egyre inkább elképesztő az a pofátlanság, ami Magyarországon megy politikai téren.
The only real valuable thing is intuition.
-
stangli
senior tag
-
sgx
tag
Udv!
A topic cime lenne a kerdesem: Mibe tegyem a megtakaritasaimat?
A szitu az, h kezdokent ugy 100e-t szeretnek vhova betenni es havonta 10-20e-t tennek meg hozza...a kerdes az h mibe lenne jelenleg legcelszerubb beletenni ha hosszutavon szeretnek vele jol jarni? tehat 10-20 evig nem nyulnek hozza, csak szeretnem ha a banki kamatoknal jobban kamatozna, rossz esetben az is belefer ha "csak" annyi marad belole amennyit betettem...
A valaszokat elore is koszonom.
Udv,
sgx -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Nézelődtem, mibe lenne érdemes befektetni. Nem nagyon akarok kockáztatni (egyelőre)... Folyószámlán van (k&h), de látom, hogy le is köthetném. Gondolom akkor jobban kamatozna is, mint a folyószámlán (ha azon kamatozik-e egyáltalán). Mitől függ a kamat mértéke? Miét van az, hogy ha 2 hónapra teszem be a pénzt, több a kamat, mint ha fél évre? Nem jobb a banknak, ha később akarom a pénzem és ő több ideig számíthat rá(m)?
Van pl. 4,85% Ez éves kamat, tehát visszaszámolják az eltelt hónapokra vagy havi kamat és annyiszor kamatozik, ahány hónapig bent van vagy összesen a kamat és nem kell osztani- szorozni?
Elsőre ennyi kérdésem lenne és a válaszok után biztos bonyolítanám
Köszi: RR
═════════════════════════════════════════
-
hati
addikt
válasz RootRulez #7641 üzenetére
Az, hogy a 1, 2 3 6 vagy 12 havi kamat-e a magasabb, mindig az adott banktól és a várható kamatszint változástól függ. Ha pl. a bank úgy gondolja, hogy fél év múlva csökkeni fog a jegybenki alapkamat, akkor 6 hónapos időre nem fog magas kamatot adni, mert bukni fog rajta. Ha viszont úgy gondolja, hogy felfelé fog menni a kamat, akkor mer többet adni 6 hónapra, mint 1-re.
-
RootRulez
félisten
Értem, és ha 100K-t beteszek 2 hónapra 5,50-5,75%-os kamattal
vagy fél évre 1,90-5,00%% kamattal, mennyim lesz belőle a lejárat után? Mert ezt akkor sem látom át. Havi éves vagy futamidővel számolni═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
válasz FehérHolló #7645 üzenetére
1000 forintot se kamatozna két hónap alatt? Akkor lehet jobban járok, ha hardveraprón megforgatom Ahhoz legalább értek is.
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest