- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz fordfairlane #7698 üzenetére
Mert ezt a politikai mutyiországot a rengeteg devizahitelessel együtt kockázatosnak ítéli a piac és a tőke is (fundamentális oldalról). A spekulatív oldalról nézve meg könnyen támadható.
Tényleg a magyar államnak, és a magyar lakosságnak kéne megvenni a saját adósságát?
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Egy jó kis helyzetjelentés a világgazdaságból: [link] Mindig jó és érthető előadásokat szokott tartani.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz FehérHolló #7692 üzenetére
"Az sem nagyon látszik, hogy 4 év múlva egyáltalán milyen államformában fogunk élni, nemhogy 30 év múlva mi lesz."
hát ja, ha ez a majom dönt majd róla, akkor valóban nem lehet tudni
na de komolyra fordítva, szerintem pont te vagy a pesszimista, mert nem tervezel előre, hosszútávra. aki meg mnyp-zik és önkéntes mnyp-zik, azok igen. és ez 30 évre előrét jelent
pontosan az lenne a lényeg, hogy igenis tudj tervezni 30 évre előre és a saját nyugdíjad tudatosan gyűjtsd, tegyél rá félre, egy olyan helyen, ahol az állam nem éri el, nem veheti el, mert tudja mindenki, hogy az állam a létező legrosszabb intézmény, a legrosszabb menedzser, különösen ha pénzről van szó. ha te mnyp-nál nem a mindenféle kockázati alapokba fektetsz ahol bukhatsz, akkor a pénzed nem fog soha elveszni, ott lesz. ez ilyen egyszerű.
az is való igaz, hogy mnyp-ben is lehet államkötvénybe fektetni, és abba is érdemes mert stabil és kiszámítható, de a lényeg továbbra is az, hogy nem az államé, hanem a tied.persze hogy kénytelen leszel átlépni az államiba (lol), ha egyszer csinálnak egy olyat, hogy maradhatsz mnyp-s is, csak megbaszunk 90%-os adóval. naná hogy mész máris az államiba. nem hülyék ezek, csak férgek.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
FehérHolló
veterán
válasz Integra #7703 üzenetére
Egyrészt mnyp tag vagyok (még). Másrészt amennyire lehet, tervezek 30 évre előre. Csak azzal kapcsolatban van ellen érzetem, hogy egyesek biztosra mondják, hogy mi lesz 30 év múlva és ezen megy a sírás-rívás. Félreértés ne essék, a jelenlegi helyzetről kialakult véleményem eléggé fedésben van az érintett két személy álláspontjával.
Továbbá nekem részvényekben van jelenleg a mnyp-s pénzem nagy része. A mnyp rendelkezik akkora összeg felett, hogy létre tudjon hozni egy olyan portfóliót, aminek a kockázata minimális (majdnem 0) és a várható hozama nagyobb, mint az állampapírba fektetett pénznek. Amikor már közelebb kerülök a nyugdíjhoz, át fogom rakni állampapírba. Érthető módon.
Különben mintha a kedves kormány fél éve jelentett volna államcsődöt. (Persze elszólás volt, tudom.) Államcsődben az állampapírok értéke pontosan 0. Minek is nagyobb a hozama akkor? A részvénynek, vagy az állampapírnak? Melyik a kockázatosabb?
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Integra
titán
válasz FehérHolló #7705 üzenetére
ha hosszú távra tervezel, akkor nem értem, miért pesszimistázod le flasht-t miközben pont te mondod, hogy azt se tudod mi lesz 4 év múlva
ezért nem bízod a zállamra. nincsen előttem semmilyen papír amin láttam volna a 4 választható csomag által kínált hozamokat, de a legutolsó amit láttam, ott a visszamenőlegesen bemutatott 7 év jelentései és grafikonok alapján, a magasabb hozammal kecsegtető választható csomagok rendesen elhasaltak, 4%-ot hoztak a 7-tel szemben. bár ez asszem erősen mnyp intézet függő is. mindegy végülis most, nem ezen van a hangsúly.
(az államcsőd jelentés pedig egy kurva nagy hazardírozás volt, utolsó kísérlet arra, hogy az eu megengedje ezeknek a "derék" legényeknek, hogy ne kelljen a hiánycélt tartani. más kérdés, hogy a devizásokat rendesen megszopatták vele és a piac reakciójából, a forint zuhanásából tökéletesen látszott mindez. számomra ez a legijesztőbb)...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
FehérHolló
veterán
válasz Integra #7706 üzenetére
Különbség azért van a két dolog között:
1. Nem tudom, hogy milyen államforma lesz 4 év múlva.
2. Jajj, 4 év múlva visszatér a régi ('89 előtti) rendszer.Bár a trend a 2. irányába mutat jelenleg (nem részletezem, mert jogosan raknának seggbe érte a modik), szerintem optimistább az 1. hozzáállás. Legoptimistább persze az lenne, ha a demokráciát (már ha ez most az) feltételezném, de az meg ellentmond a jelenlegi iránynak.
Mondjuk iránynak egyelőre nevezzük azt, hogy a jogállamiság-indexünk 2/3-ára csökkent az elmúlt 1 év alatt. Ez nem annyira szubjektív mérőszám.Azon, hogy a részvényes/állampapíros arány hogy alakult, valóban nem érdemes vitatkozni, mert mnyp-nként eltérő.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz FehérHolló #7707 üzenetére
banánköztársaság és buckalakók
egyébként meg ha már nagyon vissza akarnak zavarni az államiba, miért nem azt csinálják, hogy ok, aki eddig mnyp-s volt, itt a pénzetek, kiutaljuk a számlátokra, vagy önkéntes mnyp-be, ha van még az is, de mostantól megint csak államiba fogtok tejelni.
egyszerű, mert kell a pénzünk nekik....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz attiati #7682 üzenetére
"De nekem hatalmas elvárásaim vannak/ voltak egy kétharmados többségű kormánnyal szemben. Ha az emberek nem is értik, vagy nem akarják érteni, hogy az ország az utolsó tartalékait éli fel pazarlóan, és nincs jövője, akkor kutya kötelessége a mindenkori vezetésnek, vagy a szakmának erre ráébreszteni az embereket. (A közvetlen közegemben és rokonságban pár fiatalt leszámítva senki nem fogja az adást. Az a pár ember is inkább csak amolyan lázadás szinten)"
A kormány szakmaiságáról, vagy a nyugdíjstratégiáról ebben a cikkben írnak elég szemléletesen.
Van egy még ennél szomorúbb megállapítás is. Az állam ebben az esetben úgy viselkedik, mint a rossz pedagógus az általános iskolában. Nem irányítja a gyerekek viselkedését, nem együttműködésre ösztönöz, nem az érdeklődésüket felkeltve tereli őket a helyes irányba, hanem erőből büntet. Azért oszt fekete pontot és egyest, mert ő a tanár, mert megteheti, és ezt az eszközt találja a legegyszerűbbnek.
Arról hallunk, hogy véget ért a piacok mindenhatóságának ideje, és most az erős állam, a modern állam válik főszereplővé, amely rendet tesz. Ezzel szemben a szomorú igazság az, hogy ez az állam nem erős, hanem gyenge. Ugyanis nem szabályoz, hanem büntet.
A magyar gazdaság legtöbb szektora valóban nem vált kellően versengővé, résztvevői nagyobb mértékben tudják kizsákmányolni a fogyasztókat, mint sok helyütt Nyugaton, nagy az „extraprofit”. Mindez a privatizáció menete, és az átalakulás egyéb zűrzavarai miatt. Erre azonban most nem a probléma gyökerének megtalálásával válaszol az állam – hogyan lehet szabályozással csökkenteni a belépési korlátokat, a magasabb verseny adminisztratív akadályait, emelni a transzparenciát – hanem ahol pénzt lát, azt elvonja. Ez persze rövidlátó és kontraproduktív hozzáállás. Csakúgy, mint a gyenge pedagógus részéről. Ezt látjuk a pénztárak esetében, de ugyanez a kotta az extraadóknál is. Sok pénzt termelsz, mert hagytuk neked, hogy túlzottan „zsírosodj, élősködj”? Hoci, elvesszük!
Az egyik legdrámaibb problémája a felállt új kormánynak a valódi szabályozási képesség hiánya – vagyis a valóban modern és erős állam hiánya. A Véleményvezér és persze mások is többször megemlékeztek például már arról a legalábbis szokatlan tényről, hogy a kulcsszereplő gazdasági minisztériumban közel öt hónapja nincs betöltve egyetlen főosztályvezetői hely sem. Mert úgymond normális az, hogy az új kormánynak minden apparátusbeli vezetőt ki kell söprűznie – viszont a kinevezéseket még nem sikerült megejteni. Csodálkozunk, hogy szabályozás helyett csapkodás folyik? Négy hónapja írtam ezeken a hasábokon arról, hogy elérkezett a szakpolitika ideje. Még most sem lenne késő.
A szabályozás helyett az erőből támadás rendkívül veszélyes. Az világos, hogy a valódi problémákat nem tudja megoldani, így a rövid távú esetleges pozitív egyenlegű hatást törvényszerűleg követik a negatív következmények. Jól látható a „dupla vagy semmi” is.
-
FehérHolló
veterán
válasz fordfairlane #7711 üzenetére
Késő bánat, 60 éve megtörtént. Azóta is tart, egyre mélyebb.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz FehérHolló #7709 üzenetére
ez ok, bár egy egyszerű matematikai képletet, nem volna nehéz beírni a kódba.
na mindegy, ez is már csak részletkérdés, nem ez a lényeg.
megszívjuk ez a lényeg...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
fordfairlane
veterán
válasz FehérHolló #7712 üzenetére
Késő bánat? Ez mit jelent, hogy nem kell vele foglalkozni? Mehet tovább, a csillagos égig?
x gon' give it to ya
-
FehérHolló
veterán
válasz fordfairlane #7714 üzenetére
Írtam erre egy szép hosszút, de végül rájöttem, hogy nem érdemes.
A hozzászólásod (#7711) szerint alapfeltételezés, hogy ha nem a mnyp-os lopásból, akkor külföldi hitelből fedeznénk a hiányt. Ezt nem tehetjük meg, mert EU kötelez az államkincstári hiány csökkentésére. Valami más megoldást kéne persze találni, mondjuk az életmódot javító intézkedésekre fordított kiadások csökkentését. Ez nagyobb társadalmi réteget érintene, többen lennének felháborodva. De legalább a magántulajdont nem sértené.
De ha már itt tartunk, bevezethetnénk egy olyan rendszert, hogy az állam elveszi mindenkinek a teljes fizetését a hiány csökkentése és a külföldi hitelek törlesztése céljából. (A megélhetést mondjuk ezután csak természetbeni juttatásokkal teszi lehetővé, satöbbi.) Persze ekkor többen lennének felháborodva. Most csak azok vannak, akiket a mnyp rendszeren keresztül lopnak meg, bármilyen ellenszolgáltatás megjelölése nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz FehérHolló #7715 üzenetére
ezt te sem gondolod remélem komolyan, miért nem lövünk mindjárt le két milló nyugdíjast meg munkakerülőt meg svédet? ne szarozzunk már fizetés elvéten, meg kajajegyen, minden meg lenne oldva, lenne pénzed is és a politikusok is lophatnának kedvükre tovább...
az államnak saját magán kell megkezdenie a spórolást, amit természetesen továbbra sem tesz meg, ez a porbléma lényege, homokba dugja a fejét ha erről van szó és mindent csinál, csak azt nem amit kellene....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
attiati
veterán
Nem kell itt drasztikus lépésekre gondolni (fizetés elveszik meg hasonlók). Miért nem a pazarlást szüntetjük meg? Nem kell akkora jóléti rendszert visszavágni, hogy ésszerűen, fenntarthatóan működjenek az alrendszerek.
A kevesebb, de jogosan felháborodott ember a jó megoldás akkor? Pont azok, akik eddig is a legnagyobb részt vállalták a közteherviselésből (aktív fiatalok, középkorúak), akkor tőlük kell még elvenni?
-
FehérHolló
veterán
válasz Integra #7716 üzenetére
Szerintem kicsit félreértettél. A második bekezdés inkább iróniával kezelendő.
Legyen anarchia.Ettől független tényleg két jogszerű/demokratikus megoldás lenne a hiány csökkentésére:
- Életmód javító kiadások csökkentése.
- Állam működés során keletkező kiadások csökkentése.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz attiati #7717 üzenetére
azért mert az állami vezetők gyávák de szeretnének jól élni és hosszan, illetve a korrupció a jelenlegi rendszer velejárója, mindkettőt ki kell szolgálni, a hatalom egész egyszerűen így működik.
van másfél millió tisztes adófizető, akit nyomon lehet követni, a feketézőket nem tudják vagy nem akarják elkapni, a korrupciót nem akarják megszüntetni, ezért teljesen természetes, hogy azokat húzzák még jobban le, akik nyomon követhetők a rendszerben. mert őket lehet elszámoltatni. az már csak a hab a tortán, hogy azok számoltatnak minket el, akik lopnak csalnak és megfoghatatlanok. de bezzek ha én 1000 ft-tal kevesebb adót fizetek be, az apeh már rám is szállt..
így megy ez, ez egy ilyen ország....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
attiati
veterán
másrészt meg ez a bajom:
"A kormányfő szavai szerint tarthatatlan dolog, hogy "bárki számára kötelezővé tegye a politika azt, hogy a pénzét kockáztassa". Megfogalmazása szerint "az állami nyugdíjrendszer az egyetlen, ami képes garantálni a nyugdíjakat", semmilyen magánvállalkozás nem tudja garantálni a nyugdíjakat". A kormányfő kijelentette, ma az álam havonta "30 milliárd forintot utal át magánbefektetők zsebébe", ezt a magánnyugdíjpénztárak irányába való átutalásra értette és szavai szerint a magánnyugdíjpénztári rendszer lényegében olyan kockázatos, mintha valaki tőzsdére vinné a pénzét. "Senkit sem lehet arra kötelezni, hogy tőzsdére vigye a pénzét" - hangoztatta a parlamenti felhördülések mellett. "
1. "Senkit sem lehet arra kötelezni" ----> választható rendszer van most, épp most akarnak kötelezni. Eddig abba fektettem, amibe akartam.
2. "az xy az egyetlen, ami képes....." kezdetű mondatok mind hazugságokTudom, hogy a pofámba hazudik. És megmagyarázza, hogy a fekete tulajdonképpen fehér. Ezek után ki a f*szt érdekel a többi? Aki neked egyszer csontra a képedbe hazudott szem rebbenés nélkül, annak elhiszel bármit? (Egyik politikai erő se érdekel.)
-
Integra
titán
válasz FehérHolló #7718 üzenetére
természetesen abszurd amit mondtam, ahogy a te is
mi számít nálad életmód javító kiadásnak nálad?
a másikat meg leírtam előbb miért nem fog menni....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
joysefke
veterán
Gyerekek, ezt nem tudom kihagyni:
Magánnyugdíjpénztárba fektessetek be mint én -
fordfairlane
veterán
Valami más megoldást kéne persze találni, mondjuk az életmódot javító intézkedésekre fordított kiadások csökkentését.
Tovább kéne csökkenteni a nyugdíjakat, vagy a nyugdíjrendszerből ki kéne dobni néhány százezer embert, és aztán reménykedni, hogy ezek után nem használják arra a szavazatukat, hogy a trendet ismét ideiglenesen megfordítani próbáló politikai erőt szavazzanak be a hatalomba. Ha mondjuk félmillió embert ki lehetne ejteni a nyugdíjrendszerből úgy, hogy aztán ők hajlandóak lennének önként éhenhalni, akkor meg van oldva a dolog.
Persze ez is csak ideiglenesen oldana meg dolgokat, ugyanis a jelenleg dolgozó generáció is kevés gyereket nevel ahhoz, hogy majd azok vegyék át az aktívak szerepét 30 év múlva. Emiatt megváltozik a kereslet/kínálat viszony, és ez azt eredményezi, hogy sokaknak lesz nyugdíjkövetelése, de kevesek lesznek képesek a számukra szükséges árukat és szolgáltatásokat előállítani, ami aztán piaci vagy nem piaci alapon, de problémát fog okozni. (államcsős versus mnyp csőd)
Következő lehetőség, hogy bevándorlókat engedünk be, akik hajlandóak lesznek dolgozni.
Következő lehetőség: Az idős generáció valahova kivándorol, és lemond a nyugdíjköveteléséről.
Következő lehetőség: A világ kedvezőbb demográfiájú, feltörekvő régiói termelnek a mi nyugdíjasainknak. Már Kína is öregszik, szóval nem tudom, hol fgunk ilyen régiót találni.
Szerintem az egyetlen esély, hogy gyerekeket gyártunk, felneveljük őket, megtanítjuk őket dolgozni, és ők fognak eltartani minket. A generációk közti szövetség világviszonylatban kevésbé működőképes, mint országon belül (itt is van ezzel probléma), de szerintem ez az egyetlen, amire hosszútávon alapozni lehet.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
joysefke
veterán
válasz fordfairlane #7723 üzenetére
Nyugdíj:
-Rokkantsági nyugdíjak visszamenőleges felülvizsgálata.
-(nyugdíj) Korkedvezmények visszamenőleges eltörlése
-A nyugdíj alapjául szolgáló munka visszamenőleges elismertetése (nagyon sok nyugdíjas soha nem fizetett be semmilyen járulékot, ezeket nem lenne késő kiszűrni)J.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Igazán jó lenne, ha reális megoldásokban gondolkodnál.
Ráadásul alapvetően rossz felfogás, hogy a nyugdíjat a jelenleg dolgozók termelik ki, tehát nem az életed során elvégzett munkád után kapod egy hosszútávú befektetés hozamaként. Tudom, ma az előbbi a divat, nem benned van a hiba.[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz FehérHolló #7726 üzenetére
Igazán jó lenne, ha reális megoldásokban gondolkodnál.
Felsoroltam az összes közgazdaságilag lehetséges megoldást. Egész egyszerűen nincs más. Nincs mindent vivő pénzügyi trükk, ami az egész ország gondját automatikusan megoldja.
Ráadásul alapvetően rossz felfogás, hogy a nyugdíjat a jelenleg dolgozók termelik ki, nem az életed során elvégzett munkád után kapod egy hosszútávú befektetés hozamaként.
Alapvetően nem olyan rossz az, ha továbbra is van, aki befizet a rendszerbe. Hornék pont a demográfiai problémák miatt vezették be a kötelező mnyp rendszert. De még egyszer hangsúlyozom: Megtakarítani csak úgy lehet, ha a folyó kiadásokon felül teszel félre pénzt. Márpedig a folyó kiadásokat nem fedezik az állami nyugdíjbefizetések, amióta megy a rendszer. 2002 után pláne nem.
A mostani nyugdíjasoknak egyébként senki nem mondta, hogy a hagyományos nyugdíjrendszerből nem fognak kapni nyugdíjat, így azok nem takarítottak meg pénzt, másrészt nem is nagyon volt rá lehetőségük komoly megtakarításokat felhalmozni (úttörőbélyegben kellett volna nyugdíjmegtakarításokat eszközölniük? Ladában, lakótelepi lakásban? Azok annyit is érnek ma... )
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
válasz FehérHolló #7726 üzenetére
Tudom, ma az előbbi a divat, nem benned van a hiba.
Jó lenne, ha leszállnál a magas lóról. Senkit nem vádolok, senkit nem vontam felelősségre, és senkivel nem személyeskedtem, csupán kifejtettem a véleményem. Tény, hogy nálunk a megtakarítási hajlandóság alacsony, azt viszont figyelembe kell venni, hogy igazából megtakarítani csak az aktív korosztály tud, a nyugdíjasok nem. 82000 Ft az átlagnyugdíj, ezen csökkenteni már csak kínkeservesen lehet. Ha kidobálunk rengeteg embert a rendszerből, akkor nem árt tudni, hogy a koldusok számát növeljük vele, nem a potenciális munkavállalókét.
x gon' give it to ya
-
FehérHolló
veterán
válasz fordfairlane #7727 üzenetére
Értelmetlen újra és újra leírnom, hogy a hiányt a társadalom egy részének (nem az egészének) magánpénzéből pótolják a jelenlegi intézkedéssel, és hogy ez nem jellemzője egy polgári társadalomnak.
Annyi tisztán látszik, hogy neked nagyon jól jön, hogy magánpénzből kiegészítik azt a kondért, amiből te is vacsorázol majd.#7728: Egy szóval nem mondtam, hogy ki kéne dobálni embereket a rendszerből. Ezt te hangoztattad a #7722-as hozzászólásodban reális megoldásként. Aztán leszólsz, hogy én nem tartom reálisnak, most meg a nyakamba kened az egészet. Szép taktika.
Ezután a veled való kommunikációt felfüggesztem.[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz FehérHolló #7729 üzenetére
Annyi tisztán látszik, hogy neked nagyon jól jön, hogy magánpénzből kiegészítik azt a kondért, amiből te is vacsorázol majd.
Tévedsz, én ezzel egyáltalán nem járok jól.
Ezután a veled való kommunikációt felfüggesztem.
Én leírok valamit, te elkezdesz személyeskedni, aztán meg bevágod a durcit. Szép taktika, csak gyerekes.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
Felvetődött itt, hogy mivel lehet magasabb hozamot elérni?
Nyilasi blogjában volt egy rövid fejtegetés, hogy az elmúlt aszem 10 évben a magyar állampapír hozamok vertek minden más befektetést (bár ez a tőzsdeindexek mélypontja körül íródott).
De ha valóban a monetáris unióba tartunk, és €-al akarunk fizetni 4-5 éven belül, és a magyar állampapírok egy konszolidált, rendezett gazdaságú állam hozamait fogják mutatni, akkor abból hogy a tökben lesz reálhozam?
-
stangli
senior tag
-
glutamin
őstag
Következő lehetőség, hogy bevándorlókat engedünk be, akik hajlandóak lesznek dolgozni.
Angela Merkel nyilatkozott nemrég, hogy ez az elképzelés náluk megbukott.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
fordfairlane
veterán
válasz glutamin #7734 üzenetére
A multikulti szemmel láthatóan Európa országaiban problémákat okoz, főként a kontinentális országokban (Németo, Franciao), de az angolszász világ egyelőre mintha jobban megbirkózna vele. Mondjuk az angolszász világ valószínűleg egy nagy gazdasági pofon előtt áll. Hiába gazdasági vezető erő, ezt a pozícióját nem fogja tudni megőrizni, és gatyáig el van adósodva.
x gon' give it to ya
-
Integra
titán
válasz glutamin #7734 üzenetére
tegyük hozzá, hogy németország ott hibázott, hogy milyen bevándorlókat engedett be..
szakképzetlenek, iskolába alig akarnak járni, a német nyelvet egyáltalán nem akarják megtanulni, beilleszkedni pedig végképp nem hajlandóak, fennhangon hirdetik, hogy ők meg az örökségük blablabla.. és ebben a tekintetben merkel helyesen mondta, hogy megbukott az eddig bevándorlási politika. és ez így is van.
egyébként az a véleményem, hogy az ilyen menjen vissza oda, ahonnan jött.
a teljességhez pedig az is hozzá tartozik, hogy most is várják a bevándorlókat, rengeteg munkára keresnek embereket, akik: beszélik a németet, szakképzettek, és elfogadják a német kultúrát, játékszabályokat és ennek megfelelően hajlandóak is itt élni. nagyon kevés ilyen van amúgy. ez a legnagyobb gondja jelenleg a német gazdaságnak.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
attiati
veterán
válasz Integra #7736 üzenetére
Akkor nálunk kizárólag a leszakadt magyarság jöhet szóba
A magyart nyelvet nem nagyon fogja megtanulni egy idegen ajkú (rendesen) (persze van rá kivétel) Ki az, aki szakképzett, alacsonyabb a fizetése, és mégis hozzánk akar jönni?
(Szerintem itt megint csak a leszakadt magyarság jöhet szóba.)[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
eladó: vadi új soundcore motion+
-
lajafix
addikt
válasz FehérHolló #7667 üzenetére
'A mérleg másik oldalán ott van, hogy megszüntetik az adók jóváírását'
Naná, ki mondta azt hogy a közteherviselés nem minden jövedlemre vonatkozik? Be sem kellett volna vezetni az adójóváírást, rettentően káros volt.atti: aki nem fogja fel hogy mi a helyzet, az így járt. Sokat magyarázgatni kár, rég késésben vagyunk...
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
attiati
veterán
Ott sem nőnek az égig a pálmák. Alacsony bázisról indultak. Hatalmas népesség és terület, és még mindig nagyon magas a születési arány, fiatal a társadalom. És van egy hatalmas előnye Kínának: alázatosak, szorgalmasak, és hajlandóak éhbérért dolgozni. Tűrnek mindent. Azt mi már lehet nem fogjuk megérni, amikor majd visszaüt, hogy hirtelen született sok gyerek.
Egyébként szokták mondani, hogy a hihetetlen népességgyarapodás, és majd a társadalombiztosítási költségek növekedése miatt Kínában egy 6-7%-os GDP növekedés stagnálásnak számítEgyébként érdekes, hogy az egész kapitalista rendszer az inflációra, és a népességnövekedésre (növekvő fogyasztásra) "van kitalálva". De a Föld erőforrásai (víz, élelem, termőföld) végesek.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
-
Füleske
addikt
válasz fordfairlane #7655 üzenetére
Ha jól tudom a 2013 után nyugdíjba menők kb. 60-75 % -kal csökkentett bevételre számíthatnak. [link] Ezzel kb. 20 évre megoldották a nyugdíjkérdést , 2013 - ig meg valahogy kihúzzák a magánnyugdíjpénztári pénzből.
-
concret_hp
addikt
lehet hülye kérdés, de ahozamplázának van vmi hátránya?
ha jól nézem akár azt is csinálhatom, hogy minden alapból veszek 1db-ot, mert csak vételi jutalék van
vagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
másik kérdés, hoyg nyilasi alaphoz hasonló van még itthon, amiből venni is lehet ?
-
concret_hp
addikt
up
-
lorcsi
veterán
eladó: vadi új soundcore motion+
-
stangli
senior tag
-
prmcsk
addikt
válasz Integra #7736 üzenetére
Ennek megoldása roppant "egyszerű", ha komolyan is gondolják a germánok...
Minden olyan nagy céget amelyek nagy számú és szakképzett melóst igényelnek telepítsék át ide. Így nem töltenék meg az országukat szutyokkal és nekünk is jót tennének.
Egyszer már igazán értékelhetnék, hogy mi voltunk az utolsó csatlósuk és nem kevés kár ért bennünket ezért, hiszen sz@rrá lőtték az országunkat a "felszabadítók"."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #7744 üzenetére
biztos hogy van, vedd fel a kapcsolatot a concorde-al vagy cashline-al vagy equilorral éstb... biztos tudnak segíteni hedge fundokkal kapcsolatban. csak gondolom azok nem zárt alapok, hanem nyílt alapok...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Novemberi hardverkavalkád
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Metal topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest