- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Polacheck #8299 üzenetére
A kezelési költségre emlékszem, amikor a válság alatt mélypontra került a forint, rákérdeztek a bankszövetség elnökénél, hogy ugyan miért kell devizában fizetni?
Hiszen devizában törleszted a deviza alapú hiteledet így vállalod az árfolyamkockázatot, a devizahitel megemelt kamatával vállalod az országkockázatot is, de a hitelt Magyarországon, egy Magyar bankfióktól vetted fel.
-Miért visel akkor árfolyamkockázatot a kezelési költség is?
-Nem tudott értelmesen válaszolni, kb. annyi volt a válasz, hogy azért mert így van a szerződésben. Magyarul azért mert a politikai osztállyal sikerült megállapodni egy újabb lenyúlásról. -
attiati
veterán
Ha tudtok kiadó újépítésű bútorozott (garzont) bp-en jó közlekedésnél, akkor ma estig várnám az ajánlatot priviben. Úgy max 65k-ig. Hátha...
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz Polacheck #8299 üzenetére
'kezelési' a forint alapú hitelen is van, nem dev specifikus. Szerinted a csilivili fiókokat terézanyai szeretetből, vagy egyébb okokból pl banki díjak húzzák fel?
látom neked is rosszul esik, hogy nem svájciként kezelnek, az ottani kamatszinten, hanem magyarként, bezony ilyen az élet..
S bizony aki kevés tőkét törleszt havonta, ott a többi díjat fizeti de ennek szimplán a matek az oka lásd annuitások.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
válasz Polacheck #8307 üzenetére
ha utólag kezdett zavarni akkor IJ.
Az trivi hogy nem a svájci alapkamaton kapja a hitelt a magyar magyarországon. Ne képzelje senki magát Her Schmidtnek, csak Kovács úrnak.
A kezelési költség pedig szintén előre tudott, a THM% és a tőke kamata közötti különbség nem tűnt fel?
Amit flashcasch ír a szabályozás hiányáról az teljes mértékben igaz, de a szerződésben ezek a díjak bele voltak írva.
Rock'n Roll
-
concret_hp
addikt
hol lehet utána nézni, hogy melyik banknál a legkisebb a rés a deviza vételi és eladási árfolyamok közt? (nincs kedvem 20at végignézni)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #8310 üzenetére
Pedig még levelezni is fogsz velük az elszámolási rend miatt, és még a kondikat is végigbújod majd az egyéb költségek miatt Bpbank elég jó, 0,5% oda-vissza.
-
attiati
veterán
rohadjon meg az összes ingatlanközvetítő
1. "most ügyfél van nálam, adjon telefonszámot, visszahívom 10 perc múlva" 1 napja hív
2. "egyeztetek időpontot a tulajjal, és visszahívom" fél napja hív, 5. hívásomat nyomja ki
3. bocs elkelt, rámrakja a telefont
4. ügyél helyett mondja már előre, hogy nem alkuképes. (talán ha nem rakná rá az brutál közvetítői jutalékát )
5. saját maguk idejét is basszák vele, hogy nem raknak fel minden helyiségről, utcáról, kilátásról stb... képet
6. fél napja egyetlen büdös közvetítős lakásra se sikerült időpontot egyeztetnem, de szlogen "időt, pénzt, energiát spórolunk önnek. Ha nem tudja eladni a lakását, amiatt is hívjon bizalommal"de a hirdetők is megrohadhatnak
1. "ja a szoba már nem úgy néz ki"
2. "ja a bútorokat eladtuk már közben, másik bútorok lesznek helyette"
3. "a képen látható bútorok nagyon minőségi darabok, csak felárral kínáljuk őket"
......... -
föccer
nagyúr
válasz attiati #8312 üzenetére
No, jelentem két éves minimum rekordon váltották tegnap a CHF-et a hitel levonásánál. 200,65 FT/CHF árfolyamot számoltak el. A kérdésem lenne, hogy van-e rá reális esély, hogy ez 1: hosszabb ideig itt marad, 2: adja ég, hogy még lejebb menne. 3: visszamászik záros határidőn belül a 215-ös szintre?
Erősen gondolkodom, hogy a maradék 4 millámat átrakom valami más alapra. A CIB-nél most euróra váltani díjmentes. Csak az a baj, hogy a forint erősődés miatt az eruró is éves padlón van. Az lenne a tuti, ha most az "alacsony" chf mellett magas euróra tudnánk váltani. Esetleg ötletek, hogy miben érdemes gondolkodni?
Köszi,
üdv, föccer
mod: bocsesz, nem válasz akart volna lenni.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
-
attiati
veterán
válasz lajafix #8314 üzenetére
Hát ha kinyomja a kib*szott telefont egész nap, akkor annyiért se. Persze a tulajt meg sehogy máshogy nem lehet elérni, mert van olyan idióta, hogy magánszemélyként nem hirdeti a kiszemelt lakást.
Ha fel találja venni a telefont, akkor majd tolmácsolom neki az ötleted.
"jó hogy felvetted vazzeg, fél misit akartam havonta albira áldozni, de már tárgytalan"[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Polacheck #8318 üzenetére
Jaaaa, aki ilyen nagylábon él, annak könnyű . Sajna nincs ekkora tartalékunk, hogy a maradékot kicsengessük.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
Mercutio_
félisten
(15/200+1)*267=287 azaz, ha euróra váltod 287-ig kell erősödnie, hogy ugyanannyiba legyen a törlesztőd, minta a franknál 215-ön.
Azon sakkozhatsz mire van nagyobb esély a 215-ös frankra, vagy a 287-es euróra, de...Én is kérdeznék: OTP-nél a jelenlegi lekötési lehetőségek 22.-éig érvényesek, az ezt követő időszakban emelni vagy csökkenteni fogják vajon a kamatokat? (A mostani 4,2(5) nem valami egetrengető, és akkor még finom voltam, a 7,7%-al reklámozott lehetőség pedig egyrészt az eddiginél nagyobb összeg lekötéséhez, másrészt 2 olyan feltételhez van kötve, amiből az egyik értelmetlen (újabb fizetés átutalás, hö ) a másikat pedig épeszű ember nem vállalja be szerintem)
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
attiati
veterán
sztem ezért halott ügy, egy pici panelt megvenni, és abban reménykedni, hogy 50k-ért elmegy havonta. Vagyis biztos elmegy, csak nem értem, ki veszi ki?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz attiati #8322 üzenetére
Gondolom aki szeretne legalább 1 külön hálószobát és külön konyhát (na jó, főzőfülkét) valamint ott a Reiter környékén vannak érdekesen kivitelezett kéglik, érdemes utánaérdeklődni a házban szigetelés, épület állapota, szomszédos lakók, stb. dolgoknak és persze a várható rezsinek.
Kis panelért 50k-t szvsz csak ennél bentebb, a belvárosban (VIII., IX. ker. rehabilitációs része, Westend környéke, stb.) lehet elkérni, egyébként általában a 2 szobás különbejáratú panelek mennek ilyen áron.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
attiati
veterán
válasz Mercutio_ #8323 üzenetére
Jah igaz, de sztem akkor is jobban megéri téglát bérelni, igaz nagyon utána kell járni.
(venni is jobban megéri, értékállóbb, később az értékét is jobban növeli)
Panelbe télen belefagysz, nyáron belesülsz, magas a fűtésszámla. Kb amennyivel drágább a tégla, annyit meg lehet spórolni a rezsin.Kedvenc ingatlanügynököm felvette a kib*szott mobilját, és kiderült, hogy 3 van belőle neki, azért nyomkodja ki Gratulálok az ilyennek, észlény.
Pont a másik mobilján hívtam, de azt is kinyomkodta. Tudtam, hogy ugyanaz az ember lesz.jah, hogy zárjuk a panel vs tégla témát...
55m2-es újépítésű, full bútorozott, 70k-ért Dunapart közelében, zsákutcában (0 zaj, 0 forgalom) Budapest egyik legjobb része az a Dagály, Népfürdő utca rész.
Persze rég kivették már, különben nem linkelném . Szerintem már másnapra elkelt[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #8322 üzenetére
Ez mekkora szöveg már
A tágas nappali az étkezőhöz és a teljesen felszerelt konyhához csatlakozik, és a nappaliból nyílik az erkély is.
Gyakorlatilag 1 helyiség az egész
ON:mod: RE: (#8321) Mercutio_ :
ok, akkor gyakorlatilag nincs reálisan értelme ezen gondolkodni.
köszi.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
szerintetek melyik környékek, utcák jók még Budapesten? (csendes, sok újépítésű, nincs kisebbség a környéken, jó tömegközlekedés, van zöld rész a környéken...)
A belső kerületekben (5-6-7) vannak olyan utcák, részek, ami nagyobb területen is modern, és nem 1 régi 1 új, és nem agyonzsúfolt?
Budán meg a közlekedés a bajom, pedig ott 1-2-3ban vannak jó részek. 11 ker elég kieső sztem.
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz attiati #8326 üzenetére
A belső kerületekben inkább a vegyes elrendezés a jellemző, nincsenek nagy egybefüggő újépítésű részek.
VI. ker:
-Városligeti fasor környékén vannak szép téglaépítésűek és zöld részek
-Andrássy-Kmety-Aradi-Lendvai utca környékén is vannak jók, és a földalatti miatt itt is nagyon jó a közlekedésVII. ker:
-Itt a körút-Király utca-Deák tér része kedvelt. Közvetlen zöld nincs, sok szórakozóhely is van így érdemes jól körülnézni. Vannak újépítésűek is.V.ker: Szabadság tér környéke zöld meg szép is, csak gondolom aranyárban van.
-
attiati
veterán
válasz Flashcash #8328 üzenetére
reméltem, hogy hátha nem jártam még körbe eléggé a belső kerületeket, és van valami eldugott hely
Ezen a linken nálatok bejönnek most a képek?
Nálam csak egy "részletek" felirat van. -
Mercutio_
félisten
válasz attiati #8324 üzenetére
Nyilván nem véletlen, hogy 1 nap alatt elkelnek az ilyen áron hirdetett pecók, nem ez a tipikus ennyiért
Aki téglát ad ki tisztában van a rezsi mértékével, ennek figyelembevételével lövi be a panelnél magasabb bérletidíjat, hisz ő is úgy okoskodik, hogy "majd a rezsin behozza a bérlő"Újépítésű "lakóparkok" is egy érdekes dolog, amikor pályáztattuk a társasházunk közösképviseletét beszélgettünk a pályázókkal és volt aki kijelentette, hogy azt nem vállalnak, mert annyira kiszámíthatatlan és vegyes a lakók összetétele és annyiféle kultúrkörből jönnek
Linken nem jönnek be a képek
föccer: Írtam, attól függ minek van nagyobb realitása, annak, hogy a frank visszaerősödik, vagy annak, hogy az euró. Ehhez én nem értek , talán itt a skacok ismerik a trendeket, a frank jobb(?) helyzetét, az euró várható pályáját az EU tagországok csödkockázatának fényében, meg ilyesmi
Flashcash: Kösz a linkeket, nézegetem, már csak azt kellene kideríteni milyen havidíjjal lehet nyitni MKB/Erste esetén folyószámlát, amin le tudom kötni a pénzt (gondolom csak úgy lehet 1-1 banknál az első alkalom után is akciós kamatot elérni, hogy 3-4 havonta másik bankba utalom a leköthető tőkét )
-
föccer
nagyúr
-
attiati
veterán
válasz Mercutio_ #8331 üzenetére
Csak tipp: eurchf 1.24-nél kapott egy nagyon kemény ellenállást a lefelé úton (most 1.294).
Eurhuf-ot nem bírom még eldönteni, hogy mit akar. Nem kellett volna 266.5 alá zárnia, ha hosszútávon gyengülni akarna a ft, de az elmúlt két heti záróára is alatta volt.
Most egyelőre kapaszkodik felfelé a héten, sztem ez csak visszateszt, de még nincs heti záróár
Föccer: albi, de majd kiderül jövő hétre. Semmi se biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Mercutio_ #8331 üzenetére
Igen, általában érdemes 2-3 bank között mozgatni a pénzt a legjobb kondíciókhoz.
De pl. az MKB már kb. 1 éve úgy akciózik, hogy van nekik egy hűség betétjük ami az akciós kamatnál is jobb és egyetlen feltétele, hogy a lejáró pénzed újra lekösd náluk. A többi banknál ilyen nem nagyon van, sőt inkább kevesebb a kamat, ha nem új forrást viszel.[ Szerkesztve ]
-
iceman1988
tag
Sziasztok!
Láttam, hogy a topicban már volt szó az aranyról, így gondoltam írok pár sort, hogy manapság miért lenne érdemes befektetni aranyba.
Az aranyat a pénzügyi világ előszeretettel tekinti ugyanolyan befektetési terméknek mint a részvényeket, vagy a kötvényeket. Az arany semmiben sem különbözik más valutától, önmagában egy valuta és bizonyítottam a világ leghosszabb életű és legstabilabb valutája. Aki forintért, dollártért vagy euróért aranyat vásárol, az bátran tekintheti vásárlását pénzváltásnak, egy különösen értékálló valutára. Az átváltással a világ legstabilabb valutája lép egy valamely másik folyamatosan értékét vesztő pénznem helyébe. Az arany infláció mentes és tény, hogy az arany nem tud csődbe menni. Akinek van fizikai aranyban megtakarítása, azt hosszú távon soha nem érheti meglepetés. Az arany árát a befektetési piacon kívül az egyre növekvő ipari kereslet is pozitívan befolyásolja.
-
attiati
veterán
válasz iceman1988 #8336 üzenetére
szvsz ~1310 óta longos, és 1970-ig el kéne mennie (de nagyon hosszú idő alatt)
1310-nél elég nehezen lehetett beszállni, úgy begyorsult, talán a korábbi csúcs (~1430) áttörése után erősítette meg, hogy mehet tovább.
A fizikai aranyvétel sztem elég macerás. De milyen hülyék már az emberek. Éhezés, szomjazás ellen jó lesz az arany? -
iceman1988
tag
válasz attiati #8337 üzenetére
A fizikai aranyvétel egyáltalán nem macerás.
"Éhezés, szomjazás ellen jó lesz az arany?"
Pusztán józan ész kell hozzá, hogy belegondoljon az ember, hogy ha van fizikális aranyban megtakarított pénze, azt meglepetés nem érheti, hisz az arany ára növekvő tendenciát mutat már több mint 10 éve. -
attiati
veterán
válasz iceman1988 #8338 üzenetére
"A fizikai aranyvétel egyáltalán nem macerás"
Hány tömböd van?
[link]
~10% marzs van oda-vissza"Ára növekvő tendenciát mutat már több mint 10 éve."
Vehetsz otthonra hordóba benzint, az is marha értékálló, és nincs is rá 10% marzs. Meg még egy halom másik dolog növelte az értékét az elmúlt 10 évben. És vehetsz nem fizikai aranyat is, ott sincs 10% marzs.
Utána hazaviszed az 5 misis aranytömböt, és őrzöd? Vagy széfszolgáltatást is kérsz rá?Ha olyan nagyon durva idők jönnek, hogy fizikai aranyra van szükséged, akkor más széfjében sem tudnám biztonságban, és olyan időkben nem is szeretném tudni, hogy milyen értéke lesz az aranynak. Nem az arannyal van a bajom, hanem a fizikai arannyal.
-
attiati
veterán
válasz iceman1988 #8340 üzenetére
hallgatlak a konkrétumokkal
"Amit belinkeltél oldalt ott az embernek fogalma sincsen milyen aranyat vesz."
? A Solarcapital elég jó cég az aranybefektetési területen.
Még mindig nem mondtad, hogy miért jó fizikailag birtokolni ilyen marzsok mellett?[ Szerkesztve ]
-
iceman1988
tag
válasz attiati #8341 üzenetére
Miért jó birtokolni? előbb utóbb el fog fogyni, és akkor szerinted mi fog történni az arany árával? valamint amint már mondtam nagyon értékálló dologról van szó. ez nem egy hordó benzin.
csak, hogy alátámasszam az állításomat. éves szinten körülbelül 3-3500 tonna aranyra van szükség a világon. a gazdaságosan kibányászható aranyból már csak 46000 tonna van. szóval 15 éven belül el fog fogyni. többek között ezért érdemes aranyban tartani a megtakarítást, illetve még ott van a folyamatosan felfelé ívelő árfolyam."Solarcapital elég jó cég az aranybefektetési területen"
Messze nem tudja azt adni az ügyfélnek mint a Wiener Privatbank.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz iceman1988 #8344 üzenetére
lényeg, hogy sikerült megérteni, hogy konkrétan a fizikai birtoklásról volt szó
-
iceman1988
tag
válasz concret_hp #8345 üzenetére
ha pár hsz-el feljebb olvasol akkor ott már írtam, hogy a fizikai aranyról beszélek.
-
concret_hp
addikt
válasz iceman1988 #8346 üzenetére
mindenki más meg arról, hogy csak a szopás van azzal, ha fizikailag is nálad van
-
iceman1988
tag
válasz concret_hp #8347 üzenetére
annak szopás aki fél a dollároktól.
amúgy nem mondtam hogy neked otthon kell tárolni a sütőben az aranyat. -
attiati
veterán
Dobok egy képet eurhuf fájdalmas helyzetéről.
[link]
Múlt heti zöld gyertya épphogy az ellenállás (zöld vonal) fölé zárt, ez lehet simán egy fals fölé zárás. De úgy néz ki, hogy az igazi támasza a szürke vonal volt, ott engedte el a nagy tőke, mert azon egy szép testes gyertyával száguldott át, és a héten most visszatesztelte / visszateszteli rendesen. Megint hátravan még három nap a hétből, nem bírja eldönteni De sztem ez nem néz ki jól felfelé hosszútávon.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest