- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz dabadab #8050 üzenetére
Nekem van belőle és valóban nem rossz, a számlavezetés és a netbank ingyenes. A kötvényvásárlás/eladás netbankon keresztül kezelhető, nem kell miatta bemenni az ügyfélszolgálatra.
-Bármikor megveheted a diszkont kötvényt nem csak a kibocsátáskor, ha nem várod meg a lejáratot akkor is a futamidő nagy része alatt eladhatod, úgy hogy még valamekkora kamatot is kapsz.
-Viszont nem szabad elfelejteni, hogy ez nem bankbetét, emiatt nem tartozik az OBA védelme alá. A BEVA (befektető védelmi alap) pedig csak arra vállal garanciát, hogy az értékpapír számládon elhelyezett értékpapírokat maradéktalanul megkapod. Az értékpapír elértéktelenedése ellen ők semmilyen védelmet nem nyújtanak. Anno amikor nyitottam náluk a számlámat, erről félretájékoztattak, és kb. úgy állították be a BEVA védelmét mint ahogy az az OBA-nál működik.
-A fentiek miatt a kockázati hajlandóság függvényében érdemes megtakarításokat elhelyezni náluk. (én nem tenném a teljes megtakarításom ilyen formába)[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Polacheck #8055 üzenetére
A diszkont kötvényeknél a lejárat függvényében változik az eladási ár, a címletek kb.9000-9800FT között mozognak. A futamidő végén 10000FT a lejárati értéke egy diszkont kötvénynek.
pl. QFD120125 9 212,3400 Ft 9,0001 % 2011.02.17.
QFD110720 9 641,4599 Ft 8,7500 % 2011.02.17. -
attiati
veterán
én is kérdeznék lakástakarékról:
1. az állami támogatás összegét évente jóváírják, vagy csak a futamidő végén?
2. Úgy tűnik, hogy éppen a futamidő lejáratára kell időzíteni a lakásvételt / felújítást, különben csak ott áll a pénzem kamat nélkül. Ha hosszabbítom a futamidőt, annak külön díja van?
Lakásvásárlásról kell nekik külön földhivatali tulajdoni lap, vagy elég egy másolat?Azért a fundamenta honlapján beszédes az EBKM mutató:
"EBKM állami támogatással 6,03-10,56%, EBKM állami támogatás nélkül -0,72-0,05%."Szerződéskötéskor egyből perkálni kell. Otp lakástakaréknál 1,5 - 3% a befizetett összegre a kamat, szépen benyelik a konstrukció előnyét. A sok szerződési költség miatt meg negatív hozama lenne állami támogatás nélkül a fundamentának
"A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 3 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. "
Ott megint csak áll 3 hónapig a pénz.
Meg a fene se tudja pont úgy időzíteni a lakásvásárlást, hogy ne álljon feleslegesen a pénz még további hónapokig a 3 hónapon felül. És hogy pont akkor legyenek jók az árak is.Azt is meg lehet csinálni, hogy már a futamidő közben megveszem a lakást, és a futamidő lejárta után igazolom, hogy arra a lakásvásárlásra utalják ki nekem a pénzt a pénztáramból?
-
stangli
senior tag
válasz attiati #8063 üzenetére
Vagyis ami már a saját számládra ért Mert ha csak az ltp-n írták jóvá és egyik nyomira rájön, hogy visszamenőleg kérik vissza a meglévő ltp számlákról, akkor tök mindegy, hogy rajta van-e, vagy sem. De bízzunk abban, hogy ez a kormány támogatja a lakások felújítására, vásárlására az ltp takarékot. Mert már csak bízni lehet benne.
-
stangli
senior tag
válasz attiati #8066 üzenetére
Amúgy, minden év végén jóváírják a kedvezményt. A lakásvásárlást meg nem muszáj akkorra időzíteni, időközben is megtudod venni a lakást, utólag beszámításra kerülhet, mint előtörlesztés. Ha mint önerőként van az ltp, akkor gondolom meg kell várni a lejáratot, mert így a logikus.
-
joysefke
veterán
válasz Polacheck #8002 üzenetére
Az emberi természetet pénzügyi oldalról elemző írásai jók (mért nem tudnak az emberek spórolni/miért herdálják a lottonyertesek a pénzüket el stb) de minden csak azt a célt szolgálja, hogy kialakuljon benned egy hit a szakmai kompetenciáját illetően.
Valójában csak egy brókernetes ügynök aki rád akar sózni egy szar Unit Linked életbiztosítást, ami neki hatalmas jutalékot, neked pedig egy rendkívül veszteséges befektetést jelent.
Volt nálunk a cégnél, a tanoncaival próbáltak behülyíteni pár embert.. Nagyon nem volt meggyőző, rengeteg csúsztatás, félhazugság..
Kerüld
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz dabadab #8057 üzenetére
Mielőtt pénz tólsz bele azért írd le a következőket egy papírlapra, mondjuk 20x, hogy tudatosúljon:
A Quaestor Pénzügyi Zrt fizetésképtelensége illetve csődje esetén tőkémet és kamataimat részben vagy teljes egésszében elvesztem, ennek tudatában vállalom a befektetés kockázatát azért, hogy a lakósági állampapirok hozamál 1,5-2 százalékponttal magasabb reálhozamot érjek el.J.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz joysefke #8071 üzenetére
A Magnetbankos 8%-os kamatnak két feltétele van ahogy nézem.
1. Bankkártya megléte (ennek 1k az éves díja)
2. Minden hónapban 50k-t meg kell futtatni rajta (odautalod, visszautalod, e másik bankba utalás 100k alatt ingyenes).Erre van ráadásul OBA garancia, úgyhogy tényleg biztosabb, mint a Quaestor.
Egy hátránya lehet annál, aki kisebb összeget takarít meg, hogy 1m fölött adják ezt a kamatot.
less qq more pewpew!
-
attiati
veterán
olaj 3 nap alatt +12%
Ha az arany a negyedéves gyertyán is megtartja az elrugaszkodását 1310-ről, és mondjuk még új csúcsra is megy (2%-ra van tőle), akkor tényleg lehet, hogy egy durva begyorsulás kezdődik. -
attiati
veterán
válasz Flashcash #8075 üzenetére
Az csak magyarázkodás sztem. Egyiptomi "balhé" is elült, és mégis új lokális csúcsra szaladt utána. A Brentet el kellett hajtaniuk eddig (148 és 37 közötti terület fibo szintje), sztem itt jön neki egy komolyabb pihenő, vagy esés. A crude előtt még van terület a 104-105$-os árfolyamig.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Megjött a válasz lakástakarékból. Nem mindenre kaptam választ, de itt leírják (kacifántosan), ami miatt nekem szóba se jöhet:
"A lakáscélú felhasználás igazolásaként olyan adásvételi szerződés vagy tulajdonjog visszterhes átruházására irányuló egyéb okirat alapján a vételár kifizetéséről szóló okirat fogadható el, amely az elfogadott kiutaláshoz tartozó kiutalási értesítő dátumát, ill. felmondással történő megszűnés esetén a felmondásról szóló nyilatkozat OTP Bank Nyrt.-hez/OTP fiókhoz vagy HABOF-hoz történő benyújtásának, ill. megérkezésének a napját követően keletkezett."
Magyarul csak az ltp kiutalási kérelem vagy az ltp felmondása utáni ingatlanvásárlást fogadják el. Vagyis időzítse az ember ahhoz a lejáró 1-2 millió forinthoz a többi 8-10-15 millió ft hitel, saját pénz... sorsát, függetlenül attól, hogy éppen milyen állapotban van az ingatlanpiac / hitelpiac.
A 4 éves futamidő alatt összelapátol az ember 1 millió forintot, amin elér 4-5% többlethozamot a bankbetéthez, állampapírhoz képest. És egy rosszul időzített 10 milliós ingatlanügylettel elveszett az egész pénztárasdinak a haszna, vagy még több is. 10 milliós lakás 1%-kal drágábban vásárolva +100k.
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
Érdeklődők számára itt megtekinthető a BUX index komponensei.
-
joysefke
veterán
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz joysefke #8080 üzenetére
A Bank a 3 hónapos Kamat Roll betétre a következő akciót hirdeti:
3 hónap (AKCIÓS) 7,75% (7,85%) 8,00% (8,11%) 8,00% (8,11%)
Az akció időtartama: 2011.02.17-től visszavonásig.
Az akciós kamat feltételei:
1.) bankkártya a Banknál vezetett fizetési számlához
2.) min. 50 000 Ft havi jóváírás a fizetési számlán,legalább 3 alkalommal a lekötési idő alatt.Amennyiben a feltételek nem teljesülnek a lekötési idő alatt, a bank a nem akciós, hirdetmény szerinti 3 hónapos Kamat-Roll betétkamatot fizeti az elhelyezett betét után.
Az akció keretében egy ügyfél által leköthető legmagasabb összeg 100 millió Ft.less qq more pewpew!
-
stangli
senior tag
Elsősorban a közel-keleti pánik hajtja fel az olaj árát - vélekedett Hont András (Solar Capital), aki úgy véli: amennyiben ma jelentős pluszban zár a piac, akkor a 110 dollárt is elérheti a kurzus.
Ami megnyugtató
A héten kezdődött pánik ellenére észre kell venni - folytatta -, hogy fundamentálisan nem indokolt a mostani áremelkedés, annál is kevésbé, mert világszerte magasak a készletszintek.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz stangli #8018 üzenetére
Elolvastam Kiyosaki Gazdag Papa szegény papáját, ahogy tanácsoltátok. Tényleg nem rossz könyv, de igazából általános igazságokra világít rá, kevesebb gyakorlati tanácsot ad, inkább arra ösztönöz, hogy keresd a lehetőségeket és ne félj kihasználni, ha egyszer megtaláltad és halmozz fel eszközöket (ez egyébként iszonyat hülye szó arra, amit mondani akar vele).
Beszerztem még tőle a befektetési tanácsokat és az adósságkalauzt, valamint a casflow négyszöget. Kíváncsi leszek ezekre is.
less qq more pewpew!
-
-
stangli
senior tag
válasz attiati #8091 üzenetére
Én naposat szoktam nézni, a hetes megerősítésnek jó, vagyis szerintem.
Polacheck Igen, általánosságban ír, de benne van minden részvény, ingatlan, állampapír, vállalkozás... Eszközöket/forrásokat a számvitelben használnak, de ő nagyon leegyszerűsíti de hát ez a lényege, hogy mindenki megértse.
Engem annyiban segített, hogy sikerült felfognom ne csak a részvényekre figyeljek és mindent oda csoportosítsak, hanem keressek más alternatívákat is... -
DeFranco
nagyúr
válasz attiati #8061 üzenetére
Mielőtt kihozod negatív hozamra a fundamentát, mutass nekem légy szives egy fix 3,6%-os forint alapú kölcsönt más konstrukcióban.
Maga a hozam az állami támogatással együtt nem kiemelkedő, (kb 6%-ra számoltuk azt hiszem), és bár holtbiztos, de nem túl likvid. Azt viszont mindenki elfelejti, hogy a betett összeg+támogatás+kamat másfélszeresét megkapod a fenti feltételekkel hitelben.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz stangli #8092 üzenetére
Igazából a gazdag papa szegény papában nem nagyon ír konkrétumokról, csak az ingatlanos példákból hoz párat és azt is felületesen. Remélem a következő könyveiben kicsit jobban kifejti.
Gondolkodom rajta, hogy valahol ki kéne próbálni a társasjátékát is.
less qq more pewpew!
-
attiati
veterán
válasz DeFranco #8093 üzenetére
Ők hozták ki negatív hozamra állami támogatás nélkül Persze állami támogatással már jó a hozama. Amúgy biztos jó, csak nekem pont hitel nélkül kéne majd, nem akarok hitelt, és az illikviditás miatt sem jó nekem.
De a hiteles konstrukcióban is 2-3 millió forint lejáratához időzíted a többi 8-10 millió ft elköltését. Nem lehet egy ilyen illikvid konstrukcióban normálisan időzíteni. Csak saját vélemény.
-
DeFranco
nagyúr
válasz attiati #8096 üzenetére
Innentől játszik a befektető személyes preferenciája. Nekem megér az előny annyit, hogy max egy ideig ott csücsül a pénzem, plusz azért lehet vele játszani. Spekulációra nem alkalmas, cserébe kiszámítható, mint a fürdés közben megszólaló kapucsengő.
Amúgy lakásvásárlásnál szerintem az ingatlanpiac alakulása nem nyom annyit a latba, mint az, hogy találsz-e egy tényleg jó ajánlatot (elhelyezkedés, állapot, ár, környezet, stb.). Normális időkben 3 év alatt nem mozog annyit a lakáspiaci ár, mint amit 15 perc alatt egy jobb találattal elérhetsz. A válságot most ne számítsuk, reméljük, hogy nyugi lesz egy jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz DeFranco #8097 üzenetére
Pont ezaz. Kifoghatnál egy nagyon jó alkalmi vételt, de még nem járt le az ltp-d.
Hitel nélkül sztem egyértelműen nem éri meg. Majd akkor lehet érdemes lesz megkötni, ha hoz a kormány egy döntést, hogy a még ma megkötöttekre garantálja a támogatást, utána már nem (és mondjuk addigra 2-3%-os jegybanki alapkamat lesz )Szerintem ingatlanvásárlásnál nagyon is sokat nyom a latba az ingatlanpiac helyzete. Ugyanis nem csak addig tart, hogy te megveszed "olcsón" (mert mihez képest olcsó), hanem az is, hogy milyen a következő évekre az ingatlanpiac kilátása. Ez egy kőkemény 10+ misis befektetés.
Milyen áremelkedést támogató tényezők várhatóak (amitől jó befektetés lesz a következő évekre is a megvett ingatlan):
1. várható e egy intenzív lakásvásárlást támogató kormányzati program
2. milyen a munkapiac helyzete
3. milyen a hitelpiac helyzete
4. milyen a hozamkörnyezet, várható e az ország általános felértékelődése
(5. milyen a gyerekvállalási kedv)Hiába kapom meg olcsón, ha utána 5 évig nem növeli az árát, ergó 5 évig lakhatnál változatlan bérleti díjért egy albérletben, közben a pénzed meg kamatozhat. Vannak más opciók is, mint egy illikvid konstrukcióhoz kössem ilyen sok pénz elköltését.
-
-
attiati
veterán
válasz stangli #8088 üzenetére
mi van ott 110$-nál?
remélem nem arra gondolt, hogy szép kerek számPola: például nem kötöm ltp-hez a lakásvásárlást De én most úgy egyáltalán nem gondolkodnék lakásvásárláson, amíg nem tisztul az ég. A fenti pontokból egyet se látok pozitív irányba teljesülni (még).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Motoros topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest