- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Azért írtam általában, biztos vannak kivételek De azért általánosságban a kp kivétel nem költségmentes, szóval ezzel mindenképp kell kalkulálni ha valaki ilyen befektetést akar venni. Aztán max. a kalkuláció az, hogy neki ez 0 költség, de attól még nem olyan egyszerű a dolog, hogy erre csak kamatadó van.
-
Fandango
veterán
Ki kellene számolnom, hogy rövid távon (fél, 1év) mekkora összeg kellene, hogy értelmesnek mondható hozamot csináljak, ha szükség lesz a pénzre, és ki kell vennem.
Tippre több milliós összeg lesz, amivel valami aprót lehetne keresni.
Szóval így egyelőre felejtős a dolog, tovább kell gyűjtögetnem.[ Szerkesztve ]
-
-
bernel
tag
Ebben én is benne lennék, mert én is pluszban fizetek, de akkor mi legyen azokkal, akik nem tudnak magánorvost fizetni? Ha van állami ellátás, akkor azt fenn kell tartani valamiből. Ha nem a TB-ből, akkor majd elviszik a központi költségvetésből, valakinek ki kell fizetnie a végén a számlát, és nyilván azok fizetik, akik adóznak.
-
Cathfaern
nagyúr
Pontosan. Csak azt is bele kell kalkulálni, hogy ha nem pihened ki magad, akkor nem tudsz 8 órában rendesen teljesíteni, könnyebben megbetegszel, szélsőséges esetben véglegesen kieshetsz a keresőképességből, ezért végeredményben a pihenéssel töltött idő több pénzt hoz, mint amennyit elvisz
-
kexksz
addikt
Pedig ezt igy kell szamolni, sajat estedre. Opportunity cost. Ugyanez ervenyes mondjuk (a legtobb) nappali MSc diplomara, ami egy oriasi csapda; ha allamilag tamogatottra mesz sem 0 forintodba fog kerulni, hanem tobb millioba, mert az ido alatt nem tudsz teljes allasban dolgozni, tovabba ha dolgoztal volna helyette mar varhatoan eloleptettek volna, ergo kb. sosem fogja visszahozni az arat. (Talan ez jobb pelda, mert egy gyereknel nem tudsz RoI-t szamolni.)
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Ez egy konkrét eset. 3év alatt 15misi. Nekünk ennyi.
Ki lehet számolni Magyar átlagbérre is ha az jobban tetszik. Ott se a húsvét/karácsonyi legdrágább 30.000Fts Lego lesz a nagy tétel ami miatt kevés a kassza hó végén.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bernel
tag
Ismerek olyan családot, ahol az anya két gyerekkel otthon volt, majd amikor már óvoda, akkor a férj felvetette, hogy talán már visszamehetne dolgozni, mire az volt a válasz, hogy neki a gyerekekkel meg a házzal foglalkozás a munkája, és nem megy vissza.
Szóval ha az asszony megszokja otthon lazulást, akkor előfordulhat, hogy nem akaródzik neki visszamenni a munkába.
-
Kobe
veterán
Az 5 evre igy ok a leiras, de ha nem csal a sejtesem, volt benne egy eleg eros jump-start csaladi oldalrol (vagy csak eleg kesoi gyerekekrol van szo, neadjisten lotto )
5 evvel ezelott egy 35M es ujepitesu fovarosi lakas top-tier kategorianak szamitott, az ar-boom elotti idokben.
Akkori allapot szerint, alacsonyabb fizetes es alacsonyabb megtakaritasok + 2 ovodas koru gyerek mellett 35M olyan minimum 15-17 eves massziv felhalmozast igenyelt. (150-200K havit felreteve, feltetelezve)En altalaban nem igazan preferalom, ha a szelesebb kornyezetben vett penzugyi kornyezet (csalad, startvonalat befolyasolo egyeb tenyezok) es eletkor nelkul alkot peldat az ember. Pl nem mindegy, hogy az ember 25 evesen 100% onerobol vesz mondjuk egy 35M es lakast, vagy 40 evesen onerobol, vagy ugyanezekben az eletkorokban valamilyen kulso segitseggel pl, teljesen mas osszkepet alkot
-
Kobe
veterán
Az teljesen ok, atlagos. De nemigazan szeretem ezeket a kiragadott "momentumokat" egy budzsebol, mert nem folyamatot abrazol, illetve ferdit. amint barmennyit is kene fizetni a lakhatasra, mar nem ennyi lenne a matek es a tobbseg azert valamilyen formaban fizet.
Persze fugg attol milyen telepules, mennyi volt az ingatlan bekerulesi erteke, illetve az eletkor.
Pesten szerintem 2 gyerek mellett ennyit felrerakva zsebbol teljes lakasarat kicsengetni kicsit trukkos mutatvany (jo 7-10eves intenziv aszketa), erosen fugg attol hany eves a gyerek, mikor lett ceve a lakas, elotte mwnnyi volt a havi felrerakott osszeg hozza, gyerekek utan es vagy munkahelyvaltassal ez hogy mpdosult idokozben, stb -
kexksz
addikt
Nyilvan nem, de Budapesten a fizetesed jo reszet a lakhatas viszi el, Borsodban ez kb. semmi. De ilyen szempontbol NYC a legjobb hely a vilagon, mert ott sok penzed van, a TV meg ugyanannyiba kerul, mas kerdes hogy egy 30nm lakas berlese 3000 dollar havonta. Attol fugg kinek mi teszi ki a fogyasztoi kosarat, de lakni mindenkinek kell valahol.
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
-
törölt tag
Akkor elkoltom, nem marad meg.
OTP-nel vagyok. Kitalaltam, hogy autonyeremeny betetkonyvekbe teszek havi 30 k-t. Aztan ott szepen elvan. Van egy nagyon minimalis esely, hogy nyerjek + barmikor visszatudom valtani kp-ba.Es pont ez volt a baj. Volt nom, kitalalt valamit, visszavaltottam, megvettem neki. Egy evesek lettunk, visszavaltottam 300 k-t es mentunk nyaralni. Azota halisten vege, de ki tudja mit hoz a jovo. -
Fandango
veterán
Tulajdonképpen majdnem nullához, mert van egy értékpapír számlám OTP-nél (tőkegar. befektetési jegy), amit a múltban szinte teljesen lefogyasztottam, és most jelenleg arra kezdtem visszarakosgatni, de ha ennél van jobb ötlet akkor szívesen fogadom. Azért merült fel az ötlet, mert inkább viszi a pénzt, mint hozná.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
A ferjem szamlajara a sajat kartyaimmal (is) rendszeresen vasarlunk MAK-ban. Igen, ha ugy nezem, necces, mert o nyilatkozott, hogy az ott levo penz kizarolag az ove. (Amugy meg a bankoke, hitelkartyakrol leven szo, de jogilag nyilvan az enyem, es hat jo kerdes hogy a vagyonkozosseg ebben az esetben szamit-e valamit.)
Ebbol nem volt eddig gond, sot 1x en is a szuloktol igy mozgattam penzt, ha nem is 5M-t de nem ket fillert, annak a kartyatulajnak es a ferjemnek mar semmi kozos nincs a neveben, es arra se triggereltek. Nalad raadasul teljesen tiszta a jog azon oldalarol, hogy valoban egy tole hozzad penzmozgas, amikor fent lesz akkor az a tied, nem csak utaztatod (a mi esetunkben eltunt ugyan a sok pezmozgasban, de volt ami tovabbment - ezzel tudtunk segiteni hogy ne legyen erdemi bankkoltseg).
Szerk. Ha aggodalmaskodsz, megkerdeznem a mak-ot hogy a kartyatulaj ha elmegy egy kormanypontban ott jogosult-e a kartyajaval a te szamladra befizetni. Mert az egeszben az a ciki resz, hogy egyszerre van bejelentkezve a gepen a mak szamlatulaja meg vannak megadva azok a kartyaadatok, amit o elvileg nem ismerhet (a kartyatulaj vallalja hogy senkinek nem hozza tudomasara, ilyesmi van a szerzodesben). Nyilvan elvileg lehet ketten ulni a gep elott, de hogy ezt a jogaszok hogy ertekelik, azt nem tudom.
Jut eszembe! Tudok olyat ahol ez van: a funda ugynoknek a nyitasi dijat a funda ertekesito belepesevel, de a kartyas fizetes oldalra iranyitva a user a sajat kartyaadatainak a begepelesevel oldja meg. Szoval ha nekik lehet, akkor felteszem, maganszemely is megteheti. Ez eddig ez fel se merult, milyen jo hogy beszelunk rola.[ Szerkesztve ]
-
bernel
tag
-
Cyberslider
őstag
A K&H most kényszerített más csomagra (céges), mivel megszűnik, amiben benne vagyok, és amikor bent voltam, azt mondta az ügyintéző, hogy mostmár az új számlacsomagnál a tranzakciós adót át kell, hogy hárítsák! Kp felvétl 0.6% limit nélkül, 1 millió ft kivétele 6.000 Ft..
Értem, akkor most mi legyen, pereljem be a bankot szerintetek?Ezért gondoltam az Államkincstárra (ami szintén rám hárítja, de csak a felét) mert nagyobb összegnél sokat lehet spórolni. Másik lehetőség, hogy átköltöztetem a céget külföldre
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
apatyas
Korrektor
Off off. Ha a szolgáltatói kiegyensúlyozásra gondolsz, akkor technikailag sem igazán. Gyorsan le/felkapcsolható források a gázüzemű generátorok, ill a fel/le szivattyúzó víztározó rendszerek. Előbbiből van itthon de csak a napelemek miatt nem fogják bővíteni a kedvedért hogy termelhess, utóbbiból nincs is. Az éjszakai árammal lehet még játszani, hogy túltermeléskor felkapcsolják. De ott meg az átlagot kell tartani valahogy.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
VirsLee
őstag
Én csak a számla vezetéséhez kapcsolódó díjakra céloztam.
Amiről Te beszélsz, arról az MNB-nek van egy összefoglalója.
-
VirsLee
őstag
De ha azt írja magáról, hogy 30-as vállalkozó és nem azt, hogy 30-as nyugdíjas, akkor senki nem fogja olvasni. Senki nem fog tőle interjút kérni. Kitalált magának egy karaktert, amiből meg szeretne élni munka helyett. Blogolásból, youtube videók készítéséből több pénzt lehet összeszedni, mint átlag munkával. Egyszerűen meg kell találnod, hogy mivel lehet felkelteni az emberek figyelmét. Neki ezzel valamennyire sikerült, hisz sok ember kíváncsi arra hogyan lehet nem-dolgozni, de mégis megélni. Aztán persze bevallja, hogy vannak alkalmi melók, plusz blogolás, plusz előadások
-
BÁ Nutrition
addikt
A nyugdijas az nem kapalhat a kertben es nem viheti a piacra a karalabet? Ez se kulonbozik tole, inkabb mondjak kulfoldon h quit from the ratrace, meg retired, azaz kilepes a mokuskerekbol meg a visszavonul(abb) eletet el abban az ertelemben h pl ha iden mar csak pecazni akar akkor megteheti, nem kenyszerbol teszi ha bevallal ezt azt. Az alkalmi melosok zome azert alkalmi melos mert nincs allando munkahelye, de ha nem vallalna semmit ehenhalna. A tokesek csinaljak ugyanezt mint o, annyi h tobb kevesebb intenzitassal iranyitjak a tokejuket, altalaban jobb ha annyit vallalsz ami nem rombolja az egeszseged, mert altalaban nem a legfrankobb h 200orakat meloznak havonta az emberek. Dehat mindenkinek a sajat igenyei befolyasoljak ezt. A nyugdijas szon felesleges vergodni, lehet nem a legpontosabb magyar megfeleloje a frugal mustachiannak
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
carl18
addikt
Oké köszönöm a válaszokat, hát a vicces hogy akik itt dolgoznak azok azt mondják hogy milyen jól keresnek 130-140 2-3 túlórával Ez a hétvégét jelenti szombat vagy vasárnap. LOL
Szüleimmel élek, de ebből se házat se jogsit nem fogok tudni összehozni, hitelt meg megfogadtam sose fogok felvenni. Azért már egyre jobban zavaró hogy ebbe az országba hiába dolgozok keményen semmi eredménye nincsen. Azért a német fizetésből már vehetnék egy olyan autót ami tetszik is Hyundai Coupe 2003-2006 ami mostanság nagyon tetszik.
A tanulás jó befektetés? Igazat megvallva van egy új munka ami tetszik. Masszőrnek akarok majd tanulni, mivel a kezemre úgy is mindig aranyat ér. Azzal külföldön is el lehetne majd helyezkedni szerintem, bár akár hogy nézzem még mosogatni is jobban megérné.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
mm779
tag
Ha webkincstárban fizetek kártyával, akkor a bank nem von le semmit a pénzmozgás miatt?
[Itt] úgy látom, ha pl. valakinek TEMPO számlája van, akkor:
3. oldal -> Eseti átutalás OTPdirekt internetes vagy SmartBank -> bankon kívül belföldre forintban -> 0.4%, ami még mindig elég sok a 0.75%-ös kamathoz képest.
Vagy a webkincstáras fizetés más elbírálás alá kerül? Annak tényleg nincs semmilyen költsége?
-
axioma
veterán
Hany darab hany eves gyerek mellett? Probald meg ket tinivel...
A tovabbi hsz-okra: nalunk a zasszony (en) keresek jol... ferjem tanit az egyetemen. Miert is ne lehetne a nok fizetesevel szamolni? Tan derogal? Vagy ugyse tudhat annyit hogy tobbet keressen, csak azert, mert no?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Tényleg tipikus fizuk srácok legalább konkrét végzettséget/gyakorlatot/nyelvtudást/tapasztalatokat írjatok, hogy legyen valami motiváció az olvasók számára.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Stanlee
őstag
Iparagat nevezhetnel mert az atlag nem ez, de ugye csak azert, mert vki ennyit meg tud sporolni, az nem azt jelenti, hogy a tarsadalom nagyobbik resze kepes erre.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Mercutio_
félisten
Jó, ez olyan mint, hogy elméletben létezik becsületes politikus aki nem hazudok
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Stanlee
őstag
A nemeteknel van ilyen tanacsado, ugy hivjak oket hogy Honrarberater. Egy itteni korulmenyek kozott relative alacsony dijert (talan 100€/h) leulnek az emberrel, meghallgatjak, hogy milyen a beallitottsaga es annak megfeleloen ajanlanak neki egy befektetesi portfoliot. Elmagyarazzak a veszelyeket es lehetosegeket. Tobbnyire ETF es allamkotveny mix a javaslatok vege, az osszetetel es aranyok azonban sokfelekeppen alakulnak. A delikvens utana ott nyit maganak megtakaritasi szamlat, ahol akar, ill. a vegen attol veszi meg mondjuk a MSCI World Index-es ETF-et, akitol akarja (Comstage, Vanguard, db, stb.), a penzugyi tanacsadonak mindegy, mert o az oradijabol el.
Erre a fajta tanacsadasra megy ra tobb ceg is, akik egy online par kerdesre kattint a delikvens tipusu oldalt osszedobnak, majd a sajat ETFuket eladjak, amik szintugy ETFekbol allnak. Ez szerintem meg nem tanacsadas szint, de jobb, mint egy UL eladasa.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
amargo
addikt
-
-
föccer
nagyúr
Biztos vagyok benne, hogy a 150k-n nem fog feljebb menni, de a miértet már nem firtatnám publikba
Üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
glutamin
őstag
Cikket is elolvastad legalább?
A haszon valóban nem sok. Munka annyi van vele, hogy havonta egyszer utalok pénzt a hitelkártyára (ez olyan 2perc neten), valamint ha fizetek valamit, akkor a hitelkártyát veszem elő a pénztárcából és nem a bankkártyámat.
Nekem Citi-s van. Shell benzinre 3%-ot, egyéb vásárlásra 1%-ot írnak jóvá. Lehet számolgatni. Üzemanyagra nekem elmegy havi 50e körül, plusz olyan 100e egyéb vásárlásokra. Ez összesen 2500Ft/hó. (viszont volt pár dolog amit benéztem sajnos és drága - pénzfelvétel, ha egy adott hónapan nem utalsz stb).
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
-
lajafix
addikt
szerintem az ellenkezője mellett érvelek.
flashcash: emlékeim szerint az otp értékbecslője -10 éve- még elég komolyan vette a feladatát, a zkkor vett lakásomat a vételár 70%ra értékelte fel... Gondolom ez is változott az idők folyamán, kockázatkezeléssel foglalkozó rokonom szerint 2006-08 között az ő értékeléseiket figyelembe sem vették csak adták a hitelt, pedig már 08 elején is sok olyan adós volt akik az összegyűjtött hiteleiket váltották ki 1 hitellel 140es chfen.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
efge
aktív tag
biztos lehetsz benne, hogy a több milliárd kihelyezett CHF hitel mögött nincs ugyanennyi valós CHF hitel. sok más forrásból is szerezhették a bankok a tőkét, korábban és most is tuti nyereségük van az árfolyam mozgásokon...
viharhozo jól mondja, a kormány a felelős, amiért hagyta ezt a vadnyugatot a bankoknak
csak ugye a politikusokat megvették kilóra...A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!
-
viharhozo
addikt
Ugy, h a hitelszerzodeshez kapcsolodik egy (ill. sok) hataridos devizaugylet. A trukk az a dologban, h a banknak a hitel folyositasakor nem allt rendelkezesere a hitelosszeg chf-ben es ez durva devizaelszallasok idejen problema.
A kiafelelosakasszukfel kerdesre meg egyertelmuen a kormany a valasz. A bank addig a pontig genyo, amig a szabalyzo hatosag engedi. Arra pedig nincs magyarazat, h betolom a lakossagot 20+ evre egy olyan lakashitelbe, aminek egyik elemere (eurchf) semmifele befolyasom nincs.
A jelentés felhívja a figyelmet arra: 2000 és 2003 között a lakástámogatási kiadások egyre növekvő terhet jelentettek a költségvetés számára, ezért 2003-ban szigorításokat vezettek be (szűkítették az igénybevevői kört és csökkentették a kamattámogatás mértékét), ami a lakásépítések és vásárlások számának mérséklődéséhez vezetett. A lakáshitelezésben 2004-től a devizahitelek előretörése volt jellemző, amiben szerepet játszott, hogy 2003-ban megváltozott a lakáshitelekhez nyújtott kamattámogatás alapja és mértéke, aminek következtében megnőtt a támogatott hiteleknél az ügyfél által fizetendő kamat.
A devizahitel-állományra növekvő hatást gyakorolt az is, hogy 2005-től az állam készfizető kezességet vállalt a 35 év alatti házastársak, élettársak és gyermeket nevelő egyedülálló személyek devizában felvett lakáskölcsöne esetében a hitel fedezetéül szolgáló lakásingatlan hitelbiztosítéki értékének 60 százalékát meghaladó részére. Az alacsonyabb költségű, de nagyobb kockázatú devizahitelekkel szemben a 2004-től változatlan kondíciójú kamattámogatási rendszer nem volt versenyképes és nem nyújtott érdemben támogatási lehetőséget a lakást szerzők többségének részére.
Persze cinizmusert ok se mennek a szomszedba:
A lakástámogatási rendszer keretében biztosított kamattámogatás a forintban
nyújtott hitelekre terjed ki, ezért a jelen ellenőrzés nem értékelhette a deviza
alapú lakáshitel konstrukciókat, mivel azok a hitelintézetek és a lakosság kétoldalú megállapodásán alapulnak.Alacsony vernyomas ellen: Járjon jobban devizahitellel!
Hogy ontopik legyek: eletemben eloszor eltalaltam vminek a napi aljat, vettem Telekomot 465-on.
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
-
attiati
veterán
Már sírunk, ha a ft-unkra legjobb esetben 6-7%-os "kockázatmentes" hozamot kapunk, pedig még így is a hivatalos infláció felett van, tehát reálhozamot ad. De már mindenki keresi, hogy hogy lehetne többet kihozni a forintocskából.
Gondolj bele, hogy eu-ban, amcsiknál €-ra $-ra maximum 0,5-1% körül lehet. Sz*rért-h*gyért adják a pénzt, nem csoda, hogy ralliznak a kockázatos befektetések.
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Ez rendben is van. Lényegében akinek komolyabb megtakarításai vannak az jobban jár a magasabb kamattal, akinek meg kevés a zsetonja, ott meg az alacsonyabb működési költségeket érdemes választani.
megújuló lekötés pontos működésére valaki? Igazából azt nem látom, hogy mi történne, ha 2 hónapra lekötném oda a zs-t. Hogyan lehet abból pontosan kiszállni.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Gitáros topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...