Aktív témák
-
behappy
aktív tag
hali all,
kicsit megcáfolnék mindenkit, aki szerint nem jo a gprs net... vodkafon tényleg egy kalap sz*r, de kb 4-5 napja használom a westelest és (viszonylag) nagyon gyors, soha nem dob le, tartosan megy a letöltés 4-6 K között, oldalak is gyorsan jönnek, mindig 115Kval csatlakozik...stb, szval jo... akinek lassu, ne csak azon izéljen, hogy ez a technologia ilyen meg olyan, hanem probálja meg egy jo telefonnal.... Nokia7650-nel nagyon jo, macskatel 715tel viszont elég lassu...
ennyi.
bye, all, happy -
tildy
nagyúr
Na kiderült az otthoni gprs bibi.Restartolták j.a.sz.tgyörgy bts-én a gprst :)Fura módon felgyorsult és rögtön kapcsolódik.SZal kb most ilyen modemes szint.
-
simonzé
addikt
WOW! Az ember egy hétvégén át nem néz be a PH-ra, és 44 üzenet várja. Most végignéztem, és asszem képbe kerültem. Az eredeti kérdés azért vetődött fel, mert a Pannon valamiért a GPRS Wapot aktiválta nekem az általánydíjas csomag lekorlátozásakor. Csak tudni akartam, hogy mi a hasznom/károm ebből. ahogy leszűrtem az eddigiekből, a hasznom a sebesség lehet, a károm pedig az instabilitás?
Valami ilyesmi? :) -
Taky
senior tag
Nekem westeles van és fasza ráérős böngészni. Egyszer sem dobott még le és mindig tudtam csatlakozni, sebessége 4-15kb.
-
Hi!!
Tényleg kircsi a westel gprs-e. szerintem jobb mint a matáv analog.
persze csak azért mondhatom ezt, mert nekem egy fillérembe sem kerül.
innen tihanyból egész jol jön az lx. és a prohardver, együtt.
viszont egy qtek1010-es ugyanenneka a kártyának a társkártyájával, elég fos sebességet produkál .. -
X-COM
nagyúr
pedig hasznos tud lenni
-
A GPRS egyik fő újítása a ''normál'' mobilos dolgokhoz képest, hogy csomagkapcsolt szolgáltatás.
A csomagkapcsolt adatátvitel abban különbözik a vonalkapcsolttól, hogy a vonalkapcsolt egy fixen felépített útvonalat igényel az adatátvitelhez, alacsony, de stabil sebességű, míg a gprs csomagokat küldözget, amelyeket a kapcsolópontok az éppen legrövidebb út felé küldenek. Ezáltal gyors az adatátvitel, de a sebessége váltakozik, így pl. beszédátvitelre alkalmatlan, de pl. internetezésre bőven jó.
Csomagkapcsolt egyébként a tcp/ip is például, vonalkapcsolt a normál telefonbeszélgetés, a telefax, telex. -
X-COM
nagyúr
westel gprs, egész gyors, csak piszok drága :)
habár éjcaka használva, elviselhető -
salazol
őstag
he = ha
-
salazol
őstag
Ezen nem veszünk össze. Nekem westeles aranykártyám van, elégedett vagyok a westellel, a vodát meg szidják errefelé. Nekem westel gprs van, de az a fajta, ami he nem lépek fel, nem számol fel semmi díjat. GPRS ONE. Csak vésztartalékból, a vállalkozásom miatt, hogy ha vidéken vagyok, és muszáj, akkor el tudjam olvasni a méljeimet. Szerintem drága, eszembe sincs böngészgetni ennyi pénzért.
De tiszteletben tartom a véleményedet, elhiszem neked, hogy alkalmas a GPRS böngészgetésre meg letöltögetésre is. Visszavonom az előzőket. -
Den
veterán
A 2 év a kedvezményes árú telefon miatt van (r600 9k-ért), ha kicsengeted a teló eljes árát akkor köthetsz határozatlan idejű szerződést. Én nem érzem átverve magam, mobil úgy is kellett szal a 2 év nem zavar, a percdíjak jók, a gprs pedig a kezdeti nehézségek után hozta mit havi 3 rongyért elvártam. és bár lassabban neteztem, nem fizettem havi 20-25-ezres telefonszámlát a matávnak. Ha ezzel én át vagyok verve, akkor verjenek át minden nap :P
-
salazol
őstag
Nem érted, mire gondolok.
1. Nem irok alá két évet egy mifelénk rosszul működő telefonos céggel, amikor nemesfémszínű kártyám van egy drágább, de stabil cégnél. Csak az általányos internet miatt próbálkoztam, de láttam hogy átverés. Az is lett.
2. A többi cég sokkal magasabb árakkal csinálja, sokkal jobb is, de szerintem az már üzletember ár. Ha neked ennyivel jobban megy, örülj és ne figyelj a hozzám hasonló csórókra. -
Den
veterán
a két év hűség csak telefonra van gprs-bármikor lemondható. Tavaj elég gagyi volt, de idén már használható. A gprs egyetlen elérésnek gyenge valóbban, bár én egy évig használtam, és most hogy megvan az adsl nem mondtam le mert notival és pda-val használom ha nincs más elérésem, pl mint említettem, hétvégén is nagyon jó szolgálatot tett.
a nyitó kéredés nem a vodagprs-re vonatkozpott ha megnézed, hanem a gprs-re. A gprs-pedig egy jó dolog, most már a voda gprs is, ARRA AMIRE KITALÁLTÁK, azaz mobil internetelérésnek. itthon most az adslt-használom, de sokszor jól jön hogy megvan a gprs. És így hogy van mellette más még a 200mb is elég. -
salazol
őstag
Onnan, hogy tele vannak a cikkek a voda áremeléseivel meg mindenféle korlátozásaival. A felhasználók meg panaszkodnak a fórumokon, hogy ilyen lassú meg úgy megszakad. Amikor elkezdték reklámozni, majdnem beugrottam, mert még nem volt ADSL nálunk. Aztán bementem egy voda boltba, ahol közölték hogy nem 1 év, hanem 2 év hűséget kérnek, és már csak 10 hónapig garantálják az árat, meg nem garantálják a 40kbitet, meg hogy nem garantálják hogy mindig működik, meg semmit sem garantálnak. Ha eleve westeles árat szabnak, szerintem még mindig használható lenne.
-
Den
veterán
''Elvileg 56kbps mind a kettônek a max. adatátviteli sebessége''
rosszul tudod. gprs-nél a sebesség a használt csatornák számától, és a csatornán engedélyezett max átviteli sebességtől, plusz a használt készülék képességeitől.
hétvégén vidéken voltam, neteztem egy présházból szerencsen, meg egy tanyáról sátoraljaújhely mellett ahol még telefonvonal sincs. Mondj olya netelérést a gprs-en kívűl amivel ezt meg tudtam volna csinálni. -
salazol
őstag
A GPRS arra való, hogy pénzes üzletember útközben letöltse méljeit meg a tőzsdeinformációkat a notebookjára. Az árát is erre kell szabni, különben úgy jár a szolgáltató, mint a voda. Most az már semmire sem használható.
-
tildy
nagyúr
General Packet Radio Service.
A GSM hálózatok bővítésével és új mobil készülékek bevezetésével lehetővé válik, hogy a felhasználók 115 kbit/s sebességű adatkapcsolatot hozhassanak létre.
A mobil kommunikáció robbanásszerű terjedésével párhuzamosan nő az Internet használatának növekedése. A mobil felhasználók mozgás közben is igénylik az Internet szolgáltatásait, elektronikus levelezést, WAP vagy Web hozzáférést, de sokan szeretnének bekapcsolódni cégük Intranet hálózatába is. A GPRS nem csak lehetővé teszi ennek megvalósítását, de magasabb sebességet is kínál a vezetéken elérhető hagyományos hozzáférésnél.
A GPRS - az Internet technológiájához hasonlóan - csomagkapcsoláson alapul, amely rendkívül gazdaságos adatátvitelt tesz lehetővé. A felhasználónak csak a ténylegesen forgalmazott adatmennyiség után kell fizetnie, szemben a ma szokásos idő alapú számlázással. Ennek következtében a felhasználók állandóan kapcsolatban maradhatnak a hálózattal, amely így gyors elérhetőséget és ugyanakkor gyors hozzáférést tesz lehetővé a web-hez, elektronikus levelekhez vagy cégek magánhálózataihoz.
A GPRS mérföldkőnek számít a GSM hálózatok fejlődésében, a 3G hálózatok felé vezető úton. A következő lépcső az EDGE nagysebességű modulációs technológia és a GPRS ötvözése lesz, mely akár 384 kbit/s sebességű hozzáférést tesz majd lehetővé - mindezt a ma kialakított hálózati infrastruktúrán. -
Obi-1
őstag
Csomagkapcsolt technológia. Kábé 40-50 k/sec. Csak az adatmozgás alkalmával számláznak (ahol nincs általány).
-
simonzé
addikt
Segítség!
Mi az a GPRS? Egy gyorsabb mobil net?, vagy egy Adatalapú számlázásra lehetőséget adó technológia? Vagy mi a 3,14csa???
Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Óvodások homokozója
- OLED TV topic
- Android szakmai topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple MacBook Air 2020 13" Retina Ezüst 8GB Ram 256GB Új Állapot.Csere ON
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Garancia Új. Csere ON
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Garancia 256 GB 8 GB Ram. Fix Ár!
- Intel core I9 14900k, Corsair Vengeance Ram
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest