Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Windows 11
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
- TP-LINK WDR3600 router
- Milyen routert?
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dévacsen
senior tag
Ha valaki használ KeePass jelszókezelőt,tegye meg a megfelelő intézkedéseket...[link]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
tpeter77
addikt
valóban lehetne folytatni a táblázatot, a vírusirtót tesztelése - vagy hasonló nevű - topikba ha random eredményeket írnánk, az egy katyvasz lenne, felesleges lenne még eggyel több topiknak életet adni... hamar megunnák, az egyik fele a csapatnak írná az eredményeket, a másik nem.
Az a lényeg, hogy elég lenne csak a táblázatot vezetni és punktum.
Összefoglalóba tett link igen jó ötlet, az elég is lenne.
Csak be kéne írni a napi minták számát (a napi csomag létrehozója által) és csak 2 mezőnek adni írás jogot:
1. tesztelő neve,
2. vírusirtó által meghagyott fájlok száma.
A többit képlettel lehet számolni. -
Varoz
addikt
válasz daimonion #41497 üzenetére
Az első mondatod konkrétan nem igaz, de nem baj. Viszont a vita felesleges, ugyanis pár ember miatt meghalt az egész. Kár szaporítani szót mostmár.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
daimonion
senior tag
Nem lekezelő a stílusom szerintem de ha azt írod , hogy marhaság és hülyeség ész érvek nélkül akkor ne várj mást mástól sem. A mostani Hsz már tartalmaz érveket amikkel Én spec nem tudok azonosulni de az az Én gondom
Egyébént mennyivel volt jobb a mostani helyzet amikro random ide dobálták be az eredményeket és össze volt keveredve a többi HSZ-el ?
A külön topicba nyugodtan bel lehet "okádni" random az adatokat és majd a topicgazda kezeli a dolgot és mondjuk kéthetente csinál egy összefogalaló táblázatot amin jól láthatóak az eredmények.A táblázatot nem vetettem el csak ÉN annak vagyok a híve hogy ha valamit csinál az ember az legyen átlátható jól kezeéhetö.Ilyen szempontból szerintem egy külön topic / mert a téma ( vírusírtók tesztje ) megérdemelne egy külön topicot / és abban a táblázat jobb lenne.
De szerintem ez is sosem megvalósuló ötlet marad.
Én valami ilyesmi összefoglalóra gondoltam csak nem ilyen mélységben[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz daimonion #41489 üzenetére
Teljesen jól értettem és továbbra is hülyeségnek tartom. Táblázat révén én már be se írtam ide, totál felesleges. Csinálni kell a táblázatot, annak a linkjét be az összefoglalóba és kalap kabát. Esetleges felmerülő kérdéseket, megjegyzéseket meg simán lehet írni ide.
Az, hogy mindenki random szórja be az eredményeket egy teszt topikba, csak egy káosz lenne és semmire se jó. Hiába kereshető, ahogy írod, de semmire se mész vele, ha totál random katyvasz az egész és nem tudod valósan összehasonlítani a többivel.
Szóval te értettél félre engem és csak egy baráti megjegyzés, a lekezelő stílus sem az igazi.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
blattida
nagyúr
válasz soldi3r #41492 üzenetére
Persze, meg még elég sok védelmi program olcsóbb, mint az fsecure, csak védelmi szempontból nem sok jobb van nála, az általad említettek viszont pont közéjük tartoznak, viszont, én csak az általad beírt hsz-re reagáltam. Ha a maximum kell, akkor én amúgy is inkább a kaspersky-t ajánlanám a fizetősek közül, a bitdefendert kevésbé.
Abból a listából leginkább az avastot ajánlom.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
soldi3r
veterán
válasz soldi3r #41492 üzenetére
Nagyjabol ennyi:
McAfee – http://www.mcafeehelp.com
AVG – http://www.grisoft.com
Norton – http://www.symantec.com
Panda – http://www.pandasoftware.com/support
Sophos – http://www.sophos.com/support/
Avast – http://www.avast.com/eng/technical_support.html
Nem nagyon szeretnek kockaztatni egyik oldalrol sem. Az sem lenne jo, ha gyenge lenne a vedelem, de az sem, hogy 15 gepre felteszem es a 16-nal kiderul, hogy pl nem mukodik a SolidWorks.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Ez a Norton Small Business mennyire ajanlott? Ahogy nezem az av-test oldalan azert eleg jol szerepel az Norton Security. 20 gepre pedig nem is veszes az ara, pl kozel otode, mint az F-Secure.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
-
Dévacsen
senior tag
Vigyázat!Pendrive-on is lapulhat zsaroló vírus..[link]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
UserX
addikt
válasz FrezeR #41485 üzenetére
Én csak a sima AV-t használom, 3 éves licencet vettem. Abszolút meg vagyok vele elégedve. A rendszert nem fogja túlságosan, bugot nem tapasztaltam, magyar nyelvű, a gép vírusmentes, jól konfigolható, nincs FP, viselkedéselemzés, ismeretlen programok ellenőrzése a 'felhőben' stb. A cég osztrák, saját+BD motort használ.
Ha itt a 'DOWNLOAD'-ra mész, 30 napos próbaverziót kapsz (a telepítés során kell bejelölni):
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
VIPowER, blattida köszönöm a válaszokat. Igen tudom, hogy a tűzfal ember nélkül nem sokat ér. Mindenképpen kipróbálom ezeket a programokat, hogy melyik a legjobb aztán úgy döntök melyik lesz a megfelelő. Ez az emsisoft tényleg nem túl drága, de még nem sok mindent hallottam róla eddig. Bár ahogy láttam az oldalukon nem találtam kipróbálási lehetőséget, de lehet csak elkerülte a figyelmem.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz FrezeR #41482 üzenetére
Ha az esetleges bugos gondokat leszámítjuk, akkor védelmi szempontból a kaspersky egy kicsivel jobb, mint a bitdefender, így e kettő közül én alapból inkább az oroszt ajánlom, ha fizetős komplett megoldást keresel. Ingyenesből meg a comodo komplett csomagja a legjobb védelmi szempontból.
Viszont, a fizetősek közül érdemes lenne még kipróbálnod emsisoft megoldását is, mivel az is az egyik legjobb ilyen téren, ráadásul olcsó.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
FrezeR
senior tag
csicso82, csaba1203 köszönöm, hogy írtatok. Nos nem bánnám ha nem enne sok memóriát, de azt hiszem, hogy mind a kettő szereti csipegetni. Tulajdonképpen komplett védelem kellene, ezért is gondolkodtam ilyen verziókban, amiben van tűzfal meg minden egyéb. A gépem elég erős szóval megfogni nem fogja a teljesítményét.
-
csaba1203
addikt
válasz FrezeR #41479 üzenetére
Mindkettő nagyon jó védelmet ad.Viszont tudnak anomáliákat produkálni.
Szerintem is töltsd le a próbaverziókat és pár hétig teszteld,hogy nem lassítja esetleg a rendszered nem akad
más programmal stb.Közben az is kiderül melyik eszik kevesebb memóriát.Ezek után tudod eldönteni melyikért fogsz fizetni. -
Cs1csó
félisten
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Véleményt szeretnék kérni tőletek, persze tudom ebben nem egyszerű tanácsot adni, és minden embernél más és más lehet a helyzet. De érdekelne, hogy szerintetek a Kaspersky IS 2016 vagy a Bitdefender IS 2016 a jobb választás hosszú távra? Ha van ezekhez hasonló, vagy akár jobb alternatíva (mondjuk ha kevesebb memóriát eszik az nem lenne baj) akkor szívesen meghallgatom az érveket azok mellett is.
-
lacoka007
tag
Úgy látom, hogy a tesztelésen kívül nem is nagyon van itt másról mostanában szó. Pedig jó lenne.
Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!
-
-
tpeter77
addikt
válasz daimonion #41472 üzenetére
Én mindent támogatok, oly mindegy hogy táblázat vagy topik, részt vennék.
Tencentet raktam fel emiatt, de ha más ezt használja, ám legyen, más progit is szivesen kipróbálnék a teszt érdekében.
Nekem az a célom h az ingyenes virusirtók közül a legjobbat tudjam ajánlani az ismerősöknek ahhoz meg pont egy ilyen tesztelős csapatra lenne szükség.
üdv -
Varoz
addikt
válasz daimonion #41472 üzenetére
Szerintem hülyeség, sokkal jobb a táblázat. Átláthatóbb és szépen mutatja napi lebontásban a dolgokat.
-
UserX
addikt
válasz tpeter77 #41467 üzenetére
Így már értem, visszavontam minden szarkazmust, bocs!
Viszont egy egyszerű felhasználónak magánhasználatra, akinek a gépére 'mindent feltett egy szaki', hogy tudjon képeket és videókat nézni, megnyissa a *.pdf fájlokat, esetleg valamilyen office, Skype stb. szerintem továbbra is ajánlható. Én is így tettem a virtuális gépen és semmi bug-ot nem tapasztaltam. A több mint 3000-es mintát lassan szkennelte, bekapcsolva kellett hagyni éjszakára a gépet, de ilyennel sem találkozik az átlagfelhasználó.
A nagyvállalti környezethez nem nagyon értek , de úgy tudom, hogy például az ESET-nek és a Symantec-nek (talán a DrWeb-nek) is vannak ilyen megoldásai...
'To All': Mit szólnátok daimonion javaslatához? Én támogatom, ha LiLxWaYnEx bevállalja...Ez is több, mint a semmi!
Üdv.
UserX
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
Szerintem ebben a formában elérte a lehetőségek határait.Ha tényleg úgy gondolja a tesztelgetni akarók társasága célszerű lenne egy
VÍRUSÍRTÓ TESZT TOPIC létrehozása ahova bekerülnének a teszt eredmények csak az eredmények semmi komment csak a száraz eredmények.meglenne a formája , hogy hogyan és ott már kereshetőek és láthatóak is lennének.Nem lenne kényszer a mindennapos tesztelés akinek van ideje tesztel és berakja az eredményeket azt jónapot.Úgy sokkal nagyobb lehetőség rejlene egy teszt topicban mint ebben.Mert itt csak összefolytak a dolgok és másra nem nagyon lehetett figyelni..
Szerintem célszerű lenne ezen a lehetőségen is elgondolkodni mint teljesen jegelni a dolgot.
Írom ezt mindannak a tükrében, hogy amit a multkor is írtam.Üdv Laci
-
lacoka007
tag
Üdv. Tegnap telepítettem a KIS 2016-ot. Nem találok olyat, hogy részletes jelentések törlése. Ezzel így hamar tele lesz a KIS.
Esetleg tudja valaki, hogy lehet törölni, mint a régebbi verziókban, mert ott volt rá lehetőség, de itt még nem találtam meg.
Ha rövid a karod, akkor dobd el a francba!
-
Restart®
tag
válasz blattida #41446 üzenetére
Ezt írta a Windows (nem számoltam meg). De ez az új és "agresszíven" terjedő OS már produkált néhányszor nálam fals darabszámot. S nem, nem vagyok babonás! Ezt le is kopogom...
"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő
-
tpeter77
addikt
munkahelyről nem akartam fikázni
lassitja a gépet, frissítés után sokszor okoz bajt
van h kompletten nem latja a gép a hddt, boot részt elkurja, adatmentés ujratetepités, muhaha...
titkosítással ellátott gépeken boot során elfelejti a jelszót
soxor kompletten ki kell kapcsolni bizonyos progik telepitéséhez
stb...ezek otthoni gépen ismeretlenek voltak számomra (nod32, 360ts, avira, tencent, mbam, kaspersky, outpost, meg mégvmi) - otthon nem használtam még mcafeet de láthatod, rengeteg mást igen.
tartományba léptetett gépeken mindennaposak a gondok vele.
ja decemberben beengedte a lockyt vagy nemistudom melyiket, doc jpg xls ment a levesbe a mtársam gépén majd 1 évnyi termés kuka. igaz a srác is miafasznak nyitotta meg az invoice kevelet holott külföldiekkel nem levelezünk.
szoval nálam a mcafee nem ajánlott de 1000 gép feletti nagyvállati rendszerben nem sok lehetőség van hasonlóan komplex védelemre. -
holozis_HUN
veterán
Én nem teszteltem ezekért:
- Eset Nod32 már volt valakié.
- Féltem, hogy valamit elrontok (történt már ilyen eset a tesztek alatt) és rakhatom újra a gépet, na arra nincs idő, ha a tesztre lenne.Természetesen arra szavaztam, hogy "jó ötlet" és kíváncsisággal figyeltem a vírusirtókat, ezért is tértem át nodra. Szerintem nagyon jó ötlet volt és kár hogy vége, de a félelem (közvetetten idő hiánya) nagy úr! lehet pofon egyszerű, de már pár teszt után oda sem nézek és véletlenül futtatom vagy valami és lehet új windows rakás lett volna belőle. Elnézést kérek. Mindemellett valakié már volt a Nod.
Sajnálom, hogy vége, nekem nagyon tetszett, és bocsánatot is kérek, hogy nem "mertem" részt venni benne
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
UserX
addikt
válasz csaba1203 #41442 üzenetére
Nekem egy ócska laptopon, amit tényleg csak irodai célokra (Vista, szövegszerkesztés, levelezés, WEB stb., na jó néha filmnézés) használok KIS fut, amit az Outpost megszűnése miatt kaptam kárpótlásul. Azzal sincs semmi gondom. Tény, hogy be van állítva a rendszer, tényleg csak azok a programok vannak feltelepítve, amiket használok, nem rakok fel naponta 20 új alkalmazást kísérleti jelleggel...
Varoz: Na jó, lehet 'bőkezű' voltam a 15 perccel, de beleszámoltam program manuális frissítését (ha kell, márpedig pl.: a McAfee-nál kellet), a ScreenShoot készítést, vágását, százalékok kiszámítását is, stb. A lényeg: nem az időn múlik!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
[link]
Aki bitdefenderen gondolkodik. Valamelyik fórumból csíptem még ki a linket én is. Én még nem mertem megvenni,mert gyanúsan olcsó. Értem ez alatt azt,hogy nem e megújításra vonatkozik csak stb.
Ha valaki bevállalja, az jelezzen már majd.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Fandango
veterán
A melyik társaság fele? Az eddig tesztelők feleződtek meg? A többség hol adott hangot annak, hogy ezt nem akarja? Láttam 1-2 hsz-t ami erre vonatkozott, de ez még nem többség.
Magam nevében annyit nyilatkoznék, hogy engem nem zavart, simán átugrottam azokat a hsz-kat amik erre vonatkoztak, mert személy szerint engem teljesen hidegen hagyott, de eszem ágában sem volt ez ellen tiltakozni. A többség is tehetett volna így, miért vegyük mások kedvét ha ezt akarják csinálni és lelkesek?[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
Időhiány? Ugyan már! 2 perc az egész. Letöltöd, kicsomagolod, majd a mappára jobb klikk és Scan. Majd a kapott eredményt közlöd a táblázatban? Nagyon max. 5 perc.
-
UserX
addikt
Én is nagyon sajnálom, hogy vége!!!
A 'nem tesztelők' mire hivatkoztak? Az időhiány csak kifogás, mesélhetnék, hogy milyen elfoglalt vagyok (de ez nem az a hely), azonban napi 15 percet tudtam áldozni, két program tesztelésére is. Az egyik az alapvédelmem, a másik virtuális gépen futott...Szerintem 'A' táblázat hasznos, eredményeiből a korábban sem tesztelők is vonhattak le konzekvenciákat, megkönnyítve a biztonsági software-ük kiválasztását...
rokafiu77: Mivel keserítette meg a McAfee az életedet??? Én használtam a korábbi verzióit élesben is, most virtuális gépen van fent, semmi bug. Sőt az eredményei is az erős középmezőnyben voltak. Egy átlagjúzernak, vagy a nagy mutternek bátran merném ajánlani. Mi az, hogy 'nem beszélhetsz róla'? Talán szponzorálnak, vagy ha 'köpsz' (bocs-poénnak szántam!!!) bannolják az accodat? Ez a fórum arra is való, hogy a bugokat is.
kibeszéljük...Dhampir: ez mi akar lenni??? ....(szerk.): Így már értem!
Üdv.
UserX
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Kékes525 #41435 üzenetére
"Hol található a Thunderbird alá a Noscript"
Helyesbitenem kell: en a Thunderbird-hoz az AdBlock Plus kiegeszitot hasznalom.
A Javascript a 3.0-s verziotol kezdve tiltva van a Thunderbird-ben. (Ezert nincs is ertelme a NoScript-nek benne.) -
Fandango
veterán
-
junior11
veterán
Hali. Bitdefender IS, TS 2016-ról vmi vélemény? Mennyire fogja a gépet? Megbízható, stabil a működése? A védelem ahogy olvasom a legjobbak között van a Kaspersky és az Eset mellett...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Gabis
őstag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani egy jó spam szűrőt outlookhoz, mert sajna az ESS le lett váltva (ingyenes megoldás kellett)
Hálás köszönetem -
tpeter77
addikt
válasz blattida #41438 üzenetére
Ezt az Ingyenes(!) védelmet a kollégám mondta, otthon használom is:
Open DNS Home - a Cisco fejlesztette ki, ez egy DNS alapú védelem.Az otthoni ADSL routeredben ezeket a DNS szerver IP címeket kell beállítani.
elsődleges 208.67.222.222 és a másodlagos 208.67.220.220Ezt követően ha malware kód le akar tölteni valamit a Cisco által károsnak ítélt oldalról, ezek a DNS–ek nem fejtik vissza az IP címét, nem tud káros kódot ezekről a helyekről letölteni.
https://dashboard.opendns.com/ - itt megnézed mi a saját IP címed.
katt az Add/manage network gombra és hozzáadjuk a gépünk IP címét a listához.
majd katt az IP címre és bejönnek a beállítási lehetőségek.
Bal oldalon látni az Advanced settings részt, itt lehet konfigurálni mit szeretnél, beállíthatod pl. a felnőtt oldalak tiltását.Itt sem blokkolni fogja az oldalt, hanem ha olyan URL-re mennél, ami ebbe a kategóriába tartozik, a DNS nem fejti vissza az IP címét.
Ha a szolgáltató dinamikusan változtatja az IP címedet, fel kell rakni egy kis kliens programot, ami – ha változott a publikus IP címed- az OpenDNS-en frissíti a hozzád tartozó IP-t. -
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Arra a döntésre jutottam, hogy fél év (promó) Bitdefender IS 2016 használat után meghosszabbítom/megveeszem 1 évre. A kérdésem az, hogy az oldalukon láttam, hogy van BD Total Security és Internets Security? Mi a kettő közöt a különbség???
Találtam egy össze hasonlítást ami szerint annyival több a Total, hogy van benne Anti Theft?
Tényleg ennyi lenne a különbség vagy csak félrenéztem valamit?Segítségetek előre is köszi.
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
soldi3r
veterán
válasz holozis_HUN #41425 üzenetére
Milyen reklamblokkolot lehet hasznalni androidon?
E30 (oo=[][]=oo)
-
törölt tag
Érdekes, azért senki se csinalta volna ESS-el , hogy annál mennyi marad,..
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Mivel a társaság fele nem tesztel: vége . Most már a többség kedvéért visszatérhet minden a megszokott kerékvágásba .
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Restart®
tag
"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Sajnos elszállt a tesztelő gépem...
Az F-Secure-t átveheti tőlem valaki. -
Sharkweb
aktív tag
válasz csaba1203 #41442 üzenetére
Először állandóan jelzett, hogy feldolgozatlan objektumok vannak, közben meg sehol semmi nem volt. Mindent lefutattam ami létezik. A szép az egészben az volt, hogy jelzett rányomtam az értesítésre és azt írta minden rendben. Újratelepítettem a Kasperskyt, megint jelzett utána meg folyamatosan kékhalálozott a win.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Norton security
30/17, 13 fájl maradt, 56,67%Forticlient
30/25, 5 fájl maradt, 83,33%Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Sharkweb
aktív tag
Esetleg áttérhetek ESET tesztre.
-
blattida
nagyúr
válasz Fejlesztő13 #41437 üzenetére
A webes megoldások nem így működnek, ott az adott levélben található linken keresztül elérhető oldal kerülhet blokkolásra vagy az adott dns kiszolgáló lehet fekete listás. Ezért is fontos egy szkript és reklám blokkoló a böngészőkben, meg ezért hasznos, ha a böngésző is eleve sandboxban fut, hiszen így az éles rendszer és a gépen található adatok és dokumentumok is biztonságban vannak, akkor is, ha figyelmetlen vagy mondhatni hülye a felhasználó...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Fejlesztő13
tag
válasz krealon #41433 üzenetére
Örömmel látom, hogy van aki foglalkozik a témával. Ezek szerint van alapja a dolognak. Szimpla szöveges formátumban biztos voltam, a HTML-en gondolkodtam egy keveset de végül azért nem gondoltam tovább a dolgot mert egy manapság annyira elterjedt kódolásról lévén szó, kiismerték a hibákat és javították ezáltal biztonságos. De jó tudni, hogy van rá esély. Node ha már itt tartunk felmerült bennem egy kérdés. Különböző antivírus szoftverek tartalmaznak e-mail védelmi modult, például esetemben az AVG. Levelezőprogramok esetében kétségtelen a működésük. Kérdés, hogy webes klienseknél például böngészőben gmail megnyitásánál van bármi beleszólása is ennek a védelmi modulnak, működik?
Ez a válasz szól (#41408) dqdb kollégának is.
-
UserX
addikt
EMSI AM. 30/21, maradék: 9, 70%,
McaFee: 30/18, maradék: 12, 60%.
Tisztelt Kollégák!
Kérlek szánjatok napi max. 15 percet a tesztelésre!!! Én még virtuális rendszert is telepítettem, kizárólag erre a célra...
Ha túl kevés a tesztelő, akkor, bár nehéz kimondani, sok értelme nincsen...
Üdv.
UserX
-
Kékes525
félisten
válasz krealon #41433 üzenetére
Köszi a választ, utána már gondoltam, hogy hoax.
Hol található a Thunderbird alá a Noscript, mert nekem azt írja ki, hogy nem kompatibilis a legújabb verzióval (45.1 és 45.1.1). A firefox alá valóval kísérleteztem ( NoScript Security Suite 2.9.0.11 ), mert kimondotta Thunderbird alá nem találtam.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
krealon
veterán
válasz Fejlesztő13 #41374 üzenetére
"Volt valaha ember a földön aki egy e-mail megnyitásától megfertőződött? Ezek az e-mailek nagyrészt egy rosszindulatú fájl mellékletet vagy gyakrabban linket tartalmaznak ami olyan oldalra irányít ami megfertőz. De alapvetően azzal, hogy megnézzük az email tartalmát hogyan lehetne megfertőződni?"
Egy HTML kodolasu level megtekintese elegendo lehet a fertozodeshez.
Ha olyan levelezo programot hasznalsz, ami:
- a csatolt / beillsztett kepeket nem jeleniti meg kerdes nelkul (freemail webes kliense megjeleniti)
- a kulso forrasbol elerheto kepeket / reklam kerteket (malvertising) nem jelniti meg automatukusan (a webes kliensek gyakorlatilag kivetel nelkul problemasak)
- a levelben levo script-eket nem ertekeli ki automatikusan (szinten a webes kliensek a legveszelyeztetettebbek)
akkor nem vallalsz nagy kockazatot a level megtekintesevel (pl tunderbird + noscript).Minden mas esetben van esely a fertozodesre.
(#41378) Kékes525
"Az elkövetkező napokban ha BÁRKITŐL, legyen az ismerős, rokon vagy barát
a HALLMARK-on keresztül képeslapot kaptok ne nyissátok ki! Megnyitáskor
a C merevlemezt égeti le. A CNN tette közzé a felhívást, maga a
vírus nagyon agresszív és a MICROSOFT is roppant veszélyesnek
nyilvánította. Tegnap fedezték fel és még nem találták meg a megfelelő
vírusirtót."Ez egy tipikus remhir (hoax). Kapcsolodo oktatoanyag: Lánclevelek küldőinek tanfolyama
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Csomag továbbra is lesz (mai is megvan ) . Fő cél a hiányzó termékek tesztelése .
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
soldi3r
veterán
válasz Ra's al Ghul #41430 üzenetére
Nekem eddig a windows tuzfallal nem volt problemam, de msot a 360 fele van fenn, nyilvan a viruskeresojevel. Kb 1 eve biztosan, nem volt semmifele anomalia a gepen. MBAM is fut azert neha.
Nem tudtam, hogy a beepitett tuzfala csak tulajdonkepp egy konfigurator, tulajdonkepp orulok is neki. Csak azert hasznalom, hogy kulon-kulon egyszeruen tudjam a programoknak engedelyezni, vagy tiltani a netet.
De most lehet, hogy veszek ceges KIS-t, gondolom abban is van ilyen lehetoseg es epp marad nehany felesleges liszensz. Akkor azert lehet, hogy lecserelem.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Cs1csó
félisten
válasz Ra's al Ghul #41428 üzenetére
Gyakorlatilag nincs benne - de a kezelőfelületén felajánlja hogy telepítheted a GLASSWIRE tűzfalát de annak sajnos csak a free verióját ami döntően csak szép grafikus felülettel monitorozza a hálózati forgalmadat, amúgy a win saját tűzfalát túrbózza fel.
-
Ra's al Ghul
senior tag
A 360 Total Security-ben van tűzfal?
-
HoTaZo
addikt
válasz holozis_HUN #41425 üzenetére
Azt tudom, hogy nem szabad vele foglalkozni, vagyis hogy igen is kell, ki kell lépni belőle.
Engem a megjelenés működése foglalkoztat, ha mint bármilyen felugró reklám jelenik meg, akkor annak az oldalnak, ahol megjelenik tudnia kell róla, hiszen a reklám felületért fizetni kell. Akkor nekik kellene tenni ellene, hogy ilyen ne jelenhessen meg.
A mobilokon (androidban) a reklámblokkolás nem root függő?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
holozis_HUN
veterán
válasz HoTaZo #41424 üzenetére
ezekkel nem szabad foglalkozni, kamu reklám, ami éppen vírust rakhat a telódra. Reklámblokkoló ajánlott, vírus nem tud települni Androidra, csak akkor, ha telepíted. Amire viszont neked kell rányomnod. Nekem van reklámblokkoló, és soha ilyet nem láttam.
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ez az androidokra jellemző(?) böngészés közben megjelenő oldal, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy ennyi meg ennyi vírust talált a készüléken és a felajánlott programot kéne letölteni és telepíteni a megoldáshoz féle dolog, hogyan működik? Volt, hogy olyan oldalnál jelent meg, amiben "biztos vagyok", hogy nem kapok vírust. Persze kilépek ebből a figyelmeztetésből, aztán volt, hogy visszamentem azon nyomban ugyanarra az oldalra, ahonnan át lettem erre irányítva és már nem zaklatott ez a sz...ság.
Az oldalaknak nem lenne érdekük, hogy ne tudjanak ilyenek beépülni, megjelenni, akár csak a droidos felületen is?
A mi oldalunkon van a hiba, az androidnál, (azon belül is a Chrome-ot használom és más böngészőről nem tudok véleményt alkotni, droidos környezetben megjelenik-e ez az oldal) vagy a böngészett oldalaknál?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
válasz Kékes525 #41371 üzenetére
Én is pont ezt a két üzenetet kaptam tegnap. Feladó ez a root@betonhot.xyz mindkettőnél.
Én megnyitottam az üzenetet mert nem tartok attól, hogy ezzel vírus kerül a gépemre. Viszont semmilyen üzenet nem volt benne. Teljesen üres a szövegmező.
Azon kívül, hogy elsőre frászt kaptam nem tűnik veszélyesnek. Viszont örülnék, ha valaki hozzáértő is mondana erről valamit.[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz Ra's al Ghul #41414 üzenetére
Az MBAM Lifetime licensz vásárlásának lehetősege megszűnt, már csak éves előfizut tudsz venni.
-
saelin
veterán
Megvolt a win10 telepítés ismerősömnél és bejön neki a 360 TS!
Még ma letudom az én gépemet is - ideje újrarakni a 10-est, csak uefi módban. Szóval teszek egy próbát ezzel a szoftverrel én is...
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Ra's al Ghul
senior tag
-
netpeti98
addikt
válasz Osmeña #41416 üzenetére
Nem egy kategória a kettő. A Malwarebytes inkább kiegészítő védelem. Az Emsisoft AM pedig teljes értékű vírusirtó.
szerk.: Most látom, hogy a Free verzióra gondoltál.
Az ingyenes keresőjük az Emsisoft Emergency Kit.
Ha az utóbbira gondoltál és csak a kereső kell, akkor szerintem mind a kettő használható.[ Szerkesztve ]
-
Osmeña
csendes tag
Malwarebytes free vagy Emsisoft Anti Malware free a jobb valasztas?
-
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #41414 üzenetére
Nem tudom hogyan áll most a MBAM vásárlása,majd segítenek a többiek.
Szerintem ezek mellett-ha amúgy tiszta a gép-fölösleges a Hitman. -
-
Pyrandus
tag
Üdv. Kis AMD processzoros 2GB.os gép matricája Win7 Starter. Bejelentkezéskor win7 Ultimate.
Felraktam rá egy Malwaere ingyenes próbaidejű víruskeredőt. De valaki azt mondja, a Win7nek van saját víruskeresője,és amit feltettem, felesleges. Mit ajánlotok? Köszönet.A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #41411 üzenetére
Jól van így ahogy van,nem kell semmi más.Esetleg a MBAM prémium,ami állandó védelemmel is mehetne.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Bár korábban kérdeztem már, meg is kaptam a gyors válasz. Most viszont szeretném kibővíteni a kérdésem:
Windows 10-re milyen vírusirtót és társait érdemes telepíteni? Amire én gondoltam az egy MBAM free, egy vírusirtó/IS. Jelenleg Bitdefender IS 2016 van telepítve, ami 10 nap és le is jár. Ez nagyon megtetszett és bevált lehet ezt meg is hosszabbítom 1 évre.A kérdésem az lenne, hogy van-e valami alternatíva Bitdefender IS 2016 -re, ami ha nem is ugyan azt a szintet adja de megközelíti.
Illetve IS, MBAM-on kivül érdemes még valamit a gépre telepíteni?
Segítségeteket előre is köszi.
-
dqdb
nagyúr
válasz Fejlesztő13 #41374 üzenetére
10-12 évvel ezelőtt az Outlookkal előfordult ilyen, mert teljes értékű IE-t használt a HTML levelek megjelenítéséhez, és lefutott a beágyazott JavaScript, de ezt a kiskaput hamar lezárták.
De ettől függetlenül ma is előfordulhat bármely levelezőprogram HTML megjelenítőjében sérülékenység, amit ki tudnak használni. Igaz, ehhez adott program adott verziójára specializált támadást kell végrehajtani, és neked bele kell esni a támadási vektorba. Az esély kicsi, de jobb inkább nem megnyitni az ilyeneket, hanem törölni olvasás nélkül. Nem HTML (text/plain) levél esetében nincsen ilyen veszély.
A csatolmány már más kérdés, úgy megfertőződni 100% user error (ahogyan ilyen levelekben lévő linkre kattintva is), és amíg nagyobb hatékonysággal érik el ilyen módon a célcsoportot, addig a támadók ezt a megoldást fogják használni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Varoz
addikt
válasz saelin #41404 üzenetére
Nem véletlenül ajánlottam.
Ahogy érzed. Ha szükséged van a cleanerre, akkor tényleg jobb neked a sima.
A Tencent is hasonló cucc, az is nagyon jó és az is ingyenes.
soldi3rEzt a kérdést passzolom annak, aki jobban ismeri.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Meglepődtem rajta, de tényleg egyszerű mint a faék.
Nem kér regisztrációt, az ui szép és átlátható, bizonyos modulok külön letölthetőek hozzá, van böngészős beépülője, sandbox mód (ezt nem értem miért nem adták még hozzá a gyári defenderhez...), elenyésző reklám a felületen (a toolbox opció alatt ajánl pár ingyenes játékot, amit fogalmam sincs honnan szed le), minimális skinezhetőség, facebook login (ezt nem tudom hova tenni... ).Külön plusz pont neki, hogy ha elindítok egy játékot, akkor silent módba lép át és nem zargat értesítésekkel - nem mintha amúgy eddig tette volna. Viszont az ikonja kicsit csúnya szegénynek... de ez legyen a legnagyobb gond vele.
Van még ilyen ingyenes megoldás? Ha lehet többet is megnéznék.
Szerk.:
A total security talán jobb, mert így ki lehet váltani vele a ccleanert, vagyis remélem.[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Varoz
addikt
válasz saelin #41393 üzenetére
Egyszerű használni. Én ajánlom az Essential verziót, ugyanaz, mint a sima, csak nincs benne rendszertisztító meg egyebek, csak maga a vírusirtó.
Lényeg, hogy minden keresőmotor legyen aktív.***
rokafiu77Eredmények alapján az is nagyon jó. Fent van nekem is, de csak tesztelni szoktam vele, egyébként a TSE jobban bejött.
LiLxWaYnExSzerintem mindenképp folytatni kéne a tesztelést, nekem tetszik, hogy van egy helyi kis felmérésünk.
Sőt én a táblázat linkjét beraknám az összefoglalóba.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Projektor topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Warships
- További aktív témák...
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Retró játékok eladóak
- Win11/win10/Office Kulcsok 15 percen belül!
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest