Aktív témák
-
válasz
Speeedfire #45189 üzenetére
Amire egy tűzfal hivatott, azt a W7 fala is ellátja. Az úgymond "erősebb" falak azért "erősebbek", mert rendelkeznek plusz szolgáltatásokkal/védelmekkel
(ilyen pl a proaktív képességek, amit a matousec teszten lehet látni) -
válasz
Speeedfire #45187 üzenetére
sznorbi2 pár HSZ-el korábban írt párat, annyi plusz infó, hogy a Comodo és PC Tools tud magyarul, a többi nem(zonealarm, private, online armor).
Az XP tűzfala is képes a behatolásokat megakadályozni, viszont a kimenő forgalommal/kapcsolatokkal nem foglalkozik, ezért XP alá mindenképp javasolt 2 utas tűzfal.
Vista/W7 fala a kimenő forgalmat is szűri, igaz a szabálykezelése(ha pl neked kell egy kimenő szabályt létrehozni) az nagyon körülményes... -
Gorneck
legenda
válasz
Speeedfire #45174 üzenetére
Nem biztos fognak írni...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #45159 üzenetére
Nem igazán kapkodnak az MS-nél.
-
lsc
nagyúr
válasz
Speeedfire #45160 üzenetére
Az mse2 XP-n is megy ?
Mod HZoli87 : Köszi neked is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #45093 üzenetére
Jelentettem nekik, meglátjuk mi lesz a vége.
-
HZoli87
veterán
válasz
Speeedfire #45090 üzenetére
-
sznorbi2
senior tag
válasz
Speeedfire #45063 üzenetére
Azért is gondoltam a motorokra, mert a Computer Associates és a Kaspersky motorjait használja meg még néhányat, akkor a Symantec-ét is biztosan ha már feltüntette ALIASES-nek, vagyis aliasoknak.
Csaba1203:
Dobd fel a VT-re ami linkelve lett és már látjuk is, hogy FP, vagy sem! -
sznorbi2
senior tag
válasz
Speeedfire #45041 üzenetére
Most figyeltem, hogy az eMeSE a Kaspersky, CA és a Symantec motorja alapján azonosította a jpg-t.
Tehát akkor ezek a motorok már biztosan benne vannak! -
Gorneck
legenda
válasz
Nálam semmi...
-
BigManus
addikt
válasz
Speeedfire #45045 üzenetére
Semmi extra, lehet fals, volt már ilyen, lesz is ilyen.
-
HZoli87
veterán
válasz
Avira semmit sem reagált, simán letöltöttem a két háttérképet.
-
BigManus
addikt
válasz
Ide ne linkelj veszélyes linket légyszi! Ha tényleg kártékony, egy nem hozzá értő befürödhet...
Nekem az AVG IS nem jelzett.
-
riki
senior tag
válasz
Speeedfire #44090 üzenetére
Ha kicsit rákeresel igen jó blogot találsz .Színvonalas és látványos oldal.
-
törölt tag
válasz
-
F34R
nagyúr
válasz
Goodspeed nem DJ
-
válasz
Speeedfire #44048 üzenetére
Szerintem tényleg jobban járnál, ha lementenéd a fontos adatokat, aztán újra felhúzni rá a rendszert. Elég régóta "szenvedsz" vele, nem hinném hogy van értelme tovább küszködni, arról nem is beszélve, hogy ennyi idő alatt már 5x újratelepíthetted volna.
(Ha újra rakod, akkor jótanács: telepítés előtt BIOS-t alapra állítani, minden beállítani ami kell, minden letiltani ami nem kell, telepítéskor partíciókat törölni, majd újra létrehozni (XP-nek elég 20G-s partíció, a többi a az adatoknak, mindkettő értelem szerűen NTFS fájlrendszerű legyen) az XP-nek szánt partíciót lassú formattal formázni)
(És természetesen eredeti XP telepítőről telepíteni a rendszert)Kingsoft
Hát az tény, hogy a teszteket a helyükön kell kezelni, de azért ha egy kergető ennyire alúl található egy teszten, akkor azt jobb mellőzni: [link]Újratelepítés után MSE/Avira esetleg Avast biztos gyorsabban fognak működni
12-es csaj
Mit ártott neked az a szerencsétlen Avast, hogy ennyire "lealacsonyítod"? Az Avast a Kingsoft-al lenne egy kategória?Ugyan már...
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Speeedfire #44048 üzenetére
Állítólag nem túl erős... A gyakorlati életben szerintem olyan avast-szintű, vagy gyengébb.
Amúgy made-in-China.
-
Gorneck
legenda
válasz
Speeedfire #44020 üzenetére
Avast? Bár ha ezek fogják a gépet, akkor ott már gondok vannak...húgom/szüleim gépe lényegesen gyengébb, mint a tied, sem avira, se mse, se avast nem fogja egyik konfigot se...náluk könnyebb AV-t nem hiszem találsz ami ingyenes. Amúgy a ram használatából nem nagyon lehet arra következtetni, hogy egy avprogi milyen...
Fire/SOUL/CD: Mivel egy összegyúrt motorról van szó így sztem teljesen mind1 melyikekből van összerakva...főleg, mert a nagytesóhoz hasonló eredményekkel bír az ingyenes...meg amúgy is ez számít csak...mármint, hogy a végeredmény amit kapunk ingyen az nem rossz. Ami viszont változott, az a WUhoz való viszonyulás...eddig nem volt puffogás, ha volt def friss, most már a WU is jelzi és nem csak megjeleníti...persze, ha a WU csekkol előbb frissítések után...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #44008 üzenetére
Avira valami miatt nagyon darálja nálam a hdd-t, ramban viszont jó. MSE2 ramban nagyon rossz, de kevésbé darálja a hdd-t. Most egy nod32 van rajta, ez valamennyire elviselhető. Nem darálja a hdd-t, ramban is csak 60mb. Viszont nem ingyenes.
-
F34R
nagyúr
válasz
Speeedfire #44001 üzenetére
Persze
Tess
-
eurolac
senior tag
válasz
Speeedfire #43970 üzenetére
Hali! Ugyanilyen laptopom van nekem is, mint amire Te is keresel védelmet. 3200+ sempron, Én még tettem bele anno vásárlás után +512 MB Ram-ot. Próbáltam rajta az mse-t, igaz nem a kettest. Az internetezést nem fogta, de a fájlműveleteket annyira, hogy használhatatlan volt szinte a gép. Szerintem 512 MB ram-al Te sem számíthatsz másra vele sajnos. Bár legyen szerencséd, mert szerintem nem ad rossz védelmet normál használat mellett.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Speeedfire #43970 üzenetére
Oké, ez egy jó ötlet.
Nem hinném, hogy jobban, mint az avas - bár ezt őszintén nem tudom, azonban védeni tuti sokkal jobban fog. -
F34R
nagyúr
válasz
Speeedfire #43958 üzenetére
MSE 2 én ezt raktam fel mondjuk az a 10ms boot-time minusz de nekem megérte
-
válasz
Speeedfire #43958 üzenetére
Avast
-
válasz
Speeedfire #43952 üzenetére
Avira/MSE/Comodo talán még AVG Free, mind ingyenes és magyar nyelvű...
-
válasz
Speeedfire #43944 üzenetére
Szerintem az Avast vagy MSE is megfelelő lehet, ha rendesen meg van támogatva tűzfallal, szoftveres tűzfallal(még jobb ha az adott tűzfal proaktív védelmi mechanizmusokkal is fel van vértezve). A hardveres tűzfalaknak(routerben) meg van a saját kis "helyük", de az nem a home user kategória. Egy kis olvasnivaló, hogy mire is gondolok:
[link] [link]Az első cikkből egy idézet, ami a routerek "tűzfalát" érinti
"Azonban gyakran – tévesen – tűzfalként emlegetik a NAT által megtestesített funkciót, tekintve, hogy a NAT miként kezeli a kéréseket. Sokan azonban túlbecsülik ezt, mivel nincsenek tisztában a NAT működésével. Bonyolítja mindezt, hogy a marketingszakemberek úton-útfélen tűzfalnak neveznek mindent, ami akárcsak egy kicsi védelmet is képes nyújtani. "
És a második cikkből
"A hardveres átjárók/tűzfalak jelentős védelmi szerepet nem otthon, hanem a vállalati hálózatokban kapnak, ahol a több százezer forintos rendszerek biztonsági szakértők kezében hasznos felügyeleti, tartalomszűrő és behatolás-megelőző szerepet tölthetnek be, míg otthoni változataik szinte az összes biztonsági szolgáltatást nélkülözik."
Azt hiszem már csak ez a 2 idézet is jól szemlélteti, hogy a "routerem tűzfala mögött biztonságba vagyok" meg hasonló kijelentések, csak akkor igazak, ha azt egy power user/IT Pro mondja.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Speeedfire #43944 üzenetére
Hát, én ilyen esetben se javaslom az avast!-ot. Baj lesz belőle...
Hogy mit helyette? Esetleg
Microsoft Security Essentials? -
12-es csaj
senior tag
válasz
Speeedfire #43938 üzenetére
Nagyon nem javaslom!
Mellesleg nem lesz gyorsabb a gépe, az avast rendesen lassítani fogja. Báár, ez nem 100%, mert valahonnan van egy olyan érzésem, miszerint csak a Win7 X64 rendszereket lassítja.
Azt viszont 100%-ra tudom, hogy gondjai lesznek vele.... Nagyon sok károkozót átenged, a keményebbeket is.
Akik értenek a géphez, tehát foglalkoznak a biztonsággal is, és kiegészítő védelmeket használnak az avas mellett, rendre arra panaszkodnak, hogy a kiegészítő védelmek fognak meg mindent, az avas semmit.
Lehet, hogy itt sokan nem bírnak, meg sokan nem hisznek nekem, de azért úgy érzem, amit most írtam, az sajnos pontosan így van; ezt el lehet hinni..A két böngészővel én is így vagyok... Ha már alapból sz*r a netem, a Chrome-mal elviselhetőbb lenne. De naaaagyon megszoktam a Rókát...
-
csaba1203
addikt
válasz
Speeedfire #43923 üzenetére
Mindegyik jó választás hozzá a Comodo tűzfalát javaslom.A gépet elnézve viszont nem ártana bele még 512MB memória.Ez volt a lassulás oka.
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Villanyszerelés
- Energiaital topic
- Robot fűnyírók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest