- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- Akciókamerák
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Kompakt vízhűtés
- Milyen processzort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
-
PROHARDVER!
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
Sziasztok! BÚÉK!
Látom halott a topik, de hátha valaki még követi. Lenne egy kérdésem meg egy élménybeszámolóm.Kérdésem: Windows 11-en vannak a filmjeim, jelenleg SMB-n érem el MED1000X-en (firmware az utolsó). Kipróbáltam volna valami NFS szervert a Windowson, de nem jött össze. FreeNFS-en volt kapcsolat, de csak az elsőszintű mappaszerkezetet láttam, az almappákat nem. WinNFSd-n, haneWIN-en, NFSv2 volt kapcsolat, de nem láttam a mappákat. (Med-en gondolom jól volt megadva a szervercím és gyökérmappa, mert ha azok egyike hibás, akkor egy logon fail kiséretében a kapcsolat sem jön létre.) Van valakinek működő megoldása W11 alá?
Élménybeszámoló: Windows 11-re feltelepült nálam is a 24H2 verzió a napokban. Ebben buzeráltak valamit az SMB-n. El is buzerálódott! (Igazából emiatt is kezdtem az NFS felé mozogni.) Eddig a W11-ben hozzáadott SMB1 szolgáltatáson ment is szépen minden úgy, hogy a két megosztásom med-en a kedvencekbe volt pakolva. Most a kedvenceken keresztül sem ment. (Med-en saját meghajtó, majd SMB kiszolgálón keresztül már W10 alatt sem láttam a Windowst, a két, még Windows 7 alatt a kedvencekbe "beégetett" mappákat láttam.) Napokat olvasgattam, ajánlások szerint állítgattam SMB guest fiók engedélyezését/tiltását, meg titkosított jelszókezelés engedélyezését/tiltását és végül a titkosított (aláírt) kapcsolatkezelés engedélyezését/tiltását. Semmi! Aztán Med-en saját meghajtó, majd SMB kiszolgálón keresztül a My_shortcut-ba hozzáadtam a W11 szervert IP cím szerint (user, pass adott volt) és működött minden újra! A kedvencekből töröltem a két megosztást, majd felvettem újra a My_shortcut-ból és működik minden. (Valószínűleg eredetileg IP cím helyett gépnév volt kezelve a háttérben a régi kedvencekbe és gondolom ennek mélyebb szintű kezelése változott, amit a Med már nem támogat.)
Köszi, sinick
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Működik még másnál med600x3d estén film borító letöltés? Nem tudom hogy lokális e a probléma vagy megszűnt.
-
sony309
őstag
Sajnos semmilyen módon nem sikerült a Med-re csatlakoztatott pendrive-re másolni.
A Med-re dugott pendrive-t látom PC-ről, de nem tudok a fájlokkal semmit se kezdeni, se másolni, se semmit.
Ha Med-ről próbálnám indítani a másolást, akkor látom a PC megosztott mappa tartalmát, le tudom játszani, de a "ceruza" ikonú gombra rányomva nem jön elő a menü, csak kiírja, hogy nem megengedett.
Ez van, sajnálom. Marad a pendrive ki-be.
-
sony309
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Légyszíves segítsetek, ha tudtok!
Megoldható-e valahogy és mi módon, hogy otthoni hálózaton keresztül másoljak a lejátszóra dugott pendrive-re vagy merevlemezre PC-ről?
Köszönöm a választ előre is! Jó éjt!
-
tylerddd
veterán
válasz
sony309 #9823 üzenetére
A mai napon teljesen más oknál fogva nézelődtem a Windows-ban az Eszközök és nyomtatók alatt. Látom, hogy a multimédiás eszközök között ott a Med lejátszó. Belekukkantottam a leírásába és az IP címe alapján beazonosítottam a Serviio-ban az Állapot fül alatt, ahol egyébként rengeteg kérdőjeles, ill. üres piros körrel jelzett eszköz van a zöld, engedélyezettek mellett. Előbbiekről nem is tudom mik. A lényeg, hogy engedélyeztem az IP alapján, elmentettem és most látja a lejátszót, mennek is a filmek. Hogy miért kellett ezt így külön engedélyezni és a többi eszközömet, amik látták alapból a Serviio-t, miért nem, azt nem tudom. Köszi a korábbi segítséget!
-
tylerddd
veterán
válasz
sony309 #9823 üzenetére
Nincs. El is engedem. Most néztem épp, hogy a 2014-es, másodlagos, nem smart tévém is látja a Serviio-t, állítgatás nélkül. Már így is több időt töltöttem vele, mint szerettem volna. Még szerencse, hogy már nagyon ritkán használom a Med-et, arra az időre meg marad a HDD-s megoldás. Köszönöm a segítséget azért!
-
sony309
őstag
válasz
tylerddd #9801 üzenetére
Nem tudom, hogy hol akadtál el, de én ma használtam először a Serviio-t, pontosan 3 perccel ezelőtt telepítettem PC-re és összedugtam a Med-et hozzá, mert nem értettem, hogy mi a probléma.
Tökéletesen müködött, minden hiba nélkül, elsőre.-Telepítettem a Serviio-t (csak a próbaváltozatot)
-Beállítottam a Serviio-ban, hogy melyik mappát ossza meg
-Med bekapcsol (semmit nem állítottam a Med-en!), Media Library, UPnP megosztás
-Tadaaammm, ott volt a Serviio, benne video, last added mappa és mehet is a felnőtt film
-De jó s3gge van ennek a kishölgynek!Szóval, ha nekem sikerült 3 perc alatt eredményt elérni a Serviio-val, akkor neked is sikerülni fog!
-
tylerddd
veterán
Igen, be van kapcsolva. A Serviio rendben van gépen, mert a tévé látja, tökéletesen működik a filmlejátszás ott.
"A MED-ben menj a "Saját média" menüben és ott találod a "bemeneteket" (USB eszköz, NFS, Samba, DLNA, stb.)" Itt nekem USB, SMB, UPnP és NFS van, semmi más. A Med hálózati beállításaiban van DLNA-beállítások menüpont, ahol DLNA-szerver és kliens kapcsolható. Azért a DLNA-ra vagyok ráfeszülve, mert a tévére első körben ki tudtam küldeni, extrább ismeretek nélkül.
-
gulyasa
őstag
válasz
tylerddd #9805 üzenetére
Ja látom már, mi a problémád.
A DLNA szervert csak azon az eszközön kell működtetni, amelyiken a megosztandó cuccaid vannak (hiszen a tévén sem futtatsz DLNA-t, hanem bemenetként kapcsolódsz rá). A MED-en nem kell elindítani a DLNA szervert - hacsaknem pl. megakarnád osztani a rá a csatlakoztatott HDD-t más eszközeid számára.
A MED-ben menj a "Saját média" menüben és ott találod a "bemeneteket" (USB eszköz, NFS, Samba, DLNA, stb.)Itt megjegyezném, én azért használom a DLNA-t, mert a tévé kizárólag csak azt látja, egyéb finomságokkal (Samba, NFS) nem tud mit kezdeni, azokat nem támogatja.
-
tylerddd
veterán
válasz
gulyasa #9804 üzenetére
Én se ezt írtam.
"Aktiválni önmagában még nem elég, meg kell adni (=meg kell osztani) a lejátszandó anyagok meghajtóját/mappáját is." Erre vonatkozóan írtam, hogy a Serviio-n ez meg van adva, tehát a forrás be van lőve. A Med-en be van kapcsolva a DLNA. Hol kellene látnom a szervert, amit a Serviio biztosít, nálad meg a miniDLNA?
-
gulyasa
őstag
válasz
tylerddd #9803 üzenetére
Sehol sem írtam, hogy az enyém Serviio. Azt én nem ismerem.
Ismétlem, én egy másfajta eszközön (enigma szoftveres set-top-box), használok egy beépített funkciót, aminek miniDLNA a neve. Ezt nekem csak aktiválnom kellett és megadni a megosztott mappát. Ekkor a tévén megjelenik a bemenetek között "miniDLNA Server" néven.A fentieken kívül még át tudnám állítani a portot és a használt interfészt (vezetékes vagy wifi). De anélkül is működik, hogy ez utóbbiakat módosítottam volna.
Egyébként arra használom, hogy a set-top-box-al felvett tévéműsorokat elérjem akár a tévével (le/fölskálázás kikerülése), akár a Zidoo-val, akár számítógéppel.
-
tylerddd
veterán
Üdv! PC-n van egy Serviio, amit LG tévé automatikusan lát a bemenetek között, totál egyszerű használni. De a Mede8er-en szebb a kép. Hogyan tudnám ugyanezt elérni a lejátszón? DLNA be van kapcsolva a Med-en és ennyi, itt tartok. Mit kellene még állítani és melyik eszközön, esetleg Serviio-n. Köszönöm!
-
gulyasa
őstag
válasz
supercharley #9799 üzenetére
A verzióból és a dátumból.
A legutolsó fw (valószínűleg) 2016.04.06-án készült el és másnap 04.07-én adták ki.
A letölthető ZIP fájl neve volt "X3D_Series_V4.0.2_20160406_patched_2.zip".
Onnantól el lett felejtve ez a lejátszó a gyártó és a forgalmazók részéről is. -
sony309
őstag
válasz
supercharley #9796 üzenetére
X3D_Series_V4.0.2_20160406_patched_2
-
gulyasa
őstag
válasz
supercharley #9796 üzenetére
Igen, ez volt az utolsó.
-
sony309
őstag
válasz
pappeti0509 #9791 üzenetére
Tedd fel ide az apróra vagy az avx.hu-ra.
-
pappeti0509
csendes tag
Sziasztok! Eladám a med2xkey távirányítomat és egy WIFIS MEDE8ER médialejátszómat érdekel valakit?
Üdv
pappeti
-
Schatt
tag
Ma végleg meghalt bekapcsol (kék led) de nem ad ki jelet a hdmi-n
Szervízről tud valaki vagy felejtős?
Ati -
Schatt
tag
válasz
zolipapa74 #9684 üzenetére
Megoldódott magától lehet hogy a weboldalnál voltak gondok ami miatt nem működött de már 2 hónapja oké volt ..............Boldog Karácsonyt és Békés Ünnepeket!
-
sony309
őstag
válasz
pappeti0509 #9787 üzenetére
Nagyon szívesen!
Örülök, ha tehettünk valamit érted! -
pappeti0509
csendes tag
Tisztelettel megköszönöm a segítéségeket a Mede8er médilejátszóm életre keltésében. Többek közt Sony 339 ( vele még személyesen istalálkoztam az otthonában.) és Bobbacsi tagoknak és itt mindenkinek.
Boldog ünnepeket mindenkinek
Üdvözlettel
Péter
-
sinick
senior tag
Na most én szaladtam bele egy pofonba a Windows 11 és Mede8er párostól.
Eddig ez volt a felállás.
1) W11 SMB 1.0 be, Windows fiókjelszó nincs, hálózati beállításokban megosztás jelszavazás ki. Minden fasza!
2) Mede8er a saját fájlokban SMB, számítógép tallóz, megosztásokat a kedvencekhez adtam. Minden fasza!
3) Pár hónapja nyomtatómegosztás nem működik olyan Windows fiók alatt, amin nincs jelszó. Történetem ITT. Ezért Windows fiókjelszó be, hálózati beállításokban megosztás jelszavazás be.
4) Mede8er a saját fájlokban SMB alatt nem látja a számítógépet. Sebaj, szokott ilyen lenni, ilyenkor az a trükk, hogy a hálózathoz előbb a számtógép csatlakozzon, utána a Mede8er. DE most nem jött be! A beállított kedvencekben meg "Logon fail" van. (Nyilván, mert be kéne álíltani user/pass-t, de ahhoz látnom kéne SMB-n belül.)
5) Hálózati beállításokban megosztás jelszavazást újra kikapcsoltam.
6) Mede8er a saját fájlokban SMB alatt továbbra sem látja a számítógépet. Újraindítások, megint nem jött be! A beállított kedvencekben viszont működik.Mindegy marad, így. Arra kell ügyelnem a jövőben, hogy a számítógép neve, IP címe és a megosztások neve és útvonala ne változzon, mert az van tárolva a Mede8er-ben. Meg a Mede8er-ben se kelljen törölni a kedvenceket. A Mede8er-ben a beállításokat lementettem.
Valami hálózatkezelési biztonsági protokoll változhatott meg pár hónapja, amire a Mede8ernek ugye nincs már válasza, mert új firmware kellene!
sinick
-
sony309
őstag
válasz
zolipapa74 #9784 üzenetére
THX!
-
zolipapa74
csendes tag
válasz
zolipapa74 #9783 üzenetére
Sok keresgélés után megtaláltam a választ.
A nagyító feletti gombbal lehet a nézetett váltani. ( nekem a Pictures jött be évadokon belül).
Hátha segítség valakinek.Üdv: zolipapa
-
zolipapa74
csendes tag
Sziasztok. Egy kérdésem lenne. A TV Series mappában csináltam meg jó pár sorozatott.
A TV Rename programmal. Már kezdem kiismerni és tényleg meg lehet vele csinálni gyorsan.
De arra nem jöttem rá, hogy valamikor nagyobb az adott sorozat egyes évadjainak a képe, illetve belépve az évadmappába is nagyobbak az epizód képek (filmszalag alakúak). Sajnos sok sorozatnál pedig kisebbek. Amikor nagyobb akkor kb. 5 fér el egy sorban, amikor kisebbek akkor meg legalább 8. A nagyobbat jobban preferálnám, de nem jöttem rá mi okozza. Van olyan évad ahol az első évadnál nagyobb a többinél meg kisebb.
Köszi előre is. -
sony309
őstag
válasz
pappeti0509 #9779 üzenetére
Peti!
Vedd fel a kapcsolatot Bobbacsi-val, akár telefonon keresztül is végig tud vezetni a beállításokon, szerintem!
Főleg, hogy az ővé is perfektül működik már, szerencsére! -
pappeti0509
csendes tag
válasz
Bobbacsi #9778 üzenetére
igen mindet a felsoroltból mindent😭 Biztos, hogy a NAS rakoncátlankodik, az UpNP könyvtárat olvassa... érdekes hogy a hálózaton lévő számítógépemet sem látja. Amatő vagyok, és rám is igaz, hogy "aki nem arabusul ne beszéljen arabosul" Én a józan paraszti észre hallgattam és logikailag jöttem arra rá, hogy biztos hogy a NAS frissítéseknek a köszönhető ez a probléma, mert a 2 db MED ami itthon van az gyönyörű szépen működött még körülbelül egy ÉVE, el volt téve most elővettem és semmi
-
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9774 üzenetére
Egyelőre ezzel sem változott semmi.
Ez alatt mit értesz ?
Mit próbáltál ki ?
SMB, NFS
Synology mappa megosztás ?
Mede8er IP cime ?
stb.... -
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9775 üzenetére
Patrice válaszolt a Synology topikban: #81489
-
pappeti0509
csendes tag
válasz
BrandonXXV #9771 üzenetére
Szia! Én is keresem a válasz, de senki nem válaszolt még....
-
Bobbacsi
veterán
válasz
BrandonXXV #9771 üzenetére
Ha Synologyd van ezt : #9765
olvastad,hátha segit ? -
sony309
őstag
válasz
BrandonXXV #9769 üzenetére
Ott nem a Med a gyenge láncszem, szerintem.
Most egy héten belül "volt dolgom" három Med-del és mindegyik tökéletesen működik.
-
BrandonXXV
aktív tag
Azért ez tök jó, hogy még beszerezhető hozzá minden és máig működő eszköz. Nálunk is napi szinten megy, gyerekek simán néznek rajta mesét. Igaz csak az UpNp megy, NFS valahogy nem akaródzik neki, de egyelőre nem éreztem magamban ingerenciát, hogy neki álljak babrálni vele.
-
gulyasa
őstag
-
sirály69
őstag
Valakinek van ötlete hogy távirányítót hol tudnék venni a lejátszóhoz....?
-
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9764 üzenetére
Igen az SMB abban a My Shortcuts nevü könyvtár van.
Ezt meg kell nyitni itt a Könyvjelzö hozzáadására kell nyomni.
Ki kell tölteni a NAS-on használt Felh/Jelsz párost és be kell
állitani a NAS IP címét
De itt jön a probléma :A Synology NAS nem használ SMB 1-et igy rá kell venni a beállitásánál
hogy használja !
Ezt a problémát tegnap sony309 közösen oldottuk meg
Itt ha vállalod a leírt veszélyt akkor meg kell jelennie a NAS-on megosztot könyvtáraknak és a kedvencek közé is lehet rakni.
NTSF-nél a meosztott könyvtárnál jobb egérgomb a névre ésezt kell megadni.
Az NFS megosztásnál nem kell Fel/Jelsz megadni.
Röviden ennyi van ami kimaradt akkor majd kérdezz -
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9757 üzenetére
Persze irjál PM-et hogy meddig jutottál és ha tudok segitek
Ittazt irtad mminden megmaradt de ha benne van az USB a legutolsó szoftverrel V 4.02 akkor nem maradhatott semmi a gépben
Olyan mintha akkor bontottad volna ki. -
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9754 üzenetére
-
Bobbacsi
veterán
válasz
sony309 #9747 üzenetére
Igen gondoltam
Más.
Ujabb fejlemény történt.
Amikor a Meder beolvasta a NAS egyik könyvtárát akkor igy nézett ki:
\volume3\Sorozatok
erre azt irta ki : Fals
Megnéztem a NAS-on ott igy szerepelt a könyvtár :
\volume3\Sorozatok 1
amikor átírtam a lejátszóban igy mindjárt a Kedvencek közé tudtam tenni ! -
Bobbacsi
veterán
válasz
sony309 #9743 üzenetére
Annyira azért nem akarom a másik user/jelszó párost kipróbálni mert akkor a fiam,lányom nem tudna belépni meg szerintem a Plex is reklamálna.
Synology topikba járok de nem érzem akkora problémának a dolgot
inkább megpróbálom megoldani.
Szeretek agyalni a megoldáson csak a legvégső esetben kérek
" telefonos " segitséget. -
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9744 üzenetére
Az jó alternativaként azt is akartam javasolni hogy a Plex-et vagy a DS Videót kéne kipróbálnod,de ezekszerint nem kell.
-
-
sony309
őstag
válasz
Bobbacsi #9742 üzenetére
Az egyik NAS-on másik user/jelszó párost gyártani?
Azzal megpróbálni. Ha működik, akkor vissza az eredetire.Nem lehet, hogy nem engedi a Root-ba tenni a filmet?
Ha Video/Filmcím a mappa, akkor sem engedi?
Film/Film egyeznie kell?Csak mennék a Syn topikba kérdezősködni!
Akkora guruk vannak mindenhol, hogy néha csak pislogok!
-
-
sony309
őstag
Csak azt nem értem, hogy mitől van az, hogy mindkét Synology NAS "lehalt" vagy a Med-del nem lehet rá belépni? Egyszerre történhet ilyen?
Müködtek ezek együtt valamikor egyáltalán?
Most miért nem? -
sony309
őstag
Most megint beleolvastam a Med leírásába, a SMB és az NFS megosztásba és arra emlékszek, hogy az NFS-nél sokat szívtam, amikor a könyvtárat meg kellett adni.
SMB-n nem enged be senkit jelszó nélkül?
-
Bobbacsi
veterán
válasz
sony309 #9734 üzenetére
Ha már jelszó
SMB-ben milyen jelszót kér mert ha beírom a NAS
felh/ jelszó párost nem JÓ !
Kinek minek a jelszavát kellene ide beírni ?
A kezelési utasitásban irnak valami jelszóról
Felh név : admin
Jelszó : tetszöleges
De erre sem reagál
A beállitásoknál van egy olyan rész hogy : root
jelszó :*** Hogy ez mi fene tudja ? -
sony309
őstag
válasz
pappeti0509 #9731 üzenetére
Az egy másik protokoll és jelszót sem kér, ha jól emlékszek.
-
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9732 üzenetére
Igen ott én is látom az összes megosztott mappákat és lejátsza nálam is.
Milyen megosztott mappáid vannak ?
Ahol a legtöbb filmet tárolod azt megosztottad ?
Nem csak a video mappát tudod megosztani.
Vezérlőpult / Megosztott mappa - itt létrehozhatod azt a kőnyvtárat
ahol a filmjeidet tárolod
Bocsi hogy ilyeneket irok de nem tudom mennyire ismered a NAS-odat -
pappeti0509
csendes tag
válasz
Bobbacsi #9728 üzenetére
Igen mindent próbáltam. Most egy barátom is próbálja az övét sajnos Ő mesze lakik (Zánka)
DE! Van egy érdekes dolog...
Van ugye az UPNP itt az audio, foto és video mappák és milyen vicces ezek szó nélkül megjelennek.
Átmásotam próbából a video mappába egy filmet amit zokszó nélül lejátszik a MED600
sajnom nem értem......
Megjegyzem, nem vagyok guru, de értelmes igen -
pappeti0509
csendes tag
válasz
sony309 #9725 üzenetére
Igen mindent próbáltam. Most egy barátom is próbálja az övét sajnos Ő mesze lakik (Zánka)
DE! Van egy érdekes dolog...
Van ugye az UPNP itt az audio, foto és video mappák és milyen vicces ezek szó nélkül megjelennek.
Átmásotam próbából a video mappába egy filmet amit zokszó nélül lejátszik a MED600
sajnom nem értem......
Megjegyzem, nem vagyok guru, de értelmes igen
-
Bobbacsi
veterán
válasz
sony309 #9729 üzenetére
Nekem van midkettő de eddig nem kérdezett,válaszolt arra amiket kérdeztem.
Bizonyos tekintetben nem a NAS volt a hunyó hanem a tulajdonosa
Jópár évig a fiókban pihent az eszköz mert valahogy nem kellett mert
a TV majdnem mindent lejátszott ( Samsung Q55Q85R) de néha hiányzott a "kicsike" és amikor láttam hogy megélénkült itt a Fórum
akkor elővettem -
Bobbacsi
veterán
válasz
sony309 #9727 üzenetére
Vannak még problémák de már látszik a fény az a......
Arra jöttem rá amit vagy elfelejtettem vagy nem volt egyértelmü ?
Adott egy megosztott könyvtár pl : MARVEL filmek
ez nem lehetett hozzáadni a Kedvencekhez ebben volt vagy 30-35 film
Bosszuállok ,Amerika kap.....stb
De ha MARVEL filmek/MARVEL filmek igy már hozzáadta a Kedvencekhez !
Ez több könyvtárral is elöfordult de igy már megeszi a többit isA probléma még az hogy a 918+ látja de a 415+ még nem igazán
valamit lát valamit nem.Ezen még dolgoznom kell. -
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9724 üzenetére
Azt a képet láttad amit feltettem ?
Van egy olyan mappád amit megosztottál ?
Ezen a mappán jobb egérgomb Szerkesztés és ide beírod
a Meder IP címét ugy ahogy a képen mutattam.
A Mederben egyáltalán nem látszik a Media Library / NFS Szerver
alatt a könyvtár ???Az kiderült mi a Meder IP cime ?
Ugyanazon a hálozaton van a NAS,Meder TV...stb
Nálam egy Denon ba megy a Meder HDMI kimenete és ennek a kimenetén keresztül kapja meg a képet a TV
A Rádio ( Denon) a TV a NAS a Meder mind UTP kábellel van összekötve ez megy a routerbe és a switchbe mert kevés a 4 kimenet -
sony309
őstag
válasz
pappeti0509 #9724 üzenetére
Mert nálam csak a SMB-t próbáltuk.
Otthon kipróbáltad mindkettőt? -
sony309
őstag
A két Med problémával küzdő fórumozóhoz van kérdésem:
Sem SMB, sem NFS megosztáson nem tudtok bejelentkezni a NAS-ra?
-
Bobbacsi
veterán
válasz
pappeti0509 #9713 üzenetére
-
sony309
őstag
válasz
pappeti0509 #9719 üzenetére
Bobbacsi-nak van!
Csak vicc akart lenni! De Ő is hasonló gonddal küzd, mint Te!
-
pappeti0509
csendes tag
Tisztelt Fórumtársak! Van itt valakinek Synology NAS-a közelben? Amennyiben lehetséges kipróbálnék a Med600 mádialejátszót a hálózatán, mert az enyémen nem csatlakozik fel
(SYNOLOGY DS 118)
Lent írtam a promlémám, még az is lehet, hogy vki. megnondja a tutit
Köszönöm -
sony309
őstag
válasz
Bobbacsi #9716 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy a Synology NAS-ok fw.-e vagy beállítása a hunyó a dologban.
Túl sok dolog egyezik pappeti_god fórumtárssal.Nincs a közeledben valaki, akinek más gyártmányú NAS-a van?
Azzal is kellene tenni egy próbát.A tegnapi nap zanzásítva:
Átjött hozzám pappeti_god fórumtárs. Csináltunk egy gyári visszaállítást (nullára gyalulva a Med-et!) az utolsó fw. felülírásával. Med kábellel netre csatlakoztatva. Alapbeállításokat elvégeztem, nyelv, idő, stb., majd beléptem a NAS-omra (QNAP) SMB kapcsolaton keresztül. Itt csak a harmadik próbálkozásra sikerült belépnem, mert nem emlékeztem a felhasználó/jelszó párosra. Ennyi! Ta-dam, ment a lejátszás a NAS-ról.
Írtam PM-t!
-
sony309
őstag
válasz
pappeti0509 #9713 üzenetére
De én Bobbacsi-tol kérdeztem!
-
sony309
őstag
válasz
Bobbacsi #9709 üzenetére
Mint írtam, pappeti_god is hasonló problémákkal küzd, de nem a lejátszó a hunyó, mint ma délelőtt kiderítettük.
Gyári visszaállítást próbáltad?
Áramtalanítás után 20 sec-ig a bekapcsológombot nyomva kell tartani. Elengedés után USB-ről felülírja a fw.-t és teljesen visszaáll.
Egy próbát megér, szerintem. -
Bobbacsi
veterán
válasz
sony309 #9706 üzenetére
Sajnos nem
Egy kis időre félre tettem ,mert mind írtam régebben
egyes NAS-on levő könyvtárakat engedélyez másokat meg nem hajlandó
NFS-en meg állandóan Felh / Jelszót kér de nem hajlandó semmit elfogadni ! Arra lennék kiváncsi kinek ,minek a jelszavát akarja ?
Pedig nagyon szerettem ezt a lejátszótelég régóta meg is van.
A NAS-on természetesen engedélyezve van a lejátszó hozzáférése
de mintha a " falnak beszélnék"
( 2017-óta van meg ) -
sony309
őstag
válasz
pappeti0509 #9707 üzenetére
Csak ismételni tudom önmagamat és meg is beszéltük nálam, hogy a probléma a NAS-ban keresendő, mert az én hálózatomban, az én NAS-ommal tökéletesen müködött!
Talán érdemes lenne ellátogatnod a Synology topikba, hátha tudnak ott tanácsot adni, hogy hol keresd a hibát?!
-
pappeti0509
csendes tag
válasz
sony309 #9706 üzenetére
Szia LAjos!
Nagyon köszönöm a tevőleges segítséeget, örülök, hogy a MED600 jó volt nálad is szuperül működik. A probléma továbbra is fennáll
A hálózaton keresztül látom a NAS-t (synology) bejelentkezem felhasználó név jelszó BIZTOS, hogy jó! Mégsem csatlakozik a Med600-hoz. Van internet a készülében!
-
sony309
őstag
válasz
zolipapa74 #9704 üzenetére
Akármennyi mappát betehetsz, hogy szkennelje a Yadis, csak a beállítást kell jól elvégezni. Én Win újratelepítéskor küzdök a beállításaival, hogy ne külön tegye az xml fájlt, de túl sok variáció nincs, így kb. 5-10 perc alatt kész a beállítás.
-
zolipapa74
csendes tag
válasz
sony309 #9703 üzenetére
Megszokás kérdése. De legalább ha megint gáz lesz, akkor már tudom mit kell csinálnom.
Nálam az okozott kisebb fejfájást, hogy több meghajtón voltak a filmes mappáim és a yadis2med8er nem tette be az xml fáljt a helyére. Most kivettem mindet a megosztásból és csak egyet tettem be, így jó lett. Bár még nem próbáltam meg ha berakok másikat akkor is jó lesz-e. De azért majd letesztelem. Köszönöm az ajánlást nektek -
sony309
őstag
válasz
zolipapa74 #9702 üzenetére
Régóta használom a Yadis-t (előtte a lejátszó szkennelését használtam), a beállításával szenvedtem anno, de sokkal kényelmesebb nekem most már.
-
zolipapa74
csendes tag
Már kezdtem megbarátkozni yadissal, de megjavult a szkennelés :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- ASUS routerek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vírusirtó topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest