- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Piros villanás az célfotó gyanú sógoréknál ugye?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #342186 üzenetére
Leginkább tapasztalatra lennék kíváncsi bárkitől, aki volt már hasonló cipőben. Hűtőből pl. tudom, hogy a Nissens tök jó, azt gondolkodás nélkül választanám, de kompiból nem tudom, mit lenne érdemes.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #342184 üzenetére
A 125-ös ETZ-vel én is ugyanígy triázsoltam, miből legyen új török vagy használt DDR alkatrész, de azért az autónál nem akarok zsákbacicmicet játszani.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #342181 üzenetére
Én nem a kor miatt ódzkodom tőle, hanem azért, mert használt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #342178 üzenetére
-
Blindmouse_
aktív tag
-
tboldi
nagyúr
Milyen klímakompresszort vegyek, ha szükséges? A gyárit a Denso szállította, aftermarketben ugyanúgy elérhető, de van még Nissens, Mahle, Era, stb. Vagy mindegy, mert mindenki csak átcsomagol?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Blindmouse_ #342164 üzenetére
Hehe hetvegen voltunk a Matraban, egy XC60 nagyon vigeckedett. Egeszen az elso kanyarig...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #342145 üzenetére
Egyszer egy ilyennek valahogy elszokott a nyomas az egyik kerekebol. Soha tobbet nem allt oda.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Peter.70 #342161 üzenetére
Ahol a teremgarázs osztatlan közös tulajdon, de amúgy ki vannak jelölve a helyek, ott már számozzák is és szám alapján azonosíthatók, illetve a melléjük rendelt tulajdonos is.
Ha nincs felosztva, akkor előfordulhat, hogy egy 50 kocsira tervezett teremgarázsban 20 autó sem fér el. -
tboldi
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #342164 üzenetére
Ezt a WagonR is tudja, nem kell ehhez SUV.
-
Qru
MODERÁTOR
M7 Pest fele rottyon. 60-al megy a szotyoges mind a 3 savon.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Járt már valaki úgy, hogy egy kattanásos teletankolással túltöltötte annyira az autót, hogy a melegben kifolyjon az üzemanyag, mert akkorát tágult?
Vettünk a feleségemnek egy vasaló Swiftet, friss még, másodszor tankolom tele. Múltkor hideg idő volt, semmi gond.
Mindig kiakasztom a pisztolyt és mikor lekattan befejeztem, nem töltögetek, tuszkolok bele többet. Minden autómon így csinálom, sosem volt gond.
Erre tegnap este teletankoltam (a benzin jó hideg volt, éreztem a pisztoly csövén át), majd lekattanás után hazagurultam 1 km-re, tehát kb semmit nem fogyasztott belőle.
Egész reggeltől tűzte a nap, kora délután mentünk le az autóhoz, akkor látom csöpög a benzin a dobbetét hátsó részén... Kinyitottam a tanksapkát, ki is folyt kb fél deci jó nagy, a szokásosnál nagyobb szuszogás közepette.Üzemanyag cső és visszafolyó teljesen rozsdamentes: [kép] [kép]
Tehát az sem lehet, hogy át van rozsdásodva a cső és ahogy állt benne, ott folyt ki, továbbá a cső teljesen száraz volt, egyértelműen agyig tágult a benya és a betöltőnél folyt ki....Hogy a fenében lehetett ez?
-
szebe
addikt
válasz
macilaci78 #342153 üzenetére
Már ha egyáltalán vannak akkorák, mint egy kombi (crossover, subcompact suv leginkább nem)
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #342150 üzenetére
Nem is a találással van baj, hanem a helyek szűkösségével. Én is ezzel szoktam szívni a kicsi MiTóval, főleg ha utólag állnak rám, és nem én igazítom a szomszédos parkoló autóhoz. Tudom, a francért kell nekem 3 ajtós járgány... Bár a keret nélküli ablak ilyenkor segítség tud lenni, azt leengedve az ajtó fölé tudok hajolni, úgy könnyebb a beszállás.
-
válasz
tboldi #342147 üzenetére
Ja ez a gond a rav4-el. Valahogy rá kellene venni a toyotát hogy újra gyártsanak egy [Iq] méretű autót, a rav4 mellé tökéletes lenne. Bár valószínűleg ehhez egy kínzókamrába kellene terelni a Toyota elnökét és egy pár EU-s bürokratát (nekem egyénileg még rav4 méretű tankban ülve is fáj hogy miért nyírták ki az egyszerű kisautókat a környezetvédelem oltárán...)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tasiadam #342097 üzenetére
Ha jól értem, az a probléma, hogy valahogy bejut a teremgarázsba és ott önkényesen elfoglal egy-egy helyet. A hely tulajdonosa nem használja, neki nem tűnik fel.
Téged mi zavar? Esetenként a te helyedet is elfoglalja? Vagy csak az fáj, hogy neked nincs bőr a képeden ilyen pofátlan ingyenéléshez.
Lehet üzenetet hagyni a szélvédőn.
Én beruháznék pár megfelelő méretű tuskóra és alkalomszerűen levenném az egyik kerekét. Persze nem barom módjára. Szépen megemelve, levenni a kereket, a csavart visszatenni a kerékagyra és a tuskóra leengedni. Igazából kárt nem okozol, de bosszantó, mikor mennél a kocsival, de a kereket még fel kell rakni. A kereket pedig a sofőrajtó mellé fektetni, hogy biztosan feltűnjön neki, véletlenül se mozdítsa a kocsit 3 keréken.
Munkahely, teremgarázs, iroda 2-3 beállóval és néha 5 autóval. A plusz autók a közlekedőben állnak néha megnehezítve, vagy ellehetetlenítve a saját beálló használatát. Közös képviselő azt mondja, nincs jogköre, hívjak rendőrt. Gyakorlatilag ugyanaz az eset, mint amikor a kapubejárómat zárja el egy ottfelejtett autó.
-
kisza25
félisten
válasz
MrSealRD #342121 üzenetére
Na igen, meg oda sz@rik, meg végig jelöl mindent, van, hogy az autó kerekét is, ha a kutyámat oda vinném a kertjébe a dolgát elvégezni, akkor meg ki kérné magának...
Amúgy a macskák annyira nem zavartatják magukat, hogy látja, hogy ott vagyok akkor is megcsinálja
Nekem os rendre végigjárja, meg csúzdazik a szélvédőn és az autó az udvaron áll és 40 méterre a kaputól.
De múltkor a teraszon nézett velem farkas szemet a terasz ajtó üvegén át -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #342140 üzenetére
Jaja a város nagyon fekszik a hibrideknek (pont ott segít be a villanymotor ahol a benzinmotor a legtöbbet fogyasztja - gyorsításnál), kár hogy üldözik már a SUV-okat a nagy helyigényük miatt. De mit csináljon az ember, ha jobban érzi magát benne. Nem mindegy hogy a könyöklő a derekadban van vagy tényleg ott ahová a könyököd esik.
-
válasz
radi8tor #342133 üzenetére
Mondjuk 5-6 liter fogyasztás tök jó ekkora vasaktól (Kuga, Bigster, Rav4) városban, legalábbis én elégedett vagyok a 4,8-6 liter közötti fogyasztással amit nem télen produkálok a rav4-el budapesten nem finomkodva (allgprip automata nem hybrid 1.4t scross ebben sima 10 liter volt).
-
válasz
radi8tor #342123 üzenetére
Megfontolandó egy ilyen fixen sugárzó riasztó beszerzése, ma éjjel az én autómat elkerülte a nyest, ellenben a mellette parkoló Mergának randalírozott a motorterében. Én előre készültem és gazdagon befújtam még itthon Mardaway-jel.
A kutyás fórumtársaknak hoztam pár fotót, corgi [kép] [kép] és nem whippet, de "majdnem" [kép] [kép] . A mergásék törpe tacskókat hoztak, cukorfalatok, a szőrük mintha bársonyt simogatnál.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tsebacsi #342135 üzenetére
Van egy 3 macskás család a "szomszédban"... Más nem tart állatot a közeli környéken...ettől még lehet másik is, de ez a 3 eléggé leuralta a környéket. Bizonyos szempontból nézve nem is érdekel kié... ne másnak tartson állatot, hanem magának. 2 helyről biztosan tudom, hogy zavarja őket. Az egyik próbálta elzavarni őket a kiskertből, mert odaszartak. A másik nemrég mondta szintén, hogy csinálja a virágoskertet, erre oda is bepiszkítanak. A környéken van 2 játszótér homokozóval kisgyerekesek járnak oda. Szerinted milyen az a homokozó és mennyire veszélyes ez a kicsikre?
És akkor erre bónusz az én viszonylag csekély autós problémám... -
válasz
MrSealRD #342121 üzenetére
Honnan tudod melyik macska volt vagy kié? Tappancsnyom analízis?
Pöpi is megmássza a Bömbit de elnézem neki mert az én cicám. Másik macska meg nem megy be a kertbe Malac miatt sem. Szóval ez az egyik megoldás, tarts te is macskát. Ha pedig az utcán kint másszák meg... Hát az már nem a tiéd, az az övék
Ultrahangos riasztó amúgy, más nem nagyon használ. Esetleg valamilyen távol tartó spray... -
tboldi
nagyúr
válasz
diegho #342130 üzenetére
de talán a túl vastag váltóbox
Amikor még volt Pozsonyban autókiállítás (covid előtt), üléspróbáztam Daciákat is, és ahányba beültem, annyi ergonómiai bakival találkoztam. Pedig nem is vagyok extrém nagy európai mércével.
Még ha csak annyiról van szó, hogy a gyújtáskapcsoló és a kulcs beleékelődik a térdembe, az sem kellemes. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diegho #342130 üzenetére
városban sokkal kevesebbet, akár nullát is
Nem fog tudni kevesebbet/nullát enni városban. Főleg nem havi szinten/teljes tankolást nézve.
Kugában is ekkora akku van, igaz 200 kg-al nehezebb az önsúlya. Csak rakparton észak-déli irányban tudok 3 literes fogyasztást produkálni vele. Amint bemész a városba és zöldnél gyorsítasz 40-50-re máris 5 felett lesz a fogyasztása.
Nem szabad bedőlni a marketing anyagnak a nullás fogyasztással, azt csak 5-6 km-en keresztül tudja produkálni ha teljesen fel van töltve, gyakorlatban leginkább motorfék esetén és egyenletes lassú sebességet tartva (pl araszolni befelé a gyorsforgalmin vagy a rakparton).
Itt is már finomabban fogalmaznak:Itt a teljesítmények is frankón össze-vissza vannak írva. Az nem "csak elektromos motor" hanem "hibrid üzemmód" Mivel a kocsi összteljesítménye 158 LE, nyomatéka 205 Nm
De itt is van kavarás rendesen:
Nem jön ki a matek a 377 Nm nem valós hiszen akkor a vontatható tömeg se lenne kevesebb, mint a mild hibrid nagyobb nyomatékkal rendelkező motorja esetén:
-
diegho
nagyúr
Beszélgettem a szalonos sráccal, azt mondta, hogy 85 km/h-ig elektromos módban tud menni, rengeteget tölt vissza fékezéskor és vegyesen 5.5-öt eszik, városban sokkal kevesebbet, akár nullát is.
Nem akartam időzni, mert gyerekekkel voltam és rendezvényre hozták ki az autókat, de talán a túl vastag váltóbox lehet a probléma számomra, persze be kell lőni az ülést is rendesen. Most 12M a csúcs verzió, szerintem ez jó ajánlat. -
diegho
nagyúr
Bigster-t nézte már valaki? Most ültem be a fullos 1.8hibridbe. Ez egész jónak tűnik. Hátul is hatalmas hely van. Szerintem vállalható autó.
-
MrSealRD
veterán
Nemrég szóba került a nyest probléma... de van egy másik (nem) kedvenc négylábú is... a macska... Rendszeresen átgyalogol sáros mancsokkal átlóban... de mindig mosás után. Nem az én macskám... de sajnos a környéken úgy tartanak macskát, hogy hát "a macska az ilyen", "annak mennie kell"... meg hasonló ökörségek, de persze ha benyújtanám a számlát, hogy akkor fizesd ki, hogy le kell mosni, akkor mindenki meg lenne döbbenve...csak azt felejtik el, hogy a macska nem egy vadon élő állat, hanem van gazdája... szinte mindig. Itt most van...
Na mindegy... lehet ellene védekezni? Mármint kutyaszőr, vagy hasonló praktika? -
KAMELOT
titán
válasz
szabonagyur #342113 üzenetére
Fel kell jelenteni!
Simonjoe: Édeapámnak volt egy 1971 Chrysler 180 1.8 motorral 100hp hátsókerekes, 4-es manuál.
Az is alsó hangon 10 liter evett. Akkor ez volt a technika.
Annó 2 évet kellett várni mire a Prágai Mototechnából leküldték ide Pozsonyba.
Akkori ára 71.000 csehszlovák korona volt. Csak hogy érthető legyen az ár...akkoriban egy 5 szobás emeletes ház + 7 áras telek került ennyibe.
A kép ilusztróció, de pontosan ugyan ez volt neki is.
10 éve eladtam, amúgy sem fértem bele, meg foglalta a helyet. -
-
KAMELOT
titán
válasz
Tsebacsi #342107 üzenetére
Nem vagyok én semmi zseni!
Én csak írtam egy opciót neki, amit fontolóra vehet.
Ha annyira probléma neki a parkolás, akkor ez is lehet egy opció.
Ha....
1. Nem akar máshova költözni
2. nem szereti a családi házat
3. nincs jelenleg rá keret
...akkor nincs más opció csak valahogy megoldani az adott helyzetet!
Én laktam blokkban. Köszi szépen, soha többet!Vagy az amit írtatok. Béreljen parkolóhelyet. 30k/hó az nem pénz érte!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tasiadam #342097 üzenetére
Havernal kb ugyanez vt. Ott vegul felraktak parkolasgatlot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hosszabb bemutatón a Borderlands 4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Black & Decker töltőt keresek
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest