-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz radi8tor #307676 üzenetére
Koszi! Van meg nemi felujitas addig, de varom mar.
#307678 Gergőke88: Nemreg hivtak, 1-4 het, amint megvan az alvazszam kiderul a pontos datum.
#307683 Peter.70: Amugy meglepoen gyorsan meg lehet szokni. De ahogy felettem irjak, rendes BMW-s amugy sem indexel.
#307696 szőröscica: Villannyal van nemi tapasztalat, iX-et hasznaltam, illetve az utobbi nehany kulfoldi uton azt bereltem. Tegnapelott le kellett ugrani vele Veszprembe az iX-szel, viszont nem volt feltoltve igy kellett utkozben tolteni. Vicces, hogy a szekesfehervari Supercharger hibatlanul toltotte (pedig helyben regisztraltam), Ionityvel kellett egy kicsit szivni, pedig oda meg kartya is van (egyik oszlop ott toltes kozben hibara hivatkozva le is allt).
#307697 bitpork: Hat dinamikaban nagyon eros visszalepes lenne es szempont, hogy egy-egy palyanapra ki tudjak menni vele, ezt meg dizel nem tudja.
#307690 pit stop: Fura a hasznaltpiac villanynal, de egy Plaidnel vagy Taycannal jobban aggodnek a hasznalt aron.
[ Szerkesztve ]
-
-
diegho
nagyúr
válasz radi8tor #307679 üzenetére
Mentem a forgalommal, nem előzgettem (na jó egyet igen). Ha előzgetek, akkor 5,6-5,7 között van ugyanez a táv. Hétvégén volt egy 350km-es etapom, ott volt sport módban sietés bőven, akkor lett 6,5. A 25k átlaga 5,8. Szerintem ez nagyon jó egy ekkora autótól. A motor szerintem nagyon jó. Az összeszerelés annyira nem. Valami zörög a műszerfalban rossz úton. Kollégáim pár hete jártak a Valenciai gyárban, az ott látottak alapján nem lepődök meg ezen
-
Qru
MODERÁTOR
válasz radi8tor #307599 üzenetére
Logikus is, csak nálunk olyan gyökér a polgi, hogy a választások hetében küldi ki az ingatlanadós csekket. Jah és a nonplus ultra, hogy az egyetlen presztízsberuházása ami konkrétan 1 db zebra felfestésében mertül volna ki azt sem sikerült a választásokig kivitelezni.
Nem is választották újra nyilván...#nincsbennetarcsi
-
veterán
válasz radi8tor #307307 üzenetére
Télleg nem ragad. 🤗
Legközelebb találkozunk, megtapizod a motorteremet."Tripadvisor":
Etyeken ebédeltünk a pincesoron, több szimpatikus helyet láttunk, most nincs tömeg. Konkrétan Rezeda Terasz, elfogadható árak, túl nagy adagok, van sör, igaz csak kézműves, de abszolút iható.
Hangulatos.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz radi8tor #307302 üzenetére
Nem, de nem kell elhinned, ha nem akarod, hogy nem ragacsos.
Azért hígítom mert úgy is hatásos min. 2 hétig.Ha duplájára hígítom, akkor kevésbé takarékoskodok vele, alaposabban be tudom fújni azonos költségből. Az első években töményen használtam.
Arra kell figyelni, hogy a szél / szellő / fuvallat /vagy a motortérből kiáramló meleg ne hordja a szádba, mert iszonyatosan keserű íze van duplára hígítva is. Kesztyűt húzok, össze ne tapogassam ilyen kézzel pl. a cigit amit utána a számba veszek.
Ha mégis belefújja az arcomba, akkor megmosom az arcom.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz radi8tor #307300 üzenetére
Nem kell lepucolni, a motortérbe fújom, ez nem a ragacsos* fajta, magától eltűnik.
*Apám egy ragacsos nyomot hagyó cuccot használ, nem szép tőle a motortér.
pit stop: Valamikor tavasszal kitakarítottam nagyjából, látom, jó poros.
Az igazi nagytakarítás még várat magára (mosás, tetőablak, némi viasz, stb.), kb. egy hónapon belül megejtem.[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz radi8tor #307115 üzenetére
Megfelelően méretezett rögzítéssel és nem túlterhelve nincs gond vele. Esetleg az alját kiékelni, hogy a polcok a fal felé lejtsenek.
Ha a teremgarázs fala nem osztatlan közös tulajdon lenne, a felső kb 1 métert körberaknám zárható szekrénnyel. Egy Proace így is aláférne kényelmesen és magasabb jármű úgyse fér le a garázsajtón.
Persze, kényelmetlen, hogy nem lehet minden szekrényhez hozzáférni, ha bent áll az autó, de valamit valamiért.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lazac_
tag
válasz radi8tor #307067 üzenetére
Nem tudok menni, viszont ingyenes, fedett alternatív helyszínnek a Savoya Obi mélygarázs közelebb van, és a kutya nem használja (igaz kaja nincs, csak a túloldalon): [gógel mapsz]
-
tboldi
nagyúr
válasz radi8tor #306927 üzenetére
Jelentem, újabb tagokkal bővült a Parkside Performance Team itthon: sarokcsiszoló + még egy 8 Ah aksi + smart töltő
Az indíttatás az volt, hogy múlt pénteken lengőkarcsere közben jó lett volna, ha vittünk volna magunkkal.
Persze megoldottuk nélküle is (Szoszo94 és a műhely tulaja közreműködésével ), de legközelebb könnyebb/gyorsabb lesz ezzel.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz radi8tor #306902 üzenetére
Nem látható, szerintem meg volt nekik valahonnan.
Edit.: komolyan mondom meg fogom változtatni ha megismételjük ezt… aki fontos azzal úgyis iMessage-en kommunikálok.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
MC Pite
veterán
válasz radi8tor #306758 üzenetére
Így van, azonos gyártói minősítésű olajak 99%ban megegyeznek.
Tökmindegy 0 vagy 5W20 (természetesen a nullás jobb), csak a fordos minősítést figyeld. Ha van több megengedett is, érdemes a jobbat belerakni (ha itthon kapni ).
Qru: Van olyan olaja a Shellnek, de nem mind földgázból készül (illetve az is kerekítés, mert a gázzal jön folyadék is mindig, fontos is szeparálni).
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Micsurin
nagyúr
válasz radi8tor #306760 üzenetére
Meglehet nézni a mobilpiacon mit műveltek a kínaiak. Járműgyártás felkészül.
stickermajom banyek... egészen addig tetszett míg nem mutattad a műszerfalat.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
aktív tag
válasz radi8tor #306704 üzenetére
Rükverc előtt is lehet, és bizony, tud kopni. Onnan lehet felismerni, hogy nincs (jellemzően régebbi autóknál) hogy lassan előre gurulva nem veszi be a rükit.
De simán lehet az is, hogy hidegen még nem hordja annyira szét az olajat, ezért veszi nehezen. A hátramenetnek sokszor spórolósabb az olajzása.
-
PetAd
tag
válasz radi8tor #306441 üzenetére
Ha ez kell ahhoz, hogy meglegyen a pénz a Szentendrei újra aszfaltozásához, akkor legyen.
Legutóbb kedden mentem arra, de amúgy évente csak párszor szervíz miatt, és mindig meglepődök, hogy milyen moslék minőségű ott az út.
(Mondjuk aki ezen a szaron gyorshajt, attól inkább a jogsit vegyék el) -
-
nagyúr
válasz radi8tor #304634 üzenetére
X millió alkoholista országában, jól fizet az alkoholbiznisz na jó ez nem teljesen igaz, itthon máshonnan gyakorlatilag beszerezhetetlen, még külföldön is kuriózum italokat is forgalmaznak a szokásos dzsonivóker és dzsimbimeken felül
Tulaj: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz radi8tor #306254 üzenetére
Most lehet vele veretni, friss a nedű a váltóban/difiben is meg a motorban is.
Mondjuk a váltó olajcseréjét benéztem, mert nem most kellett volna, hanem következő olajcserénél de ha már megvettem hozzá a cuccot akkor ne álljon a polcon... Az korábbi cseréből még baj nem volt.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Micsurin
nagyúr
válasz radi8tor #306215 üzenetére
Köszi
Záróvizsga drukk miatt mostani topik tali fixen kimarad de kövire lehet kinézünk mindkettővel.edit.: addigra szeretném ha a kormos visszakapná a gyári toldatolást, csak elkészülnek vele addigra.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz radi8tor #306120 üzenetére
de azt csak egyszer kell megcsinálni
#306122 molnarpeter egyszer kiszámoltam, valahol a 3-4% thm mellett van az, hogy több áfát igényelsz vissza 4 éves lízing alatt, mint amennyit kifizetsz hitel költségként
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz radi8tor #305833 üzenetére
Én hétvégén, de azóta már...
Meg nálam most a beltér so so inkább (kivan véve a pótkerék a bömbiből, mert olajos az a rész, gondolom ott tartották az olajat). Volt aki mondta, hogy hagyjam úgy(ezredes), legalább konzervál (először kicsit féltem, hogy esetleg rozsdás víz), de zavar, csak nehéz ott takarítani, szóval halogatom...A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
veterán
válasz radi8tor #305816 üzenetére
Meg kell hirdetni, Gergőkének van is egy konkrét javaslata, aztán aki tud/akar, az megy. Sokan nem szokták előre jelezni, aztán csak jönnek mégis - teszem hozzá, szerencsére.
(Ha én biztosra tudnám mondani a javasolt időpontot, akkor írnám, de nem tudom ígérni egyéb levegőben lógó kötelezettségek miatt.)
-
aliali
csendes tag
válasz radi8tor #305792 üzenetére
Most az védi az autót Gallyak, jég és apró kavicsok ellen véd? Vagy többet tud.
Külföldön volt nekem de az mondjunk finom, kis baleset után és védte Az autó színe.
Nem tudum itthon milyan fóliák vannak.1 Grancijat veszteség nincs?
2 Magyarország az első oldalablakok esetében mi a szabály mennyire lehet söté?
Hátsó ablak nekem gyárilag sötét.
Köszönöm szépen mindenkinek[ Szerkesztve ]
Nem magyar bocsánat az esetleges írási hibáimért
Új hozzászólás Aktív témák
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple notebookok
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Diablo IV
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik